Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Thewalk skrev 2021-09-02 08:38:46 följande:

    Åh vad trött man blir på dåligt bemötande. Jag ska be om en odling idag också för att se om det kan vara UV-infektion som är en orsak. För precis som du skriver är det ju en bidragande orsak till sammandragningar. Så märkligt att en bm inte har bättre koll.

    Jag hade ett tryck i magen som också var spänd för ca 5 veckor sen och misstänkte UVI men då var det inte det. Dock sa den undersköterska jag träffade då att det var helt rätt att kolla upp det, då även hon skulle tolka de symptomen som misstänkt uv-infektion.

    Vad bra att du stod på dig och så skönt att du fick ett bra bemötande sedan! Vad mysigt att få se bebisen igen, såklart att det ger en trygghet att se att allt är bra därinne. Kollade de din tapp också? Skulle det bli som häromdagen igen så åker jag in och kollar. Det är ju värt det för sin egen hälsa om inte annat. Idag hoppas jag få lite svar på när man ska reagera på sammandragningar och när man kan låta det vara.

    Hoppas det ger med sig för dig med magen snart! 

    Krya på dig!


    Hur gick det för dig idag? Hoppas du fick bra svar!

    Ja verkligen, det var så fint att se och höra henne. Nej dom gjorde inte det, jag trodde det skulle göras men vågade inte fråga. xD Jag antar att läkaren kunde avgöra på allt annat att det inte var någon fara (hoppas jag!). Ja, det är verkligen värt det. Jag känner mig alltid lite dum men vi kom fram till igår att hur skulle man inte känna sig om det faktiskt var problem, och man inte sökte vård!

    Tack fina du, hoppas du fick lugnande besked idag och att sammandrabbningarna lugnar ner sig framöver!
  • bananmilkshake

    Superfin mage! Jag lägger in i helgen, jättebra idé. :) Usch vad jobbigt det låter med ryggen, håller tummarna att kiropraktorn hjälper och att du slipper ha ont framöver. :) 


    VirrePirre06 skrev 2021-09-02 15:18:41 följande:
    Hade varit lite kul att se hur allas magar ser ut nu, OCH självklart ska man inte jämföra sig med andra för alla är vi olika och så mycket spelar in på hur stor/liten mage man har men det är väl ändå mysigt med gravidmagar <3 Här är min i v. 25 (24+0) idag :) Har börjat få mycket problem med min ländrygg nu, sån trötthetskänsla hela tiden. Inte nog med att jag hade problem innan graviditeten, så självklart blir det värre nu :/ Även varit hos kiropraktor 2 gånger nu på kort tid då mitt bäckenet varit helt vridet och muskelfästen/ligament vid svanskotan har blivit så påverkade att jag fått huggande smärta, så hoppas det går åt rätt håll nu :D
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-02 17:29:03 följande:

    Nämen... Fy va tråkigt och onödigt av dem att bemöta dig dåligt! Har också hört samma om att uvi ger sammandrag... Suck... Bra att du stod på dig själv och följer dina instinkter :)


    ÅH en liten vink!! <3 Vill också se en från min lilla tös, hahah!! Blev erbjuden  tillväxtultraljud pga att jag fick covid i vecka 16. Är i vecka 28 och kommer boka in TUL runt vecka 32. Hoppas på en liten vink eller så. ^^


    Ja, jag blev lite besviken. Men det finns väl alltid nån dålig, haha. Utöver henne är jag jättenöjd med dom, min egen bm är superbra. :) 


    Helt ärligt så såg jag inte just själva vinken, haha! Läkaren var så snabb, och lilla pyret ville inte vara stilla. Åh vad lyxigt att få ett till så sent! Hoppas också du får en vink, och att tillväxten är bra förstås. Har dom sett att hon skulle kunna vara lite för liten, eller är det bara rutin för att du hade covid? 

  • bananmilkshake

    Här kommer min bild från igår när jag gick in i vecka 28. Glad Linnet stramar under tuttarna så magen ser lite mindre ut än den är. Tungan ute

    (Vet inte varför det blir så dålig kvalitet när jag laddar upp den) 


  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-09-03 08:54:14 följande:
    Usch så tråkigt att du blev dåligt bemött. Lät ju som hon inte alls var insatt. Bra att de tog odlingsprov i alla fall. Och bra att ni åkte in till akuten. Du bär ju ändå på ett litet liv och då är klart att man blir orolig, så bättre att kolla en gång extra än att skippa det. Så sött att bebisen vinkade! :)

    Min mage kan bli väldigt hård och tung emellanåt, speciellt när jag är ute och går och anstränger mig. Annars är den fortfarande mjuk. :p Har också börjat få ont i ryggen, även här märks det mer vid ansträngning.

    Nä, det kändes som hon mest tänkte att det var fredag och längtade hem. :P 


    Faktiskt så blev det bra efter några dagar med Lactulos! Så trots att jag inte kände mig förstoppad eller gasig så var det nåt vajsing med magen. Nu har jag inte ont längre, men som du att magen blir hård och tung ibland, men det tror jag är helt normalt. :D 

  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-05 12:14:40 följande:

    Åh! Magen med det lilla livet! Så häftigt! <3 


    Juste! Du och jag är nästan lika långt gångna ju! Jag är i vecka 27 + 3 nu... Ska ladda upp en bild snart! Men vi ser också ut att vara lika i storleken på magen också! :) Har varit lilla nervös innan då några kommenterat om att den såg "sååå liten ut"  för typ 3 veckor sen. Men då svarade jag att ganska direkt att, "jadu, lillan i magen är ju bara 800g just nu så hur stor ska magen vara?" Störigt ibland även om många inte menar nåt illa...  :P


    Ja just det, vad kul! Skiljer bara 2 dagar ju. :D 


    Åh, bry dig inte om när folk säger sånt! Så irriterande. Men bra svar på tal! Jag får bara tvärtom. Svärmor för någon månad sen (var alltså inte alls stor då): "OJ vilken mage", min kära mor: "den där pallen håller bara för 100 kg, så du vet!". Jaaaaa, jätteroligt skämt. Drömmer Det KAN faktiskt vara känsligt, även om man aldrig haft viktproblem eller problem med hur jag ser på min kropp. 


    VirrePirre06 skrev 2021-09-05 13:42:31 följande:
    Fina magen :D Ja det är inte mycket kläder som passar längre, fick lov att beställa en mamma jacka då jag inte kan knäppa några av mina längre xD

    Tack! <3 Nej haha, jag börjar känna att jag kör samma veckor-kläder om och om igen, för jag har typ bara så det täcker upp för en vecka. :'D 

  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-09-06 11:23:50 följande:

    Åh, vilka fina magar ni har! <3 Jag hoppar nog också att lägga upp bild just nu, tycker mest att jag ser tjock ut. :p

    Igår var jag och sambon på tillväxtultraljud med 3D på Emma Ultraljudsklinik i Malmö. Sambon har ju inte fått följa med på några ultraljud här i Halland, så det var värt varenda krona för att han också skulle få se vårt lilla underverk.

    Allt såg fint ut med lilleman. Han växer som han ska och är definitivt en kille haha. Har nu sett bevis som inte gick att ta miste på. :) Hon som gjorde ultraljudet var fantastisk. Trevlig, avslappnad och hade humor. De här i Halmstad har varit ganska stela. Hon gick igenom alla organ och mätte en massa och svarade på alla våra frågor. Lilleman väger idag cirka 860gram och om han föds på BF tror hon att han landar på cirka 3,3kg. 3D bilderna var verkligen en bonus, fick se honom le. :) Så bra service! Rekommenderas verkligen om ni bor i Södra delarna av landet.


    Vad kul, vi var också på Emma! Så himla trevligt bemötande, värt varenda krona som du säger. :) skönt att allt såg bra ut med er lilla kille!
  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-09-06 11:23:50 följande:

    3D bilderna var verkligen en bonus, fick se honom le. :) 


    Wow, missade det här! Fantastiskt ju! Hjärta
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET