• Lönnsirap

    Hur tar jag upp detta "snyggt"?

    Personligen ringde jag rektor vid "minsta lilla" när det var problem med något på förskolan. Hon hade ju ansvar för verksamheten och inte tusan tog jag vissa saker med pedagogen när mitt barn stod brevid.

    Exempelvis påtalade jag att hennes nya personal behövde mer kunskap i tecken som stöd och när det var något som inte verkade fungera i verksamheten, även om det var en slutligen grej, eller risk, just för att hon inte var upptagen med barnen på samma sätt som övrig personal.

    Jag tänker att det är snyggast att ta upp saker innan de blivit för stora. Är ett barn nedkissat en gång, är det ju ingen gång.

    Vid andra tillfället hade jag återkopplat till förskolan på "vanligt sätt" dvs genom sms eller förskole-app. Ett snabbt litet meddelande om att barnet är nedkissat vid hämtning och nog behöver påminnas om att kissa innan man går ut.

  • Lönnsirap
    Anonymsju skrev 2021-03-05 20:28:10 följande:

    Vad kunde det vara du ringde mer om? Om jag får fråga!

    Jag förstår hur du menar och håller med, även om jag också kan förstå att personal inte gillar att man går direkt till deras chef utan att nämna problemet för dom först och faktiskt ge dom en chans att lösa det. Undrar lite där var gränser går..


    Det är säkert olika på olika förskolor, men den som dottern gick på var nystartad och personalen var bra, men det var lite småsaker som hade missats, oklart av vem. Då kändes rektorn som en bra person att kontakta. Vid ett tillfälle hade barnet också på sig samma blöja vid hämtning som vid lämning och det kändes faktiskt också som en för allvarlig grej för och ta med "fel" personal.

    Visst är rektorn chef, men hon är också ansvarig för kvalitén på förskolan.

    Säg till när du lämnar att barnet börjat kissa på sig och behöver kissa. Men eftersom rektorn sagt till dig att hon vill veta minsta lilla kan det ju vara så att det är smart att faktiskt ge henne/honom information om att det faktiskt inte fungerar just nu. Detta är ju ingen sak ni behöver ha ett möte för, men det kan vara bra att rektorn får lite koll.
Svar på tråden Hur tar jag upp detta "snyggt"?