Inlägg från: Maya84 |Visa alla inlägg
  • Maya84

    Slöja på små barn-varför vågar inte politiker förbjuda detta?

    MsFry skrev 2021-03-13 21:29:35 följande:
    Jag tycker inte att en regering ska reglera och styra invånarnas klädsel, det är korrekt uppfattat.

    Resten av ditt inlägg har inget som helst med mina åsikter att göra, det är dina egna fria (urballade) fantasier.
    Du kanske tycker det låter märkligt men när du uttrycker en åsikt om vad du anser om något, så kommer det ifrågasättas vad den faktiskt står för, vad du egentligen menar.

    Återigen, varenda sunt funtad människa förstår skillnaden mellan vanlig klädsel man tar på av fritt val, och religiösa symboler som utrycker kontroll av ett visst kön.

    Otroligt att man inte kan greppa något så enkelt
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-13 21:51:06 följande:
    Om du läser mitt första inlägg, utan att peta in dina egna förutfattade meningar i det, så ser du vad min åsikt är och varför en sådan lag skulle vara extremt godtycklig och omöjlig att upprätthålla.

    Men jag kan skriva det igen: att angripa ett symptom löser inte grundproblemet.

    Och om du inte klarar av att diskutera utan att gå till personangrepp så visar du bara att du inte riktigt har något av substans att tillföra. ( "Otroligt att man inte kan greppa något så enkelt").
    Efterssom det i går att upprätthålla i ett land som t ex Frankrike, där en sån lag har uppkommit, är den tydligen möjlig.

    Vad är "grundproblemet" i samhället då menar du?

    När har jag gått till personangrepp? Sluta vara så lättkränkta och försöka finna små fjantsaker att påpeka. Det är INTE personangrepp att påpeka vad sunt funtade personer i allmänhet förstår och inte, så lägg ner.
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-13 22:08:53 följande:
    Lagen är godtyckligt tillämpad i Frankrike. Exvis kvinnor i burkini har lagförts men inte kristna kvinnor i våtdräkt. Då är konsekvensen att lagen bara gäller muslimer. Ett sånt land vill jag inte leva i. Antingen gäller lagen alla eller ingen. Skälet till varför man har en visst utformad tygbit på sig kan inte vara grund för kriminalisering, då måste det vara tygbiten i sig, oavsett skäl till varför man har den på sig, som kriminaliseras. Konsekvensen blir då att ingen får knyta ett tygstycke runt huvudet. Känns det rimligt?

    Grundproblemet är att vissa grupper har ett starkt kvinnoförtryck. Är inte det uppenbart? (Med det sagt så anser jag inte att alla kvinnor med hijab är förtryckta, det vet väl alla nuförtiden att så inte är fallet).

    Jo, att påstå att någon inte är "sunt funtad" bara för att denna inte delar dina åsikter är personangrepp.
    Ok om det är något du tar personligt, då ber jag isåfall om ursäkt. Jag antar att jag själv aldrig skulle läsa något sådant som nåt slags angrepp överhuvudtaget, men ok, fair enough.
    (Du anser att det jag står för är "urballade fantasier", utan att egentligen förklara varför det jag skriver skulle vara fantasier)

    Nu råkar det vara så att denna "tygbit" blir mer än en tygbit om den sitter på ett barn, då det är tydligt att ett barn inte gjort något eget val och förstår inte vad slöjan står för. Den sitter alltså inte på huvudet för att barnet gjort ett eget val, utan för att någon påtvingat ett synsätt, så det handlar nu inte alls om att någon gör ett fritt val.
    Nu är det inte "kvinnor" som har rätten att bestämma om tygbiten eller inte, som detta handlar om utan barn som går runt med religiösa sexistiska symboler från väldigt låg ålder.


  • Maya84
    Tow2Mater skrev 2021-03-13 22:10:20 följande:

    Vill du se statligt förbud mot stringtrosor också?


    Sen när blev stringtrosan något ens föräldrar tvingat på sitt 4åriga barn ?
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-13 22:31:46 följande:
    Ja det stämmer, det är en religiös symbol. Men det kan inte vara ett kriminellt tygstycke när det sitter på en Fatima om det inte är det när det sitter på en Lisa. Det vore horribelt med en lag som reglerar klädsel och ännu mer så om det bara gäller folk med en viss religion.
    Nu skulle lagen självklart gälla i förskolor och på skolor, där  regler och lagar redan tillämpas och skall följas, det är självklart omöjligt utanför instutioner.

    Om man som förälder sätter på tygstycket på Fatima, så kräver de av de ansvariga att den alltid skall vara på, och det är där man skall visa att man inte accepterar deras vridna syn på småflickor.
    Om Lisa slänger på sig en sjal eller vad et nu är bara för att hon vill det, är det aldrig någon som skall se till att Lisa aldrig tar av den. Simpelt.
  • Maya84
    Tow2Mater skrev 2021-03-13 22:31:53 följande:
    Eftersom det kan anses vara en sexistiska symbol.
    Om jag vill ha en stringtrosa kan jag välja att ha det eller inte, det är ingen som kan tvinga mig.
    String används även av män i vissa enstaka fall, så det är knappast något som endast bärs av kvinnor.
    Stringtrosor bärs även för att det är mer bekvämt under tighta kläder, inte så mycket för att vi vill behaga er män....
    Om man vill bära det på stranden för att behaga er män, kan man göra ett fritt val att göra det eller inte.


  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-13 22:55:27 följande:
    Nej det är inte simpelt. Om Fatimas föräldrar ska lagföras för att deras dotter har tyg på huvudet måste Lisas föräldrar också lagföras om Lisa "väljer" att ha tyg på huvudet. Annars är det inte en lag som gäller alla vilket inte kompatibelt med en rättsstat.

    Det vore inte heller kompatibelt med en demokrati att reglera vad dess invånare (kvinnorna i detta fall) ska ha på sig.

    Desutom: problemet med Fatimas föräldrars syn på småflickor kommer inte förändras bara för att myndigheterna angriper den synliga yttringen av denna syn. Snarare kommer Fatima bara att bli mer isolerad.
    Nu försöker du göra detta mer komplicerat än vad det är, och finna anledningar till att man inte kan skilja på när religiösa föräldrar kräver att hon kontrolleras av personal, pga deras religiösa skäl, och när Lisa tar på sig en mössa?
    I vilken situation menar du att svenska föräldrar skulle kräva att deras dotter inte får visa håret offentligt om de inte är religiösa?
  • Maya84
    Tow2Mater skrev 2021-03-13 23:13:56 följande:
    Det är klart du kan bli tvingad. Av dina föräldrar, av en släkting i familjen som gillar att se små barn i string, etc. På samma sätt du anser barn kan bli tvingade att bära slöja.

    Och det är en symbol, oavsett om du säger det kan bäras av pojkar. Själv har jag sett lika många pojkar bära det som jag sett pojkar bära slöja.

    Trodde vi pratade om barn här, varför pratar du om att behaga män?
    Haha alltså jag vet inte om du är seriös med det du skriver...
    Det är alltså ett stort växande problem med string -tvång på barn i samhället?

    Ja det kan bäras av pojkar men det är väl inte ett växande problem med för lite pojkar som bär slöja? Exakt hur är det ens relevant?

    Ja, det handlar om barn, och det var du som valde att dra upp stringtrosor här, det var ditt eget inlägg jag svarade på. Jeezz...
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-13 23:15:28 följande:
    Det är inte speciellt komplicerat: antingen gäller lagen alla eller ingen. Superenkelt!
    Lagen gäller när det handlar om sexualisering av barn av religiösa skäl. Inte när en grupp skolbarn tar på sig mössa innan de gå ut och av när de går in.

    Tror du faktiskt förstår det...men vill bara argumentera emot
  • Maya84
    Tow2Mater skrev 2021-03-13 23:34:19 följande:
    Jag förstår du är emot sexualisering och tvång när det handlar om slöja för barn, men helt ok om det handlar om stringtrosor. Det ena vill du förbjuda men inte det andra.

    Förresten:

    "Det franska beslutet att förbjuda slöja i skolan har utvärderats.
    Resultatet är att muslimska kvinnor i högre utsträckning avbryter sin utbildning. Förbudet sänkte muslimska kvinnors arbetskraftsdeltagande och höjde deras arbetslöshet."
    www.mp.se/malmo/just-nu/slojdebatt-i-malmo-kommunfullmaktige-19-mars-2020
    Nu kanske du inte har förstått att detta handlar om att inte ha valet att VÄLJA vad man vill ha på sig.
    Är det så svårt för dig att förstå att det är skillnad på att kunna VÄLJA själv om man vill ha string eller inte, och att INTE VÄLJA om man vill ha slöja?


Svar på tråden Slöja på små barn-varför vågar inte politiker förbjuda detta?