Inlägg från: Anonym (#90/91) |Visa alla inlägg
  • Anonym (#90/91)

    Omskärelse barn, var och hur?

    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 14:55:24 följande:

    Jag menade givetvis att det blir jag som mår dåligt psykiskt av att behöva omskära min son medan en nyfödd bebis slipper det tillskillnad från en 18 åring, fysiskt är det bebisen som har ont men det brukar gå över snabbt. Blir mycket enklare efter första gången bebisen fått kissa.


    Nej, inget av mig detta är rätt. Du mår inte dåligt psykiskt av detta på något sätt, du väljer att utföra detta övergrepp på en människa som är helt försvarslös mot dig för att du inte vill "riskera" att du inte kan tvinga honom när han inte längre är försvarslös mot dig.

    Ditt barn däremot kommer att lida fysiskt och psykiskt hela livet men det skiter du helt i så länge som du får utöva din kontroll på denna försvarslösa människa som det är meningen att du ska beskydda.
  • Anonym (#90/91)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 16:23:42 följande:

    Ja, det är rätt. Men det är väl självklart man mår dåligt över att ens barn känner smärta ett tag och gråter av det? Speciellt en liten bebis. Vore snarare konstigt att inte reagera alls.


    Det konstiga är att utsätta sin lilla bebis för smärtan.

    Ingen går på att du empati för ditt barn, då hade du inte skadat honom.
  • Anonym (#90/91)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 19:46:16 följande:
    Varför inte? Redan i inlägg 2 kom ett tips (dock för långt bort). Det finns en del här med pojkar som är omskurna och kan ge tips. Sedan att de kanske inte vågar pga människor som inte förstår att jag inte vill ha åsikter utan bara måste yttra sig är en annan sak.

    Jag tänker knappast leta upp ett nummer och ringa någon random imam och fråga om han vet någonting om väntetiden för omskärelse och när man bör boka tid.
    Vi förstår att du inte vill det, men varför ska vi ge dig mer respekt än du ger ditt eget barn?
  • Anonym (#90/91)
    Anonym (Stockholm) skrev 2021-04-07 21:28:32 följande:

    Jag tycker att du ska kolla upp stället innan du bokar tid,det finns många privata aktörer men jag känner mig endast trygg om det är en läkare faktiskt med (barn)kirurgisk inriktning.Kolla gärna om de har avtal med landstinget och googla efter recensioner eller dylikt om det inte är en helt etablerad sida.För ett antal år sedan fanns det en stafettläkare eller omegan ens var läkare men uppenbarligen utan koll på anatomin då flera av barnen kom in till Akademiska och de gjorde ett oväntat besök på kliniken som var i hans hem eller liknande och där var det blod och smuts och liknande.Han är inte verksam längre,men man vet aldrig vad folk hittar på när det finns pengar att tjäna (Ex Södertäljeområdet vara förra året så var det en sk läkare utan kirurgisk kompetens från Sverige iallafall som gjorde buk-och bröstplastik med lokalbedövning hur någon nu vågar gå med på detta..samma sak där smuts och blod överallt)..en enkel googling på den verksamma hjälper oftast om det är någon dåre som är i farten. I andra länder finns det specialister som enbart gör detta och då är det inte några stora summor vi pratar om.

    Det är laserteknik som används och tar några sekunder,innan så bedövas barnets kring förhuden och man väntar givetvis tills bedövningen börjar verka. Det är vanlig Xylocain utan adrenalin som används( oseriösa kan använda allt möjligt men adrenalin ska inte användas där det är mkt kapillärer dvs små blodkärl ex fingrar,genitalier etc. Efter så lägger de 2 små kompresser med vitt vaselin och 1 Alvedon supp och om det behövs så kan man ge vid behov(behövs inte för de allra flesta).

    Lasertekniken är skonsam och det är inga rakblad som används (har läst en del i tråden där det nämns rakblad till höger och vänster).

    Kvinnlig ?omskärelse? där använder de rakblad och det är riktigt vidrigt och smärtsamt för de som utsätts. Att sen se de stackare simningen kan menstruera,ha samlag eller föda barn utan kirurgisk hjälp innan..ja det är inget att leka med utan väldigt hjärtskärande.Att ens jämföra det med manlig omskärelse är ett hån mot de utsatta kvinnorna. Så ?simpelt ?som en förhudsinflammation hos barn sk balanit gör väldigt ont och orsakas av att bakterier ansamlas under förhuden som är trängre hos små barn..då erbjuda man oftast en remiss till barnkirurgisk klinik som åtgärdar det och det är vanligare än man tror..man kan också sitta och vänta ut detta och spola rent med natriumklorid men många väljer att efter en eller ett år ggr avlägsna förhuden trots att det brukar bli bättre med åren.Detta är valfritt och ingen absolut medicinsk indikation men många föräldrar önskar remiss eftersom det underlättar rengöringen.


    Haha, vet inte "läkaren" att det finns olika former av kvinnlig könsstympning också.Tomte
  • Anonym (#90/91)
    Glinda från Oz skrev 2021-04-08 11:30:47 följande:

    Har du förlåtit din mamma för att hon klippt ditt hår eller jobbar du fortfarande på det? Det är något man gör med barnets kropp som inte är nödvändigt, i alla kulturer klipper man inte håret. Det ger ännu mindre konsekvenser än att ta hål i öronen men det är ändå en frihet man tar som förälder. Det jag vill komma fram till är att det handlar om vart man drar gränsen. Drar man den vid klippa håret, ta hål i öronen, omskärelse (pojkar) eller könsstympning (flickor) 


    Kan du bara sluta med dina löjliga försvarsinlägg i tråden. Du suger som gjorde hål i ditt barn för att hon inte var tillräckligt söt, antar jag. Nej det är inte lika hemskt som att könsstympa sitt barn men att försöka jämföra det med en hårklippning är sjukt.
  • Anonym (#90/91)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-08 10:47:56 följande:

    Jag känner MÅNGA män som alla är omskurna, inte en enda har klagat på sina föräldrar och de omskär i sin tur sina söner också. Att någon säger upp kontakten med sin förälder är knappast vanligt, kanske kände sig tvungen för att få en klapp på axeln av religionshatare.


    Det finns en massa män som blivit könsstympade som har konstant lidande av det, både fysiskt och psykiskt. De män du känner tillhör troligtvis din religion och har vuxit upp och blivit indoktrinerade i det, så även om dessa män har svårigheter så är det inte troligt att de går runt och pratar om det i er religiösa krets.
  • Anonym (#90/91)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-09 13:55:01 följande:
    Jag kan inte styra någon men jag förväntade mig att sidan bestod av vuxna människor som kan hantera att det ibland kommer upp trådar de inte gillar men där man kan ignorera.

    Denna "barbariska sedvänja" är idag fullt laglig i Sverige, så vänd ditt förakt åt rätt håll istället.
    Men återigen-
    Anonym (#90/91) skrev 2021-04-07 22:31:54 följande:
    Vi förstår att du inte vill det, men varför ska vi ge dig mer respekt än du ger ditt eget barn?
    Förstår du?

    Och vi vänder vårt förakt åt rätt håll, vi vänder den till dig som är ansvarig för att ett övergrepp begås på ditt barn. Fruktansvärt sorgligt att en grupp främlingar på nätet är mer måna om din son än hans egna föräldrar. Att denna barbariska sedvänja är laglig betyder inte att du måste utföra den.
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?