Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Thewalk skrev 2021-09-16 14:55:33 följande:

    Uppskattar också den här gruppen mycket, tycker att det är så bra stämning och är glad att jag inte sett dömande inlägg utan att det är fokus på pepp och stöttning. Ska bli spännande att följa alla framöver :D

    Jag beundrar verkligen er som kämpar med jobb och den stressen nu, ni är så starka! Vill igen skicka med uppmaningen att lyssna på kroppen och hellre ta en sjukdag om det bli för mycket.

    Niferex funkar bra för mig! var orolig innan, då jag haft problem med trög mage till och från senaste åren. Men jag är inte särskilt påverkad, så det är ju väldigt individuellt.

    Hoppas verkligen att du bananmilkshake får chansen att föda på det sätt som känns viktigt för dig! 
    För mig är det väldigt ovisst då det är 50% chans att jag kommer föda med ks, Om tvilling 1 inte ligger med huvud ner en viss vecka så görs inga vändningsförsök utan det blir isåfall planerat ks. Vet inte vad som skulle kännas bäst för mig, men tycker det är lite jobbigt med ovissheten (även om man ju aldrig kan planera för en förlossning 100% då det alltid kan hända saker) 

    Är också nyfiken vad det är för blivande pappa kurs? Jag och min sambo var med på en digital utbildning från regionen om föräldraskap, men den gav oss inget nytt tyvärr. Vi ska också lyssna på en föreläsning om förlossningen snart. 

    Återigen har mitt hopp väckts om att partner ska få följa med på någon undersökning efter 29/9 med lättade restriktioner, vad tror ni, vågar man hoppas? 


    Tack! Läkaren jag träffade för andra gången igår sa att hon inte kommer neka mig ett kejsarsnitt, och att mitt mående är det viktigaste. Så jag har i princip ett ja, om än inte officiellt! Det känns som jag äntligen kan slappna av, är heeeelt slut idag av all psykisk anspänning. 


    Men så tråkigt att din partner inte fått följa med än... min bm-mottagning hade först att partnern fick vara med på tre besök, men nu får den vara med på alla. Det enda är att hen kan få vänta ute om det är fullt i väntrummet. Jag håller tummarna!! Vore ju rent ut sjukt om typ alla restriktioner lättar men dom behåller det. :/ 

  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-09-16 14:38:18 följande:

    Hej alla! Ville bara göra mig till känna - det känns som att jag är på nån annans fest och smyglyssnar bakom en trots att jag inte är bjuden :)

    Jag har bf med första barnet ett par veckor in i januari. Det fanns en januari-gruppen här på Familjeliv men den dog ut totalt när någon startade en dold Facebook-grupp som ?alla? gick med i istället.

    Ville bara säga hej och att jag brukar gå in här och läsa titt som tätt, trots att jag inte har bf i december. Känner ändå igen mig i så mycket som ni skriver och det är gött att få bekräftat att fler känner/mår/upplever samma som en själv. :)


    Hej! Välkommen. :) Vilken vecka är du i? Och när har du bf? :) 
  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-09-19 14:15:15 följande:

    Hej och tack :)

    Jag är i vecka 24, bf i mitten av januari. Så det skulle ju lika gärna kunna bli december :)

    Min mage är väldigt spänd hela tiden, inte sammandragningar alltså, utan HELA magen från norr till söder, öst till väst. Jag tror det är för att tarmarna lagt av totalt i och med väldigt lågt hb-värde och att jag fick börja med Niferex. Har provat det mesta, Lactolus från Apoteket, linfrön i vatten varje dag, katrinplommon osv. Någon som provat något som VERKLIGEN sätter fart på magen? :)


    Spännande!

    Åh, jag har haft enorma magbesvär pga förstoppning osv som jag inte ens förstod att jag hade. Lactulos funkade bra för mig, inte optimalt men så bra det kan bli tror jag. Nu är den slut och så fort jag varit utan någon dag får jag problem. Har tyvärr inget bättre tips, men du är inte ensam! Var tom på akuten pga magen. Hur mycket av lactulosen tar du? Dricker du mängder av vatten också? Jag har haft så ont i magen att jag haft svårt att gå, men det har ändå hjälpt för att få igång systemet. Försök hålla dig i rörelse även om det är svårt.
  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-09-19 18:12:17 följande:

    Jag har nog slarvat lite och inte tagit Lactulos varje dag - får bli bättre på det. Är bra på att dricka vatten men får väl trycka på ännu lite mer för att se om det släpper (bokstavligen, haha!). Det blir ju lätt väldigt stillasittande när man jobbar hemifrån som jag gör, men försöker ändå ta mig ut. Får bli bättre på det också!


    Kan vara värt att prova! Jag har precis köpt en liter-flaska nu. xD Tror jag kommer få ta det resten av tiden. Haha precis! Ja, jag har ett kontorsjobb och när jag kommer hem finns det ingen ork till nåt annat än soffläge. Men minsta lilla är bättre än inget, om det så är att bara gå runt lite hemma inomhus. :)
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-21 00:45:05 följande:

    Tror att det numera är samma dryck som erbjuds, men ja... Den var god i början men sen kändes den väldigt sliskig. Hade nog sovit för lite också natten till detta besök, så då brukar mitt illamående dra igång ganska lätt.


    Niferex funkade super för mig varannan dag... Får se nu dock hur magen reagerar på varje dag. Tycker jag känner mig lite mer hård i magen... :O


    Jag förstår... Sånt är ju olika för oss alla. Känner du att du får hjälp och stöd i din önskan om ks?


    Åh... Ja, det är så fint med kurser och att få se sin partner i en ny roll! Spännande resa vi är på ^^


    Ja, det var nog mycket också att jag väntat mig nåt helt superäckligt, så då kändes den okej. Men inget jag vill dricka varje dag direkt. :D Åh ja, det är ju helt förståeligt! Jag sov oroligt också då, vet inte om jag var nervös inför besöket. 

    Hoppas du klarar dig! Det påverkar en så mycket när man har magproblem. 


    Jag måste säga att jag fått fantastiskt bra stöd. Det är jag tacksam för. Men det har ju krävts en del förstås, jag var inte en av dom som fick ja på första besöket direkt! Men jag har förståelse för processen, absolut. Och tar mig igenom det eftersom jag vet vad jag vill, men det har varit tungt. Väldigt utmattande. 


    Jaaa, så spännande! Helt overkligt till och med. Jag fattar fortfarande inte vad som kommer hända. Tungan ute

  • bananmilkshake

    Håller med om FB-grupper... jag är med i en som har över 1000 medlemmar! Blev superstressad över alla fantastiska barnrum och att folk var så galet engagerade, så jag tog bort alla aviseringar och har den för att söka i om det är nåt specifikt jag behöver läsa mångas erfarenheter om. :p 

  • bananmilkshake

    Om någon dag går jag in i vecka 31. Helt sjukt!!!

    Tänkte höra om det är nån mer i liknande vecka som märkt av att bebisen verkligen blivit starkare? Sparkarna är riktigt hårda, det känns som hela kroppen dallrar till ibland. XD Tror mig börjat kunna identifiera nån fot här och där också som trycks mot magen. Och huvudet en gång!

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-09-23 23:00:45 följande:
    Jag har! :D det gör nästan lite ont ibland till och med! Man märker att bebisen får mindre och mindre plats och det trycks till höger och vänster. Har någon gång behövt trycka tillbaka lite försiktigt för att det känts lite obehagligt och för att bli av med känslan, hehe.
    Jag har inte fått ont än, och hon har som tur är inte hittat mina revben. :D Tror hon oftast ligger på tvären. Jag har känt fötter och även huvudet på sidan av magen och tryckt tillbaka för kul, men försöker att inte vara för jobbig med henne. Men det är så roligt att känna! 
  • bananmilkshake
    MrsXy skrev 2021-09-26 16:33:36 följande:

    Hej alla ni ! Hoppas ni mår bra och att era graviditeter går framåt !Solig
    Har inte läst de senaste månaderna. 
    Hade ett MA i juni och varit väldigt låg, vi hade även försökt läääänge, så tänkte att det skulle ta lika lång tid igen >2 år. MEN, igår plussade jag igen !!!!! 
    Helt sjukt, men det finns hopp. 

    {#emotions_dlg.flower}


    Åh hej!! Så fantastiskt kul att höra, jag blir så glad för er skull! Hjärta
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-27 10:53:58 följande:

    Skönt att höra att du fått rätt stöd! <3


    (...och ingen graviditetsdiabetes för min del)  :)


    Ja! Kan njuta av graviditeten nu. :) 


    Åh men så härligt! Grattis :)

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET