Inlägg från: Anonym (Stämmer) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stämmer)

    Hur fräscha och moderiktiga är ni?

    sextiotalist skrev 2021-03-08 15:45:55 följande:

    Nej, inom vissa kretsar, absolut. Det är ju det som är tjusningen med storstäder, det är mångfalden.

    I den lilla småstaden där min mamma bor, där ser alla likadana ut nästan, och där är det verkligen "det ska se dyrt ut för att imponera på grannarna"


    Detta stämmer verkligen. Jag älskar det med Stockholm, att man kan se ut hur som helst utan dömande blickar, snarare tvärtom.

    För några år sedan gick jag ut en kväll och klubbade i fixat hår, mörkröda läppar, tights som jag hade stänkt vit målarfärg på, en bagartröja jag köpt på second hand och killerklackar. Jag såg rätt galen ut men i mitt tycke också rätt cool, och jag fick rekordmånga komplimanger ifrån främlingar den kvällen, vilket öht stockholmare är bra på att ge.

    Hade dock aldrig känt mig bekväm i dyl outfit i en mindre stad, modet är så oerhört mycket snävare. Folk hade snackat skit.
  • Anonym (Stämmer)
    Anonym (jaha) skrev 2021-03-08 19:37:37 följande:

    Men varför bryr man sig öht vad folk tycker om en? Kommer aldrig förstå mig på det där.

    Är inte det ett tydligt tecken på väldigt dålig självkänsla om man är beroende av vad andra tycker om en för att må bra?


    Hmm. Om jag brydde mig väldigt mycket om vad andra tyckte om mig skulle jag klä mig i tight klänning eller rövjeans eller nåt annat mer crowdpleasande när jag gick ut, inte i bagartröja. Jag klär mig i sånt jag själv tycker känns schysst. Men självklart är min uppfattning om vad som känns snyggt färgad av vår samtid, varken jag eller någon annan lever i ett vakuum så vi påverkas ju i någon mån vare sig vi vill eller inte. Och självklart blir glad av komplimanger, särskilt när jag har dragit till med något lite annorlunda.

    Det är ju en väldigt enkel inställning att ha: att om man har god självkänsla så skiter man 100% i vad andra tycker om en. Men få av oss gör det, även om det är kul att spela Allan-Ballan och låtsas det uppenbarligen, hehe.

    Om jag skulle dra på lika höga växlar som du så skulle jag kunna hävda att det är sociopatbeteende att inte alls bry sig om vad andra tycker och tänker...men det håller jag mig för god för
Svar på tråden Hur fräscha och moderiktiga är ni?