• Msofie

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Msofie skrev 2021-05-12 19:30:26 följande:

    Omg! Förstår din känsla! Jag har aldrig heller fått en nidblödning, och aldrig heller blivit gravid (i denna processen), vilken grej! Kommer du testa tidigare?


    Till din fråga, vad jag har läst "ska" en nidblödning inte vara klarröd utan mer rosa/brun, men vem vet!
  • Msofie
    Tildasafira skrev 2021-05-12 18:04:10 följande:

    Inte varit särskilt aktiv här denna vecka, varit tufft med att dels finns mig i vårt utredningsresultat (känner äntligen att jag landat) och dels tagit hand om och stöttat min bästa vän som gick igenom ett missfall i måndags.. inte alls kul!

    Min äl kommer vilken dag som helst nu och testen börjar stegra, men en fråga till er rutinerade; jag har dåligt med fertilt sekret, har aldrig fått det där klassiska äggvitesekretet. Kan man främja det på något vis? Har slutat med koffein helt(förutom någon läsk ibland) och sköter mina vitaminer. Jag vet att man inte behöver ha mängder av sekret men blir ändå lite fundersam..

    och en annan fråga, är det någon mer än jag som upplever sex som smärtsamt vid äl? Känns typ som om man kommer åt någonting känsligt. Många frågor nu :)


    Det låter verkligen tufft! Men fint av dig att stötta din vän!

    Alltså för mig känns det som jag fick det vissa månader,andra inte. Helt ärligt tog jag så många tillskott på slutet att jag nog inte vet vad som är vad. Men tänker också att sekretet kan vara sjukt lätt att missa? När jag upptäckte det gjorde jag det under 1 max 2 toabesök, sen va de borta för mig.

    Faktiskt inte haft den upplevelsen. Tycker ÄL kan göra ont, men inte upplevt vid sex.
  • Msofie
    apan95 skrev 2021-05-13 18:03:46 följande:

    Helt plötsligt kom mensen idag 12 dagar efter ägglossning vilket innebär att min lutealfas endast varit 11 dagar? vilket aldrig någonsin har hänt.. har så länge jag vetat alltid haft 13 dagars lutealfas och mensen alltid kommit på fjortonde dagen.

    Är lite förvirrad samt i chock här haha, vet typ inte om jag kanske råkat ut för en kemisk graviditet? eller om min kropp bara är överdrivet taggad på att starta ivf.

    Vilket som så blir de att ringa kliniken i morgon för imon kväll ska jag antagligen då börja med sprutor (cd2). Får uppdatera mitt BIM-datum längre fram när jag vet med insättning osv..

    nu kör vi! VAMOS! <3


    OMG! Jag är så taggad för dig! Vet inte hur du kände, men just nu känner ja
    apan95 skrev 2021-05-13 18:03:46 följande:

    Helt plötsligt kom mensen idag 12 dagar efter ägglossning vilket innebär att min lutealfas endast varit 11 dagar? vilket aldrig någonsin har hänt.. har så länge jag vetat alltid haft 13 dagars lutealfas och mensen alltid kommit på fjortonde dagen.

    Är lite förvirrad samt i chock här haha, vet typ inte om jag kanske råkat ut för en kemisk graviditet? eller om min kropp bara är överdrivet taggad på att starta ivf.

    Vilket som så blir de att ringa kliniken i morgon för imon kväll ska jag antagligen då börja med sprutor (cd2). Får uppdatera mitt BIM-datum längre fram när jag vet med insättning osv..

    nu kör vi! VAMOS! <3


    OMG jag är så jävla taggad för dig! Jag vet inte hur du känner, men jag känner faktiskt att det kan kvitta om mensen kommer nu eller inte. Ser fram emot att höra hur du upplever stimuleringen och hur du mår!

    Min ÄL var väldigt konstigt och möjligtvis sen denna månaden. Tror jag är någonstans på ÄL +8 typ. Utifrån mens symptom kan den dock komma när som helst (uppsvälld, finnig, hungrig). Hoppas inte bara den kommer för tidigt, ska nämligen på spa tors-sön nästa vecka så hoppas jag inte behöver ha ett ultraljud då!
  • Msofie
    Emmalucy skrev 2021-05-13 20:56:21 följande:

    Jag, vi vet hur det funkar, man hatar allt och alla vid mensen, men typ en vecka innan äl vill man, som du säger, inte missa några chanser, även om det inte känns som chanser finns längre. You miss 100% of the chances you don?t take, and all that. Så trist att ni behöver vänta ytterligare :( som om det inte var kämpigt nog att överleva resan hittils....

    Jag är inte bra på att baka, men tårtan blev uppskattat av killens 5 och 7 åring :D tänker att de enda bilder man ser här på FL är grav/äl/temp bilder, så jag bryter mönstret med lite tårta! :) en veganskt vanilj tårta t.o.m. nom


    Så tråkigt att höra att din mens kom! Hoppas ni trots det kunde få en fin dag, din tårta ser amazing ut! Ta hand om dig, och varandra, och gör saker som får er att må bra just nu. Hoppas denna cyklen kommer bli er cykel!
  • Msofie
    apan95 skrev 2021-05-13 21:55:11 följande:

    Jo men precis jag kände väll lite skitsamma om den kommer för nu är det ju ändå på gång! så lite lättnad ändå att det är så nära nu! På lördag börjar jag och ultraljud på torsdag :) så spännande att få vänta in dig i denna processen me! Håller tummarna att det tajmar bra så sparesan klarar sig!


    Så om jag räknar rätt så ska du börja på cd 3 eller? Var de någon särskild anledning, ska nämligen börja på cd 2
  • Msofie
    RH93 skrev 2021-05-14 07:20:54 följande:

    Hej allihopa. Jag är gärna också med här om det är okej. Har avvaktat lite med att gå med i hopp om att mensen inte skulle komma, men den satte igång nu som en klocka.

    Förra månaden bestämde jag mig för att ta tag i att ringa gyn och boka in undersökning för att se så allt ser okej ut. Samlade mod och ringde en mottagning som ligger nära mig men kom bara till en telefonsvarare som sa att de var fullbokade. Sen orkade jag inte ta mig för att ringa vidare. Men tänker att det får bli denna månads projekt. Vi har försökt ett år i augusti, men känner att det vore skönt om man kunde få boka in någon tid redan nu för att kanske påbörja en utredning. Just nu känns det som att man bara står och stampar, men inget händer.

    Ser fram emot att få följa allas resor här :)


    Välkommen! Det finns inte någon fertilitetsklinik i närheten av er?
  • Msofie
    BoringBrick92 skrev 2021-05-14 01:23:22 följande:

    Hej!

    6:e aktiva försöket misslyckades, så nu startar 7:e försöket. Jag inser att det inte är särskilt länge men känner som många av er att jag längre inte klarar av förstagångsplussarna längre.

    Jag och min man har varit ett par i snart 11 år och min barnlängtan har varit väldigt stark sen ca. 5-6 år tillbaka, i perioder så stark att det gör ont att se bebisar/barnvagnar när jag är ute i samhället och varje gravidbesked i min omgivning triggar igång ångest och depp. Resan mot ett eget barn har mer eller mindre tagit över mitt liv och mina tankar vid det här laget. Håller mig kanske lite i bakgrunden, men hänger gärna på i denna tråd om det är okej?


    Klart det är okej att du hänger på! Känner igen vad du skriver, har också haft barnlängtan i varje fall fem år. För mig var det att jag ville vänta tills utbildningen blev klar, inflytt i vårt hus som byggdes under 13 mån osv. Ibland kan jag känna att vi kanske bara borde följt vårt hjärta tidigare, men försöker se framåt nu liksom!
  • Msofie
    Onewayticket skrev 2021-05-14 08:38:00 följande:

    Hej. Hoppar också in här. Är så trött på att hoppa från månadstråd till månadstråd. Vi har försökt ett år. Så detta är försök 13.

    Vi har ett barn sen innan, han är tre nu, så vi vet inte riktigt hur det funkar att få hjälp och har inte riktigt orkat ta tag i det. Vi har inte råd att gå privat så vi har bestämt att vi fortsätter försöka genom sommaren och sen börjar undersöka våra alternativ.


    Tyvärr kommer ni ju behöva gå privat eftersom ni har barn. Men skulle ni vilja det alternativet senare är det relativt enkelt att söka hjälp. Googla fram närmsta klinik och boka en konsultation. Hoppas ni slipper det dock, välkommen till tråden!
  • Msofie
    Gulgja skrev 2021-05-14 10:42:19 följande:

    Imorse kom mensen, jag är lättad då det betyder att min lutealfas är på 13 dagar, vilket jag inte haft sen vi började med bebisverkstad. Jag ringde till min gyn och bokade in en spolning, för att se om det finns något som blockerar vägen och så ska jag också be henne att kontrollera om jag har någon polyp eller liknande.

    Med mensen så betyder det också en ny månad och förhoppningsvis ny ÄL. Maken hörde att jag höll på lite längre inne på toaletten idag och när jag kom ut så frågade han, fick du mens? Ja, svarade jag och han sa då kör vi igen om 2 veckor. Rutinerad? Ja haha. Ser fram emot en ny ÄL och ny chans. Försöker vara positiv och hålla humöret uppe och se varje mens som en "nystart".

    Det är helt fantastiskt att få skriva av sig till folk som faktiskt bryr sig. Jag har ingen i min närhet som jag känner att jag kan prata med och berätta om olika steg.

    Kram på er!


    Vad tråkigt att höra att din mens kom, beklagar! Dock skönt att höra att du ändå verkar ta det med ro och ser det som ett steg framåt. Bara för att man inte är i mål betyder det inte att man inte rör sig i rätt riktigt varje fall, för det gör ni ju! Kan säga att jag sällan lyckas vara just så positiv vid mens, brukar kunna plocka upp mig själv typ på CD 7 haha.
  • Msofie
    Molybden skrev 2021-05-14 15:36:31 följande:

    Ingen mens än. BIM kan vara imorgon så får vänta och se om den kommer. Men nu är jag typ livrädd för att vara gravid då jag fick ett meddelande från gyn att jag ska ta om mitt TSH och om det inte är tillräckligt lågt så måste jag börja med Levaxin. Så jag antar att jag får hem en ny remiss för provtagning då det verkar som att hon vill att jag gör det innan vår tid den 31:a.

    Jag vet inte riktigt hur jag känner just nu då hon även nämnde att jag har en eventuell missbildning i min livmoder som de inte sa något om när jag gjorde spolningen. Men det var ingen "fara" utan risken för missfall kunde öka lite. Jo, känner mig rätt misslyckad. Blir lätt nedstämd innan mensen så var nog inte rätt läge att få informationen idag.


    Men oj, vilken tuff information att få, låter ju som att du fick den i lite förbi farten utan att du verkligen förstår vad det innebär? Väldigt märkligt tycker jag, dessa läkare borde ju va experter inom ämnet och hur man bemöter människor. Hoppas du tar upp det och att ni kan prata mer om det på er nästa tid! Hade också blivit nedstämd.
Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid