Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    Anonym (50) skrev 2021-05-11 14:23:09 följande:

    Ja det går ju långsammare när man inte har så mycket att gå ner, men ändå! Även om jag inte åt så nyttigt dagen innan så var det fortfarande inom rätt mängd kalorier... har tagit blodprov idag så ska kolla sköldkörtel etc bara för säkerhets skull!


    Tror kalorierna påverkar mer i längden. Kortsiktigt kan nog onyttigt/nyttigt påverka från dag till dag. Onyttigt med mycket salt binder vätska och då kan man få ett stort plus.
  • September1518
    Anonym (50) skrev 2021-05-11 17:47:19 följande:

    Det är vad jag intalar mig själv också!

    Jag gick up 15kg när jag var gravid och gick ner meddetsamma efteråt. När man inte går upp så mycket så är det typ bara vätska.


    Jag vet, jag gick också ner 15kg jättesnabbt men resterande 15+ gick segare. Det mesta när man går upp så lite är bebis, blod, vävnad osv osv haha och sen vätska också såklart :)
  • September1518
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-05-11 20:01:49 följande:

    Åh vad kul, grattis! 

    Själv har jag haft sämsta möjliga skitdag idag. Hade semester för att vandra med ett vänpar, och efter bara 1 mil trail ringer vår son från skolan och meddelar att ett fall från i fredags har lett till fler sjuka och alla i hans klass rekommenderas att testa sig för covid. Han åkte raka vägen och gjorde snabbtest och är positiv men symptomfri...

    Vi fick alltså avbryta vår vandring efter 16 km där det gick att få taxi och missar middagen ikväll, har inte sett vännerna sen förra året.

    1. Vi har redan haft ett års elände med covid.

    2. Jag har ett jätteproblem med jobbet för jag får inte besöka kund på x dagar om jag har någon smittad i mitt hem och jag skulle leda aktiviteter hos kund nästa vecka.

    3. Vi får för umpfte gången ställa in att träffa min mor och min mans far under kommande långhelg, som nu fått en spruta vardera men så klart inte ska träffa oss när sonen är smittad.

    2021 suger fasen i mig lika mycket som 2020 och det trodde jag knappt var möjligt!


    Tack! :)

    Usch det låter inte som ett bra år hittills. Men mer än halva året kvar så det hinner vända! Håll ut!
  • September1518
    Anonym (Mortill4) skrev 2021-05-12 16:37:48 följande:

    Ååh, grattis!!! :D

    Så underbart! Jag håller tummarna för att allt ska gå bra för er och att du lyckas gå upp lagom mycket :)

    Jag fick mina två yngsta barn ganska tätt, senaste förra året så har ganska nyligen varit där. Tyvärr har jag aldrig lyckats låta bli sötsakerna eftersom jag alltid mått så illa under första trimestern, sen har jag ännu den "turen" att inte tappa ett gram medan jag ammar... Hehe.. :P


    Tack! :D Hehe ah ska kämpa hårt för det.

    Det är det som blir tufft, om det kommer nåt rejält illamående som endast botas av onyttigt haha. Åh nej det där har jag hört om! Jag hade tur med amningen att det hjälpte viktnedgången, åt även rätt nyttigt då men gick upp allt igen. Klantigt. Men nu är jag i form igen och denna gång kommer jag inte tappa greppet.

    Snart når du ditt mål! Det kommer vara en fantastiskt känsla. Det är bara att fortsätta kämpa, kämpa och kämpa. Aldrig mer tresiffrigt låter som ett utmärkt löfte till dig själv.
  • September1518

    Jag fick ingen rolig vikt imorse. Hela veckan har jag legat på typ 63.0 i morgonvikt. Helt plötsligt studsade den upp till 63,5, wtf? Skittråkigt! Samtidigt känner jag att jag fortsatt äta som jag brukar, helt okey. Enda skillnaden är att jag druckit mycket mer vatten vilket jag slarvat med ett tag nu! Så om kroppen går upp lite då kanske den behöver det trots att det känns trist.

    Tänker att målet är att hålla mig nånstans mellan 62-63,nånting. Vet inte om jag ska väga mig varje dag nu... kanske blir dumt. Kanske räcker med 1 gång i veckan.

  • September1518
    nnnnnnnn skrev 2021-05-14 20:08:49 följande:

    Nöj dej med 1-2 ggr/vecka.

    Det går liksom upp och ner hela tiden!

    Extra vätska som binds in, särskilt om man äter bra med protein eller har fått lite mycket salt => många hekto plus på kort tid...

    Men det försvinner ju snabbt!


    Tack för ditt svar :) Du har nog rätt, vill inte stressa eller tänka för mycket på vikten nu! Vill bara stå still första trimestern hehe. Det jag känner mig lite stressad över är om jag skulle gå upp varje vecka, jag kan inte gärna gå ner i vikt som gravid. Så varje kilo upp skulle vara förlorat! Men jag ska testa som du säger, väga en gång i veckan och se om jag sköter kosten bra då.
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.