• Msofie

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Soff skrev 2021-05-25 14:56:11 följande:

    Har hört att det är olika i olika delar av landet :/ Tycker det låter helt galet med två år!!......Kan ju knappt stå ut 1 år med alla dessa försök..... tortyr. Du gjorde rätt i att krydda lite tycker jag. 

    Aa men just det, du har ju börjat med dom! Förlåt, har svårt ibland och sära på allt som sägs här, så många inlägg >< ... men när du säger det minns jag! Va spännande! Hoppas det känns ok med sprutorna! Jag ställer in mig mentalt på att börja ta dom i augusti!... ^^ ringde till sophiahemmet i stockholm och skickar dom remissen i juni så kommer jag kunna få tid då. 


    Faktiskt jag var rätt nervös för sprutorna men helt ärligt, de är ingenting (obs om man inte är väldigt spruträdd eller så). Första sprutan känns typ inte alls för mig, andra lite mer men herregud, den psykiska smärtan man upplevt i denna processen är 100 gånger värre om du förstår vad jag menar.
  • Msofie
    Längtartillvår skrev 2021-05-25 15:17:22 följande:

    Verkligen kass! Känns sådär att bli bortglömd. Iom att de glömde bort att boka in spolning så fick de panik boka in en tid till mig och fanns inga tider tidigare än så.. här där jag bor rekommenderar de spolning på cykelväg 6-13, men det funkar efteråt om man inte har oskyddat sex.. Så ännu en månad wasted. Jaja, finns inte mycket att göra. Har redan klagat, ställt upp mig på reserv lista ifall någon bokar av så får snällt vänta.


    Du funderar inte på att boka spolningen i början av juli istället, för att inte "slösa" en månad?
  • Msofie
    Längtartillvår skrev 2021-05-25 17:33:51 följande:

    Men gud vad skönt att höra ang sprutorna. Blev lite orolig när någon här sa att den andra sprutan är lite tjockare och trögare att få in! Såg framför mig hur jag skulle vara tvungen att fråga grannen eller så om hjälp :D (tror min pojkvän kommer vara borta under några dagar är det är sprutdags)


    Haha alltså vad du säger stämmer helt, den är påtagligt trögare att få in! Men den gör inte mer ont att få om de makes sense? Bara att man behöver ta i mer. Samt den bränner lite efteråt, men absolut inte så farlig som många skriver (vet att vissa upplever de så, men inte för mig varje fall!)
  • Msofie
    Vickan31 skrev 2021-05-25 22:10:23 följande:

    Ni som har mer erfarenhet av att tempa, tror ni att jag haft ägglossning baserat på min graf? Vet att det är svårt att svara på då alla har olika temp säkert, men jag tänkte att jag borde ha haft det då jag fick ett jättestark ÄL-test och tempen steg som den skulle efter det. Men nu igår och idag så har tempen sjunkit ganska mycket, betyder det att ÄL inte varit trots allt eller hur skulle ni tolka det?


    Oj den var inte helt lätt tolkad faktiskt! Skulle nog dock säga att du har haft ÄL där vid dag 20, eftersom den höll sig uppe i någon dag!
  • Msofie

    Idag hade jag mitt första ultraljud i IVF processen! Det fanns 9 äggblåsor på 7-8 mm samt 6 äggblåsor på 5 mm. Läkaren framförde att hon hade velat att dem skulle vara något större på sprutdag 7 och har därför höjt min dos på Gonal F från 125 till 150 fram tills fredag. På fredag är det nytt ultraljud.

    Blev först lite orolig för att hon inte tyckte de va tillräckligt stora. Men hon sa att det fortfarande är inom de normala och att det verkligen kan ändras dag till dag! Särskilt med doshöjning. Så hoppas jag verkligen på att dessa totalt 15 blåsor blir stora och fina. Läkaren framförde att man vill ha ut 9-15 äggblåsor så verkar ju trots allt bara i överkant. Utifrån mina prover har jag bra kapacitet för att de ska bli stora sa de.

    Är verkligen sjukt uppblåst i magen och känner mig helt full haha. Plock blir sannolikt runt mån - ons nästa vecka!

  • Msofie
    apan95 skrev 2021-05-26 12:26:48 följande:

    Vad roligt att allt verkar bra! Känns som att vi fått samma dos fast tvärt om haha! Jag började med 150 o fick istället sänka till 125 haha!

    Tror inte du behöver oroa dig för man kan ju styra äggplocket utefter hur äggblåsorna växer så om de går långsamt så skjuter man fram de ngn dag bara! Min läkare sa att äggblåsorna växer ungefär 2 mm/dygn så då kan du ju räkna ut ungefär hur stora de kommer hinna bli!

    Hur menar du med att du känner dig typ full?? För jag har känt mig typ yr och så lite de senaste dagarna men inte kunnat avgöra vad det beror på! haha

    Håller tummarna inför fredag <3


    Hur såg dina äggblåsor ut på första ultraljudet? För visst hade du två ultaljud? Haha alltså tänkte främst på full i magen men börjar även känna mig lite yr och out of it.
  • Msofie
    apan95 skrev 2021-05-26 12:36:41 följande:

    Hej alla <3

    Vaknade precis efter att ha däckat här hemma efter äggplocket!

    Kan lugna er andra med att för mig vad det verkligen över förväntan! Satt i vårt rum innan och tänkte ?va fan har jag gett mig in på?. Men allvarligt talat så tyckte ja typ infarten i armen va värre haha!

    Så fin sköterska som satt o klappade på mig hela tiden, läkaren och hon pratade me mig och skojjade, förklarade exakt allting och jag fick se både äggblåsorna och äggen. Tjejen som jobba i labbet tittade ut från sin lucka haha och förklarade hur hon skulle göra samt att hon skulle ta hand om både ägg, spermier och embryon!

    Fick ut hela 21 ägg (alltså inte bara blåsor), vilket är MÅNGA! självklart är inte alla dessa mogna osv så hur många som kunnat användas och befruktas får vi veta framöver!

    Efteråt fick jag gå tillbaka till rummet, där min sambo va, och sköterskan bäddade ner mig med värmedyna osv. Sen vilade vi 30 min sen fick vi smörgåsar, te, kaffe och saft. Sen hade hon genomgång av allt som va och va som händer nu. Efter 45 min vila till så fick jag kissa och allt kändes bra så då åkte vi hem!

    Helt ärligt så är jag förvånad över hur fort och bra det gick, cirka 15 min ingrepp och självklart lite smärta men absolut hanterbart!!!

    Ni andra kommer klara det helt galant!!! och hoppas ni får samma fina omhändertagande som jag fick! Nu ska jag fortsätta dagen med 2 Alvedon var 4 timma typ och bara vila! Kram <3


    Amen alltså så roligt att höra! Vad skönt att det verkar ja gått smidigt för dig, känns skönt att höra, hoppas jag får ha samma upplevelse! Men jäklar så många ägg?! Gud vad spännande.

    Hur känner du nu för de kommande dagarna? Jag föreställer mig att dem kommer bli värst, att vänta på hur många som klarar det. Du verkar ju dock ha sjukt bra marginaler med 21 ägg haha! Kommer ni bli uppdaterade varje dag?
  • Msofie
    apan95 skrev 2021-05-26 14:04:27 följande:

    Så skönt att det är gjort verkligen! Hoppas man kan slappna av lite mer generellt nu.

    Just nu har jag inte ens reflekterat över kommande dagar. Men sköterskan ska ringa mig dagligen för att hålla koll så jag inte råkar ut för överstimulering med tanke på så många ägg då!

    De sa att allt såg bra ut även me spermierna, så de skulle få simma själva och befrukta äggen! Preliminär insättning på fredag beroende på hur de växer och tar sig. Får höra va de säger i morgon! :) är nog mer nervös för ruvardagarna haha

    Är ganska svullen och trött nu! Samt att de gör ganska ont att resa sig och gå. Så ligger mest på soffan och blir haha!


    Vilken skillnad de var mellan dina ultraljud ändå, bra att veta att det kan bli så pass stor skillnad på kort tid! Haha vad intressant hur olika man är, jag har knappt reflekterat över ruvar dagarna då jag är så orolig över att inte ens komma dit. För oss kommer vi att göra ICSI, utifrån min sambos något (knappt) nedsatta mängd.

    Hoppas du mår okej nu framöver och att du har möjligheten att ta det lugnt de kommande dagarna!
  • Msofie
    Weloty skrev 2021-05-26 14:05:44 följande:

    Hej alla! Har hängt med genom hela tråden men inte uppdaterat på ett tag. Fick verkligen upp hoppet denna månad då mina PMS-symptom var avvikande. Hade till och med hunnit tänka att jag skulle överraska min man med ett positivt test på vår årsdag i morgon. Tyvärr kom mensen idag på cykeldag 29 och vårt 12:e försök var alltså också misslyckat. Känner mig tom, misslyckad, och ensam. Tacksam för denna tråd!

    Här kommer en konstig fråga, men vad gör ni på fritiden för att tänka på annat? Jag är inne i en period då allt jag brukar gilla känns meningslöst och tråkigt. I kombination med coronarestriktionerna är det inte heller lätt att hitta på nya saker att göra? Fastnar oftast framför Youtube som består av 90% mamma-vloggare som får nya bebisar på löpande band. Inte det bästa att se när man kämpar med infertilitet.


    Usch vilken jobbig månad för dig! Det är så satans svårt att tänka på annat och i perioder har jag helt enkelt fått ge upp det. Tycker jag har perioder som har varit bättre och de som varit sämre. Men för mig är träning A och O. Det har alltid varit den saken som fått mig att inte tänka på något en kort stund, oavsett vad det har varit!
  • Msofie

    [quote=81151151][quote-nick]Emmalucy skrev 2021-05-26 19:07:51 följande:[/quote-nick]


    Eeee vad spännande! :D tycker att 15 blåsor låter som mycket :O jag skulle inte oroa dig över storleken, de kommer att plocka de precis när de är redo ^_^ det får mig att undra dock... man tänker att man släpper ett ägg per cykel, det är som att ta ut ett års äggreserv varje försök :o det känns som mycket! Men såklart är det nödvändigt, jag tänker bara hur mycket har jag kvar osv haha...
     
    Jag antar att du kan inte göra så mycket mot uppblåsthet eftersom det är säkert pga alla hormoner i kroppen just nu :( annars kan du testa nåt från apoteket, jag hoppas det går över snart och allt är i ordning på fredag! 
    apan95 skrev 2021-05-26 12:36:41 följande:
    Hej alla <3

    Oj vilken intressant fråga! Har inte funderat på det. Men nu tänker jag såhär: en kvinna har runt 400 000 ägg vid mens start (i snitt såklart beroende på!). Jag är 25 och har bra äggreserv. Jag vet såklart inte hur många jag har kvar ju, men tänker utifrån det är 15 förhållande vis lite! Jag tänker även att dem ägget vi tog ut antingen hade mognat med tiden alternativt aldrig hade gjort det, så då slösar vi inga ägg. Har man däremot färre ägg ger ju IVF ändå bra chanser att de blir befruktade. Detta är bara lite lösryckta tankar nu haha.
Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid