• AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    klyban skrev 2021-06-15 10:28:44 följande:

    Det lite lustiga i det hela, det är att jag testat saklighet förr och även emot all osaklighet, det gör den man svarar helt galet arg och invektiven och ad hominem haglar in i en större takt än vad det gör nu, där jag svarar på en del osakligt.


     


    Jag för känslan att de låtsas bort sakligheten, epic citerade ju ett inlägg med sakliga delar, och frågan var sen om jag ens någonsin varit saklig.
    Jag blir rädd när folk diskuterar så, för det berättar de är helt ointresserade av ämnet.


    Som tex Ali som har adresserat frågan om det kanske krävs en tredje COVID-19 dos och för aktivera om och öka antikroppar/T-celler.


    Jag gav källor och namn, och sen blir jag påhoppad för att jag citerar AB och att AB inte är en källa, och detta när källan stod i texten.


    Dock är jag inte rädd och ta den osakliga diskussionen parallellt.


    Okej. Det förvånar mig iofs inte. Det kan vara svårt att alltid vara saklig och trevlig när inte många andra är det. 

    Visst, det kan vara lättare att citera AB som skriver om en studie eller något. Då kan folk se att det FINNS en sån studie. Särskilt om man kanske har citerat den direkta källan tidigare, men inte orkar letar upp den nu igen. 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-06-15 11:17:11 följande:
    Det blev stoppat eftersom det gav yngre personer svåra biverkningar, och det ges fortfarande inte åt yngre. Hade jag varit gammal så hade jag vänt i dörren om de velat trycka i mig skiten. 
    Har de nu köpt det så ska det ju användas upp, och då är det tacksamt att trycka in det i gamlingar på äldreboenden som knappt ens vet vad de själva heter.
    Jag tvekade förra gången att kalla det för desinformation, för att det "bara" var en överdrift, men egentligen var det det. Men man vill inte vara petig. Men du FORTSÄTTER med desinformationen!

    Du insinuerar att man ger AZ vaccin till dem gamla för att man inte bryr sig om dem! När det i själva verket är så att den där biverkningen som man är rädd för (och som ändå är extremt sällsynt) BARA har förekommit hos yngre människor. Så det finns ingen risk för dem gamla. Vet du inte det eller vill du verkligen sprida desinformation? 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-06-15 11:52:11 följande:
    Jag känner personen som råkade ut för det.
    Vadå skrämma upp folk?
     Det är fakta och dessutom blev det stoppat för yngre.
    Så du försöker skrämma upp folk här med en biverkning som är övergående! När det dyker upp nya mutationen som kan vara farliga! Ju fler som inte är vaccinerade inom kort tid desto större risk för att vi aldrig blir av med denna sjukdom!
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-06-15 13:26:33 följande:
    Det är väl ingen nyhet att de som är i arbetsför ålder prioriteras.
    Du försvarar alltså din desinformation! Du påstår att man medvetet ger något till gamla människor som kan skadar dem (trots att det aldrig HAR förekommit blodproppar i hjärnan hos gamla efter vaccinet) för att man lågprioriterar dem? 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-06-15 13:24:59 följande:
    Vi kommer ändå aldrig bli av med detta eftersom det muterar. Det är bara att vänja sig vid att leva med det.
    Den stora skillnaden är dock om vi får någorlunda grepp på det hela och kan leva vanliga liv igen eller inte. Och då är vaccination nog det enda sättet. 
  • AndreaBD
    sextiotalist skrev 2021-06-15 14:47:24 följande:
    Alla virus muterar ju längre tid det får existera. Det enda sättet att begränsa viruset muteringar är att se till att viruset inte sprids. 
    Tack. Det var precis det jag menade. 
  • AndreaBD
    Anonym (öh) skrev 2021-06-15 15:15:44 följande:
    Det där är ju inte heller sant. Det är alltså en mycket sällsynt biverkan det är frågan om och den är ännu mer sällsynt hos människor över 65 år men det är helt enkelt inte sant att ingen över den åldern drabbats av denna biverkan. Också i Sverige har det hänt.
    EpicF skrev 2021-06-15 14:37:04 följande:
    Det motsäger det du skrev.
    Jag har inte tittat på senaste siffror, men när man upptäckte problemet och tittade på alla fallen - då fanns det ingen över 70 vad jag minns. 

    Men det är ju samma sak som att man säger att ingen ung människor, barn och ungdomar t.ex. skulle bli svårt sjuk eller dö i covid. Men det HAR hänt. Dock så sällan att man inte verkligen kan räkna med det. Samma sak med det här. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-06-15 15:27:08 följande:

     


    AndreaBD skrev 2021-06-15 12:36:45 följande:
    Matlagning var inte ens det första jag tänkt på. Jag hakar mest upp mig på att jag kanske inte märker när disktrasor eller handdukar börjar lukta illa. Eller mina kläder. Men det är klart, det är en stor faktor.

    Svårt att säga om det blir bättre. I så fall väldigt långsamt. 

    Vi får hoppas det återgår till det normala, men sker det väldigt långsamt, så är ju det inte ens säkert man märker av att det blir bättre över tiden.
    Vet själv hur jag var när jag tappa 30-40% av mitt luktsinne efter gallblåseoperation.(Komiskt nog har jag träffat  på två andra som opererat bort gallblåsa som säger samma, har aldrig tagit reda på om det är en sjuk tillfällighet eller nått som sker ofta med sån operation.)


     


    Intressant. Min man hade dels tappat luktsinnet, dels fått konstig smaksinne efter en förkylning en gång. Men det blev normalt igen efter något år.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-06-15 15:27:08 följande:

     


     


    Dock när man skrivet ett fel, så är det bara ett fel.
    Men när man har blivit informerad om faktan säger och man upprepar samma fel.
    Det är då det blivit till desinformation, det är ofta användare berättar för mig att de inte vet vad desinformation är och när jag sen i min tur ger fakta som berättar de har fel.
    Desinformation är att upprepat återge något som är inkorrekt, och det tokiga är att en del går på det också´och fast än fakta är med.


    Det har du förstås rätt i. Det KAN ju vara ett fel, första gången. Men om man nu skulle veta att det inte är det, att det är med flit, då är det nog desinformation redan första gången? Borde vara det.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-06-15 19:08:07 följande:

    H*n på jobbet också fått konstigt smaksinne, där vissa saker smakar äckligt som h*n älskade innan.
    Och ur vissa saker istället framträder som godare, som jag förstås det.
    Men ska återkomma om jag får tag i personen igen.


     


     


    Jo... när min man hade det där efter influensan/förkylningen så kunde han inte äta ägg på minst ett år. Han påstod att de smakar väldigt äckliga plötsligt. Tur att det gick över...
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?