• cosinus

    Finns det fler mother warriors här ute? Kostbehandla autism

    Tempoo1 skrev 2021-04-25 13:25:51 följande:

    Magical och andra likasinnade: har du provat mjölkfri och glutenfri kost på dina barn i 6 månader? Gav det något resultat? Inte provat? Nehe varför inte det? rädd för att bli besviken? Rädd för att få näringsbrist? Ge ett kosttillskott så har du löst en av farhågorna iaf. Dummaste jag hört att inte ens ge det en chans...


    Ett rent praktiskt problem är ju ofta att du inte får kostintyg så barnet får anpassad kost på förskola av de orsaker du anger.

    Men det är lite intressant att de saker man ska ta bort ur kosten också är två av de vanligaste allergierna/intoleranserna. Utan att vara allt för konspiratoriskt lagd så kan man ju tänka sig att de barn som uppvisat en klar förbättring kanske inte tålde mjölk/vete/gluten från början och mår inte kroppen bra blir energin att klara av omgivningen och de krav som ställs på en väldigt lidande.

    Min son, som inte har någon diagnos, hade stora problem med bl a koncentration och humör t o m 10-årsåldern. Släktingar (med kunskap om diagnoser) sa t o m att mycket påminde om vissa diagnoser men att det ändå inte stämde.

    Sen visade det sig att ungen hade reflux, behövde medicin mot det och inte tålde mjölk. Han hade inga symtom på mjölkallergi förutom ont i magen och reflux men eftersom han aldrig vetat något annat så sa han inte en gång att det besvärade honom. Det var först med medicin och mjölkfri mat som han konstaterade att det inte längre kom upp kräk i munnen och inte längre gjorde ont i magen. Han började dessutom gå upp i vikt vilket gjorde underverk med hans ork och därmed fokus.

    Han blev ett helt annat barn med rätt kost. Från att jag på lågstadiet aldrig trodde han skulle lyckas få godkänt i nästan något ämne till att ha fokus i skolan och helt ok betyg. Men vi botade ju inte hans beteende, vi lagade det underliggande problemet.
Svar på tråden Finns det fler mother warriors här ute? Kostbehandla autism