• Sellcarro

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    September1518 skrev 2021-05-08 17:35:26 följande:

    Åh tack så mycket! Har försökt leta på deras hemsida men hittar ingen information om det!! Har för mig att jag hört någon gång att testa-tidiga-testen mäter från 10  mIU/ml. Du råkar inte ha instruktioner för deras ultra-tidiga-test också att kika på hehe?


    Om man går till där man kan läsa instruktionerna som oxå följer med i packet så står det under frågor :) tog ett tag innan jag hittade och veta hur man ska leta för att hitta :)

    Hittade detta: Det här testet kan detektera mycket små mängder hCG i din urin (testets känslighet är 10 mIU/ml).
  • Sellcarro
    Magdalena88 skrev 2021-05-09 18:39:27 följande:

    Jag har en fråga till er. Hur lång lutealfas har ni? Min brukar ligga på 10 dagar och jag har ju blivit gravid trots att den är "kort". Men denna cykel hamnade den på bara 9 dagar och nu funderar jag på om jag har progesteronbrist eller nåt...


    Min lutefas ligger på 13 +- 1 ungefär :) så den kan vara en aning kort för dig. Kanske kan vara en idé att kolla upp om du progestronbrist.
  • Sellcarro

    Har min andra andra mens efter mitt MF väldigt konstig blödning i och med att mensen är typ över på 2-3 dagar. Men har ägglossning samma helg som jag ska ta mitt troligen sista blodprov så är det nere på 0 så tänker vi köra på den helgen :) så man hoppas på att ägglossningen inte blir så tidig :) 

  • Sellcarro
    Hallonglass91 skrev 2021-05-16 20:22:05 följande:

    Då hoppas vi att ÄL är senare och annars kommer din nästa bara några veckor senare :) Är det långt kvar till ditt sista blodprov och din nästa ÄL?


    Har blodprovet bokat till fredagen den 28/5 :) kommer att ha ägglossning samma helg så mellan den 28-31/5 så förhoppningsvis kommer jag inte att missa den :)
  • Sellcarro
    Rårakan skrev 2021-05-17 21:00:55 följande:

    Halloj! Har någon här kört med ägglossningstest efter missfallet innan första mensen? Jag har inte provat såna test förut men beställde hem några + gravtest från Graviditetskollen för att hålla lite koll på om/när systemet drar igång. Gravtest visar neg idag 4 veckor efter mf men ÄLtest visar positivt... kan missfallet spöka med ÄLtesten eller kan det vara så att jag faktiskt har ÄL?


    Kan vara så att ägglossning är på G fick igång min ca 2v efter att blödningarna hade slutat :) annars har jag hört att ägglossningstester kan bli positiv vid mens oxå.
  • Sellcarro

    Hade troligen mitt sista kontroll på hcg igår och var inne och kollade på 1177 och det vara nere på 0 som förra månaden. Så vi passade på att mysa nu när jag ändå har ägglossning denna helg :) så jag har BIM ca 11-12/6 :)

  • Sellcarro
    September1518 skrev 2021-05-29 08:04:06 följande:

    Spännande! Skönt att det är nere nu, hoppas du blir gravid direkt :D


    Jo det är riktigt skönt :) nu vet man att kroppen är på rätt bana igen. Får väl se om det går vägen direkt :) men vi få se när det blir något litet :)
  • Sellcarro
    Hallonglass91 skrev 2021-05-29 16:13:57 följande:

    Så bra att du är nere på 0 och att ni kan fokusera på framtiden nu :)


    Jo har varit den nu dom två sista gångerna vi har kollat så det känns skönt :) nu är det bara att hålla tummarna att vi hann med denna ägglossning annars siktar vi på nästa :) eller som sambon säger det händer när det händer :)
  • Sellcarro

    Gyn ringde och tyckte provet såg bra ut lika som förra månaden :) tur man kan kolla själv och börja mysa lite innan dom hade kollat :) så nu har vi fritt fram att försöka och skulle få ett tidigt ultraljud då vi blir gravida :)

  • Sellcarro
    Hallonglass91 skrev 2021-06-01 12:05:41 följande:

    Så skönt! Lugnande att du redan nu vet att du kommer få ett tidigt ultraljud. Bra att de kunde säga det. Hoppas jag också kan få det när man blir gravid igen. :)


    Ja det känns bra då vi haft två missfall på några månader så det känns skönt med ett tidigt ultraljud :)
  • Sellcarro
    Ericky skrev 2021-06-06 15:17:37 följande:

    Ser att det pratas om BIM. Jag har tyvärr ingen koll på det ännu då jag slutade blöda I fredags efter MF. Nu har jag återuppstått iaf och fått tillbaka sexlusten så det är härligt! Testar med ÄL-stickor nu för att hålla koll på när kroppen kommer igång igen.

    Ni som hunnit få lite koll, hur länge tog det innan ni hade ÄL efter MF?


    Ca 2-3v efter mitt MA och mitt missfall så har min ägglossning startat :)
  • Sellcarro

    Hur går det för alla? Jag fick mensen igår och har nu börjat tagit Q10 och inositol för att förbättra äggkvaliten får se hur det kommer att gå dom närmsta veckorna :) skönt med lite sommar och sol så man får tankarna på andra håll :)

  • Sellcarro
    Hallonglass91 skrev 2021-06-12 17:49:51 följande:

    Aldrig hört om de där, något du fått rekommenderat/rekommenderar? :)

    Jag fick mens i måndags för tredje gången sedan vårt MA. Kroppen är helt tillbaka nu skulle jag säga förutom att jag nu har längre cykler. Känner mig mer lugn och anstränger mig verkligen till att slappna av lite mer med allt då jag kände mig otroligt stressad att bli gravid förra cykeln och tänkte på att jag ville bli gravid heeeeela dagarna, vi försökte verkligen då också och körde med ÄL test och allt, låg massa osv. Blev väldigt besviken när det inte blev någon graviditet och inbillar mig att jag ?ville det för mycket? om ni förstår vad jag menar? Även om det säkert inte påverkar så mycket försöker jag vara mer chill denna gång. Tror ni att det påverkar något?

    Nästa BIM blir i början av juli för mig :)


    Många som rekommenderar Q10 för det bygger upp alla celler i kroppen om jag inte misstar mig. Och inositol kan dom ibland rekommenderar för dom som har pco. Men hittat den mesta informationen på denna sida : www.fertilitetsguiden.com/alternativ/kosttillskott.php
  • Sellcarro
    Syren93 skrev 2021-06-13 09:48:33 följande:

    Är inne på 3e försöket efter missfall nu, ägglossning om ca 1 vecka tror jag. Har börjat tempa denna månaden, får se om jag gillar det.. :)

    Har även fått reda på att 3 vänner till mig ska ha barn i november /december och det är exakt när vi skulle haft barn om det inte blivit missfall.. Det känns riktigt jobbigt faktiskt. Känns orättvist och som ett hugg i magen..


    Jo vi hade egentligen bf nu i dagarna med vårat första MA och i november med det senaste missfallet så det är lite jobbigt och man hör folk runt omkring en blir gravida.

    Jag tempar och försöker hålla koll på sekret och testar ägglossningstest men sambon tycker vi bara ska slappna av och så händer det när det händer. Men som sagt man kan inte slappna av liksom då alla blir gravida runt omkring.
  • Sellcarro
    Syren93 skrev 2021-06-13 16:16:08 följande:

    Jag försöker ta det lite lugnt, men man blir inte mindre ledsen när man tänker "tänk om det inte hade blivit missfall..". Just nu njuter jag av sommaren och av att man kan dricka sig en liten drink.. :) hoppas innerligt att det blir ett nytt pluss snart. Håller tummarna för dig med :)


    Jo jag funderar på att släppa lös lite då vi kommer vara bort när vi har ägglossning så kanske ska ta det som det kommer då :) dricka gott och äta gott och bara vara :) Håller tummarna för dig med :)
  • Sellcarro
    Steeph skrev 2021-07-25 12:21:11 följande:

    Hoppar in här!

    Fått 2 ma i vecka 7+6, senaste var nu i juni.

    Fler som haft 2 mf/ma här?

    Känner mig fruktansvärt ensam och livrädd inför en ny graviditet, även om vi försöker nu igen.


    Tråkigt att höra. Har själv ett MA i v.13 och sedan ett missfall i v.6. Känner med dig att man är osäker och rädd men även att längtar till att få ett plus igen.
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?