Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Thewalk skrev 2021-09-07 13:58:16 följande:

    Annars mår jag upp och ner.Lite olika från dag till dag. Är fortfarande på gränsen till högt blodtryck, så är inne och kollar en gång i veckan. Har ont i rygg och har drabbats av Karpaltunnelssyndrom, alltså problem med händerna främst nattetid. Men det är överkomligt och jag mår bra på så vis att jag sover bättre igen sedan ett tag, vilket ger mer energi att hitta på saker på dagarna. Dock tar jag det lugnt fysiskt, men bara känslan av att vara pigg känns bra :) 

    Om ca tre veckor ska jag börja gå på regelbundna träffar på specialistmödravården då man gör ultraljud för att bl.a. kolla tillväxt på tvillingarna och även börja förlossningsplanering till viss del (tror jag, om jag förstått det rätt)  Känns kul :)


    Visste inte man kunde få karpaltunnelsyndrom av graviditeten! Fick googla det lite! Du får domningar och så i fingrarna?

    Jag går varannan vecka till specialistmödravården och hittills har allt varit toppen med vår lilla flicka :) Hon är hittills mitt på mittenkurvan gällande viktuppgång och alla tester har varit bra. Känns tryggt att gå dit och följas upp (pga mina antikroppar mot sköldkörteln).

    Hur är det att gå hemma? För visst blev du sjukskriven?
  • Sellerin
    Storm01 skrev 2021-09-09 16:42:59 följande:

    Tänkte kolla med er som arbetar hemifrån, hur gör ni ex vid planeringsdagar m.m? Känns nästan som att man har tackat nej till många grejer nu (börjar nästan känna press inför det varje gång). Fick frågan om jag ville vara med på en planeringsdag. Vi är en grupp på 10 pers och kmr vara på ett enskilt konferensrum.. som sagt hur har ni gjort/hade ni gjort?


    Jag hade gått på planeringsmötet :) Men jag är inte nojig för covid-19 heller. Är på jobbet varje dag bland +50 medarbetare. Tagit första vaccindosen och tar dos 2 i slutet på månaden. 

    Gör vad som känns bäst för dig :) 
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-09-09 06:40:16 följande:
    Bemötandet var väldigt bra! Det var mer att jag var så förberedd men väl där vågade jag liksom inte stå upp för mig själv. Jag stängde av lite och lät dom bara göra sin grej, trots att jag förberett mig och läst på i flera år. Läkaren tyckte att det var bättre att höra allt om risker osv från dom för att det är *svårt att hitta rätt fakta*, typ, men allt dom sa visste jag ju redan. Barnmorskan gick igenom stadierna i vaginal förlossning och jag vet ju allt om det, och det är det som gör mig så rädd. Det kändes lite som när jag var tonåring och skulle få p-piller och bm frågade min kompis och mig om vi visste hur barn blir till. :p
    Hahah jaha! Usch ja, man vill ju inte sitta där och bli intellektuellt förminskad bara för att man just då inte har så mycket att säga! Då förstår jag hur du menar. Hoppas det känns bättre på nästa besök :)  
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-09-09 11:01:36 följande:
    Det är helt ok att vara hemma även om jag saknar vissa rutiner och mina kollegor. Jag försöker ha minst ett åtagande om dagen, en dag kan det vara att göra rent ugnen, en annan att göra inköp. Min sambo studerar och är också hemma en del, så vi går och tar en fika eller lunch ibland. Har också två vänner som är föräldralediga i närheten så det är skönt att kunna ta en promenad eller så. Sedan har jag även regelbundna besök hos mvc så även det blir ett litet åtagande. Men jag unnar mig att ta det väldigt lugnt och långsamt på morgnarna. Tänker att det inte är så länge till man får chansen till det :)
    Är du också hemma nu? Blandar ihop lite, så minns inte riktigt :)
    Låter som du har det väldigt mysigt och alldeles lagom med saker att göra :) 

    Nej jag jobbar för fullt, lite för mycket till och med. Dock valt att lyssna på BM som tycker att jag bör gå hem från jobb senast 3 v innan BF, så det kommer jag att göra. Blir det för mycket så får jag gå tidigare än så. Börjat sova sämre så tycker det emellanåt är lite jobbigt att befinna mig på jobbet och den hetluft som hela tiden råder där. Men håller ut och kämpar på och har börjat lite smått att räkna ned tills sista arbetsdagen :) 
  • Sellerin

    Kul att höra att några är igång med att boa inför familjens tillskott :)

    Vi har inte skaffat så mycket än, en barnvagn och ett skötbord, samt så har jag fått några bebisplagg av en kollega. Jag vill egentligen att det ska gå lite fortare nu och att det mesta ska vara på plats, men min sambo är ju lugnet själv och tycker inte alls det är någon stress. Just det stressar mig, känns som att om något ska fixas så får det göras av mig, och helt ärligt så stör det mig lite.

    Hur är era respektive? Får ni driva på inköpen eller kollar de efter de saker som man kan tänkas behöva lika mycket som ni?

    Har haft två dagar med lite sämre humör pga sämre sömn och lite småont, så tror det gör mig lite extra irriterad över känslan jag skaffat mig angående att ska något ske, så måste jag driva det själv ;)

  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-09-14 05:35:36 följande:

     

    HERREGUD. Jag skrev ett långt svar, skulle kopiera och klantade till det. Okej, here we go. xD

    Du beskriver exakt min situation! Jag är jättestressad av och till, och är inte ens stressig som person i vanliga fall. Min sambo tar det lugnt, det är jag som oftast får ta upp inköp osv men å andra sidan går han in i det 100% sen, jämför och undersöker, så jag försöker att inte vara på honom alltför mycket. Det låter klycshigt men han har ofta mycket med jobbet och tar redan mycket av allt här hemma när jag är för slut. 

    Jag tröstar mig med, och ger vidare det rådet, att bebisar verkligen inte behöver mycket den första tiden. Det har visa främlingar tröstat mig med när jag flippat. Jag försöker också tänka att vi måste få vara olika. Både du och jag vill ha en lugn och harmonisk bebispappa, eller hur! Och tänk, en partner som är lugnet själv som du beskriver, det är ju en dröm att skaffa barn med en sån person. Bebisarna kommer klara sig hur bra som helst även om vi inte har våtsavetter eller napp hemma redan första dagen. Och tänk vad snabbt det mesta går att beställa hem, några dagar bara! 

    Man ska alltid låta sig känna det man känner, men låt inte stressen ta över! Det viktigaste är att vi tar hand om oss själva så vi är trygga och stabila när bebisarna kommer. 


    Tack för ditt svar! <3

    Det är ju så sant så :) låter bra om det som väntar oss är en lugn och harmonisk bebispappa :D

    Bebisar behöver verkligen inte mycket nä.. det är mitt eget kontrollbehov som sätter fart och som vill vara förberedd och först då känns det som att jag kan sluta tänka på det för att saker då är på plats. Nu tänker jag på saker vi inte har införskaffat oss lite hela tiden, och det är ju lite stressande, och framförallt självförvållad stress som är otroligt onödig. Men det är lite svårt att styra om tankarna ibland :) fick gjort mig en lista av vad jag faktiskt vill ha på plats, så får jag börja med den :)
  • Sellerin
    neongirl skrev 2021-09-14 10:22:08 följande:

    Låter ungefär som oss. Spjälsäng, skötbord och lite småsaker fixade vi på IKEA när vi var i Malmö. Hade gärna köpt begagnat men orkar inte jaga saker just nu. Vill bara få mycket fixat vid ett tillfälle så att det händer något. Vi har även ett par pyjamasar men ingen vagn eller babyskydd.

    Jag är också mer stressad än sambon. Han gillar inte att shoppa men går all in när vi väl är iväg. Men även han har mycket annat just nu så vill helst inte ge sig iväg varje dag. Vagn och babyskydd blir nog nästa grej. Sen ska vi försöka våga oss på en tur till Ullared någon kväll när det förhoppningsvis inte är så mycket folk. Känner också att jag får planera och skriva inköpslistor om det ska hända något, men det känns okej. Glad att han är lugn ändå och inte stressar upp sig.

    Jag tänker också att det viktigaste egentligen är att vi försöker hålla oss lugna och må bra för våra bebisars skull. Så jag hoppas du får sova bättre snart Sellerin! Det kommer ju en jul också där man kan önska sig sådant som man vill ha men som inte är nödvändigt från början, t.ex. babygym och babysitter. :)


    Så sant så!

    Sömnen har varit ganska fortsatt dålig, vaknar av minsta lilla ljud och vaknar otroligt tidigt av lilla tjejen som har startat upp någon form av morgongymnastik runt kl 05-06 varje morgon. Sen går det inte att somna igen. Aja kanske att kroppen nu är påväg att vänja sig vid minskad sömn framöver, jag försöker ta det lugnt på tider utanför jobb och nu på helgen :)
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-15 16:34:23 följande:

    Hej allihopa!

    Skriver om lite allt möjligt här...

    Så mysigt att läsa att en del av er har boat in er mer!  Och GRYMT av er som jobbar trots att ni är långt inne i graviditeten! Vilka jäkla WONDER WOMEN ni är! Wow. Jag blir trött bara av att dammsuga eller laga mat hemma och vet inte hur jag skulle klarar mig om jag inte fick graviditetspenning, haha.

    I min och sambons dynamik så pushar jag väl också på lite mer än vad han gör, men när han väl sätter igång med planerandet så kommer det mycket från hans håll också. Men ja... Det är segt tempo ibland...

    Jag har varit och gjort glukosbelastning (diabetes-test) igår och allt såg ok ut! Den där drycken gjorde mig dock väldigt illamående och rapig (?)... Kändes som att vara bakis! Haha! Nu måste jag dock ta niferex (järn) varje dag istället för varannan då det behöver hinna ikapp...

    I mitt fall har jag gått upp 5,4 kg sammanlagt och blev lite orolig, då jag går in i vecka 30 imorgon och varit beredd på att gå upp dubbelt så mycket i vikt... Men BM sa att livmodern växer som den ska och lillan är helt normal i "tillväxt-kurvan". Hon sa också att jag förmodligen lägger på mig en hel del mer framöver och att jag inte ska vara orolig för det. Blir lätt att jag jämför mig med andra som gått upp mer och tänker att jag gör något fel trots att jag äter typ det jag vill och när jag vill. Har även innan graviditet haft väldigt lätt för att gå upp i vikt... Känns som att så fort jag tittat på mat har jag gått upp! Får se vad som händer sen helt enkelt och försöker finna ro i det som BM säger. De är ju proffs ändå...

    Har nån varit på profylax-kurs än? Eller nån partner som varit på "blivande pappa-kurs"?

    Ha en fortsatt trevlig vecka! Så tacksam för denna tråd och att kunna få känna igen sig i mycket det ni skriver om. Då känner man sig inte så ensam!


    Jag tror kanske att man anpassar sig lite efter rådande situation. Du var gymnasielärare och fick inte jobba mer? Tror att om jag varit hemma hade jag också känt att bara dammsuga är jobbigt nog! Tänker som dig om matlagning, jag orkar inte lika ofta som tidigare och det blir mer hämtmat för tillfället. Men gällande jobb så tar jag mig bara dit helt enkelt och kör på när jag är där, men är ganska så trött om kvällarna, det får jag erkänna :) Och hade man redan haft ett eller två barn till så hade man ju på något vis löst det också antar jag!

    Tyckte den där drycken på glukosbelastningen var otroligt sliskig. Blä alltså!

    Ja lita på BM och att när hon mäter så tyder allt på att barnet växer som det ska :) min vikt stannade upp lite några veckor, gick till o med ner ett kilo mellan två besök, men magen fortsätter växa så nog verkar vår tjej ta vad hon behöver :D

    Vi går digital föräldrakurs via barnmorskemottagningen som jag tycker varit mycket bra :) Framförallt har min sambo varit väldigt nöjd och lärt sig massvis, påstår han!

    De kör det via Teams. Även fått lite länkar från en vän med några gratis-kurser på youtube så dessa tänkte vi titta på vid något tillfälle också :) vill känna mig förberedd för framförallt förlossningen, men med vetskapen om att förlossningen ändå kan bli på många olika sätt och inte fastna för mycket i tanken att just precis såhär vill jag ha det.
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-09-16 14:38:18 följande:

    Hej alla! Ville bara göra mig till känna - det känns som att jag är på nån annans fest och smyglyssnar bakom en trots att jag inte är bjuden :)

    Jag har bf med första barnet ett par veckor in i januari. Det fanns en januari-gruppen här på Familjeliv men den dog ut totalt när någon startade en dold Facebook-grupp som ?alla? gick med i istället.

    Ville bara säga hej och att jag brukar gå in här och läsa titt som tätt, trots att jag inte har bf i december. Känner ändå igen mig i så mycket som ni skriver och det är gött att få bekräftat att fler känner/mår/upplever samma som en själv. :)


    Välkommen hit Bula2021!! :)

    Som många skriver här, är detta är mysig grupp och jag personligen tycker om att gå in och läsa och följa hur det går för alla :)
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-09-21 11:39:27 följande:

    Tack! Jag är dels inte särskilt aktiv på Facebook och dels kände jag inte igen mig i stämningen i Facebook-gruppen riktigt. Det är väl olika vad och hur mycket man behöver ventilera och diskutera men att dissekera barnvagnsmodeller in i minsta detalj var inte riktigt min grej :) Vi har inprincip inte köpt något än, bara några klädesplagg. Så vi är kanske extrema åt andra hållet istället :)


    Hahaha jätteroligt! Att prata barnvagnsmodeller i detalj är veeeerkligen inte min grej heller, så jag känner igen mig helt och hållet!! Men man är olika :) jag hade svårt att navigera i alla tjejgäng under uppväxten också som var helt inne på att prata smink och senaste modet också. Tyckte sånt var såååå tråkigt.

    Angående vad man köpt, så behöver man ju faktiskt inte så mkt trots allt :) men när bebisen börjar röra mer på sig kanske du börjar känna att det är dags för några fler inlöp som ändå är rätt bra att fixa innan det börjar bli lite på gränsen till senaste laget :D

    Vet du om det är en flicka eller pojke? :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET