Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-12-04 20:22:12 följande:

    Så fint! Massa grattis! Det är superkul att få se allt på utsidan av det man upplevt i magen.

    Min tjej kom lite tidigare än förväntat och vi kämpar nu med amning tillsammans. Hon har också mycket hår! Hahaha! ^^

    Stort lycka till med bebis-bubblan nu! <3


    Jaaa så fint att höra, jag läste men hade aldrig möjlighet att svara! Grattis till din lilla flicka <3 <3 Hoppas amningen går bra, jag har precis fått sån där mjölkstas så det är lite jobbigt nu, men det ska gå över om några dagar, bara att kämpa!
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-12-06 02:30:19 följande:

    Spännande Storm 01! Det kan ske närsom ju! :D Yes, vila och frys in mat om ni kan och vill. Det blev vår räddning efter förlossningen när tiden bara går  under dagarna utan att man faktiskt gör mer än att ta hand om din bebis... Önskar jag hade fryst in mer mat... Hahaha.


    Samma här med matlådor..!!!
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-12-05 04:49:49 följande:

    Jag känner verkligen igen mig! Man gör ingenting om dagarna, fixar och myser med bebis, äter och sover. Det enda vi t.ex gjorde igår var att bada vår tös för första gången. Hann inget annat förutom att ta hand om henne. Hahaha! Sen pumpar jag också som en galning för att komma igång med mjölkproduktionen så att jag kan amma henne, så det gör ju att det tar massa tid utöver det man redan gör.

    Åh... Ja alla barn har ju sina speciella preferenser och personligheter så det är bara att man testar sig fram och hoppas på att bebisen sen kommer in i lite andra rutiner. ^^ Det som alla säger är ju att barnet vant sig vid att vara så pass nära (i ens mage)  att det blir som mest naturligt för dem att ha föräldrarna nära. Antar att det för din del blivit att din lilla tjej känner mest ro på din bröstkorg... ^^För min del är min tös väldigt fäst och lugn med min sambo. Tror det har mycket med att göra att jag under den första veckan har haft svårt med smärtor, sömn och min blodförluset efter förlossningen... Så då vågade jag inte bära henne lika ofta eller ha henne nära om jag skulle tuppa av. Men man får hitta sina metoder och försöka få anknytningen/rutiner på andra sätt.

    Kul att höra framöver hur du mår och hur det går med lillan! :)


    Hoppas du får igång mjölken! Min kom igång på allvar i helgen, tuttarna blev stenhårda och det gick knappt att amma. Har en pump jag ska prova idag för hon vill bara äta från ena tutten så den andra behöver hjälp. :/

    Vi har hittat ett sätt att få henne att sova i näste men det tar sin tid. Så vi ska försöka det på nätterna också, vi måste bara samla kraft för att ta tag i det. XD Hur sover er tjej? Och hur många dagar är hon nu?

    Åh samma här med pappan, jag har varit väldigt orörlig så hon har mkt tid med honom. Hon var hos honom först vid förlossningen också. Fint att känna att dom skapar starka band med varandra. Hur mår du nu? <3
  • bananmilkshake

    Hej hörni! Läser allt men har svårt att komma loss och svara med en liten som är fastklistrad på antingen mig eller sambon, av förklarliga skäl mest mig dock. :/

    Vi har det lite kämpigt med en bebis som bajsar så otroligt ofta, vi börjar bli oroliga nästan. Hade BVC-besök igår och Saga har inte börjat gå upp i vikt än. :( Vi ska dit på fredag för uppföljning.

    Ni som fått era små, hur ofta bajsar dom?

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-12-09 17:33:40 följande:

    puh ja de är som små blodiglar i början! Jag tror jag har fått ökad mjölkproduktion nu, för nu ammar vår lilla flicka lite kortare och färre perioder, samt hon kräks lite emellanåt. Det gjorde hon inte innan, så jag tror det är för att det kommer lite för mycket mjölk nu, jämfört med vad som får plats i lilla magen :) 

    Men hon har inte gått ner mer i vikt i alla fall? Vår flicka gick ner 8,5% jämfört med födelsevikten innan det vände, men nu går det spikrakt uppåt! 

    Jag tror det är väldigt olika hur ofta de bajsar! Den här krabaten bajsar ett antal gånger per dygn. Kan inte säga exakt hur ofta vi byter blöja pga bajs, men kanske 5-10 gånger per dygn? Lite olika dag till dag! Samt ibland när hon sätter igång (brukar vara ganska högljutt!) så väntar vi ett slag så hon hinner bli helt färdig med sina förehavande innan en ny blöja åker på, hehe.   

     

     


    Jamen alltså det är ju galet!! Hur är din tjej nu, och hur gammal är hon? Vissa dagar måste jag bara fokusera på att det KOMMER vända. Ja samma här, hon bajsar 2-4 ggr per bajsning eller vad man ska säga. Vi måste vänta nån halvtimme-timme tills hon är klar för annars får man byta igen så fort man klätt på henne efter första bytet. Inte kul men vi gör av med ett paket blöjor per dygn annars typ. Vi ska till BVC och väga igen idag så förhoppningsvis har hon gått upp. Jag tror det ändå, hon har ätit mycket!
  • bananmilkshake

    Kämpa Neongirl!! Snart sitter du med din fina bebis i famnen. Och kanske till och med önskar du kunde få en sekund UTAN bebis i famnen. <3 :D

    Skulle ni vara intresserade av en fb-grupp förresten? Vi är ju ganska få nu så det skulle vara bli en minigrupp men det är lite enklare att skriva där tycker jag. En helt privat alltså, utan fler insläpp än dom som är kvar i tråden eller har varit i tråden tidigare. Säg vad ni tycker :)

  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-12-13 12:46:50 följande:

    Tack snälla! <3 Haha ja kan vara så att man saknar lugnet sen. Hoppas allt går bra med din lilla tjej och att ditt snitt läker fint!

    Ja, det kanske är enklare med en FB-grupp sen. Familjeliv funkar ju sådär. Hoppar gärna in sen när lilleman är ute. Har inte gått ut med graviditeten i sociala medier. Tänkte att det får bli en surprise när han väl kommer ut. :)


    Det går bra! Om hon inte bajsade så mycket skulle hon vara en drömbebis, haha. Hon sover som en stock på nätterna (visserligen på mig fortfarande) och blöjbytena gör att vi måste börja om med allt för hon blir ofta ledsen. Snittet läker bra och jag är väldigt rörlig även om jag är försiktig ändå och så stramar och ömmar det lite. :)

    Så skönt att du fått tid för igångsättning! Det är ju jättesnart! :D

    Vad kul! Jag tänker att det isf blir en sån där helt hemlig grupp som inte går att söka på eller nånting. :) Vi får se om fler är intresserade. :) Nu ska jag byta bajsblöja (iiiiigen). XD
  • bananmilkshake

    Jag har gjort en grupp nu! Den är helt privat, går inte att söka på eller se medlemmar eller nånting. Så skicka meddelande till mig här med ditt namn på fb så bjuder jag in dig som vill vara med. :)

  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-12-15 19:16:48 följande:

    Ni som nu fått era barn, vad har ni använt för bindor hemma efteråt? Man har ju förstått att nättrosorna som finns på förlossningen är en dröm, men jag tänker sedan, hemma till avslaget. Vanliga nattbindor av större (största :D) modell eller något specifikt? Tipsa gärna på märke och modell som funkar för er!


    Jag tog med några av sjukhusets bindor hem, som jag hade främst till natten. Dom egna jag köpt på apotea var sådär men jag var ju tvungen att använda dom ändå.. sen kunde jag börja använda vanliga ganska snabbt och efter bara lite mer än en vecka så slutade jag blöda och det räckte med trosskydd. :o
  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-12-16 23:29:25 följande:

    Nu ikväll runt 23 har delar av min slempropp kommit ut (förlåt för info xD). Ni som fött redan, märkte ni av när er slempropp kom ut och när startade förlossningen efter? :) Vill ju såklart att min fl ska komma igång av sig själv innan onsdag nästa vecka då det preliminärt är igångsättning 39+6 :)


    Vad spännande! Hur har natten gått?
  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-12-28 00:20:06 följande:

    Måste få fråga hur ni gör på nätterna, har nu olika pass eller vågar man sova båda 2 samtidigt som barnet? :/ Berätta gärna


    Vi försökte sova alla i samma säng med bebisen i näste i mitten, gick inte. Hon sover på mitt bröst fortfarande sen dess... jag ligger ändå bara på rygg pga kejsarsnitt så är inte rädd att vända mig eller så. Har täcke upp till midjan och sen värmer bebisen rätt bra. Ser till att hon inte blir för varm. När hon ligger så nära känner jag ju henne andas hela tiden, eller hör henne, blir jag orolig går det ju på en millisekund att putta lite på henne så jag ser att allt är okej. 


    När hon börjar bli hungrig vaknar jag av att hon börjar böka och låta, då tänder jag en nattlampa med rött ljus och ammar. 


    Sedan typ en vecka sen sover hon och jag själva och pappan i ett annat rum, för att någon av oss ska vara utvilad iaf. Plus att jag vaknade av hans snarkande när jag äntligen lyckats somna. I början fick han byta alla blöjor och hålla henne när jag behövde upp på toa eftersom jag hade för ont för att göra sånt själv.


    Nu har jag nästet bredvid mig för att försöka vänja henne vid att sova där men vi har haft lite oroliga nätter så då har jag skitit i det. Hon sover bäst på mig och jag med (pga snittet och att jag inte kan ligga på sidan är det svårt att få till hudkontakt med henne under natten och hon somnar inte annars). 


    Så ja, inte den bästa lösningen... men vad fan ska man göra. :( Hon vill ha trygghet och jag behöver sova. 

  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-12-28 15:06:55 följande:

    Vad bra att höra hur andra gör, vi har idag äntligen blivit utskrivna efter 6 dagar på sjukhuset. Så inatt blir första natten hemma, får vi se hur det går :)


    Så skönt att få komma hem! Hoppas natten gick bra, uppdatera gärna!
  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-12-29 07:55:14 följande:

    Godmorgon, tycker natten ändå gått hyfsat bra :) På sjukhuset har vi lagt henne i en sån balja när hon ska sova så vi provade att ha henne i babynestet i mitten och hon har ändå sovit bra, Vaknat kanske 4-5gånger och amning 2 gånger då hon ska äta var 4e timme tills min mjölk runnit till :) Det jobbiga är när hon börjar skrika hysteriskt och ingenting funkar, men blir ju lagom frustrerad haha. VI provade faktiskt med napp första gången nu inatt med och den verkar hon gilla, och hon vet skillnad mellan bröst och napp då hon tar båda så det är super :)


    Åh, låter som ni fått en nöjd tjej, vad härligt! :) Önskar så min ville sova i babynest utan att jag ska ligga ihopvikt som en kringla bredvid och klappa och gunga i en timme. xD
  • bananmilkshake

    Åh Sellerin, fy vad jobbigt! Lider så med dig, det är verkligen fruktansvärt. :( Vi hade nyligen en sån kväll och natt. Kom ihåg att du verkligen inte är värdelös som förälder, ibland finns det bara inget man kan göra.

    Har du läst nåt om strategier för att klara av extremt skrikande? Jag läste en sak som jag tyckte hjälpte lite, på 1177:

    När barnet inte slutar skrika behöver du försöka inse att du har gjort allt som går att göra just då. Det viktigaste för barnet är att den som står barnet närmast och ger barnet trygghet finns nära med sin värme och kroppskontakt. Det ger en stor trygghet och tröst även om barnet fortsätter att skrika.

    Om du inte tagit till hörselskydd än, gör det!! Vad som helst som får dig att kunna tänka lite bättre. Hörselkåpor tar bort den värsta udden men proppar är nog mest effektivt.

    Hoppas hon hunnit lugna ner sig <3

  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-12-31 12:13:00 följande:

    Var det någon här som hade startat en fb grupp eller drömde jag det? xD Man har ju blivit lagon snurrig av att fått barn haha :) Tänkte som ni säkert skrivit då att det är lättare att skriva, ändra osv vilket man inte kan här


    Jag har! Och du är supervälkommen! Alltså jag har aldrig varit så förvirrad som jag är nu.. min bebis sover ju på mitt bröst på nätterna, och flera ggr har jag vaknat och undrat var hon är. Alltså va xD

    Men iaf, skriv meddelande till mig här vad du heter på fb och beskriv din profilbild om det behövs, så lägger jag till dig som vän (måste för att kunna bjuda in i gruppen) så bjuder jag in dig! Den är helt hemlig och går inte att söka fram heller. :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET