• klyban

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (jamenendonej) skrev 2022-01-29 12:50:43 följande:
    Engång i tiden sa läkare att heroin är en mirakel drog och nåt vi bör använda ofta

    Det måste vara så då eller? 

    Så jävla tragiskt att se hur ni helt förlorat förmågan att tänka självständigt och bara tror på allt som dessa skojare lurar i er 

    www.unodc.org/unodc/en/data-and-analysis/bull...

    DU pratar om annat igen, och nej de sade att den var inte beroendeframkallande, sen kanske det var "miraklet", men du är inte speciellt saklig i dina utsvävning i att slippa prata om de effektiva vaccinen.

    Vet du när vaccinen kom, så vad de som dog till ~99% ovaccinerade, och detta i multipla länder, det är nu du vill prata om annat i hopp om ingen skulle se att vaccinen är mycket effektiva och har extremt fåtal svåra biverkningar.

    Att du pratar om annat, det berättar du är medveten om att du har fel, och sen tror prata om annat skulle berätta nått.
    Så när du pratar om annat, så stjälper du dina argument, och berättar du bara att de är för svaga att du inte längre vill prata om dom.

    Det är viktigt att varna för desinformationen som förekommer kring vaccinationen.
    www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2022-01-19-desinformation-och-propaganda-i-pandemins-spar.html


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    kulturenskaleva skrev 2022-01-29 12:53:38 följande:
    De flesta läkare sa även att rökning inte är skadligt för hälsan. Men man ska ändå lita blint på alla läkare Utan att ifrågasätta.

    Då har du inte följt forskningen de senaste 70 åren.
    Och inget om cigaretter ändra en enda sak om vaccinationerna, det är faktiskt värt och notera.
    Att prata om annat har den effekten som du förstår.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    AndreaBD skrev 2022-01-29 12:56:22 följande:
    Grejen är just att man ska sätta sig in i det själv. Alltså hur vaccin fungerar. DÅ kan du bedöma om det är rimligt. Det kan du inte om du inte har grundläggande kunskaper i biologi. 

    Jag klandrar aldrig folk för att de kanske har glömt lite av det som de lärt sig i skolan. Det har jag också. Men inte man tror på något så skumt så bör man faktiskt läsa på lite grann hur det funkar generellt med vaccin. 

    Användaren började istället prata om annat, det berättar hur mycket h*n trodde på dom argumentet.
    Att det inte ens var värt att prata mer om det.


     


    De läser på sektisidor, där får inte fakta förekomma, så några riktiga bedömningar kan de aldrig göra, då de bara upprepar de talepunkter de är tilldelade att skriva.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Snark) skrev 2022-01-30 18:41:39 följande:
    Tycker det är så roligt med alla provaxares lydiga propaganda och deras mantra om hur väl vaccinet fungerar. Ett vaccin ska liksom innebära att man inte blir smittad av den sjukdom man vaccineras mot. Inte "mild" eller "allvarlig" sjukdom, utan inte smittas alls. Eller ni har haft mild malaria eller mild polio? Nej, trodde inte det heller, ändå är det de vaccinerna ni hela tiden jämför med.

    Jag är inte vaccinerad och trots det har jag inte fått omikron, antagligen för att jag har naturlig immunitet efter mina väldigt milda covid infektion. Gå gärna i taket en stund över det nu, yla lite över hur egoistisk jag är som inte tänker på de övriga i samhället. Men ojdå, en norsk immunolog kom precis ut med en artikel om att massvaccinering INTE hjälper flockimmmunintet?! Hm hur ska jag nu fortsätta strida för läkemedelsbolaget chans till sjuk tillväxt så att aktien stiger? Hm, *tänk tänk*.

    Vi vet redan hur väl vaccinen fungerar, och att de är mycket effektiva.
    Och inte ett enda ord du skrev i detta inlägget ändrar den punken, då vi vet redan att den ovaccinerade har total dominerat att belasta vården.

    Och vad har ett läkemedelsbolag med att göra att det är en pandemi som vi har läkemedel som hjälper oss ifrån svårt sjukdomsförlopp och ens bli smittad.

    Sant, du tänker inte på mer än dig själv, och du har inga sakliga argument som stödjer dig.


    Anonym (3 sprutor och...) skrev 2022-01-30 18:48:33 följande:
    ...ändå just nu sjuk i covid19 :) Ja herrejäklar, vaccinet funkar verkligen toppen. 38,8 graders feber, huvudvärk och hosta.

    Skall sitta hemma, äta piggelinglass, se på tv-serier och tycka synd om mig själv. Iofs inte så stor skillnad med hur jag vanligtvis spenderar min fritid men jag slipper åtminstone gå till jobbet.

    Vi som vet hur väl vaccinen fungerar mot svårt sjukdomsförlopp, så låter det som att med dessa svåra biverkningar att vaccinen har räddat dig.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (3 sprutor och...) skrev 2022-01-30 19:05:17 följande:
    Tror inte den gjort ett skvatt annat än att ge mig covid-light ett par dagar efter vaccinationstillfällena. Så pissed off just nu.

    Vi vet redan att vaccinationerna ger ett mycket stor skydd mot svårt sjukdomsförlopp, och det lät som du tyckte det var det var tufft för dig.
    Men kanske det var nått som är helt fel?


     


    Vad du är "pissed off" för är en gåta, för vi vet redan att som vaccinerad är du inte skyddat mot att bli smittad.
    Detta berättade man redan i studierna innan ens vaccinen kom ut på marknaden, på Alpha var det 65-90% skydd mot ens bli smittad.
    På Omikron är procentsatsen lägre.

    Så EXTREMT svårt och förstå vad din ilska kommer av, då detta är redan berättat.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (3 sprutor och...) skrev 2022-01-30 19:20:45 följande:
    Min ilska kommer av att vaccinerar man sig mot något så skall risken vara minimal att man drabbas av det. Jag vaccinerade mig för att jag inte ville ha covid och för att det var solidariskt att göra så, men den enda effekten vaccinet har haft är att jag blivit sjuk efter varje vaccinationstillfälle och ändå drabbats av covid. Så totalt 3 sprutor = c:a 10 totalt dagar sjuk...för ingenting. För jag fick ändå covid.  

    Det enda du berättar är att du inte är medveten om fakta som berättar att det finns en procentsats som inte ens kan bli smittade.


    Och när du också berättar du tycker det var en svår infektion, så vet vi också att den hade varit värre utan.
    Men är du ens medveten om att den ovaccinerade belastar sjukvården allra svårast?
    För dom siffrorna är övertydliga att vaccinen är mycket effektiva.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Snark) skrev 2022-01-30 20:12:46 följande:
    Nej Klyban vi " vet" inte att den hade varit värre utan vaccinet. Med din retorik hade alpha - och delta tagit död på varenda jäkel eftersom vaccinet inte fanns när de huserade som värst. 

    Och OJ vad konstigt att det fortfarande ligger folk på IVA TROTS att de är vaccinerade. Men du "vet" alltså att det är ett 100% säkert skydd mot att bli allvarligt sjuk och hade vi inte tagit vaccinet hade vi alla blivit nästintill dödligt sjuka. Joråsatte. 

    Vi vet detta genom att den ovaccinerade först dog i en rotation av ~99% som var ovaccinerade och då endast ~1% vaccinerade dog.


    Sen kom fakta om vem som belastade sjukvården svårast.


    Och du tar upp IVA, och där berättar SIRI exakt samma sak, och att den ovaccinerade TOTAL DOMINERAR även IVA.
    Sen kommer de äldre på en del, och de som inte längre har en kropp som klarar av att bilda antikroppar efter vaccinering.
    Men detta har vi vetat om sen vaccinationer för säsongsvirus startade.


     


    Och du säger 100% och när vi redan vet att skydd mot svårt sjukdomsförlopp är inte 100% utan ~95%.
    Vad du trodde svart och vitt skulle berätta, så är det ingen som förstår längre och varför du vill ignorera faktan som detta.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Snark) skrev 2022-01-30 20:56:10 följande:
    Nope, ingen förstår så varför du utger dig för att vara allvetande i frågan är ett mysterium. 

    Det betyder att du viker dig för fakta!!! Solig


    Och det är inte JAG som är allvetande, utan det är fakta ifrån SIRI och andra rapporteringssystem i sjukvården, som just berättar exakt det jag säger.
    Så inget mysterium existerar, om nu inte fakta är ett mysterium för dig!!! Solig


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pentra skrev 2022-01-30 22:44:33 följande:
    Som människa har man skyldighet att se om sin egen hälsa, och att man därför skall sätta sig in i ämnet själv; och alltså ta reda på hur vaccin samt hur Covid-19-injektionerna fungerar. Först då kan man bedöma vad som är rimligt. Det krävs bl.a. att man har grundläggande kunskaper i biologi, men dessa grundläggande kunskaper i biologi får man redan i grundskolan. Utöver detta så behövs även vissa kunskaper i kemi samt i kroppens kemi, men dessa är inte heller svåra för den normalbegåvade att fånga upp. Det kan räcka med något så enkelt som ett samtal med professor Björn Hamnarskjöld eller att lyssna på de intervjuer och samtal med honom och andra gällande hälsa samt vaccin och Covid-19, som ligger ute på nätet på ocensurerade kanaler. smile1.gif  
     
    Att man har glömt lite av det som man lärt sig i skolan, det händer alla. Och det har även hänt mig. Men sådant ligger latent och går att snappa upp igen; för, man borde inse att något är skumt när ett sk vaccin tas fram så snabbt, och så mycket snabbare än normalt; och i detta fall 14 gånger snabbare än gentemot gängse metoder. Så, då bör man faktiskt haja till och läsa på lite grann hur det funkar generellt med vaccin. Och, för detta räcker tom. normalbegåvning långt. smile1.gif  
     
    Mvh,
    Pentra

    Ja, vi vet redan om att vaccinen är mycket effektiva och att det är den ovaccinerade som belastar sjukvården svårt.
    Vaccin har räddat massor av liv och har galet få svåra biverkningar, sånt som kallas för  FAKTA!!!


    AndreaBD skrev 2022-01-31 09:44:35 följande:
    Varför agerar du inte på dina egna råd? Precis, man har lärt sig det i grundskolan eller kan lätt fräscha upp kunskapen. Nämligen att det inte spelar någon roll om man får en sjukdom eller om man vaccineras. I båda fallen reagerar immunsystemet med att bilda anti-kroppar. Immunsystemet kan inte skilja på det. Det kan finnas skillnader med detaljer, men det är i grunden samma sak.  

    Ho*n berättar att du ska ha en massa kunskaper, men sen följer inte ett enda av dessa kunskaper själv.
    Undra hur fakta kan vara så svårt för vissa att ta in, och om nu man måste kolla upp saker, hur kommer det sig att de alltid missar den riktiga vetenskapen och fakta.
    Det måste väl vara helt medvetet, och redan där borde de själva förstå att oops, nu är nått allvarligt fel och när jag exkluderar större delen av vetenskapen.

    Men det är som alltid, dessa ifrågasätter allt som sker i verkligheten, men konspirationen är alltid sann och ifrågasätts ALDRIG.
    Även där borde en tänkande människa inse att nått är galet när det blir så.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    nattuw skrev 2022-02-03 07:45:43 följande:
    Kan du backa upp det med data från en kontrollerad studie? Annars är det bara påståenden som inte är värda mer än påståenden från någon som hävdar motsatsen.

    Detta är erfarenhet efter flera decenniers vaccinationer, och denna kända att vissa äldre har kroppar som inte klarar av att ge immunrespons på vaccin.


    Annars berättar SIRI att den ovaccienrade totaldominerar IVA, och de andra rapporteringssystemen berättar samma inom sjukvården och att den ovaccinerade totaldominerar och belastar sjukvården svårast och detta fast än de endast är ~13,5% som inte ens tagit en dos.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    StudierKemi skrev 2022-02-05 10:27:28 följande:
    www.friatider.se/linda-43-blev-handikappad-ef...
    www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2022-01-19-desinformation-och-propaganda-i-pandemins-spar.html
    nattuw skrev 2022-02-05 00:01:40 följande:
    Återigen: "Kan du backa upp det med data från en kontrollerad studie? Annars är det bara påståenden som inte är värda mer än påståenden från någon som hävdar motsatsen."
    Att en del äldre har svårt och skapa antikroppar är nått vi vetat om i många decennier.
    nattuw skrev 2022-02-05 00:06:09 följande:
    Jag tror att logiken bakom var att den nya varianten var så smittsam att den i praktiken inte går stoppa. Den anses också vara så mild att den inte bör orsaka några större problem för sjukvården. Samt att de som smittats får en så pass stor motståndskraft att eventuella senare mutationer inte bör innebära några problem. Huruvida de får rätt eller fel får väl tiden utvisa.

    Den ovaccinerade har varit ett mycket stort problem för vården, och detta berättar SIRI och andra rapporteringssystem ifrån sjukvården.

    Och virus skapar alltid problem för de som har svårt att bilda antikroppar, detta är också kunskap som finns sedan flera decennier.


    Anonym (anonym) skrev 2022-02-05 11:09:51 följande:

    ">Vaccinskador, hemligstämplade dokument, lögner och okunskap från myndigheter... - YouTube

    Vaccinskador som mörkas. De som drabbas får ingen kompensation.

    ">

    Där har du fel, pengar är redan undanlagda för just detta.


     


    Och vad du vill med en video är det ingen som vet.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2022-02-05 14:03:55 följande:
    Du har svåra smärtor i höfter och rygg, ben och armar domnade och började sticka och varit sjukskriven, har svårt att gå och kan inte köra bil längre sträckor, kan inte lyfta händerna och efter ansträngning börjar händerna skaka. Allt medan läkare inte kan förklara vad som hänt med mer än att såna här krämpor man kan få när man börjar bli lite äldre?
    Inte konstigt svensk sjukvård är under all kritik.

    Folk kan även falla i sjukdom av annat i samband med vaccinationer, det är vad som sker när man vaccinerar så många tillfällen.
    Och enda som kan berätta något är fortsatta undersökningar och hitta orsaken till att det skedde, men jag ser att man hoppat över den biten.
    Frågan är bara varför.

    Sveriges sjukvården är inte alls under all kritik, men med fånen i Stockholm som verkar vilja att sjukvården ska sluta med sjukvård, där kan man kritisera en hel del.
    Och även nu när sjukvården har såna problem enligt dig, så gäller ju det byta ut det politiska styret Skrattande


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Annapanna) skrev 2022-08-30 07:37:12 följande:
    I UK har man nyligen ändrat rekommendationer gällande Pfizer för gravida och ammande: 

    In the context of supply under Regulation 174, it is considered that sufficient reassurance of safe use of the vaccine in <chrome_find class="find_in_page find_selected" style="font-size: 16px; padding: 0px; margin: 0px; caret-color: rgb(11, 12, 12); color: rgb(11, 12, 12); -webkit-text-size-adjust: 100%; background-color: rgb(255, 150, 50) !important; overflow: visible !important;">pregnant women cannot be provided at the present time: however, use in women of childbearing potential could be supported provided healthcare professionals are advised to rule out known or suspected <chrome_find class="find_in_page" style="font-size: 16px; padding: 0px; margin: 0px; caret-color: rgb(11, 12, 12); color: rgb(11, 12, 12); -webkit-text-size-adjust: 100%; background-color: rgb(255, 255, 0) !important; overflow: visible !important;">pregnancy prior to vaccination. Women who are breastfeeding should also not be vaccinated.

    Hoppas Sverige följer efter!

    Finns det ingen källa till detta, så man förstår vilket problem man sett?


    Men det betyder ju bara att de inte ska ta vaccin när de ammar, och det är ju en extremt kort tid det handlar om.
    Och är man riskgrupp så är ju det bara sluta amma, så har man löst det problemet med en knäppning av fingret.


    Anonym (Annapanna) skrev 2022-08-30 07:39:05 följande:
    Testar att klistra in igen då det blev konstigt när jag kopierade:

    In the context of supply under Regulation 174, it is considered that sufficient reassurance of safe use of the vaccine in pregnant women cannot be provided at the present time: however, use in women of childbearing potential could be supported provided healthcare professionals are advised to rule out known or suspected pregnancy prior to vaccination.

    Har du källan till detta?


    Så man förstår vad det är man pratar om mer i detalj.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?