Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    fenellamint skrev 2021-04-26 10:02:39 följande:
    Tack för ditt svar! Försöker tänka som du skriver, att oavsett vätska eller fett så är det ju en bra bit på vägen! Ska fortsätta hålla koll på kost och fortsätta med träning, känns otroligt motiverande att se resultat. Jag fick en rekommendation av en kompis häromdagen att även ta bilder varje vecka, för att även om vågen visar/inte visar så mycket nedåt så kan det ju ändå vara skillnad som syns på bild!

    Tänker också att hormonpåverkan gör att vi lättare flexar, men hur tänker du där? Att du vill lägga dig på en vikt där det inte gör något om det pendlar +/- 1-2kg?
    Kul, det tycker jag att du ska och mäta dig! För där kan det också hända en del även om vikten står still. Det blir kul sen när du kan jämföra bilder när det gått en månad eller mer, då kommer det säkert synas stora resultat!

    Precis så tänker jag. Så mitt mål är 59 kg men jag tänker satsa på 58 så jag känner mig ok med att gå upp och ner ett kilo.
  • September1518
    Tovisen skrev 2021-04-26 12:38:03 följande:

    Hej alla!!

    Vad roligt att hitta en tråd med likasinnade som oxå satsar på viktnedgång till midsommar :)

    Jag letade just efter en sån tråd då jag startar idag.

    Planen är att dra igång med pulverdiet i 3 veckor som en rivstart för att sedan övergå till hälsosam kost med begränsat kaloriintag.

    Jag har läst kost och hälsa, näringslära och varit aktiv men efter en sjukskrivning gick det utför (eller man kanske ska säga uppför) med vikten så nu ligger jag ca 13kg över min ?idealvikt?.

    Tänkte rapportera viktminskning i kilon här vecka för vecka, är det någon annan som oxå gör det?

    Kämpa på !:)


    Yey vad roligt, det där fixar du säkert galant! Jag körde pulverdiet för flera år sen, nådde min målvikt i maj, höll den över en hel sommar och halva hösten, opererades  och kunde inte röra mig på ett par månader samt åt väldigt dåligt så då gick jag upp igen.

    Jag tänker att jag ska rapportera min vikt varje vecka, har gjort det några gånger extra med. Det är kul att följa allas framgång och motgångar så man kan vara med och peppa samt få pepp!
  • September1518
    Anonym (thriller) skrev 2021-04-26 17:39:19 följande:

    Jag håller också på lite smått. Jag började i oktober förra året men pga flera olyckor och sjukdomsperioder har jag åkt in och ut på sjukhus mellan december och mars och även om jag gick ner lite pga oätlig sjukhusmat så har jag gått upp igen när jag kommit hem och ätit så istället för mitt mål på 2-4 kg ner i månaden så har jag endast gått ner 4 kg på 6 månader. Men nu ska jag ta tag i det på allvar.

    Jag har mycket att gå ner. En hel normalviktig jag behöver jag göra mig av med ungefär. Jag upptäkte att vågen var trasig så exakt exakt vet jag inte men jag gissar att jag väger ungefär 112. Vågen visar inte sista siffran, brar de två första och decimalen. Jag ska köpa en ny. Översta normalvikt för mig enligt bmi är 63,7. Det är ett mål som får ligga längre fram i tiden. En dag, men inte just nu. Just nu är målet att gå ner till 99 kg. Tvåsiffrigt har jag inte vägt sedan i gymnasiet och det är 10 år sen jag gick ut. Fram till midsommar kanske -4-8 kg är lagom? Det är väl 8 veckor ungefär dit?

    Mål nr 1 är 1 timme step-prommenad. Jag har skrvit en liten tråd om detta förut, men jag har tappat bort den. Jag är uppe i 25 minuter nu så jag är 1/3 till målet, från att ha börjat med bara 5 minuter. Idag ska jag testa hur 30 minuter går och jag ska ställa min fitbit på "treadmill" istället för "running" som jag testade igår och det var absolut inte något vidare när jag i princip stod på samma ställe.

    I matväg ska jag mest bara se till att äta bra mat i normalstora portioner och lära mig att äta grönsaker, vilket jag är välgit dålig på. 


    Det låter verkligen som att du har koll på läget! Det gäller att se framåt och hur långt du kan komma, bara att släppa det som varit för det kan du ändå inte göra något åt. Men 4-8 kg till midsommar låter fullt rimligt om du är i starten av din resa! Tycker även du är väldigt smart som börjar med målet 99 kg och inte tänker vidare just nu.

    Kanske göra som man kan göra till barn och typ blanda i mixade grönsaker i maten? Koka broccoli och mixa i köttfärsås t.ex. Du får annars laga maträtter som är godare med grönsaker! T.ex är grytor gott med lök och paprika i eller potatis och köttbullar passar bra med ärtor.
  • September1518
    Anonym (thriller) skrev 2021-04-26 18:49:01 följande:
    2600 steg och en halvtimme på stepbrädan senare sätter jag mig och svarar Solig

    Ja, mindre mål är nog bra för mig. Jag har själv märkt att jag har lättare att ta saker i flera mindre steg. Jag ska inte läsa en bok, jag ska läsa några kapitel i min bok. Jag ska inte städa lägenheten, jag ska städa bordet i vardagsrummet nu och efter det ska jag städa tvhyllan och så vidare. Jag ska inte gå ner hela vägen till normalvikt, jag ska gå ner ca 10% av nuvvarande.

    Ja, jag ska bli bättre på att mixa ner grönsaker i min vanliga mat. Lök och så använder jag förstås, men jag ska till exempel testa idag att slänga spenat i potatismoset. Jag gillar spenatsoppa så jag kanske gillar spenat annars också? Det är lite så jag får tänka. Jag har aspergers och har varit selektiv ätare hela mitt liv men jag vill och försöker.
    Grymt jobbat!

    Låter vettigt som du gör. Just nu läser jag inte en bok men jag läser 10 sidor ur en bok om dagen nästan varje dag haha! Supersmart och allt känns enklare.

    Men kanske börja med mer lök! Att du inte tänker det bara som en lök utan en grönsak som ska vara en större del av maten. Spenat är väldigt gott, på mackor, i taco, på burgare osv osv, det kanske blir lätt att få in! Tror det kommer vara gott i moset, blomkålsmos är också väldigt gott!
  • September1518
    nnnnnnnn skrev 2021-04-26 19:22:01 följande:
    Eller du kanske menade om jag ändrar mitt månadsmål?
    Jag ändrar målet såhär:
    Sätter nytt mål på 2 kg/5 veckor i appen.
    Appen räknar ut hur mycket jag ska äta för att nå detta.
    Jag följer appen!
    Skulle jag nå målet tex redan efter 4 veckor (har hänt någon enstaka gång), så sätter jag ett nytt mål på 2 kg/5 veckor.
    SKulle jag inte nå målet, så hänger det bara kvar i appen tills jag nått det. Någon gång har det tagit en extra vecka att nå -2 kg.
    Så jag vet egentligen inte exakt när jag når målet, men eftersom jag har så litet mål ändras det ofta!

    Vägning 1 gång/vecka = är målet nått så ändras appen... Då ändras också hur mycket jag får äta för att nå målet, för är man mindre så krävs mindre mat... (lite trist, men sant).
    Du får det att låta väldigt smidigt med Lifesum-appen, blir nästan sugen på att testa igen. Precis så menade jag. Gillar verkligen den uträkningen att du ändrar vart eftersom.

    Hur känns det då? Känner du att kroppen anpassar sig bra eller blir du hungrigare med tiden om du får äta mindre?
  • September1518
    Anonym (thriller) skrev 2021-04-26 20:11:07 följande:
    Tack. Jag hittade min andra tråd också så nu ska jag försöka uppdatera den varje dag men stepträningen.

    Blomkålsmos ska jag kanske prova. Hälften potatis och hälften blomkål. Broccoli gillar jag också. Faktiskt, om det är grönt eller vitt så har jag en tendens att gilla det. Förutom grön paprika, det får jag ont i magen av.
    Grymt vad duktig du är! Kanon, finns massa grönsaker i vitt och grönt, bara att testa dig fram. Eller helt enkelt hålla dig till broccoli och blomkål om du gillar det haha!
  • September1518
    Anonym (50) skrev 2021-04-26 21:08:31 följande:

    Jag försöker också gå ner och hoppas att jag ska ha nått mitt mål i början av juni eller iaf innan midsommar. Hatar att räkna kalorier och steg etc och har dessutom tidigare ätstörningsproblematik så något sånt blir det inte. Promenerar varje dag i 45-60 minuter. Kör någon typ av 16:8-fastning och skippar allt tillsatt socker, bröd, snabbmat och alkohol. Skippar frukost och äter yoghurt + granola till lunch och vanlig middag + plus ett äpple för att stilla sötsuget haha.

    Min vikt har alltid legat runt 53-54 men plötsligt var den uppe i nästan 59, är 164cm. Har dock ätit extremt dåligt och knappt tränat alls så har bara mig själv att skylla. Målet är 50kg, just nu ligger jag på 56.5. Försöker komma dit så fort som möjligt och sen gradvis öka på maten igen. Väger mig på söndagar och hoppas på 1kg per vecka!


    Låter som att du har en hälsosam plan! Gillar periodisk fasta, det är ett smart upplägg. Tycker också det känns skönt att komma i mål så snabbt som möjligt och sen fokusera på att hålla vikten. Denna gång tänker jag däremot testa en annan taktik och gå långsamt ner i mål hehe.
  • September1518
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-04-26 21:11:32 följande:

    En kopp te kl 21-21.30 är mitt knep för att inte äta mer på kvällen.

    Lite värme i magen gör gott om man ligger lågt i energiintag.


    Jättebra tips! Det är både gott och man vill gärna ha något att tugga/sippa på på kvällen och te fyller det behovet. Och fyller även magen lite så om man har luriga sug efter nåt på kvällen som förväxlas med hunger är det toppen!
  • September1518
    Anonym (fet) skrev 2021-04-27 07:16:04 följande:

    89,2kg blev det idag - 0,9kg mindre än förra veckan. Är väldig nöjd Skrattande


    Otroligt roligt!! Grattis, du är under 90 kg, vilken milstolpe! Bra jobbat! Då har du även ett stort hopp upp om du skulle öka lite i vikt till nästa vecka men vi hoppas på fortsatt nedgång.
  • September1518
    Sådär! Med inspiration från nnnnnnnn har jag nu lagt upp en plan där jag tänkt gå ner 0,3 kg i veckan. I denna takt når jag 58 kg i september. Spännande att se om jag lyckas med detta nu! Känns lite lättande att veta att det inte behöver gå så snabbt. Jag kommer fortsätta väga mig varje dag, skriva ner en gång i veckan men jämföra var fjärde vecka, så kommer förändringen se roligare ut plus att jag kanske inte lyckas 0,3 varje vecka men kanske går lite mer veckan efter.

    Här är tänkta vikterna varje vecka fram till midsommar och sen var fjärde vecka in i mål.
    v. 16 (förra veckan): 64,3
    v. 17 64
    v. 18 63,7
    v. 19 63,4
    v. 20: 63,1

    v. 21 62,8
    v. 22 62,5
    v. 23 62,2
    v. 24: 61,9
    Midsommar: 61,6

    v. 28: 60,7
    v. 32: 59,5
    v. 36: 58,3
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.