Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-11-04 13:39:05 följande:

    På mitt sjukhus ca en vecka innan, men det kan bli plus/minus någon/några dagar. I mitt fall bara tre dagar innan bf (har den 3/12). Jag tror tyvärr det blev nåt strul så jag glömdes bort/hamnade mellan stolarna och att jag kanske därför fick klämmas in så pass sent. Är förstås lite nervös att det ska hinna starta innan, jag föddes själv 2 veckor för tidigt men å andra sidan föddes mitt syskon ganska långt efter sin bf. 

    Förstår det! :D Ja för dig kan det ju bli när som helst nu, så himla kul. :D 


    Ah okej!! Ja det verkar ju som att det vanligaste är att man går över tiden, och annars om förlossningen skulle starta av sig själv innna det, får de ju göra kejsarsnitt då bara :)

    Ja det är verkligen spännande. Jag tror faktiskt att jag känner mig så redo som jag kan bli :) hon är välkommen nu! Men hon kanske är en uppskjutare av saker, lite som sin far. Hahaha :D
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-11-07 15:46:06 följande:

    Ja absolut att jag skulle höra av mig till förlossningen om jag blev osäker över om det var det ena eller andra, men känslan när jag kände att det, eh, rann till, och innan jag kollat efter. Hann bli lite svett och tänka på allt som skulle behöva fixas innan bebis kommer! :)


    Haha har också fått det så någon gång! Tänkte: vad är det som händer!? Men de gånger det hänt så har det liksom bara kommit en massa på en gång, sen var det bra för det tillfället :) Jag har behövt använda trosskydd ganska mkt de senaste 10 veckorna eller så, visste inte man kunde få så mycket flytningar, men det kan man tydligen :D
  • Sellerin
    Storm01 skrev 2021-11-06 00:55:28 följande:

    Spännande att det närmar sig för vissa av er nu! Tänkte kolla med er som är nära nu om ni känner någon "mensvärk"/ molvärk? Jag är själv i v.36 och har börjat för ngn vecka sen känna den typen av värk i nedre delen av magen. Har aldrig gjort det tidigare under grav. Men antar att det är tecken på att livmodern förbereder sig.


    Jag har haft lite kraftigare värk vid två tillfällen. Båda gångerna har jag sedan haft besök hos BM dagen efter, eller andra gången 2 dagar senare. Första gången konstaterade hon att bebisen låg nedåt men nu inte var helt rörlig längre, bara lite ruckbar. Sen andra gången jag känt lite extra ont så var bebisen fixerad på kommande besök. BM bekräftade att man ibland kan få lite extra ont när bebisen lägger sig tillrätta :)

    Sen har även jag precis som du fått lite återkommande molvärk väldigt djupt ner nu på slutet. Mest på natten för min del faktiskt, men även under dagarna. Är väl precis som du skriver förberedelser inför förlossningen :)
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-08 14:18:24 följande:

    Hahaha! Ja! Inte omöjligt :D Hoppas verkligen inte att jag är en av dem som går över 14 dagar dock... :O För att JÄÄÄKLAR va jag inte kommer ha tålamod för det, hahaha! Men statistikt så går man oftast över ca 1 vecka eller så, eller så har man "tur" och knodden kommer 1 vecka före/dagarna precis före. Får se vad som händer! Spännande ändå ju! Har läst att sånt kan vara ärftligt, alltså om man har nåt syskon eller mamma som gått över mycket så är det större chans att man själv gör det. Jag lever med hoppet om att generna jobbar till min fördel (mamma gick över några dagar och min faster lika så). Men om lillan är envis och vill stanna länge i magen så får jag väl hitta några effektfulla strategier för att tolerera det xD


    Jag kan ha fel, men jag har förstått det som att man i region Skåne inte längre låter graviditeter gå 14 dagar över tiden (om inte mamman insisterar såklart, och allt fortfarande ser bra ut). Rutinen verkar vara besök hos BM 1 v efter BF och så diskuterar man då ingångsättningsdatum. Man kan ju även be ens barnmorska göra hinnsvepning runt BF ifall livmodertappen verkar tillräckligt mogen för det. Verkar inte alltid sätta igång förlossningen, men tydligen fungerar det ganska ofta :)
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-11-09 23:07:07 följande:

    Ni ligger ju alla lite före mig i tid här, och jag funderar på vad ni köpt till skötbordet/apotekslådan. Har ni utgått från någon lista t ex?

    Känns onödigt att köpa på sig en massa salvor och grejer som kanske inte kommer användas? Det mesta är ju bara ett apoteksbesök bort om man skulle upptäcka att något behövs. Xylocain för att kunna duscha lite smärtfritt och Purelan salva av 100 % lanolin (ullfett) för ömma och såriga bröstvårtor har jag blivit tipsad om till mig själv, men för bebisen då? Nån salva eller så? Jag är lite tveksam till att använda våtservetter med en massa onödiga ämnen i. Vet flera som endast använder det när de är på språng, i skötväskan alltså. Hemma har de bara kört med sådana torra barnservetter och ljummet vatten.

    Så hit me - vad har ni köpt? :) Jag har alltså inte köpt något än, om det inte framgick :) Det enda vi har till skötbordet än så länge är ett gäng blöjor i storlek 1 som en vän gett mig.


    Förutom det du köpt redan, har jag även skaffat Inotyolsalva till bebisen. Kändes som ALLA sagt till mig att det är toppen att ha till röda barnstjärtar! Angående våtservetter, så har Ekotipset på Instagram en liten story om hur hon gör sina egna våtservetter genom att ha köpt vanliga Ekoservetter, som hon sedan lägger i en glasmatlåda och häller över kokande vatten som blandats med kokosolja. Sen ska det hålla sig rätt bra tydligen, tänkte själv testa det! :) Gillar inte heller tanken på mycket kemikalier på den lilla bebisens hud <3

    sen verkar ju snorsug blivit väldigt poppis på senaste :D blir själv illamående av tanken att suga ut saker ur näsan på barnet, haha! Men många vänner verkar tycka det är en bra grej att ha! Frågade min mamma och svärmor hur man gjorde förr, så att säga. Båda tyckte det var underhållande att det idag finns något som kallas snorsug :D Men min mamma sa hon hade en sån där ballongsug. Så man liksom trycker på den, sen med trycket så får den ju då med sig ev snor ut ur näsan.

    Sen en kroppstemperatur behövs ju också :) samt några sådana där engångsunderlägg till skötbordet till de fall när det hänt någon form av bajs-olycka och du vill kunna slänga underlägget direkt :D
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-11-09 21:53:30 följande:

    Vilka babyboxar har ni hämtat ut? Och har de varit gratis? Jag har inte hämtat nån än men har för mig att både Libero och Apoteket har gratis?


    Hämtat på babyproffset, Lloyds apotek och Libero tror jag den sista var :) allt gratis :)
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-08 20:25:36 följande:

    Nej precis. Jag var nog lite otydlig i mitt förra inlägg :)  Man har dag 14 som senaste dagen där man får en inbokad igångsättning alltså på "dag 14 efter BF" med dropp/ta sönder hinnan etc. Tror det är rutin på det i alla regioner faktiskt... Är själv inte superpepp på att vänta så långt, så jag hoppas på att min tjej vill titta ut innan jag behöver bli igångsatt på riktigt. Kommer själv försöka pusha för hinnsvepning när det går så att lillan inte tror att hon kan chilla där inne alltför länge. Men jag är beredd på att det kan gå en vecka över utan att behöva va nåt konstigt.

    Hur går det för dig Sellerin? Har du lite förvärkar nu redan eller verkar det vara lungt än så länge? Du har ju BF nästa vecka? :D


    Swepis heter studien för övrigt ifall någon är intresserad, men den fick avbrytas i förväg, så finns nog mer att studera innan de kan säga helt säkert vad som är bäst och säkras! Verkar ju som att just igångsättningar är ett problem på förlossningsavdelningarna, eftersom det blir att den födande kvinnan upptar ett rum under mycket längre tid, jämfört med om förlossningen startar spontant. Och just tid för patienter som inte är i värkarbete verkar ju inte direkt finnas i nuläget på landets förlossningsavdelningar synd om barnmorskorna, vi får hoppas på fler utbildningsplatser framöver och bättre arbetsvillkor för de som redan är i yrket :)

    Ja nu är det nära! En vecka kvar! Börjat känna lite smått hur kroppen övar. Är väldigt redo. Men som du säger är jag beredd på en vecka över tiden, därefter igångsättning de närmsta dagarna :)
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-11-10 09:06:24 följande:

    Bra tips alltihop - tack!

    Örontermometer har vi sedan tidigare men en Näs-Frida får det kanske bli. Och pysventiler! Det har jag också fått tips om kom jag på nu :)


    Kom på också just omlottbodys! Inte till skötbordet/skötväskan specifikt kanske, hehe. Men oj vad det måste vara enklare med en omlottbody jämfört med en body att dra över det lilla ömtåliga huvudet! Köpt en hel del klädpaket begagnat, och där har varit många plagg man ska dra över huvudet. Tror inte jag kmr använda just dem så mycket faktiskt :)
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-11-10 09:43:15 följande:

    Jag har inte vågat beställa några än för jag hörde att dom börjar maila och ringa sen om man lämnat kontaktuppgifter, vet du om det stämmer? :O 


    Kan ha fått något mail från något som heter Go-boken eller liknande. Samt från Libero så började de skicka ut sån info om vad som händer i varje vecka under graviditeten. Ingen har ringt dock! Men minns faktiskt inte om jag uppgav mitt telefonnummer eller ej. Jag gör inte alltid det, hehe.
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET