• Ik96

    Vi som planerar syskon 2022

    Hadt skrev 2021-03-31 16:38:30 följande:

    Förstår! Då håller vi tummarna att hormonerna går åt rätt håll och att cystan krympt! Uppdatera gärna med både prover och cystan :)Usch ja, är många som är väldigt allergiska nu så det kan det säkert vara! Hoppas det lugnar sig snart!

    Ja jag har också hört att vissa tycker sådär om rfsu, men tänkte eftersom jag var nöjd då så börjar jag med dessa och provar annars så bytar jag märke :)

    Ja jag var glad över ökningen, blev dock konfunderad över att den blev så svag igår helt plötsligt? Men men! Borde ju inte vara läge för ÄL ändå!

    Blöder yttepytte lite nu så bör vara sista mensdagen idag, ÄL beräknad om en vecka så fortsätter testa! Lite tydligare streck idag.


    Det ska jag! :)
  • Ik96
    EmmalinneaS skrev 2021-04-03 15:53:20 följande:

    Hej

    Vi har också tänkt börja försöka skaffa ett syskon nu. Har en dotter som fyller 2 i maj, så nu börjar det känns som att det är dags. Jag har velat vara gravid i kanske ett halvår nu, längtar efter den där magen igen <3 Romantiserar massor kring min förra graviditet.

    Planen var för oss också att börja nu i april, men vi tjuvstartade lite i mars. Skulle fått mens igår (2/4) men än har den inte kommit. Har lite oregelbunden cykel, så det är inga konstigheter än. Men oj vad jag känner efter just nu, för tänk om.. ?

    Beställde folsyra och gravtester från apoteket idag, så får vi se hur detta blir.


    Vad kul att få följa dig också! :)
  • Ik96

    Vi har bestämt att vi ska besluta och sätta oss ner och verkligen prata hur/vad vi känner och när vi vill börja försöka nästa helg. För någon vecka sedan pratade vi om att börja i början på nästa år men nu känner jag att jag kommer aldrig kunna vänta så länge och jag tänker verkligen på det varje dag. Vi ska vänta tills jag varit på gyn på mitt återbesök på torsdag och ta det där ifrån. Varför vi velar är pga att jag studerar men får vi en liten nästa år så har vi pratat om att antingen fortsätter jag och gör klart sista terminen eller skjuter jag upp någon del och jag har börjat ställa mig in på att bli gravid under studierna, förhoppningsvis :) tror vi kommer börja försöka i början på sommaren då i år.

  • Ik96
    ugglans skrev 2021-04-05 19:20:13 följande:

    Här har vi en till som planerar syskon till 2022. Tanken är att börja försöka när denna p-pillerkarta är slut (en vecka kvar!) ????


    Vad kul! Välkommen! :) Hur många barn har du och hur gammal/gamla? :)
  • Ik96
    ugglans skrev 2021-04-05 19:44:04 följande:
    Tack! Har ett barn fött januari 2020 :)
    vad roligt! och så spännande.. :) 
  • Ik96
    ugglans skrev 2021-04-05 20:07:22 följande:
    Väldigt spännande! Hur går det för er? :)
    Vi har inte börjat försöka än. Jag var hos gyn för någon vecka sen eftersom jag inte hade haft mens sedan i januari och en väldigt oregelbunden mens sedan jag slutade med p-piller i juni förra året. Det visade sig att min ägglossning inte sker som den ska och därför hade jag fått en cysta. Har ätit primolut-nor och fått en bortfallsblödning för att cystan ska minska. Ska dit på torsdag igen och kolla upp det och vad mina hormonvärden visade i blodprover jag tog. Hoppas inte fertiliteten har påverkats och jag hoppas vi kan börja försöka nu i början av sommaren. 
  • Ik96
    ugglans skrev 2021-04-05 20:20:59 följande:

    Tufft att gå i väntans tider... Hoppas det tar sig fort för dig denna gång. Jobbigt att behöva vänta och börja om varje månad. Även fast det helt klart är värt väntan!

    Jag är mammaledig till augusti. Studerar just nu på distans 100%, samtidigt som jag är föräldraledig. Har praktik i höst och studierna är klara i januari 2022. Hoppas på syskon relativt rätt till utbildningen är klar, så jag slipper något hopp däremellan :)


    Hur funkar det att studera med en liten hemma? :) jag studerar och är klar januari-23 och kan eventuellt också behöva studera med en liten hemma eller ta uppehåll :)
  • Ik96
    ugglans skrev 2021-04-05 21:09:42 följande:

    Just min utbildning är inga problem. Jag studerar på kvällar/de dagar sambon är ledig. Arbetar väldigt fort med uppgifterna och på så sätt blir inte studierna överhängande. Är nog desto svårare om man har mycket obligatoriska träffar och måste lösa barnvakt :)


    Ja okej, vad smidigt! :)
  • Ik96
    lottizm skrev 2021-04-05 21:44:29 följande:

    Hej!

    Har inte skrivit på FL på 10 år men fastnat här igen. Har två söner, 14 och 11 nu, och ska nu försöka med en sladdis (ny partner, var ensam i många år). Jättespännande men jättenervös, blir 37 år i år och det var så himla längesen sist! Slutade med p-piller för snart en månad sedan och fått mens nu så kanske det kan bli första försöket den här månaden :)


    Vad spännande och så kul att få följa dig med! :)
  • Ik96
    EmmalinneaS skrev 2021-04-07 20:37:30 följande:

    Nu förstår jag varför jag inte fått någon mens i april :O Är lite i chock, detta var inte så vi planerade. Men är så glad att vi ska få vår andra lilla <3

    Blir att tänka om och att fokusera på en bebis i december 2021 istället. Önskar er alla stort lycka till och att det blir massor av plus i vår :D


    Wow!! Stort stort grattis! <3
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022