• Msofie

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Msofie skrev 2021-05-27 08:02:59 följande:

    [quote=81151151][quote-nick]Emmalucy skrev 2021-05-26 19:07:51 följande:[/quote-nick]


    Eeee vad spännande! :D tycker att 15 blåsor låter som mycket :O jag skulle inte oroa dig över storleken, de kommer att plocka de precis när de är redo ^_^ det får mig att undra dock... man tänker att man släpper ett ägg per cykel, det är som att ta ut ett års äggreserv varje försök :o det känns som mycket! Men såklart är det nödvändigt, jag tänker bara hur mycket har jag kvar osv haha...
     
    Jag antar att du kan inte göra så mycket mot uppblåsthet eftersom det är säkert pga alla hormoner i kroppen just nu :( annars kan du testa nåt från apoteket, jag hoppas det går över snart och allt är i ordning på fredag! 
    Oj vad konstigt detta inlägget blev XD

    Oj vilken intressant fråga! Har inte funderat på det. Men nu tänker jag såhär: en kvinna har runt 400 000 ägg vid mens start (i snitt såklart beroende på!). Jag är 25 och har bra äggreserv. Jag vet såklart inte hur många jag har kvar ju, men tänker utifrån det är 15 förhållande vis lite! Jag tänker även att dem ägget vi tog ut antingen hade mognat med tiden alternativt aldrig hade gjort det, så då slösar vi inga ägg. Har man däremot färre ägg ger ju IVF ändå bra chanser att de blir befruktade. Detta är bara lite lösryckta tankar nu haha.
  • Msofie
    Ericky skrev 2021-05-26 20:36:23 följande:

    Hej kompisar <3

    Jag kommer tillbaka till er. 6 dagar hann jag vara glad för graviditeten innan jag började blöda igår. Var helt förstörd igår kväll och tyckte det var så fruktansvärt orättvist. Sedan avtog dock blödningen så jag fick upp hoppet igen, men idag är missfallet ett faktum. Tog ett nytt gravtest som var lika svagt som för en vecka sedan och blöder som en riklig mens och har ont. Ikväll känns det ok efter att jag gråtit floder igår och var lite inställd på detta. Känner också att jag är "tacksam" över att jag fick det nu direkt och inte efter flera veckor till.

    Hoppas så att det inte ska krävas 10 försök till nu <3

    Kram


    Beklagar verkligen! Fy vad tungt.
  • Msofie
    Tildasafira skrev 2021-05-27 08:22:11 följande:

    Godmorgon! Mitt plus blev till kemisk graviditet då jag fick min mens idag :( bett läkaren ringa upp mig då jag vill ha tag i mina provsvar från blodprovet! Det är typ 6e gången jag får kemiskt och vill kika på om mina sköldkörtelvärden är som de ska(vet att vårdens intervaller är lite åt helvete nämligen).

    Någon som varit med om samma? Och som kanske har någon idé på varför det blir såhär alltför ofta? Kram


    Åh men nej beklagar! Usch vad det är många tråkiga nyheter just nu... Har aldrig haft en kemisk graviditet, kan bara tänka mig hur det måste påverka en känslomässigt. Hoppas blodprovet kan ge er några svar på vad som sker.
  • Msofie
    Mizzi26 skrev 2021-05-27 12:35:21 följande:

    Nu har jag och mannen fyllt i par-utredning och skickat in, fick svar direkt att det ska först godkännas och sedan ta upp till 3 månader innan man får en tid om vi ens får en tid, sedan har dom sommarstängt. Ska jag tänka tre månader från augusti o framåt eller 3 månader från nu o framåt innan första besöket? Nekar dom oss nu för att vi inte har försökt i mer än 9 månader så måste jag söka igen i augusti när det gått ett år o då få vänta längre.

    Pausar dom eran ivf också då under sommaren eller stänger dom bara för nya klienter under sommaren?

    Det här är så rörigt för mig och vet inte hur något funkar så huvudet bara snurrar.

    Förlåt för rörigt inlägg.


    Är det genom landsting? Tyvärr brukar dem neka remissen om man inte har försökt (eller angett) att man har försökt i 12 månader. Vi skickade in remiss i oktober, lämnade prover (ingen läkartid dock) i november, fick tiden i februari till 17 mars.
  • Msofie
    apan95 skrev 2021-05-27 14:24:15 följande:

    Hej <3

    Checkade ut tidigt i går och sov 10 timmar i natt efter kraftig huvudvärk. Antar att jag slappnade av efter en del spänningar. Inte hunnit läsa i kapp mig helt o hållet men vill beklaga till både Ericky och Tildasafira <3 tråkiga nyheter...

    Sen vill jag svara på din fråga, tror det var du?, Emmalucy angående de här med antal ägg när man stimulerar om de tar slut fortare. Exakt den frågan ställde jag vår läkare under utredningen och hon förklarade det så att varje ägglossning ligger de ju flera äggblåsor och växer men bara en VINNER, så de man egentligen gör när man plockar ut äggblåsorna är att ta tillvara på de som annars bara hade gått till spillo! Så ingen risk för tidigare klimakterie eller liknande!

    Samtal från kliniken i morse, av mina 21 ägg var 15 mogna och 7 stycken har blivit befruktade. Så återföring blir på måndag istället så får vi se hur många som har överlevt tills dess. Fick order om att i princip ligga still o vila hela helgen så det är min plan. Började även med lutinus i dag, kändes sådär att föra upp den när man e så öm i slidan idag.

    Lycka till alla fina tjejer <3


    Men omg! 7 befruktade är ju super bra resultat! Vilken framgångssaga din IVF verkar vara, håller tummarna att många klarar sig till dag 5.
  • Msofie
    KNAS2 skrev 2021-05-28 06:48:21 följande:

    Jag tänkte bara meddela att jag följer er här trots att jag plussade i mars. Det är väldigt många namn jag känner igen från tidigare månader då jag var en frekvent medlem i dessa listor.

    Hoppas ni känner att det är okej att jag stannar för att se hur det går för er, jag hoppas att ni en efter en (helst alla på en gång) får det där förbannade plusset snarast <3


    Känner igen dig också! Hoppas det går bra för din graviditet. Haha jag tänker nog att det är väldigt många som lurkar i dessa trådar, men vad fint att du vill följa oss!
  • Msofie
    Steeph skrev 2021-05-28 06:57:49 följande:

    Vill tacka alla för era gratulationer! Att plussa efter 13 cykler känns helt galet. Jag hade ju gett upp totalt. Det jag/vi gjorde annorlunda var:

    Använde ?babydance? glidmedel. Jag beställde från iHerb.

    3e cykeln letrozol trots egen äl

    Började med järntillskott (låg lite lågt)

    Gjorde fotakupressur varje kväll efter äl

    Hade totalt gett upp

    Jag fick en liten rosa flytning 2 dagar efter vårat plus, fick PANIK. Så därför har jag legat lågt. Men det verkar ha gett med sig helt och testen blir starkare. Jag hänger gärna kvar lite här då det är många jag känner igen, och jag känner mig trygg med er.

    Stor kram till er alla! Fasen vad starka vi är som går igenom ofrivillig barnlöshet <3


    Stort grattis till ditt plus och hoppas du får en fin graviditet. Det är såklart svårt att säga om de sakerna man gör har en direkt inverkan, men kul att du delar med dig av vad ni gjorde varje fall. Man kan alltid testa!
  • Msofie

    Igår var jag på ultraljud, fick veta att det var 7 av totalt 15 ägg som var över 10 mm, vilket är bra! Min dos är fortsatt höjd och har ett tredje ultraljud på måndag för att se hur det har gått. Läkaren tyckte det var bra att det tar något längre tid, då de kan tyda på god kvalité, och vi kan övervaka processen noga. Hoppas verkligen dock att det blir det sista ultraljudet och att vi kan boka äggplock därefter!

  • Msofie

    Jag tänker förresten extra på er alla fantastiska kvinnor denna helgen. Imorgon är det mors dag, och idag de ofrivilligt barnlösas dag. Det väcker för många väldigt mycket känslor, det gör det för mig. Vi är starka och kommer ta oss igenom denna fasen, på ett eller annat sätt.

  • Msofie
    RH93 skrev 2021-05-30 17:50:15 följande:

    Många kramar till dig <3 har tyvärr inget bra tips, brukar äta nåt gott och bara ligga i soffan framför nån film eller serie. Försöker tänka att alla dagar är inte lika jobbiga. Hoppas du har haft en okej dag ändå och kunnat hålla dig undan från sociala medier, förstår att det blir extra påtagligt en sån här dag med längtan!


    Kommer väldigt tydligt ihåg mors dag förra året. Min mans syster hade nyligen gått ut med sin graviditet och jag var förstörd. Var så övertygad om att jag skulle ja barn nästa morsdag. Shi fick jag. Så ja, ganska tung dag känner jag varje fall!
  • Msofie

    Emmalucy, på min klinik sa de att optimalt vid ett äggplock är 9-15 ägg! Därefter är de oroliga för över stimulering. Jag har ju precis 15 som jag hoppas på växer till bra storlek.

  • Msofie
    Mirabilis89 skrev 2021-05-30 19:55:54 följande:

    Ni är väl en del i den här tråden som ?kan? IVF. I augusti i år har det gått strax över 1 år sen vi började försöka och det blir väl dags för utredning för vår del då.

    Men hur fungerar det, kan jag ringa till en IVF-klinik redan nu (bor i Stockholm, tänker välja en privat som är landstingsansluten) och boka en tid för första möte till augusti? Det är ju först då vi uppfyller kraven för att då utredning via landsting i Stockholm. Eller kan jag ringa för att boka tid först när det gått ett år?


    Enligt reglerna behöver man vänta 12 månader innan kontakten tas och möte bokas in. Men jag kryddade där det hade gått 10 månader och sa 12 haha, det är inte så att de undersöker de vidare!
  • Msofie
    Hg35 skrev 2021-05-31 10:35:48 följande:

    Hej!

    Jag är ny här och har så många funderingar! Är så förvirrad just nu och längtar så efter barn. 

    Är 35 år och har gått på p-piller sen jag var 19 och slutade med dessa för 8 mån sen då vi började försöka bli gravida. Har alltid haft regelbunden mens, inga konstigheter. Gjorde hemma-test för fertilitet, både jag och mannen och de visade ok. 

    ÄL-test visade positivt 11 maj men nu är jag BIM+7 och det har aldrig hänt förut i mitt liv att jag vart sen mer än 1-2 dagar! Grav-testade vid BIM+3 och BIM+7 och båda negativt. Inga grav-symptom förutom lite illamående sen ÄL och trötthet. 

    Har väntat så länge (för länge?) på att hitta rätt partner och nu är jag så rädd att det är för sent... Kanske är jag redan i klimakteriet?? 


    Välkommen!

    Tyvärr har det nog hänt väldigt många det du beskriver. Mitt rekord är att min mens var 12 dagar sent. Tyvärr är det svårt att svara på vad som har rubbat cyklen, sjukdom, ovanligt mycket träning mm. De absolut allra flesta som testar negativt över BIM är inte gravida utan har haft sen ägglossning, men klart att man vet aldrig!

    Förstår och hör att du är orolig! Dock tänker jag inte att någon här kan svara på om du är i klimakteriet eller inte. Det är ganska ovanligt att ha den diagnosen (kommer ej ihåg namn) som gör att man hamnar i klimakteriet tidigt dock. Har du dessutom regelbunden cykel (får utslag på ÄL test?) Är det inte sannolikt!

    Då du är 35 behöver du inte vänta 12 månader med att ta kontakt med landsting för att få en utredning. Du verkar vara taggad på att undersöka hur det ser ut, rekommenderar er att göra det! Kram.
  • Msofie
    apan95 skrev 2021-05-31 11:17:02 följande:

    Herregud

    Höll på att på riktigt få en hjärtattack när jag såg missat samtal från kliniken innan kl 12, på återföringsdagen.. (brukar betyda att de inte finns något att sätta in..)

    Men fick som tur va tag i dem, och de var goda nyheter.

    6 stycken av de 7 befruktade hade utvecklats till blastocyster och var i väldigt god kvalitet, så de ville frysa ner alla istället för återföring eftersom de finns en liten risk för överstimulering då samt att det är större chans att ett fryst embryo fäster sig av någon anledning ?

    Så jag slutar med lutinus idag och inväntar bortfallsblödning.

    blandade känslor, lättnad men också liiite besvikelse, ville ju såklart återföra i dag egentligen men hoppas vi hinner innan kliniken stänger i juli!


    Men oj vilken känslomässig berg och dalbana! Förstår helt att du känner dig besviken, herregud jag hade varit as besviken. Dock men alltså, 6 blastocyster?! Fan vad sjukt, det är ju ett helt fantastiskt resultat. Det någon vecka hit och dit i livet är inget jämfört med det!
  • Msofie

    IVF update!

    Idag var jag på det tredje ultraljudet. Jag har 12 äggblåsor över 10 mm. 3 av dem är över 16 mm (så typ färdiga) och resterande ligger typ runt 14. Hon ville inte boka in äggplock på onsdag, då vi vill att alla dem 12 ska hinna bli 16 mm eller med.

    Summan av kardemumman, äggplock är inbokat till fredag och verkar lovande att vi kan få ut 12! Yay!

  • Msofie
    NatMar005 skrev 2021-06-01 22:50:13 följande:

    Alltså förlåt mig nu, är så satans hormonell men jag börjar böla här för att ni är så fina.

    Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle ta mig till utan er! Det känns på riktigt som att ni är min enda trygga plats. Här får jag verkligen allt det stöd och förståelse som jag behöver för att orka med den här resan. Känslor som jagvhade hoppats på att få hitta i mina närstående, i vården och hos min barnmorska. Allt känns som en enda lång uppförsbacke med en helvetes massa krig kvar att utkämpa.. Men hos er kan jag andas ut en stund och vara säker på att bli emottagen när jag faller. Inget fördömande, inga pekpinnar och ingen deflection. Bara en massa kärlek.

    Och jag är så otroligt tacksam för allt ni gör för mig, jag tar det verkligenninte för givet och är så glad för att jag får lov att fortsätta följa er också. <3


    Men du, vad fin du är och vad fint skrivet! Det är så viktigt att hitta platser och människor i denna processen man kan känna sig helt trygg och förstådd med. Man behöver det för att inte bli helt galen och tappa bort sig själv.

    Jag är lite off här inne just nu, känner att jag har dragit mig in i ett skal pga IVFn, vilket jag verkligen tror jag behöver. Fokuserar på så många människor i behov i mitt liv, men nu är det bara jag och min partner i fokus. Jag läser varje fall alla inlägg och har dig i mina tankar, önskar dig all lycka till!
  • Msofie

    Hej fina nu! Jag har varit borta ett tag nu, tyckte gruppen blev lite övermäktig och hade inte rätt mood. Men nu är jag tillbaka och tänkte berätta om vår IVF! Förlåt för detta kommer bli livets inlägg, men vet att många är intresserade av processen.

    I fredags hade vi äggplock, tror att det var på sprutdag 15. Min cykel är något längre i vanliga fall och det var tydligt att även i IVF tog mina ägg något längre tid att mogna, vilket jag dock fick till mig var positivt. Vi kom till kliniken och fick ett eget rum, min sambo fick sedan lämna sperma. Under tiden bytade jag om till deras "rock" haha. Fick frågan om jag ville få lugnande när vi kom, vilket jag sa ja till, men helt ärligt kände jag inte så mycket av den.

    Väl i rummet var det en läkare och sjuksköterska vara enda uppgift var att ge mig Fentanyl och klappa på mig haha, de var verkligen så fina. Mådde jävligt bra på Fentanylen ska jag säga haha! Nu i efterhand tror jag dock att enda lokalbedövningen inte tog så bra, för första sticket in i äggstocken gjorde ont som faan. Andra inte alls lika mycket. Men gud man klarar det verkligen! Väl inne var det mest obekvämt. Var coolt att se på skärmarna hur blåsorna blev mindre och hamnade på labbet. Vi fick ut 15 äggblåsor och 9 ägg blev de totalt!

    Fick information om att om ingen ringer mig på måndag FM (idag) så sätter vi in ett embryo. Inget samtal kom, och jag åkte dit. Fick veta, vilket har gjort mig jävligt shook, att de ägg vi gjort ICSI( la in sperma i ägget) på blev alla befruktade och alla de som vi gjort vanlig IVF på (lagt i en skål tillsammans bara) inte blev befruktade. Läkaren sa att det blir ganska tydligt vad som i vårt fall gjort att det inte gått. Först blev jag besviken och önskade att vi gjort ICSI på alla, men är faktiskt jävligt glad att jag har denna informationen nu. Jag har hört om par som inte "passar ihop" men trodde inte de var en grej på riktigt.

    Vi fick varje fall 4 embryon i topp kvalité. 3 odlas vidare och ett embryo finns nu inuti mig! Inget är annorlunda, men allt är annorlunda!

  • Msofie

    Tack vad fina ni är!

    Nu kommer jag ta Lutinus, progesteron tabletter, fram tills testdag 23/6. Ska därefter ringa om det är negativt eller positivt. Kan dock säga att jag kommer testa tidigare haha!

  • Msofie
    Enka skrev 2021-06-08 19:19:20 följande:

    Idag var vi på ett första möte inför vår utredning. Gynekologen gick igenom vad som kommer att hända och lite om hur ivf går till (jag har ju fått så bra info från er redan <3 men bra för sambon att höra). Vi fick tips på fertilitetskliniker som de har bra samarbete och erfarenhet av som vi nu ska läsa på om. Jag fick göra en gynundersökning samt VUL som bara visade bra. Fin slemhinna som är påväg att växa på sig inför ägglossningen (som jag beräknar till söndag/måndag) samt runt 10 äggblåsor på varje sida. Så detta är ju inte alls vårt problem, så himla frustrerande när vi inte blir gravida igen? under sommaren ska jag iaf ta hormontester dag 2-4 i cykeln och sambon ska ta spermaprov. Sen ska vi fortsätta utredning/starta igång med ivf efter semestrarna igen. Kan ju endast hoppas att vi slipper?


    Men så spännande ju!! Vad bra att allt såg bra ut, hoppas det går bra för er!
  • Msofie
    Memestar skrev 2021-06-10 03:26:41 följande:

    Men WOW! Vad spännande!! Så märkligt att det kan bli så, men häftigt också!

    Är detta erat första IVF försök? Vilken klinik tar ni hjälp av? 

    Du har säkert skrivit det tidigare i tråden men orkar inte bläddra! :D


    Det är vår första IVF! Vi vände oss privat efter vi insåg att vi skulle få stå i kö ett år inom landsting. Livio, Malmö!
Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid