Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-25 15:05:20 följande:

    Hur många är vi i denna då? Vilka är kvar?


    Jag är med, jag är kvar! Taggad till tusen!! Vill nå mitt mål i år. Tycker alla här är så duktiga med sina metoder att nå sitt mål och på att peppa varandra. Fortsätt köra på!
  • September1518
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-04-25 16:26:36 följande:

    Jag behöver skärpa mig. Rasade i vikt efter covidkomplikation, kunde inte äta och tappade 6 kilo. Rätt nöjd där men insåg att det inte skulle hålla, så lite har jag inte vägt sen jag var 17.

    Sen när jag kom på ett par onyttiga saker jag fortfarande kunde äta så överkompenserade jag, men då körde vi stegtävling med jobbet. Jag var hyperaktiv i 6 veckor och kunde då äta rätt mycket onyttigt men fick tyvärr hyperaptit av det också och fortsatte gotta mig efter att tävlingen var slut.

    Så nu är jag tillbaka på "några kg för mycket".

    25 april  64.7 kg

    *suck*


    Åh nej vad segt! Förstår den känslan helt av att få bort några kilon "gratis" alltså utan att direkt försöka eller kämpa. Men det är bara att skärpa dig nu med kosten så är du tillbaka där du vill vara snart. Hur mycket vill du väga och hur lång är du? :) Tänker du att du ska träna någonting också eller kör du fortfarande stegräkning?
  • September1518
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-04-25 16:52:17 följande:
    Jag är nöjd med 63 kg, i min ålder blir man inte toksmal.

    Men tänk att jag har försökt gå ner dessa samma 2-3 kilo i kanske 12 års tid innan, trodde på riktigt inte att det var möjligt att gå under 63 igen, oavsett att jag tränade och försökte skärpa mig

    Men sen när jag inte kunde äta knappt något på 6 veckor bara hände det. 

    Så jäkla tröttsamt.
    Det är verkligen otroligt. Då vet du att det går! Nu är det bara att kämpa sig tillbaka dit. Förhoppningsvis lyckas du på ett hälsosamt sätt. Det gäller att kunna hålla den vikten också och ändå ha en normal livsstil. Du får satsa och testa och se om du kan få din kropp att trivas där.
  • September1518
    Anonym (Anna) skrev 2021-04-25 17:03:54 följande:

    Jag är en människa som sällan står upp för mina behov, men det blev en ok helg.

    Umbala och kaltbach. Lite St Agur också. Vad gillar du?


    Mm älskar ostar som smakat mycket som Gruyère och Kaltbach! Samma med vin, rött, smakrikt vin.
  • September1518
    nnnnnnnn skrev 2021-04-25 18:57:30 följande:

    jag är med!

    - 1 hg denna invägningen, hoppas på mer nästa vecka

    siktar på 3 kg fram till midsommar... Lyckas jag med det så har jag "bara" 12 kg kvar = 1-1,5 år kvar


    Bra jobbat! Det fixar du säkert! Hur mycket var det du hittills gått ner och på hur lång tid?
  • September1518
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-25 19:38:56 följande:

    Ja, mikrar några sekunder bara så att osten smält...Gott och enkelt :)


    Det lät verkligen enkelt, tack för tipset!
  • September1518
    fenellamint skrev 2021-04-25 23:43:38 följande:

    Jag är också kvar!!

    Haft en helg med illamående pga mensvärk så tillåtit mig att äta det som varit möjligt att få ner utan att det vänder upp igen...

    jag kör vägning på torsdagar, i torsdags stod vågen på 67.1, förra torsdagen stod vågen på 68.5. Var tvungen att väga mig några gånger, kan det verkligen stämma med -1.4kg på en vecka? Är det mestadels vätska som försvinner?

    Är taggad på en ny vecka, har tre konditionspass inplanerade och såklart mina dagliga promenader med hunden


    Vilken nedgång, kul med en rivstart! De säger väl att det är mest vätska i början. Samtidigt när jag har gått ner så mycket i början och fortsatt i snabb takt första tiden så brukar det fortsätta stadigt neråt och om jag håller kosten stannar det där. Klart ett kilo kan det flexa upp och ner men för oss kvinnor hör det nog till det normala oavsett hur strikt man är.

    Så min poäng är att visst kan det vara mycket vätska men vad spelar det för roll? Håll igång så fortsätter det neråt och fett försvinner med :D
  • September1518
    Anonym (fet) skrev 2021-04-26 09:00:20 följande:
    Haha, ja, det kan jag förstå att det är svårare att göra det själv. Jag tror det hjälper mig att vara med här, inte bara för att bli peppat, men mest eftersom jag skulle tycker det är pinsamt om jag skriver här ett tag och plötsligt går upp i vikt igen eller inte skriver mer .... även om ingen bryr sig, JAG bryr mig så att dela med mig här hjälper mig att tvinga mig själv att fortsätter även under perioder där jag inte är motiverad. Hoppas jag åtminstone ... Flört
    Jag håller helt med dig!! Hoppas att den här tråden ska hålla mig igång för man vill inte vara den som droppar av eller går upp i vikt igen och börjar om igen.
  • September1518
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-26 09:47:30 följande:

    Vägdag och står kvar på samma vikt som i förrgår. Så om en vecka så har de nog släppt ett par hekto iaf :)


    Det tror jag också, det brukar kunna var sådär att det står till eller rör sig uppåt och sen nästa gång går man kanske ner extra. Hoppas på det!
  • September1518
    nnnnnnnn skrev 2021-04-26 09:59:58 följande:

    Är en bit inne på andra året och har gått ner 15-20 kg under första året + 5 kg under andra året så 20-25 kg hittills och ska hålla på 1-1,5 år till som jag skrev.
    Så över 30 kg ska bort, men det är skönt att bara ha ca 1/3 kvar att jobba bort.

    Som jag skrivit tidigare, så vill jag inte hålla ett mördartempo utan låta det gå långsamt pga många olika anledningar tex att barnen inte ska påverkas för mycket eller märka att man jagar kalorier på något extremt sätt - nu blir det bara att man gör något hälsosammare val i vardagen. Även att åldern tar ut sin rätt + att det tog många år att gå upp så det bör väl ta en del år att gå ner då? Vill inte heller att omgivningen ska tro att man fått någon dödlig sjukdom! Nu när det tog ca 0,5 - 1 år innan någon ens såg det så känns det mer normalt. Fått flera lite undrande kommentarer på sistone -
    "men visst har du väl blivit lite smalare?" 
    "Jo, jag har försökt leva lite mer hälsosamt de senaste åren."
    "Ja, jag har en minnesbild att du var lite större innan, men blev lite osäker."

    Så de som jag jobbar med märker det, men det går så långsamt att de blir osäkra på om de minns rätt! Hade jag gått ner 25 kg på 5 månader så hade alla märkt det.


    Du har verkligen ett otroligt hälsosamt tänk! Håller med om att det vore skönt om man skulle smyga sig ner i vikt så det inte blir så uppenbart för alla omkring en. Tror jag ska lägga upp en plan på 0,3 kg i veckan också. Har du lyckat med ditt månadsmål varje månad hittills? Hur gör du om du gått förbi målet en månad, sänker du då till nästa månad?
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.