• LaFontaine

    Hur fräscha och moderiktiga är ni?

    LFF skrev 2021-03-07 05:16:46 följande:

    Är född och uppvuxen i Stockholm. Har jobbat både i city och i utkanterna av stan (oftast i Kista) på många olika arbetsplatser och aldrig känt den känslan som du nämner. Är 44 så inte speciellt mycket äldre än åldersspannet du skriver om. Har haft klädkoder (kavaj, skjorta och svarta byxor/kjol) och klädkod "hel och ren". Inte en jävel har sett ner på mig för att jag inte haft märkeskläder eller "salongsfriserat hår".

    Jag har självklart inga problem att klä mig efter tillfälle bara för att jag inte följer modet slaviskt eller ränner hos frisören var fjärde vecka för att piffa till håret.

    Men, skillnaden ligger väl kanske i att jag inte är "ängslig inflyttad" som tror att man måste vara på ett visst sätt eller se ut på ett visst sätt för att passa in i Stockholm.


    Jag bor på Östermalm, jobbar i innerstan och växte upp i en förort ett par mil bort. Ingenstans, förutom nåt år på högstadiet, har jag upplevt någon märkeshets och modejakt. Jag upplever, precis som du, aldrig att någon sett ner på mig för att jag haft fel kläder eller ofixade naglar. Bland vänner och kollegor varierar stilar och intressen.

    Min sambo kommer från en liten ort högre upp i landet. Varje gång vi träffar vänner där, ska det ursäktas för hur de ser ut eller vad som serveras, för ?borta i Stockholm? är vi ju alldeles säkert vana vid annat. Man pratar gärna om hur folk är ?nere i Stockholm?, men ingen av de som pratar har varit i Stockholm under längre perioder eller särskilt ofta. Eller ens i nutid, för den delen. Ändå vet man precis att alla fixar naglarna, köper massa svindyra kläder och ser ner på de som inte gör så.
  • LaFontaine
    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-08 16:05:09 följande:

    Mycket bra kommentar:)


    Jaha, det var bara en tråd för att vädra lite hederligt stockholmsförakt. Trevligt TS!
Svar på tråden Hur fräscha och moderiktiga är ni?