Inlägg från: ElleJoy |Visa alla inlägg
  • ElleJoy

    BF Februari 2022

    Hej! Jag plussade för snart två veckor sedan och är nu i vecka 5+3. Beräknad 6 februari. Detta är tredje gången jag är gravid. Har fått missfall två gånger tidigare, båda runt vecka 6+1. Ett missfall i december och ett i april. Blev gravid nu igen tre veckor efter missfallet! Så inga svårigheter att bli gravid.. men svårigheter att behålla det. 

    Är rätt så nervös den här veckan men försöker ta det lugnt och hoppas på det bästa. Går även på regelbundna kontroller och tar progesteron sedan jag fick veta att jag är gravid. Någon annan som också tar progesteron?

    Håller tummarna för att det går bra för oss alla! :)

  • ElleJoy

    Jag rekommenderar verkligen att gå på ultraljud tidigare om ni har en missfallshistorik . Jag har haft två missfall, båda i vecka 6. Nu är jag gravid en tredje gång och började ta progesteron så snart jag fick veta i vecka 4. Mätte hCG hos läkaren samma dag och även tre dagar senare för att se att det ökade. Ett vaginalt ultraljud vecka 5 som visade att allt är som det ska än så länge. Idag har jag gått in i vecka 6 och ska göra ett vaginalt ultraljud imorgon igen. Det är nervöst men jag är så glad att jag inte bara väntar och ser vad som händer. 

    Visst behöver jag betala extra för att få göra detta men det är verkligen värt det.

  • ElleJoy
    Anonym4848 skrev 2021-06-13 06:48:34 följande:
    Än så länge är det ju "en gång - ingen gång" för mig iaf. Får räcka med ett ul senare än den dag då det slutade sist. På sjukhuset, så behöver inte betala.. skulle det hända igen nu då får vi se.. har de tagit några prover på dig? Progesteron har väl ingen bevisad effekt egentligen, om det inte är det som är orsaken till missfallen. Finns ju 1000 andra orsaker menar jag. Man kan ju inte göra så mycket åt det, mer än att upptäcka det så tidigt som möjligt så man slipper gå ovetandes längre än nödvändigt..

    Stort lycka till! Och hoppas det nu Får gå bra för oss alla denna gång.
    Håller helt med om att man inte ska stressa i onödan och jag hade inte heller gjort något särskilt efter ett missfall eftersom det är så vanligt. De har inte tagit några prover på mig men har ändå rekommenderat mig progesteron. Idag var jag på ultraljud (6+1) och såg hjärtslag! Det var häftigt. 

    Håller tummarna för oss alla :) oddsen att det går bra är större än att det inte skulle göra det, vilket kan vara skönt att tänka!
  • ElleJoy
    2/2 - Lunne, 33 år, andra barnet

    2/2 - 33villbligravid, 37 år, andra barnet

    2/2 - Barnlängtan2021, 27 år, första barnet

    6/2 - Wave Mother, 37 år, första barnet

    7/2 - ElleJoy, 31 år, första barnet

    8/2 - Anonym4848, 35 år, första barnet

    9/2 - Skuggviol, 31 år, andra barnet

    12/2 - MBL1712, 36 år, tredje barnet

    14/2 - Dreamof4, 41 år, fjärde barnet

    17/2 - Lämgtarihjälmig93, 28 år, första barnet

    19/2 - LyckaW88, 31 år, andra barnet
  • ElleJoy

    Visst är det galet att man ska vara så orolig den första tiden. En lång lång väntan till vecka 12 och det åtminstone börjar känna mer säkert! Räknar dagarna... men det är också skönt att veta att vi är många som känner så här och det är helt normalt. Jag brukar också tänka att ALLA människor på jorden har haft en mamma som har varit i de här första veckorna (såklart). Och det har ju gått bra! Vi är ju alla här Skrattande

    Nu ska vi (läs jag Tungan ute) inte längta bort sommaren utan försöka njuta av stunden och att vi faktiskt ÄR gravida här och nu. Så coolt!

  • ElleJoy
    Jules123 skrev 2021-06-15 11:42:12 följande:

    Plussade 9/6 på BIM+1 och har sen dess haft små blödningar. Ljusrosa/brunt och lite mörkare blod. Men det kommer bara på pappret har det rinner inte ut och har inte behövt ha något trosskydd eller binda. Min barnmorska sa att det är normalt och att jag ska kontakta gynakuten om det blöder mer eller jag får ont. För jag har ingen smärta alls. Jag tog ett nytt test igår och då var det en markant ökning men jag är livrädd pga råkade ut för ett MA i januari..

    jag har ett tidigt ultraljud bokat nästa vecka men jag är fortfarande livrädd ????


    Grattis till graviditeten! Just ljusrosa/bruna flytningar ska väl vara normalt vad jag har hört. Har för mig att det är de klarröda man vill hålla sig borta från. Och borde vara positivt att strecket blir mer markant! Håller tummarna för att det går bra :) 
  • ElleJoy
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-16 08:14:57 följande:

    Hej.

    Är det nån annan här som fortsätter tempa efter plus?

    Jag är i V5+6 och tempen har de senaste dagarna börjat gå nedåt. En bit kvar till normallinjen i NC men blir ändå sjukt orolig.

    Har hållit sig hög och fin, som högsta temp under normal lutealfas men nu är den kanske 0,2 grader lägre men fortfarande kanske 0,2 grader till under kontrollstrecket.

    I övrigt har jag inga symptom förutom förstoppning och rätt så mycket mensvärk. Tar progesteron också då det är ivf.

    Liten blödning i lördags men sen inget mer. Känns som att det nog är kört även om jag vet att det inte borde vara det.


    Jag fortsätter att mäta temperaturen via min Oura-ring så det loggas varje dag men jag kollar inte på det. Jag gjorde dock misstaget att kolla i måndags efter att jag hade varit på ultraljud och såg hjärtat slå i vecka 6. Min temperatur låg på +0.1 över mitt normala och hade gjort det de senaste dagarna. Och det är precis så den har gjort innan missfall tidigare. Så har varit orolig sen dess men å andra sidan så har mina missfall redan skett vid det här laget och än så länge har jag inte fått missfall. 


    Nu har jag slutat kolla temperaturen då det verkligen inte är till någon nytta utan bara ökar på oron. Jag har läst mycket om att temp. dippar kan ske p.g.a. hormonförändringar så jag rekommenderar att sluta tempa för att minska oron och stressen som det ger. 

  • ElleJoy
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-16 13:47:42 följande:
    tack för svar. instämmer att det kanske gör en mer orolig bara att mäta temperaturen. 
    förstår att du också är orolig. men du hade sett ett hjärta! det är ju superskönt. redan i vecka 6, trodde att v6 va för osäkert för att se hjärtslagen. 
    jag har inte vul förrän torsdag nästa vecka. 
    När har dina tidigare missfall kommit? 

    Mina missfall har tidigare varit i 5+9 och 6+1 om jag minns rätt. Är så glad att jag såg hjärtslag i 6+1 och försöker att inte vara orolig. Jag hade gärna gått på ultraljud varje vecka för att se att det utvecklas som det ska men vet samtidigt att OM det sker ett missfall så kommer jag inte kunna göra någonting åt det oavsett hur många kontroller jag går på nu. 

    Lite samma sak med temperaturen, vi vet ju inte riktigt vad det betyder att den fluktuerar så det skapar mer osäkerhet och oro än det ger nytta. 

    Försök anta att allt kommer att gå bra, men var medveten om att det finns risker. Jag försöker att ha den inställningen även om det är svårt ibland.

  • ElleJoy
    Lunne skrev 2021-06-16 22:34:03 följande:

    Skulle några vara intresserade av att vara med i en dold BF Februari 2022-grupp på Facebook?

    Jag vet att det redan finns grupper som är sökbara, men de tenderar att bli så stora. När jag väntade blivande storebror skapade vi en mindre, dold, grupp från en Familjeliv-tråd, och det var perfekt att kunna följas åt med så få att man kände igen alla som skrev :)


    Jag är absolut intresserade lite senare, väntar nog helst till vecka 12 och när jag hunnit berätta för familj och vänner. Så jag hakar förhoppningsvis på i slutet av juli :) 
  • ElleJoy
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-17 08:01:57 följande:
    Usch vad jobbigt för dig. Skönt att det gått längre denna gången och jag läste att ser man ett hjärta slå minskar risken för missfall till nästan ingen.

    Jag mätte i morse igen och den hade gått tillbaka upp så det känns lugnande. Nu ska jag nog sluta mäta så jag inte blir oroligare än jag redan är :p
    Så skönt! Tycker verkligen att du ska sluta nu när du och temperaturen är på topp Flört
Svar på tråden BF Februari 2022