• MAKL

    BIM MAJ, första barnet

    NatMar005 skrev 2021-05-07 09:26:50 följande:

    Äl+3 och tankarna om att jag om ca en vecka kan börja testa.. Jag har flertalet tidiga mf bakom mig och jag och sambon kan inte bestämma oss för hur vi ska göra. En del av oss vill inte testa förrän bim+7 för att slippa få ett positivt tidigt test, börja hoppas och sen få mf i v5 som förut. Men en del av oss vill göra som vår läkare på gyn säger; testa så tidigt som möjligt och kom därefter till oss direkt för att fastställa graviditeten med blodprov. Det är enda sättet att få ett ev. Mf dokumenterat vilket är viktigt för vår utredning..

    Hur hade ni gjort? Efter 7 mf vet jag inte hur många besvikelser jag har kvar inom mig att orka mig igenom...


    Låter som en jobbig situation för er. Eftersom att jag aldrig varit gravid och därav heller aldrig upplevt ett mf så kan jag inte säga att jag förstår vad ni gått igenom. Men om er läkare gärna vill att ni testar för att det är viktigt för utredningen så kanske det är så att ni behöver göra det, hur svårt och jobbet det än kommer att kännas att göra. Det är ju som sagt att ta ett steg i rätt riktning om ni kommer vidare i eran utredning. Sen hoppas jag ju såklart att ni får ett plus för en gång skull som väljer att stanna ist <3
  • MAKL
    Gulgja skrev 2021-05-07 09:38:18 följande:

    En liten uppdatering från mig och den LÅNGA HEMSKA två veckors väntan.

    Jag såg imorse att jag hade en dipp i temperaturen och började såklart googla. Läst om implantationsdipp på ÄL 7 och att det faktiskt är en grej. Nu vet jag inte riktigt hur tempen imorgon kommer se ut. Inga andra symtom förutom svaga svaga kramper i nedre delen av magen. I en vanlig cykel utan progesteron vagitorer brukar jag få spottings på ÄL 8-10 så vi får hoppas att spottingsen håller sig undan denna månad.

    Hur går det för er andra som väntar BIM?


    Spännande! Det ser ju bra ut hittills så hoppas det blir ett plus efter den långa väntan :)

    Jag är rätt så säker på att mensen kommer imorgon. Det känns precis som vanligt innan jag ska få mens så tror som sagt att detta försöket ledde till ingenting precis som dom andra gångerna.
  • MAKL

    Ett nytt gravidbesked igår och mens idag. Det här suger rent ut sagt. Orkar inte ens bli ledsen längre. Hänger som sagt kvar här så länge jag orkar och så hoppas jag på att ni andra som inte nått bim än lyckas bättre och plussar. Jag kommer inte hoppa vidare till juni eller juli tråden då vi måste ha ett uppehåll i 1-2 månader men ni som kommer hänga i dom trådarna vill jag vara säga lycka till :)

  • MAKL
    NatMar005 skrev 2021-05-09 08:18:01 följande:

    Så ledsen för din skull, önskar att det vore annorlunda. Jobbigt att behöva ta uppehåll, eller skönt också kanske? Har själv så dubbla känslor hela tiden och alltid en oro för att vi fattat fel beslut eller inte. Puh.

    Nästa gång jag hör något ifrån dig hoppas jag på att då läsa om ett plus. <3 tills dess, ta väl vara på dig själv. Kram!


    Ja det är både jobbigt och skönt faktiskt. Ska försöka att bara fokusera på att må bra och göra roliga saker under uppehållet så hoppas jag att det ger mig nya krafter och energi till att försöka senare.

    Det är nog lätt att tänka om man gjort rätt eller fel beslut i många saker här i livet. Oavsett vilken val man än gör i en situation så ställer man nog samma fråga, vilket gör att det spelar ingen roll vilket beslut man tar för fråga om rätt eller fel kommer nästan alltid att finnas där. Men det brukar för det mesta mynna ut i något bra, ni får försöka tänka så. Hoppas det inte blev allt för rörigt så du förstår hur jag menar.

    Tack så mycket det hoppas jag med :)

    Kram
  • MAKL
    Elise96 skrev 2021-05-09 11:46:23 följande:

    Känns konstigt att skriva detta men jag har precis plussat på ÄL+10. Fattar verkligen ingenting samtidigt som vi är så chockade och ödmjuka över att det fick på första försöket. Har likt personer som skrivit här innan sån stor respekt och skuldkänslor för alla som kämpat länge och så gick det så lätt för oss. Håller tummarna extra hårt för alla i gruppen <3


    Grattis :)

    Ingen ska ha skuldkänslor för att man plussar oavsett om det är på första försöket eller om man kämpat på i flera år. Alla har sin resa och i detta, likt mycket annat, så kan/ska man inte jämföra sig med någon annan. Nu ska du bara vara glad och njuta av ditt plus :)
  • MAKL
    Emmalucy skrev 2021-05-09 12:18:01 följande:

    Suck, man blir så bitter av det :( varför blir alla gravida när man försöker?! Du har all rätt att sakna känslor för allt just nu, men jag hoppas verkligen att den påtvingade pausen gör att du kan släppa allt ordentligt, lev livet så gott det går, och känner dig mer säker eftersom du kommer att vara vaccinerad, och på så sätt kommer du ha det lite lättare under graviditeten när den kommer :) jag har inte ens tänkt hur rädd jag kommer bli för att bli smittad när den dagen kommer! Gör precis ALLT du kan för att slippa barntänkandet, hitta ny hobby, signa upp för nån dansklass, börja måla, köpa inline skates och ha kul! :) ta hand om dig på det sätt du vet bäst, kram 


    Ja eller hur? Den frågan vill jag också ha svar på. Fem gravid besked under dessa 7-8 månader vi försökt. Kanske är så att man inte tänkte på det så mycket förut utan det är nu man reagerar på att det är så ofta man får höra om graviditeter bara för att man själv försöker.

    Jag ska försöka att göra allt jag kan för att inte tänka på bebisverkstaden och bara släppa allt för att leva. Ibland glömmer man ju faktiskt att leva livet när man är i den här processen. Tack för dina fina ord :) kram
  • MAKL
    Weloty skrev 2021-05-11 10:47:39 följande:

    Hej alla! Jag och min man är inne på försök nummer 13 och jag är på dag 14 i min cykel just nu.

    Jag började använda ÄL-tester först förra månaden så detta är lite nytt för mig, men jag blir inte riktigt klok på hur det funkar. Enligt instruktionerna ska teststrecket vara lika starkt som kontrollstrecket för att vara positivt, men detta har jag inte lyckats få en enda gång. Jag har regelbunden mens på 28-29 dagar och får tydliga ÄL-flytningar varje månad, så jag har svårt att tro att jag inte har någon ägglossning alls. 

    Skulle ni bedöma detta som ett positivt eller negativt ÄL-test?


    Negativt skulle jag säga.

    Ibland är peaken under en väldigt kort tid så man kan missa den. Jag har använt äl test under flera cykler och har bara en gång fått lika starkt/starkare än kontrollstrecket. Jag brukar gå på att teststrecket är så nära som möjligt i styrka. Testar ju under flera dagar så kan se stegringen och att den sen blir svagare igen, så jag har lärt mig hur mina positiva äl test ser ut. Det ser iaf ut som att det inte är långt ifrån att vara positiv så fortsätt testa idag och imorgon så kanske du kan se en skillnad :)
  • MAKL
    NatMar005 skrev 2021-05-24 18:50:56 följande:

    Blev något fel, bilden kom aldrig med.

    Jag hoppas att det är okej att jag postar den här och att jag inte trampar någon på tårna nu. Ville bara tacka så hemskt mycket för allt stöd och all pepp. Samt skänka hoppnoch tröst till alla er som kämpar. Att det KAN gå trots 5mf, 1ma och 1 utomkveds. Trots att man bara har en äggstocj och en äggledare. Trots att man är säker på att det håller på att bli ett nytt mf. Och så kan det visa välmående tvillingar istället! Herregud vilken dag.


    Sånt härligt slut på alla oroliga tankar du haft. Hoppas det går vägen nu med dubbel kärlek i magen <3
  • MAKL
    Vickan31 skrev 2021-05-27 10:25:30 följande:

    Tänkte få fråga: ni som, precis som jag, gått vidare mot nästa försök med BIM i juni istället för maj som denna tråden handlar om, går ni vidare till en ny månadstråd (som jag inte hittar) eller var tar ni vägen? 


    Jag tror att de flesta som hoppat vidare antingen är med i vanliga bim tråden, då inte jag heller hittat någon annan som den här som är för första barnet. Och andra tror jag har hoppat in i bim tråden för dom som försökt under en längre tid.
  • MAKL
    Vickan31 skrev 2021-05-27 16:21:58 följande:

    Tack för svaren! Jag har också hängt kvar här men känner att jag kanske inte passar länge eftersom min maj-chans är över sedan länge och att det kanske snart inte skrivs så mycket mer här då maj snart är över. Men vill ju gärna fortsätta följa många av er då det varit väldigt givande diskussioner och trevlig stämning som sagt 


    NatMar005 skrev 2021-05-27 16:32:04 följande:

    Angenämt problem förstås men börjar få lite panik över att maj och den här tråden med den snart är över. Vet att jag har plussat men har trivts så bra med er att jag dels vill fortsätta att följa er och hur det går för er, och dels få fortsätta hänga med er haha. Vad göra?! Känner mig inte hemma i någon av bf-trådarna...


    Håller med om att stämningen varit väldigt bra och härlig. Jag passar inte heller in i den här tråden längre då jag passerade mitt bim i början på maj. Varför inte stanna kvar ändå även fast maj snart tar slut? Eller så kanske vi kan starta en ny tråd där vi alla som vill kan följas åt oavsett om man lyckats blivit gravid eller inte, så att vi kan fortsätta följa varandras resa? :)
  • MAKL
    MAKL skrev 2021-05-27 17:04:57 följande:

    Håller med om att stämningen varit väldigt bra och härlig. Jag passar inte heller in i den här tråden längre då jag passerade mitt bim i början på maj. Varför inte stanna kvar ändå även fast maj snart tar slut? Eller så kanske vi kan starta en ny tråd där vi alla som vill kan följas åt oavsett om man lyckats blivit gravid eller inte, så att vi kan fortsätta följa varandras resa? :)


    Eller varför inte skapa en hemlig facebook grupp där vi kan hänga? :)
  • MAKL
    NatMar005 skrev 2021-05-28 08:51:04 följande:

    God morgon tjejer <3

    Ordnings- och kontroll freaket kliar lite i mig. Jag ser följande fyra alternativ nu när maj snart är slut:

    1. Antingen stannar vi bara kvar i den här tråden because spela roll vad den heter? Hehe.

    2. Gör en ny tråd för juni (negativt tycker jag pga hoppande till nya trådar varje månad)

    3. Samtliga går med i Bim-tråden för oss som försökt en längre tid så har vi alla samlade. Men har alla försökt en längre tid då? Hehe.

    4. Vi skapar en hemlig facebook-grupp där vi kan följa varandra utan krångel.

    Vad säger ni ladies?


    Jag tycker också att alternativ 1 och 4 är det som låter bäst :)
  • MAKL

    Vet att maj månad är slut nu så allas bim är väl över, men hur går det för alla här inne? :)

  • MAKL
    NatMar005 skrev 2021-06-02 08:40:07 följande:

    Hej alla!

    Jag har startat en hemlig grupp på Facebook för er som vill fortsätta följas åt utan att behöva hoppa emellan trådar. Den heter "Vägen mot drömmen". Tror inte den är sökbar pga hemlig men skriv här så lägger jag till er. :) förutsatt att ni tycker det är okej att jag som gravid är med. Kram på er!


    Så mysigt och bra initiativ av dig :) Självklart är väl alla här välkomna oavsett om man redan plussat eller inte.

    Går det att skicka privat meddelande till dig här på fl om man inte vill skriva sitt namn här i tråden kanske?
  • MAKL
    NatMar005 skrev 2021-06-02 08:40:07 följande:

    Hej alla!

    Jag har startat en hemlig grupp på Facebook för er som vill fortsätta följas åt utan att behöva hoppa emellan trådar. Den heter "Vägen mot drömmen". Tror inte den är sökbar pga hemlig men skriv här så lägger jag till er. :) förutsatt att ni tycker det är okej att jag som gravid är med. Kram på er!


    Jag hittade den nu också så provade att fråga om att vara med så går vi se om du ser det sen :)
  • MAKL
    NatMar005 skrev 2021-06-02 16:54:41 följande:

    Fick faktiskt en förfrågan men vågade inte acceptera förrän jag visste att någon här sökt in. :) då är den ju trots allt synlig då fast privat..


    Kul att kunna se personen bakom ett alias. Kommer ta ett tag att få ordning på vem alla är antar jag :)
  • MAKL
    NatMar005 skrev 2021-06-02 18:04:38 följande:

    Ser två alternativ här:

    1. Vi behåller den som synlig men privat. Detta innebär att den är sökbar men innehållet kan endast ses av medlemmar. Nackdelen kan bli att jag som admin av misstag kan råka acceptera inbjudan ifrån någon utomstående.

    2. Vi gör den hemlig vilket kräver inbjudan. Fördelen är att vi säkert vet att enbart vi här blir medlemmar. Nackdelen är att jag tror jag måste lägga till var och en som vän för att sedan kunna bjuda in. Bökigt.

    Hur tycker ni?


    För min del så spelar det ingen roll. Känns inte direkt som att vem som helst tycker man går med i en privat grupp bara så där, så borde ju inte vara någon fara om någon ansöker om att gå med som du inte har koll på, det är isf säkert någon härifrån :)
Svar på tråden BIM MAJ, första barnet