• Ik96

    Vi som planerar syskon 2022

    Lotgardet skrev 2021-05-14 07:26:24 följande:

    Nu är det på riktigt!


    Så häftigt! <3
  • Ik96

    Känner mig pirrig och förväntansfull nu.. :)

    Har pcos och hade inte haft mens sedan i januari. Var hos en gynekolog och fick letrozol utskrivet som jag skulle ta under mensen men det kändes hopplöst eftersom den hade uteblivet så länge. Började läsa på och la om kosten lite enligt LCHF och började dricka donafery som jag blivit tipsad om. Några dagar senare kom ägglossningen och sen mensen två veckor efter :D blev så glad att kroppen verkar ha kommit igång igen. Tempar varje dag för att försöka få koll på cykeln nu. 

    Har beställt äl-test men har inte hunnit få dem än så har bara kunnat gå på tempen senaste dagarna. De tre senaste dagar har min morgontemp legat på 36.29-36-41 och jag har haft lite ont i brösten, lite flytningar, trötthet och huvudvärk så jag tror faktiskt att ägglossningen har varit nu/är. Vi hade sex i lördagskväll och jag hoppas vi får till det ikväll också. Kanske är det försent men det känns så skönt att kroppen börjar fungera igen :D

  • Ik96
    Hadt skrev 2021-05-18 09:56:59 följande:

    Åh så kul att höra att det kommit igång igen! :) hoppas det tar sig :D

    Vilken temp använder du? Har funderat på att börja tempa men man ska ju ha en som visar 4 siffror och tycker alla är så dyra haha.


    Ja det känns så skönt att man har lite bättre förutsättningar nu :D

    Jag använder den från natural cycles och har haft det några år :)
  • Ik96
    Hadt skrev 2021-05-18 10:37:59 följande:

    Förstår det! Så jobbigt när man bara famlar i blindo!

    Använder du deras app då också? Tycker du den funkar bra? :)


    Ja jag använder deras app och har gjort från och till i 4 år. Är väldigt nöjd och den hjälpte oss när vi blev gravida med dottern så den kan jag varmt rekommendera :)
  • Ik96
    EmelieE1996 skrev 2021-05-20 09:42:13 följande:

    På 8:e försöket kom äntligen plusset! :) Skam den som ger sig!

    Önskar er andra lycka till. Kram Emelie


    Stort stort grattis! <3
  • Ik96
    Indi16 skrev 2021-05-20 19:17:14 följande:

    Hej allihopa!

    Ny här i tråden. Har alltid haft oregelbunden mens, har kunnat ha mens 1-2 gånger på ett år bara och alltid varit nervös över hur det ska bli med barn. Jag och min sambo sen 8 år plussade i juli 2019 helt oväntat då sista mensen var i januari 2019 och i februari 2020 kom vår älskade son. Jag fick havandeskapsförgiftning, spydde konstant, var inlagd på lasarettet med konstant uppsikt och han kom i v37+4. Efter det så har tankarna varit galna ?kan jag få fler nu?? ?Hur länge ska vi försöka?? ?Kommer jag må dåligt?? Dessutom var återhämtningen lång.

    I januari i år slutade jag amma och mensen kom igen i mars. Nu har jag mått skit i en vecka och tänkte att jag måste utesluta, tog ett gravtest och trillade typ av toan när det var ett plus. Jag är så lycklig. Jag ska få en familj jag alltid drömt om med 2 barn. Det blir 22 månader mellan dom. Men pga att den första kom i februari 2020 är den andra nu beräknad 26/12-2021.. Jag som hoppades på 2022 ????

    Våra familjer såg ju hur sjuk jag var och alla har sagt ?vänta tills den store är lite självgående om ni ska orka? så nu mår jag dåligt över det. Att orka finnas för båda mina barn och finnas för den första nu när jag redan märker att denna graviditeten verkar börja likadant, knappt ätit på 1v nu för jag blir spyfärdig och jag trodde bara jag var sjuk..

    Någon som har tips, råd eller pepp? Min stora dröm i livet var att få 2 barn och ha en fantastisk familj fylld med kärlek för det fick inte jag. Men nu är rädslan av otillräcklighet så påtaglig.


    Stort stort grattis till dig!! <3 hoppas att du får må bra snart och njuta!
  • Ik96

    Någon som kan tolka denna grafen? Ägglossning har varken kunnat bekräftas med test eller temp än så länge denna månaden. Åt letrozol mellan cd3-7 denna månaden och om det skulle funkat så skulle ägglossningen komma ca en vecka efter sista tabletten. Jag hade symtom som PMS, huvudvärk, trötthet och lite flytningar mellan ca cd10-15 och eventuellt tror jag att jag hade ägglossning då men är inte säker. Var så glad och positiv förra månaden då mensen kom igen efter lång tid borta men nu känns det mindre bra igen.

  • Ik96
    lottizm skrev 2021-05-24 07:23:23 följande:

    Jag har läst att kroppen kan försöka ägglossa min inte lyckas och försöka igen, kan det vara därför din kurva går upp och ner kanske? Segt att vänta :(

    Det blev inget för min del denna gången heller, anade det redan i lördags när tempen började gå ner. Inte fått mens än men har låg temp som före äl. Kör med rosenrot så fort mensen kommer så får vi se om det gör någon skillnad.


    Jag tror det är exakt som du säger att kroppen försöker men det funkar inte :( drack donaferty förra månaden och fick ägglossningen några dagar efter och sen mens så kanske jag ska börja igen men det för det verkar funka för mig :) stort lycka till till dig, hoppas rosenrot kan hjälpa!
  • Ik96

    Blir så trött och förvirrad på min kropp.. är på cd 27 idag och ingen ägglossning har bekräftats efter jag tog letrozol. Eventuellt har jag ändå haft ägglossning då jag hade symtom veckan efter jag tog sista tabletten men jag är osäker. Har varit helt slut i två veckor och har haft mycket yrsel och huvudvärk. Senaste två dagarna har jag haft en galet svullen mage, värmevallningar, trötthet, yrsel och allmänt energilös. Haft lätta krämiga flytningar också. Känns som att det är mensen som är på gång och att jag inte skulle vara gravid. Skulle det vara mensen så känns det ändå okej eftersom det inte blir så lång cykel som jag tidigare haft. 

    Så roligt att följa er alla och grattis till alla som redan plussat! <3

  • Ik96
    Hadt skrev 2021-05-27 22:57:10 följande:

    Hoppas du får något svar snart om det är en graviditet eller mens, hoppas såklart på det förstnämnda!

    Är planen att fortsätta med letrozol igen? I samma dos?


    Hoppas också det! Har mått så konstigt och dåligt senaste tiden så man vet knappt vad man ska tro. Det kan ju såklart vara andra faktorer också.

    Ja jag har 5 enkeldoser till som jag kan ta, och sen ska vi höja dosen ifall det inte funkar.
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022