• klyban

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Ovaxad) skrev 2022-01-05 21:07:14 följande:

    Hej hopp, nej, stopp min kropp!

    Det vågar jag faktiskt inte. Är 30 år och frisk, ser i statistiken att de flesta som dör är över 70 år och närmare medellivslängden i Sverige. Argumentet om solidaritet håller inte då vaccinerade också kan smitta, och man har avvecklat antalet platser på IVA under 30 års tid. 


    Det många inte vet är att vaccinerna är villkorat godkända i EU, vilket är detsamma som nödgodkända i USA. Man säger ändå i Sverige att de är godkända (med villkor säger man inte). Men ni kan själva kolla upp detta genom att gå in på följande länkar:


    Vaccin mot Covid-19 endast villkorat godkända CheckFact.org


    EMA rekommenderar godkännande av Pfizer/BioNTechs vaccin mot covid?-?19 | Läkemedelsverket (lakemedelsverket.se)


    Där har du skrivit något som är inkorrekt, det står på fass att de är villkorade och för vad.
    Villkorade betyder att man ska vara vaksam på vissa punkter som man adresserat i GODKÄNNANDET, och följa upp vad som sker de villkor man implementerat i godkännandet.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Tobben skrev 2022-01-06 10:41:18 följande:
    Många av mina bekanta som har vaccinerat sig har gjort det av egoistiska själ. Men det är jag som inte vaccinerat mig som pekas ut som egoistiskt, det tycker jag är lite märkligt.

    Så selektivt sätt och se på det, men hur trodde du det skulle funka och vänta på glaset med vatten och sen inte tro det inte rinner ut?
    Det är en pandemi, och det är där det börjar, osv....


    Anonym (Hepp) skrev 2022-01-06 11:09:03 följande:
    Märkligt pga av att ovaccinerade smittar mindre, lever som eremiter, har så bra grundsystem att de aldrig riskerar allvarlig sjukdom ändå, bidrar till att hålla smittan nere i samhället genom att avstå vaccinet?
    Som sagt, man ifrågasätter verkligen din bildning alltså.

    På vilket sätt skulle det vara bättre om flera lät bli att vaccinera sig? 
    Varför väljer du att tro på knäppgökar på alternativa sajter som tror allt mörkas och är konspirationer? Eller är du så rädd för ev biverkningar av sprutan?

    Är du emot läkemedel över lag eftersom de distribueras av den giriga läkemedelsbranschen? Dör hellre än att bli hjälpt av sjukvården som är i maskopi med läkemedelsbranschen? Den självläkande människan osv, står emot polio, mässling, rabies, stelkramp och allsköns bakterier?
    Även äldre läkemedel har en gång varit nya och obeprövade, hur menar du att framställningen av läkemedel ska gå till om ingen provar dom?
    Vi kanske inte ska läkemedel över huvud taget?

    Väldigt nyfiken på svar från dig men vet att det inte kommer något. Och kommer det något så är det motfrågor eller något kort konstaterande bara.

    Den ovaccinerade står för merparten av fallen i IVA vården, och detta trots de endast är 14,1% som är ovaccinerade och enligt de som KAN bli vaccinerade.
    Och de står 57,8% av IVA-vården och sen har du ett gäng procent till i de som vägrar svara också, troligtvis 20% av dom 30%.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2022-01-06 13:39:04 följande:
    Foräldrar som inte har råd riskerar då ha barn som svälter, och forsorjningsstod måste betalas ut, och i slutändan kanske många fosterhemsfamiljer behovs om barnen måste tas om  hand for att de inte vill vaccinera sig. Hur går det när de fortfarande vägrar i fosterhemmen? Tvångsfasthållning medan de sticks? Kanske Sverige borde gå direkt till tvångsfasthållningen for att spara lite skattepengar och tid om det blir aktuellt i Sverige?

    För mycket talar för nått sån här tanke kommer aldrig komma på förslag ens, då det skulle gå emot allt vi gjort före och den tanken bakom och frivilligheten vi följer.


     


    Men du får väl titta hur de gör i de länder som gör det, eller kommer göra det.
    Så får man jämföra alla dessa och se vad var och en gör, så får vi se i vilka som håller fast.
    Älskar denna talesman som tog upp Makrons utskällning till antivaccers, snacka om att såga antivaccers med fotknölarna och hur deras handling berätta att de fullkomligt skiter i sjukvårdens problematik av COIVD-19.
    tv.aftonbladet.se/video/337272/macrons-strategi-att-upprora-ovaccinerade


    Sicken härlig sågning av antivetenskapen.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    kulturenskaleva skrev 2022-01-07 03:12:58 följande:
    Men en måste väl vara bättre än ingen ändå?
    Ja, risken för svår sjukdom droppar dramatiskt efter en dos.
    Det ser man i SIRI, dock är ofullständigt vaccinerad en högprocentig än fullvaccinerad, dock inte mer än 0,9%(6,8% av totalen)% och just nu.
    Anonym (C 2) skrev 2022-01-07 11:18:55 följande:
    Att du är förvirrad är rätt tydligt när man läser dina inlägg.

    Det räcker med "Har ett vaccinationsbevis mot sars virus som är giltigt i 40 år. " SARS är ett virus som tillhör corona-familjen. Det finns inte ett enda virus-vaccin som räcker så länge.

    Du kanske kan skylla din förvirring på ditt vaccinmotstånd men jag tänker att det snarare handlar om svårigheter att ta till sig information och förmåga att skilja propaganda och känsloargumentfrån fakta..
    Var det Anonym(Y) som skrev den tokiga, skrattade gott åt den tokigheten faktiskt och funderade på hur man kunde inbilla sig nått så konstigt.

    Anonym (Moa) skrev 2022-01-07 10:20:20 följande:

    Jag förstod det som att du endast kommer acceptera vacciner som garanterat är 100 % säkra.
    Med den argumentationen kommer du aldrig acceptera några vaccin.

    Vilka mediciner är för övrigt 100 % säkra?


    Är Alvedon 100 % säkert?


    Exakt och inget annat heller i läkemedelsväg, det komiska är att de sen påstår de absolutister(som man då msåte vara), och man ser ju de inte ens tror på det dom själva skriver.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    broderbob skrev 2022-01-07 14:07:30 följande:
    Då varianten Omikron bryter sig igenom vaccinet så kommer inte 2 doser att gälla som ett grundskydd utan det kommer att bli 3 doser som gäller för ett grundskydd, 1 dos har väl aldrig varit aktuellt som ett grundskydd då man redan från början aviserade om en andra dos efter 6 månader för de som var 65 + sedan skulle resterande följa efter men nu bestämde man att man istället skulle börja med andra dosen efter 5 månader och den tredje påfyllnadsdosen håller just nu på att ges 
    Sicken tur då att man precis tagit sin tredje dos nu då.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    broderbob skrev 2022-01-07 15:11:34 följande:

    Pfizer CEO (VD) Albert Bourla said Wednesday that people might need a fourth Covid-19 shot sooner than expected after preliminary research shows the new omicron variant can undermine protective antibodies generated by the vaccine the company developed with BioNTech.


    Pfizer and BioNTech released results from an initial lab study Wednesday morning that showed a third shot is effective at fighting the omicron variant, while the initial two-dose vaccination series dropped significantly in its ability to protect against the new strain. However, the two-dose series likely still offers protection against getting severely sick from omicron, the companies said.


     


    Bourla noted that a preliminary study by the company was based on a synthetic, lab-created copy of the variant and more data is needed from tests against the real virus. Those real-world results will be more accurate and are expected in the next two weeks, the Pfizer CEO said.


    When we see real-world data, will determine if the omicron is well covered by the third dose and for how long. And the second point, I think we will need a fourth dose, Bourla told CNBCs


    Omicron: Pfizer CEO says we may need fourth Covid vaccine doses sooner than expected (cnbc.com)


    Men expertisen är ännu inte eniga om vi behöver en fjärde dos av vaccinet eller inte.
    Däremot så har man börjat ge en fjärde dos till sjukvårdsanställda i Israel 

    Det blir nog även en fjärde i Sverige när tid nog har gått, de var väldigt tidiga i Israel.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Idiotförklarar antivaxxrörelsen) skrev 2022-01-07 16:03:49 följande:
    Grattis och välkommen i klubben!  {#emotions_dlg.flower}

    Tackar som bugar.

    Hade varit par veckor tidigare om det inte var så att det inte gick boka online och för just mig som riskgrupp.
    Fattade aldrig vad som var problemet, men sen efter nyår s funkade.


    Jag fick ingen kanyl kvar i armen i alla fall :D
    För den lät bara för sjuk Tungan ute


    broderbob skrev 2022-01-07 16:11:40 följande:
    Vi får se vad de kommer att komma fram till men enligt Pfizers VD kan vi behöva en  4:e dos ganska så snart då Omikron bryter igenom vaccinet,  men man vet ännu inte hur den tredjedosen kommer att skydda

    Och ska bli intressant och se vad konspirationen blir sen, för de vill inte prata om verkligheten i sin helhet har vi lärt oss.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Idiotförklarar antivaxxrörelsen) skrev 2022-01-07 16:21:19 följande:
    Ja, och du lär väl inte behöva oroa dig över de där biverkningarna som avhandlats i minst hundra kommentarer hittills. Tungan uteKunde du inte boka via "Alltid öppet"?

    Jag har iaf klarat mig utan värre biverkningar än att armen blev öm ett par dagar.  Känner faktiskt ingen som fått allvarligare biverkan än en tillfällig febertopp eller att armen blev öm någon dag.

    En tokstolla (barndomsvän tyvärr, annars hade jag brutit med henne numera) dricker tallbarrsvatten om hon umgås med vaccinerade. Hon tror att spikeproteinet tar sig in i hennes kropp via den vaccinerades utandningsluft.


    Körde via 1177, men den du pratar om är Stockholm va?
    Eller funkar den i hela landet?
    Jag vet inte orsaken till det var så, men spelar mindre roll nu.
    Och hade jag inte i veckan fått en tid idag, så hade jag börjat ringa runt och hitta någon som kunde hjälpa mig.

    Känns lätt ömt på injektionsstället, annars inget annat än.

    Man kan bara skratta åt den barndomsvännen, men de har fått detta ifrån Modernas vaccin och Spikevax och är en semantisk lek och att spikar ska vara farliga, och därmed måste även vaccinet vara det.


    broderbob skrev 2022-01-07 16:22:19 följande:
    Man kan inte blåsa faran över ännu då vi nu har Omikron, människor kommer fortfarande att bli sjuka av Omikron och också behöva sjukhusvård samt att människor kommer att dö av Omikron - vi har fortfarande en pandemi och det finns inget läge att koppla av, däremot tror jag att det kommer att bli ytterligare restriktioner om vi inte kan stoppa den eller dra ner takten på smittspridningen.

    Hehe, du ska få höra kakaloriumet på polarens jobb.
    Där de tar PCR-test som först ger svar på Sönd/Månd och detta på en mutation som kan börja smitta före man märker symtom.
    De borde ha kombinerat snabbtest med ett PCR-test, och dom fråga alla ad är det ni håller på med.
    Dom går hem pga de blir sjuka nu de senaste dagarna i en rasande hastighet, och sade till polaren undra om det finns någon kvar på måndag och h*n undrade det samma.

    Trodde det skulle komma nått idag, men kanske man inte ser det nödvändig i det än.
    Jaja, den som lever får se får det bli istället ;)


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    broderbob skrev 2022-01-07 17:37:59 följande:
    Jag bor i Norrbotten och jag såg att det igår var långa köer i Göteborg, det är många som nu vill gå och testa sig

    Har ingen aning här, då testa mig aldrig känts som ha behövts.
    Bor ej i GBG, men väl Västsverige och närheten, och det är mycket hög hastighet på smittspridningen nu.
    Som vi troligtvis kan koppla till julafton till stor del nu.


    Anonym (Idiotförklarar antivaxxrörelsen) skrev 2022-01-07 18:13:39 följande:
    Appen heter "Alltid öppet Stockholm" men den funkar på fler ställen. Jag bor långt ifrån Stockholm.
    Nej, det är skit samma nu.
    Får väl se om man ännu ska boka dos fyra, det räknar jag kallt med att göra innan detta år är över.

    Men hoppas att dos 3 får längre giltighetstid än nio månader då jag har behov av passet till hösten. Det löser sig nog.

    Haha, ja det kanske är därifrån idén kom. Jag läste om detta med tallbarr redan i somras, minns att jag låg på en gotländsk strand då jag läste om det första gången. Då var jag ännu där i FB-gruppen och debatterade, sen slängde de ju ut mig när jag blev för obekväm.

    Detta var lustigt, min vaccinationstillfälle är redan registrerad.
    Det var sjukt snabbt.

    Jag tror det kommer ifrån det, och namnet och att de är så upprörda, men för vad är det aldrig någon som någonsin kommer få reda på och det är rätt tragiskt för antivetenskapen.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    broderbob skrev 2022-01-07 18:44:54 följande:
    Vår smittskyddsläkare är säker på att det har med julen att göra  - Förväntat då Omikron håller på att ta över i flera svenska regioner i Sverige - säger smittskyddsläkaren Anders Nystedt Tidigare i veckan sa han - Jag är ganska säker på att vi har Omikron givetvis för vi har många som rest till områden där man har mycket Omikron som Stockholm och Malmö - så det är klart att vi har Omikron, sade Anders Nystedt till Norr media på onsdagsmorgonen så det kommer säkert att öka här också, man har även börjat fråga om man kommer att behöva Covid pass med sig om man ska gå på restaurant 

    Samma här och tror det samma, och just att spridningen ökade precis strax före julen, och sen exploderade det efter.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?