Inlägg från: Maya84 |Visa alla inlägg
  • Maya84

    Slöja på små barn-varför vågar inte politiker förbjuda detta?

    MsFry skrev 2021-03-13 23:39:29 följande:
    Tryckte iväg mitt svar för fort.

    Men jo, det ÄR komplicerat. Ska man ha en lag ska den vara applicerbar och gå att följa. Den ska också gälla alla. Skälet till varför ett barn har något på huvudet kan inte vara orsak till kriminalisering av den huvudbonaden. Det blir inte någon praktisk skillnad på om ett barn har tyg på huvudet för att hennes föräldrar är muslimer mot om hon har det för att hon tycker det är snyggt. Och hur skulle du säkerställa vilket skäl barnet har till huvudbonaden? Har Lisa frisedel bara för att hennes föräldrar inte är muslimer? Får den muslimska flickan inte alls ha något som ens kan liknas vid en slöja? Det blir antingen en extremt rättsosäker lag eller en extremt tandlös lag som faktiskt inte går att upprätthålla.
    Om föräldrar kräver speciell behandling pga religiösa skäl av personal som ska kontrollera en liten flicka att hon inte visar håret när hon leker utomhus för att inte attrahera andra 6 åriga "män", skall det av uppenbara skäl inte uppmuntras.

    Ingen ser likheter med att barn har mössa eller keps de kan ta av exakt när de vill med slöjan. Ingen föralder kräver att "mössan ska vara på" utan anledning ...löjligt. Det finns ingen situation där perosnal inte ser skillnaden mellan en mössa och en slöja man ska kontrollera är på konstant. Aldrig. Dina argument håller inte.
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-13 23:53:11 följande:
    Jaha, du går den vägen..

    Vi pratade slöja/hijab/sjalett? Inte mössa?

    Anledningen till att jag argumenterar emot är för att jag inte håller med dig och jag tycker att ditt förslag om en lag som reglerar barns huvudbonader har, milt sagt, en del hål, svagheter och tveksamheter. Jag belyser dessa, men då vill du inte bemöta det utan vill istället få det till att jag bara vill bråka. Synd, för det är en rimlig diskussion och jag förstår varför man gärna vill ha till synes enkla lösningar på komplexa problem. Det finns dock inga sådana så jag vill försöka förstå hur du resonerar om man petar lite i det hela och visar på ett vidare perspektiv.
    Självklart pratar vi om slöjan? Det var väl alla andra barns huvudbonader som också skulle förbjudas om slöjan skulle förbjudas? Så om vi ska förbjuda slöjan, då ska vi väl förbjuda Lisas mössa?
    Eller är det även icke muslimer som bär slöja?
  • Maya84
    Glinda från Oz skrev 2021-03-13 23:57:54 följande:

    Hur skulle det gå till menar du? Vi kan inte ha lagar på hur man ska klä sig det säger sig självt att det inte funkar. Utbildning är bättre. 


    Nu är inte att bestämma över hur någon skall klä sig, detsamma som att inte tillåta att någon blir påtvingad en religiös symbol som hon INTE valt själv.


  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-13 23:53:11 följande:
    Jaha, du går den vägen..

    Vi pratade slöja/hijab/sjalett? Inte mössa?

    Anledningen till att jag argumenterar emot är för att jag inte håller med dig och jag tycker att ditt förslag om en lag som reglerar barns huvudbonader har, milt sagt, en del hål, svagheter och tveksamheter. Jag belyser dessa, men då vill du inte bemöta det utan vill istället få det till att jag bara vill bråka. Synd, för det är en rimlig diskussion och jag förstår varför man gärna vill ha till synes enkla lösningar på komplexa problem. Det finns dock inga sådana så jag vill försöka förstå hur du resonerar om man petar lite i det hela och visar på ett vidare perspektiv.
    Så, ett förbud angående barn är inte lösningen. Så om föräldrarna vill att sin 6åring skall ha heltäckande burka?  Bara ett nät för ögonen.  Det kan man inte heller förbjuda då?
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-14 00:12:52 följande:
    Att föräldrar kräver speciell behandling hjälper ju ingen lag emot. Det är redan så att de inte har någon lag som ger dem den rätten att kräva det. Personalen har alltså ingen skyldighet att leva upp till sådana krav. Insisterar föräldrarna ändå så är en kanske en anmälan till socialtjänsten på plats då föräldrarna behöver någon form av stödinsats.

    Jag pratar inte om mössor, släpp den. Jag pratar om att staten inte ska reglera klädsel. Skulle det bli ett slöjförbud hos barn så får Lisa inte heller ta på sig folkdräkt eller klä ut sig till påskkärring med sjalett knuten under hakan. Annars är det inte en rättssäker lag.

    Men du kanske inte avser själva slöjan? Utan tvånget? Där finns det redan lagar på plats som ska skydda barn.
    Exakt i vilken situation ser du Lisas tygstycke på huvudet som något som kan liknas med en religiös symbol? Vilken slags situation  kommer i närheten av ett barn med påtvingad slöja?
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-14 00:14:12 följande:
    Sä det är inte plagget du vill förbjuda utan snarare att föräldrar pådyvlar sina barn en religion?
    På barn skall det förbjudas då det ikke är deras egna val, utan påtryckningar från föräldrar i tidig ålder att hon skall behandlas  på ett sätt pga att hon är flicka
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-14 00:17:03 följande:
    Nu innebär ju burka en väldigt fysisk begränsning av tillvaron för ett barn, ett sådant tvång är redan olagligt. Gissar på att föräldrar som skulle tvinga på sitt barn något sådant rätt fort skulle få barnet omhändertager.
    Att Sverige svikit barn för att föräldrarna har "religiösa skäl" har ju aldrig hänt innan då man jnte vill visa sig "främlingsfientlig"?
    Könsstympning  på svenska sjukhus kan jag gissa är hyffsat fysiskt obehagligt
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-14 00:29:14 följande:
    Den traditionella svenska sjaletten har ett religiöst ursprung där kvinnans bara hår ses som horaktigt.

    Men du missar poängen (medvetet?): man kan inte reglera klädsel genom lagar om inte lagarna gäller alla.
    Lagen skall gälla sexistiska religiösa symboler någon påtvingat barnet och när den kontrolleras att den alltid är på.

    Den svenska sjaletten är inte ett problem på förskolor, och om den är påtvingad skall den också förbjudas!
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-14 00:51:59 följande:
    Och det är olagligt. Och leder till åtgärder även om det har förekommit undantag där enskilda har varit för fega för stt ingripa så är det inte på något sätt normalt arbetssätt.

    Men har du funderat något på hur man skulle applicera en lag om slöjförbud? Rent praktiskt alltså? Som exempel: en varm och solig sommardag på förskolan, Julia och Aliyah har båda sjalett knutna runt huvudet. Båda säger att de har det för att de tycker det är fint och skönt för att inte få sol på huvudet. Men A's föräldrar är muslimer. A vägrar ta av sig sjaletten trots tillsägelser. J, med kristna förändrar, får ju ha på sig sin tygbit. Personalen känner sig osäkra, de kan ju lagen. Muslimska tjejer kan vara tvingade till att ha slöja. Man ringer A's föräldrar, som säger att de inte tvingar henne men de förstår heller inte problemet och tänker inte säga åt henne att ta av sig sjaletten, det är ju gassande sol.

    Vad ska personalen göra? Sjal är ju olagligt. Eller är det tvånget? Men inget tvång verkar ju förekomma.

    Kort sagt: Hur ska lagen appliceras? Är det en speciell sorts knytning/fäste av sjal som ska förbjudas? Hur detaljerat ska det beskrivas i lagen?

    Vad ska påföljden bli?

    Och vad är rekvisiten?
    Nu menade jag såklart omskärelse inte könstympning. Omskärelse är av religiösa skäl och ett övergrepp på ett barn som inte får växa upp och bestämma detta själv.
    Så, det finns inga gränser om hur mycket sverige kan svika barn.

    Slöjan på barn är påtvingat då det kommer från föraldrarna som bekraftar det och varför den skall vara på. Alla andra regler ät inte religiöst tvång
  • Maya84
    Tow2Mater skrev 2021-03-14 01:54:49 följande:
    Som jag redan sagt, jag pratar om barn som inte väljer i båda fallen. Som vi redan konstaterat tidigt i tråden, barn väljer sällan själva vad de har på sig.
    ett muslimskt barn väljer inte själv. alls.
  • Maya84
    Tow2Mater skrev 2021-03-14 02:27:43 följande:
    I #6 har vi iallafall ett muslimsk barn som väljer bara i den har tråden, så du har fel.
    ett barn som blir påtvingade religiosa symboler bärs för deras föräldrar vurmar om heder.
  • Maya84
    MsFry skrev 2021-03-14 09:19:53 följande:
    Men är det just slöjan du vill ha förbud mot eller alla religiösa symboler och yttringar hos barn? Om det är det senare är ett specifikt slöjförbud märkligt.
    Det verkar vara svårt det här.

    Haha, "yttringar"? Så barn som inte får yttra sig när de vill gå och lägga sig, får tydligen yttra sig om att hon anser att hon tycker hon har skyldighet att skyla sin kropp när hon är 6 7 år?

    Det är inte en religiös symbol när det bärs av en liten tjej, som är för liten för att förstå religion och symboler, och speciellt inte när föräldrarna endast anser att en liten tjej skall bära den, inte en pojke i samma ålder.

    Så länge det är någons religion, så får man ha hur många medeltida regler  som helst, även om det betyder att se en 6 åring som ett sexobjekt?

    Visa även exakt i vilken religion det uppmanas till att barn skall skyla sin kropp. Var står detta? Vad har du fått detta ifrån?
  • Maya84
    KlantSmurfen skrev 2021-03-21 00:23:14 följande:
    At the age of nine, I was fitted with my first hijab, which I was now required to wear. I hated it instantly. I hated it when my mom started wearing it, and I especially hated it now that I was expected to wear it. I begged for alternatives.
    "Can I please just shave my head instead? What if I wear a wig?"
    "Like the Jews! You want to be like the yahood?"
    I tried to negotiate my way out.
    "How come you didn?t have to wear it when you were my age?"
    "Because my parents didn't know better. They should have made me wear it."
    I wished she didn't know better. I wished she would allow me the reprieve that she had been offered. I tried every tactic my nine-year-old brain could muster, but nothing worked. Gone were all my clothes; pants were no longer allowed. Now, I was to cover every inch of my body but my face and hands. This was the moment that the final nail was hammered into the coffin of my childhood.
    I felt so awkward, so uncomfortable, so hot, in those stupid oversized clothes. My whole body was suffocating. My head throbbed, and my skin oozed sweat from every pore. And every day, they told me that dressing like the kuffar was evil and that I would go to hell if I dressed that way. Besides, when the Caliphate rises, if you're not wearing hijab, how will you be distinguished from the nonbelievers?
    If you look like them, you'll be killed like them.
    [...]
    There was always some sort of coercion going on. I was forced to pray, to memorize Quran, to promise to kill my friends, and of course to wear this hideous hijab. Every conceivable method of coercion was deployed-fear, a desire to please Allah, emotional blackmail. It was all unending. Only obedient Muslim daughters can go to Heaven. If you dress like the kuffar, you are choosing hell. That is the self-hate that I was filled with from the age of nine.
    I was told of the Hadith where Prophet Mohammed claims he saw women hung by their hair in Hell with their brains boiling, because they did not cover their hair from men.
    And I was told that it was for my own protection.
    Och detta vill vissa försvara...
Svar på tråden Slöja på små barn-varför vågar inte politiker förbjuda detta?