• Msofie

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Weloty skrev 2021-05-11 11:10:44 följande:

    Hej! Jag är väldigt gärna med i denna tråd! Har varit med i några BIM-trådar till och från men känner precis som många andra här att det kan vara påfrestande att se alla som plussar efter några få försök. Tror att detta är precis den tråd som jag har saknat. Jag och min man är båda 30 år och har försökt i ett års tid. Nästa BIM är den 25/5 och vi kommer antagligen att söka hjälp om det inte tar sig denna gång. Just nu befinner jag mig i känslan av att "om det inte gått vid det här laget kommer det aldrig att ske", så det hade varit skönt att få sjukvårdens perspektiv och hjälp. 

    Vi har inte berättat för någon att vi försöker så jag känner mig väldigt ensam i denna process. Jag tror och hoppas att denna tråd kan erbjuda lite stöd och gemenskap för oss alla!

    C20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)apan95, BIM 15/5, 25 år (19:e försöket)NatMar005, Bim 18/5, 33 år (27:e försöket, 5mf, 1ma, 1 utomkvedsMsofie, BIM 20/4, 25 år, (15e försöket)Janni91, BIM 25/5, 30 år (11:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Weloty, BIM 25/5, 30 år (12:e försöket)Tildasafira, BIM 27/5, 28 år (15e försöket)Ericky, BIM 27/5, 33 år (10:e försöket, svag ÄL + mellanblödningar)Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)Enka, BIM 2/6, 35 årStickling, bim 6/6, 33 år (11:e försöket, 2 mf, PCOS)Lisen91, BIM 8/6, 29 år (11:e försöket)


    Du är så välkommen! Tycker absolut ni ska ta hjälp, det är alltid bra att veta sina förutsättningar och vara bra i tid om det skulle vara något.
  • Msofie
    Enka skrev 2021-05-11 13:51:53 följande:

    Men vad häftigt! Och vilka snabba puckar, trodde det bara var ännu ett möte ni skulle på. Gud vad spännande <3

    En fråga till alla er som är på g med ivf, kan ni inte berätta lite vad som händer! Alltså själva processen. Jag känner att jag har sååå dålig koll. Hur lång tid har det tagit för er från första träffen i utredningen etc. :D


    Detta var vårt första besök hos provat klinik. Vi har gjort utredningen genom landsting mellan okt 20 -april 21, så det tog med andra ord rätt bra tid, ungefär 6 månader! Nu ska jag hämta ut medicineringen, kommer börja med Gonal-F, äggstimulerande, på cykeldag två. Jag ska även ringa kliniken på cykeldag 1 för boka in ultraljud mellan dag 6-8!

    I helgen ska jag fan dricka ett glas vin och ta en cigg, för förhoppningsvis kommer jag inte kunna göra det på lång tid!
  • Msofie
    Msofie skrev 2021-05-11 14:01:14 följande:

    Detta var vårt första besök hos provat klinik. Vi har gjort utredningen genom landsting mellan okt 20 -april 21, så det tog med andra ord rätt bra tid, ungefär 6 månader! Nu ska jag hämta ut medicineringen, kommer börja med Gonal-F, äggstimulerande, på cykeldag två. Jag ska även ringa kliniken på cykeldag 1 för boka in ultraljud mellan dag 6-8!

    I helgen ska jag fan dricka ett glas vin och ta en cigg, för förhoppningsvis kommer jag inte kunna göra det på lång tid!


    Kan också tillägga att vi hade redan bestämt oss, hade med alla provsvar och kunde skriva på direkt, så vi va tydliga med att vi ville köra så snart som möjligt om möjligt!
  • Msofie
    Längtartillvår skrev 2021-05-11 19:56:45 följande:

    Hej alla fina <3

    Jag har haft en lång paus från familjeliv. Jag tyckte det var lite jobbigt att se alla som plussade och ville bara gräva ner mig i min egna sorg.

    Men känner jag mig redo att vara med ett tag till:) Känner igen en hel del namn i gruppen från tidigare bim trådar. Vad starka ni är allihop som fortsätter kämpa, och så roligt att läsa om utredningar som går framåt! Varje månad är vi en månad närmare våra bebisar <3

    Vi är just nu inne på vårt nionde försök. Jag 35 och partnern 41 år. Innan vi började försöka slog vi vad om hur lång tid det skulle ta innan jag blev gravid. 2 månader gissade min partner och 4 månader gissade jag. Haha - tji fick vi!

    Vi har iaf varit på utredning, allt ser bra ut hos mig, min partners kvalitet på spermierna är tydligen lite nedsatt. Läkaren sade att antalet bra spermier hos en man är runt 4%, hos min partner är antalet bra spermier runt 1%. Hade vårat sista samtal innan ivf idag, och läkaren sade att vi har goda chanser att lyckas, vilket känns bra. Verkar som vi får börja med ivf i augusti/september, men bad läkaren att sätta upp oss på en lista ifall någon avbokar, så får se om vi blir kallade innan.

    Har bim 19 maj så håller såklart tummarna för att det går vägen innan ivf.


    Det där med antalet procent spermier med god form verkar vara tudelat! För min man har nämligen även bara 1% med, men två kliniker vi nu har varit på har sagt att det inte finns någon forskning som tyder på att det skulle ha påverkan, så länge rörlighet och antal finns.
  • Msofie
    Längtartillvår skrev 2021-05-12 00:56:15 följande:

    Vet du, nu när du säger det så kommer jag ihåg att min läkare sa samma sak! Att det inte alls behöver bero på det att jag inte blivit gravid än. Jag var så fokuserad på 1% att jag inte tog in vad hon sa. Tack för att du påminde mig om det.

    Intressant att det din man fått samma dom som min. Tar din man några tillskott? Och om det inte är en känslig fråga (du behöver absolut inte svara) hur är hans livsstil?

    Min kille dricker en kopp kaffe och en decaf om dagen, och äter huuur mycket socker som helst! Har tom i veckan i smyg skrivit ner allt han äter på dagarna. Hade tänkt visa honom efter en vecka eller två. Men nu iom vad läkaren sa, tror jag att jag kan få honom att dra ner lite på det. Han blev minst sagt besviken att det var något som inte stod helt rätt till med honom. Utöver sockret och kaffet så lever han bra, äter frukt och grönt och nyttigt, tränar, röker eller dricker inte. Han ska gå och köpa zink i veckan som han ska börja ta, och dvitamin ska han börja med. Kan männen ta folsyra också?


    Haha ja jag förstår precis. Efter mötet gick vi hem och tittade på proverna, vi blev helt chockade när vi såg 1% och undrade varför de inte sa något, tänkte att det kunde ju inte vara bra! Men som sagt, både den läkaren samt läkaren på vår nya klinik sa att det fort är många miljoner som ser bra ut, dessutom vet man inte riktigt om onormala inte kan befrukta.

    Min kille slutade med snus för typ ett halvår sedan. Jag försöker uppmuntra honom till dricka mindre koffein och röra på dig mer, men går sådär om jag ska va helt ärlig haha. Han tar en vitamin för det är folsyra, zink, magnesium i, vilket ska kunna påverka!
  • Msofie
    Gulgja skrev 2021-05-12 07:34:00 följande:

    Hej tjejer!

    Hoppar också in här, träffade er alla i BIM Maj tråden.

    Sorry för att jag varit off i några dagar, det har varit väldigt mycket på jobbet. Här kommer en liten uppdatering från mig.

    Som jag nämnde i BIM tråden hade jag påbörjat min allra första cykel med progesteron vaggisar på grund av min korta lutealfas. Idag är cykeldag 12 och ännu inga spottings!!!!! Jag är så glad. Har hört både bra och dåligt om vagitorerna och tänkte självklart att det inte skulle funka på mig. Minns inte sist jag hade en lutealfas som var mer än 9 dagar, så att jag kommit till 12 dagar är det fantastiskt.

    Jag tog ett gravtest på ÄL +10 och imorse, ÄL +12. Tyvärr var det inget plus i sikte. Men det är okej! Jag mår ändå bra. Känner mig stark av någon konstig anledning. Är bara så stolt över min kropp som tog emot vagitorerna på så bra sätt så jag känner mig hoppfull inför kommande månader.

    Min gyn tyckte att jag skulle ta dem tills mensen dök upp men sen har jag läst att visa slutar innan mensen och så dyker mensen upp av sig själv? Som vi alla vet är min gyn inte den bästa i laget så jag vänder mig till er? När tycker ni jag ska sluta för att få igång mensen?

    Såg att två till av er nämnt kort lutealfas. Om ni inte har sen innan, be om progesteron vagitorer, kanske funkar på er lika bra som det funkar på mig. Vet att det inte funkade på Emmalucy <3 men det kan vara olika för alla!

    Kram på er tjejer. Hoppas ni får långledigt i helgen.


    Kan tyvärr inte svara på dina frågeställningar men gud vad skönt att det verkar hjälpa för dig! Tänker att även om det inte gick denna gången kanske ni har en mycket större chans att lyckas framöver.
  • Msofie
    Ericky skrev 2021-05-12 11:24:18 följande:

    Hallå jag måste bara säga att jag tycker det känns så himla mycket skönare med denna grupp! Att ha filtrerat bort andra som inte är i samma sits. Som sagt, det tär på en att gratta andra som det går lättare för ju mer månaderna går. Så, så peppad på att få följa med det här gänget istället och att följa era resor med utredningar, progesteronvagitorer, IVF:er, Letrozol-behandlingar och annat. 

    Här har vi nu passerat ÄL så nu börjar den evighetslånga resan till BIM. Har haft lite, lite blodblandade flytningar men inte så mycket som normalt så jag hoppas att operationen av polypen har gjort något... 

    Det här är första månaden som jag tempar ordentligt. Har en fråga kring det till er som är rutinerade med tempning. Såhär såg det ut för mig; 

    ONS-FRE ÄL-flytningar

    FRE Positivt ÄL-test

    LÖR Rejäl ÄL-värk och blodblandade flytningar (kan få det i samband med värken där vilket jag tolkar som att ägget släppt då)

    Jag antog här att ÄL var lördag pga ovan parametrar. Men utifrån min temp så säger min app att ÄL var söndag? 

    Hur brukar det vara för er som känner av er ägglossning och tempar? Brukar er temphöjning komma direkt dagen efter ni känt av er ägglossning?


    Haha hade lite svårt att hänga med men för mig brukar jag få fertilt sekret upp till 5 dagar innan ÄL. När jag får positivt utslag på ÄL tester brukar temphöjning ske två dagarna bland till och med efter. Utifrån hur min mens kommer (lutealfas 14 dagar) efter har jag dragit slutsatsen att min ÄL är 36-48 timmar efter positivt utslag.

    Vet inte om det hjälpte dig men så brukar de se ut som mig! Sen förlitar jag mig väldigt lite på vad appar säger faktiskt, går mer ÄL test och temp, tycker inte apparna är så tillförlitliga.
  • Msofie
    NatMar005 skrev 2021-05-12 14:17:59 följande:

    På äl+8, 6 dagar kvar till bim och jag fick detta. Holy fuck. Jag kan verkligen inte sluta gråta. Jag är livrädd. Mer än livrädd. Jag kan inte hjälpa att jag känner det som att jag väntar mitt 8:e missfall. Känner mig otacksam som.känner så. Känner skam för att jag tycks ha så lätt för att bli gravid när andra kämpar och kämpar. Känner så himla mycket men ingenting bra. Helvete med, jag borde ju vara glad.


    OMG! Vilken fantastisk nyhet. Och snälla känn inte skam för helt ärligt att behöva gå igenom 7 missfall låter helt galet tufft. Riktig kämpe är du! Jag vet inte om du gör det, eller funderar på det, men har du någon samtalskontakt utifrån ditt mående? Särskilt utifrån dina känslor inför denna graviditeten! Du har varit med om flera trauman, inga känslor du upplever nu är felaktiga. Och helt ärligt låter det rimligt för mig om första reaktionen inte är glädje.

    Om du vill, och orkar, får du gärna hänga kvar med oss ett tag till om det känns bättre!
  • Msofie
    Idoh skrev 2021-05-12 16:17:47 följande:

    Hej! Ny här i tråden och ny medlem i forumet. Har dock läst en hel del i diverse trådar, och den här idag, och verkligen känt stödet som alla ger varandra. Jag är lite osäker på om jag platsar här men provar :). Vi har åtta försök bakom oss och nästa vecka har vi tid till fertilitetsutredning. Jag är 35 och känner mig ibland så ledsen och orolig över min ålder i det här. Blev klar med en lång utbildning vid 34 och har liksom inte varit på kartan tidigare att bli mamma. Jag och min sambo (närmare 40) träffades för ett par år sedan och nu vill vi så gärna bli föräldrar men hittills ingenting på den fronten. Känns lite som ett jobb det här, shit vad man försöker med allt möjligt! Jaja, ikväll ska jag dricka ett glas vin i solen eftersom gårdagens testa tidigt var tokblankt. Lycka till till er alla! <3


    Du är jätte välkommen! Hoppas att du kommer känna att du platsar, det kommer du säkert. Spännande med utredningen!
  • Msofie
    Längtartillvår skrev 2021-05-12 17:12:50 följande:

    Herregud, herregud herregud! (Jag har inte plussat)

    Gick precis på toaletten och när jag torka mig fick jag rosa på pappret, och såg en röd blodfläck i toaletten. Kan nidblödningar ha rött blod?

    Jag har en vecka kvar till bim, så tidsmässigt borde det ju stämma. Och jag har ALDRIG ALDRIG någonsin haft en blödning sådär mitt i en cykel. Jag är typ i chock, haha. Kan det vara min tur nu? Hur ska jag kunna hålla mig i en vecka?!?

    Skulle dock inte förvåna mig om det är nått nytt påfund från min kropp som inte alls är gravidrelaterat...


    Omg! Förstår din känsla! Jag har aldrig heller fått en nidblödning, och aldrig heller blivit gravid (i denna processen), vilken grej! Kommer du testa tidigare?
Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid