Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-05-05 21:45:13 följande:

    Men åååh så fint!! Var går du där man får ta med sig partner? Jag fick kallelse idag (Ystad) och där står det KOM SJÄLV haha. Hatar att han missar allt. :(


    Min BM frågade mig om vi gärna ville vara med båda två på KUB och RUL. De ville vi såklart, så då skickade hon remiss till Amnionkliniken i Lund som tar emot även ens respektive, så där var vi idag <3
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-06 10:55:47 följande:

    Hej finaste ni! <3


    //---// 

    Jag tar det lugnt i tråden tills dess och följer er när jag har kraften. All pepp till er och era spännande resor! Så glad att ha varit med i denna tråd! Ni är underbara! <3 


    Så fint att du fått så bra stöd från dina kollegor <3 <3 <3 
    Hoppas du kan ha så bra dagar som möjligt fram tills på måndag.. Hjärta
    Kommer tänka på dig på måndag och hoppas på det allra bästa! KRAM!

  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-05-06 12:23:46 följande:
    Åh jaha! Jag googlade på den nu, den måste tillhöra regionen trots att den är privat eftersom hon kunde remitttera? Jag ska höra med min bm nästa vecka om det är möjligt för oss! Har tid för kub den 25 så det kanske blir ont om tid men kan ju iaf fråga. 

    Just det, en sak jag undrat, kub är alltid på magen väl? 
    morgonskaffet skrev 2021-05-06 12:01:36 följande:
    Hej! Vill gärna fråga dig, är du hos barnmorska på mvc eller hos en privatklinik? Jag är också en lundabo och funderar om jag kommer att få samma möjlighet (att ha sambon med).
    Jag går hos en BM på en privat klinik, men den privata kliniken tar ju emot mig på uppdrag av Region Skåne. Alla papper och sådant jag fått har Region Skånes logga :) Den privata kliniken gör inte KUB hos sig, utan då var det antingen Kvinnokliniken eller Aminionklinken. 

    Hoppas ni kan få gå till kliniken i Lund, även den BM som vi träffade där var helt underbar och även min sambo sa att han var imponerad av hur pedagogisk hon var och så förstående för att allt är nytt nu vid första graviditeten :) 

  • Sellerin
    Nafplion skrev 2021-05-06 15:19:41 följande:

    Hej allihopa!


    Jag vågar äntligen hoppa in i denna tråden efter igår ha sett ett litet hjärta ticka på tidigt ultraljud i vecka 7. Har haft väldigt lindriga symptom och varit orolig så jag är otroligt lättad över att allt såg bra ut igår. 


    Jag är gravid genom IVF, första försöket men med 3 misslyckade insemineringar. Vi har försökt i 2 år, 2 månader och 2 veckor innan det äntligen blev vår tur!


    Jag är 32, min man är 36. BF 18 december. 

    Nu förbereder jag mig för MVC nästa vecka. Läser ofta att det är viktigt att vara förbered med frågor. Men vad för frågor ska man ställa? Vad har ni undrat över? Det känns för tidigt att prata förlossning, det är ju så långt kvar.. 


    Så underbart att det nu gått för er Hjärta


    Vet inte heller vad man ska ställa för frågor :D Tycker mest att dem ställer frågor och så sitter man där och svarar! Kommer man på något man undrar över vid ett senare tillfälle, är det ju bara att ringa dem!  

  • Sellerin
    mandarincurd skrev 2021-05-06 17:34:48 följande:

    Vågar ni äta sushi? Jag är sååå sugen


    Ja! Jag skulle inte köpa en färdig från en matbutik (inte ens gott i vilket fall som helst ju!!), men har ätit sushi från ställen jag tkr är bra och känner mig trygg med det :)
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-05-06 18:39:36 följande:

    Åh vad härligt med en sådan fin upplevelse :D Och vad bra att man får ha med sig sin partner. Som några skrivit innan är det inte på tal i Göteborg...

    Vill också tacka för dina fina ord igår när jag beskrev min oro. Det värmde.


    Ja det var mysigt :) nu är han också så mycket mer med på det hela :) har varit väldigt overkligt för honom hittills! Tråkigt att covid ska göra att de flesta får gå själv :(

    Så glad jag blir :) har du fått några symtom igen?
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-05-06 20:44:21 följande:

    Varning för äckel-inlägg:

    Alltså jag får sån konstig mag...värk eller känsla eller vad man ska kalla det ibland. Tänk er hur magen känns precis innan typ diarré... som en obehagsäckelkänsla. Det är inte den vanliga växtvärken utan som att hela magen känns spänd. Idag i samband med jättemycket beiga flytningar. :/ Blir ju sjukt orolig. Fick nåt liknande precis innan jag fick se hjärtat slå så jag borde kanske lugna ner mig... har ett till ul nu på måndag också.

    Men nån som känner igen sig?


    Förstår du blir orolig :( du har ju dålig erfarenhet sedan tidigare :( sen kanske du också lägger märke till väldigt mkt symtom/icke symtom på grund av oro och rädsla för att det ska gå illa igen? Tror det var KNAS som för några några veckor sedan skrev ett klokt inlägg som lugnade mig väldigt mkt. Det tjänar ju inget till att oroa sig. Vi kan inte kontrollera detta, det som ska ske kommer ske. Det hjälper mig i att inte konstant noja över om fostret ska ta skada/stötas bort pga mitt avskyvärt höga TSH-värde (sköldkörteln), eller nu senast om det ska ha downs eftersom jag även hamnade inom gränsen för att få lov att göra NIPT-test.

    För övrigt har även jag konstigt ont i magen ibland, som att jag ska behöva springa på toa men så går det över. Har flytningar till och från men inte reflekterat så mycket över färg mer än att det aldrig varit rosa/rött/brunt. Kan mycket väl ha varit beige.

    Jag hoppas allt ser fint ut för dig på måndag! <3 Så skönt att du får göra ett till ul då :)
  • Sellerin
    MrsXy skrev 2021-05-08 12:47:20 följande:

    Åh ja jag vet att man kan byta, jag tror jag kanske överreagerade på mitt första besök (är ganska känslig gällande nya personer och att de drar upp gamla grejer i journalen), ska ge henne 1 till försök ! Och se hur hon är. 

    Helst vill jag fly, men inte säkert att det är bättre någon annanstans. Är även ganska stressad just nu över stora förändringar i livet (förutom detta med bebis!) som gör att det känns extra jobbigt med ett nytt ställe.. 

    Önskar bara att det hade klickat direkt !

    Åh men jag tror att man ska bara äta det man är sugen på ! Tror det finns en "baktanke" med det, kanske att du just nu behöver lite mer kalorier/fett helt enkelt. Ingen fara alls tror jag :) 

    Bara man får i sig näring så ska man ju vara glad tänker jag :) 


    Okej! Ja kanske känns det bättre vid besök 2 när du vet vem BM från förra gången :)

    Ja så kan det ju vara! Men en del av mig vill egentligen äta så bra och ren mat som möjligt för att få i mig så näringsrik mat som möjligt, men det är ju tyvärr inte det jag är sugen på just nu, hihi. dock kör jag en del gröna smoothies eller bär-smoothies, så det känns i alla fall bra! Vill fortfarande ha dem eftersom jag ofta har i något från frysen i dem, så de är kalla och goda, och jag är oftast varm nuförtiden så det blir helt perfekt :D
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-05-07 14:57:46 följande:

    Jag kastas fortfarande lite mellan hopp och förtvivlan. Har fortsatt haft rosaaktiga flytningar (dock ytterst lite) och brösten känns mer som innan graviditeten ( om än något större fortfarande) Däremot mår jag fortfarande illa. Tänk att man kan bli så glad över illamående :) Det får mig ändå att känna hopp. Mellan att jag mår illa är jag galet hungrig också.

    Jag bokade in mig på ett tidigt ultraljud på måndag morgon på en privat klinik då min barnmorskemottagning inte kunde hjälpa till med detta. Är så galet nervös, men orkar inte gå i ovisshet i nästan tre veckor till. 


    Ja eller hur, tänk att må dåligt kan kännas positivt, men så är det verkligen!

    Hoppas allt ser fint ut på måndag! Förstår att du bokade själv, det är jobbigt när det tar så mycket energi och tankar, då är det helt klart värt att betala för att sluta gå runt i ovisshet. Lycka till på måndag, berätta gärna hur det går!
  • Sellerin
    Russin112 skrev 2021-05-07 11:59:56 följande:

    Stort tack! och grattis till dig med, och ja er alla  Av det jag har läst i tråden tycker jag verkligen att ni har en så fin grupp med fint stöd, känns tryggt att få vara med på ett hörn och ha er att vända mig till. 


    Läste att ni kämpat i 2 år och att det nu gått för er! Så härligt! Välkommen hit, det är en väldigt mysig grupp :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET