Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    KNAS2 skrev 2021-05-02 18:45:36 följande:

    Hur mår ni alla?

    Jag tycker mig ha mått bättre denna vecka (vecka 9) än förra veckan. Har kunnat jobba på som vanligt men har samtidigt stödätit för att förebygga illamående, det kanske är det som har varit avgörande.

    Imorgon har jag hälsosamtal/inskrivning, går in i v. 10 (idag el imon) Det känns som ganska sent men jag ringde och hörde mig för och då meddelande hon att det går hur bra som helt att komma vecka 10. Ska bli kul och se vad planeringen framöver blir.


    Det är lite upp och ner, men det som är konstant är att jag aldrig känner mig 100% frisk! Alltid är det något, hehe. Har också nästäppa som vissa skrev. Haft det i kanske 3 veckor. Sambon fick ta soffan i natt för jag bara låg där och snörvlade :( på jobbet undrar de om jag är lite förkyld, men nej det är ju bara väderomslaget och säkert pollen (hihi).

    Äter massvis och hur ofta som helst. Mår illa till och från, det kommer närsomhelst på dygnet. Trött de flesta dagar. Inte orkat träna sedan jag åkte skidor i mitten på mars..

    Men tycker det är så underbart att vara gravid! <3

    Fick min kub tidigarelagd så gör den redan på onsdag. Tycker det är jobbigt att jag har två sköldkörtelvärden som var helt åt skogen vid senaste provtagningen, men har ju dubblat min medicindos nu och hoppas att den lille inte har hunnit ta skada av att värdena varit fel :(

    Hoppas ditt samtal med BM idag har gått bra!
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-05-03 15:46:09 följande:

    Jag har rätt mycket molvärk idag. Tycker det är lite obehagligt... jag hade det i början men nu har det varit lugnt ett tag tills idag (v.10). Men det är också jobbigt när det inte känns nåt alls haha! Blir aldrig nöjd.


    Ja det är jobbigt både och ju :(

    Tror ändå att vila-vila-vila är bäst när det gör ont!

    Min molvärk kommer och går, men har aldrig varit särskilt intensiv vid något tillfälle.

    Du ska väl snart göra ett vul till, eller misstar jag mig? Jätteskönt att de följer utvecklingen med täta mellanrum :)
  • Sellerin
    Spartacus12 skrev 2021-05-02 21:38:02 följande:

    Första barnet, 28 år och BF den 25 dec???????? Är i vecka 7 och helt ärligt mår jag piss sen 2 veckor tillbaka. Började med den värsta smärtan i magen jag någonsin kännt... Åkte in på gyn och gjorde vul, allt såg bra ut och gyn sa att jag förmodligen upplever så kallad växtvärk. Den är hemsk, blir förlamad av smärta och gråter. Sen en vecka tillbaka är det illamåendet, det vill inte försvinna, sitter i hela dagarna. Såg fram emot att vara gravid, men gud var inte beredd på att det skulle vara så jobbigt. Har inte heller berättat för någon om graviditeten (förutom fästmannen såklart) så jag har inte riktigt någon att prata med???? usch ville inte komma in med dålig stämning men var tvungen att skriva av mig!


    Stort grattis till graviditeten!

    Så jobbigt med sådan smärta som du beskriver! Att växtvärk kan göra så ont! Kan du äta något eller blir illamåendet värre av att äta? Hoppas du inte ska behöva lida av att må illa dagarna långa i allt för lång tid! Gud det tär ju på psyket!

    Du kmr inte med dålig stämning! Vi finns ju här för att stötta varandra och hjälpas åt på denna nya resa som vi alla påbörjat <3
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-04 17:34:17 följande:

    Hej allesammans...

    Fick störtblödning på jobbet under min lektionstid (jobbar som lärare) och behövde tänka om kring hur jag skulle klara av den sista lektionen utan att visa att jag blött igenom för mina gymnasieelever. Kom nog undan med hjälp av kollegor som hjälpte mig med ytterkappan och körde mig till sjukhuset.

    Åkte in till akuta kvinnomottagningen och de kunde inte se tecken på varken infektion eller annat i mitt blod. Fick ultraljudtid på måndag, men ska ringa imorgon och se om den närmsta kliniken hos mig kan erbjuda det istället. Det ska vara lugnare på kliniken som är precis bredvid mig tydligen.

    Är helt förstörd och förtvivlad. Skulle gått in i vecka 11 på fredag. Känns som lite molvärk och har blött klarrött, vattningt rött (kändes som fostervatten+ blod) men med pyttelite slem. Känns så mörkt och tungt nu...Vet ej vad jag ska ta mig till.

    De på kliniken sa att det inte behöver vara det värsta. Men det var så himla mycket blod. Blödde igenom som jag aldrig nånsin gjort förr... :(

    Sorry för deppigt inlägg...<3


    Åh men nej!!!! Så hemskt för dig! Jag hoppas verkligen att du fått en tidigare tid än tills på måndag?!? Har blödningen avtagit? Har du stannat hemma från jobbet idag? Det går ju inte att bidra på jobbet när något sådant här har hänt! Man vill ju bara få ett VUL och veta hur läget är!! Jag tror blod ibland kan upplevas som mycket mer än vad det faktiskt var. Hoppas innerligt att så var fallet för dig!

    Tänker på dig och hoppas det allra bästa!

    Låt oss veta hur det går.. Största kramen!! <3
  • Sellerin
    Ballerinakladdkaka skrev 2021-05-05 08:57:51 följande:

    Vilken härlig tråd! Blev gravid med IVF och är ungefär i vecka 8, tror att jag föder slutet på december. Nästa vecka har vi tid för ultraljud och får veta exakt ???? Har än inte berättat för familj och därför vänder jag mig hit för att få råd och tips. Ju mer jag läser på om tips på att välja barnmorska tappar jag hoppet mer. Finns det ingen bra där ute?! ????

    Kan ni snälla rekommendera en bra, omtänksam, ärlig och agerande barnmorska i Stockholm? Helst nära Sundbyberg. Men så länge hon är bra åker jag vart som helst! ????????


    Hej och välkommen till denna tråd! Blev löjligt sugen på kladdkaka efter att ha sett din signatur, haha xD

    Så härligt att det gick med IVF för er <3

    Bor inte i Stockholm så har tyvärr inget tips där, men själv så gjorde jag så att jag googlade runt på olika mottagningar och tittade på personalen som jobbade där. Det låter kanske ytligt, men jag tycker man kan se på människor om man kommer passa med dem eller ej. Så jag valde helt enkelt en mottagning med barnmorskor som jag tyckte såg mysiga ut, och ringde en av dem. Hihi! Är så fantastiskt nöjd hittills med den bm som jag går hos.

    Blir man inte nöjd kan man närsomhelst byta bm, en av mina vänner var bekväm först hos den tredje hon besökte. Tror du också kommer hitta en person du trivs med!
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-05-05 18:22:20 följande:

    Hej på er

    Idag fick jag en liten blödning, eller snarare rosaaktig flytning, några droppar bara. Vet att det är normalt och försöker att inte få panik. Men samtidigt har mina bröst slutat ömma. Jag har haft extremt känsliga bröst, inte kunnat ligga på mage ens. Men nu känner jag inte av ömma brösten alls.

    Usch är så orolig över denna kombo. Har tokbölat och försöker att tänka på annat, men det går inte. 

    Hoppas att ni haft en bättre dag.


    Åh.. känslorna är så starka. Man vill så himla väl och blir ju orolig för allt som man tycker verkar udda! Jag har också gråtit när mina symtom försvunnit i typ 2 dagar. Men sedan kom symtomen tillbaka igen. Jag har haft det lite så hela tiden, symtom som kommer och går. Tror verkligen inte att du behöver oroa dig men vet att det är lättare sagt än gjort <3

    Går känslan inte över och dina symtom inte kmr tillbaka så hoppas jag du får en tid för VUL. Stor kram!!
  • Sellerin
    Jennjenn91 skrev 2021-05-05 16:12:29 följande:

    -

    Och - Vad är det för apelsin/livmodermagboll jag har missat!? Är i v. 8+6 och börjar ana att jag har antingen en flodhästbebis i magen eller svullna tarmar.. men en Apelsin? haha


    Hahahahhaa. Tack för ett gott skratt!!

    För övrigt har jag inte heller känt av någon livmodermagboll! Det är först nu som det börjar bli himla svullet i nedre delen av magen och jag kan inte riktigt knäppa byxorna längre. Får ha byxor man knyter i midjan för tillfället!

    Och till er som har trög mage: har ni testat dricka ljummet vatten med pressad citron (rekommenderar eko-citron!) i som det första ni gör på morgonen? Sedan vänta lite innan det är dags för vanlig frukost. Det brukar sätta fart på magen inom 1 h :)
  • Sellerin
    MrsXy skrev 2021-05-05 20:43:40 följande:

    Gud vad smart ändå att kolla runt och ringa den som man tycker såg mysigast ut ! Ångrar att jag inte gjorde något sånt.. 


    Du kan ju byta BM när som <3

    Läste att du inte var helt nöjd. Ingen tvingar kvar en på en specifik mottagning. Men såklart enklare att byta om man bor så att det finns olika valmöjligheter :)

    På tal om mat som du skrev, så har jag varit ganska chill med just risken för om det ska vara dåligt. Men har börjar äta sämre typ av mat än på väldigt länge. Varit vrålsugen på framförallt hamburgare. Ätit det 2 ggr i veckan. Även pizza och dylikt har jag verkligen suktat efter. Hemskt. Jag som äter ganska naturlig/ren mat i vanliga fall :D undviker gärna mejeriprodukter, gluten och socker. Men inte längre, haha.
  • Sellerin

    Jag var förresten på KUB idag :) sambon var med och han blev så rörd att det kom några tårar och han blev lite svimfärdig. Så gulligt tycker jag :)

    Den studsade runt som en vilding och var allt annat än still! Glad att den lille lever och härjar runt! Fick ett värde på trisomi 21 (downs) som gör att man i Region Skåne även erbjuder NIPT-test för vidare fosterdiagnostik, så ska även gå och ta det blodprovet tänkte jag :)

    Var väldigt mysigt att få dela detta med sambon och få titta på fostret under så lång dit och gå igenom alla organ och sådär :) känns mer verkligt för varje dag som går :)

  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-05-05 21:23:02 följande:

    Ska prova detta! Undra om det funkar med lime också? Det blev över lime från middagen som jag pressade i ett glas vatten men inte orkade dricka upp. Provar imorgon!


    Vet faktiskt inte! Citron innehåller ju ganska mkt mer c-vitamin än lime och vet inte om det är just det som är väldigt utrensande för kroppen, eller vad det är :)

    Men kan väl inte skada att prova! :D
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET