Forum Familjejuridik-Vårdnadstvist - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tappad vårdnad

  Tis 25 maj 14:18 Läst 40 gånger Totalt 141 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (enda) - Visa alla inlägg
 • Anonym (enda)
  Återställ
  Tis 25 maj 14:18 #3
  Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 13:40:05 följande:

  Hej jag blev igår av med vårdnaden om min 13 åriga dotter.domaren motiverade det hela med svåra samarbetsproblem samt att det är barnets vilja att mamman har ensam vårdnad.

  Vi ansågs båda 2 som lämpliga föräldrar som ville vårt barns bästa och hade både en ordnad vardag.i domen stod det även att jag hade svårt att hålla dottern utanför våra konflikter och att det påvärkade henne negativt.min fråga är,har jag någon chans få tillbaka vårdnaden vid ett överklagande och vad krövs?tänker om någon här varit el befinner sig i samma sits?

  Känner mig totalt tom efter detta.


  Det enda sättet för dig att få tillbaka vårdnaden är väl att du försöker förändra de egenskaper/handlingar som lett till att di blivit av med den? Låt bli att blanda in dottern i konflikter tex.

  Eller tänkte du att du bara skulle ha vårdnaden tillbaka och fortsätta att förstöra tillvaron för din dotter och mamman?
 • Anonym (enda)
  Återställ
  Tis 25 maj 14:50 #7 +3
  Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 14:40:14 följande:
  Jag har kvar umgängesrätten såklart.konflikterna beror inte bara på mig...

  Jag har inte haft något ombud och inte mamman heller.

  Så för att dottern vill att mamman ska ha vårdnaden då är det kört el vad?

  Kan tilläggas att jag inte heller har ett fungerande umgänge som det är nu och med handen på hjärtat har jag inte gjort nått för att ha en bra kontakt med min dotter.har gått 3 månader nu och jag har inte kontaktat henne,ja vet,jag skäms och vill ha en bra relation.men dottern hör inte av sig till mig heller.är det bara upp till mig?det har inte tillkommit något nytt men känner jag vill överklaga ändå.
  Det låter utifrån ditt inlägg som att det är rimligt att du har förlorat vårdnaden. Du tycks sakna insikt i din egen del i skeendet och skyller ifrån dig ungefär som ett litet barn.

  Dottern ser nog konflikterna som du har svårt att låta bli att blanda in henne i. Det är därför hon önskar fjärma dig från att ha medbestämmande i hennes liv. Det ger mig hopp om framtiden att rätten lyssnar på ett barn i såna här fall. 

  Att du inte ens orkat höra av dig till dottern på tre månader är ju bara under all kritik. Och ja, det är huvudsakligen ditt ansvar som förälder och vuxen att upprätthålla kontakten med ditt barn. Även här låter det som att du är ett litet barn och inte en fungerande vuxen. 

  Vad är det du vill uppnå med ett överklagande? Kräva din rätt eller faktisk vara en fungerande vuxen förälder för ditt barn?
 • Anonym (enda)
  Återställ
  Tis 25 maj 14:52 #8 +2
  Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 14:49:40 följande:
  För att jag vill få en bättre relation med henne såklart och detta kommer inte göra att den blir bättre på något sätt.mamman har sagt hon kommer hålla mig uppdaterad ang skola,vård mm,erbjöd mig en insynsfullmakt men tackade nej.anser inte hin ska vara den enda som får fatta beslut gällande vår dotter.men de ska nog inre vara så svårt få igenom en överklagan tänker jag.
  Till vad vill du använda ditt medbestämmande för din dotter? Du verkar ju inte utöva något föräldraskap att ha som det ser ut i nuläget? Vad ska du bidra med till din dotters tillvaro? Eller är du bara kränkt för att något du anser dig har rätt till har tagits ifrån dig?
 • Anonym (enda)
  Återställ
  Tis 25 maj 15:02 #13
  Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 14:59:41 följande:
  Jag vill kunna delta i besluten som rör mitt barn för det är min rätt som pappa.mamman kommer tillåta en massa olika saker som jag nekat pga diverse skäl.

  Jag slänger iväg en överklagan så får jag ich mamman ta det vidare i hovrätten.
  Uppenbarligen anser rätten att mamman kan ta vettiga beslut angående dottern utan din inblandning, men att det snarare är dina beslut eller stoppande av mammans beslut som är problematiska.

  Hur tänker du kring det? Är det endast din rätt som pappa du tänker på eller har du dotterns väl i åtanke när du vill vara delaktig? 
 • Anonym (enda)
  Återställ
  Tis 25 maj 16:27 #32
  Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 16:25:27 följande:
  Så för att din dotter har de,ska alla andra ha de?om min kommer och säger jag vill ha en liten tatuering,el piercing för kompisar har det.ska hon då ha det för att övriga har de?detta är sådant deras mamma skulle tillåta.men inte jag!
  Det låter ju väldigt märkligt att du skulle förlora vårdnaden för att du motsätter dig såna saker. Här fabulerar du nog en aning för att vinna poänger i din argumentation i tråden.

  Att du nekat dottern id-kort är ju däremot ganska allvarligt, hon är ju stor och det finns verkligen ingen anledning att hon inte ska ha egen legitimation. Vad hade du för skäl där att neka? 

  Är det flera barn nu? Deras mamma, skriver du. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll