• Tis 8 jun 2021 10:04
  180851 visningar
  2730 svar
  2730
  180851

  Vi som försökt en längre tid - första barnet

  Hej på er <3

  Jag hoppar in här även om missfallet inte dragit igång än.

  Har haft ljusrosa flytningar till och från och tog hcg prov som inte alls dubbleras som dom ska. Så jag bara väntar nu.

  På ett sätt känns det så surt att behöva gå igenom samma sak igen, samtidigt som att jag är så tacksam att vi ens kunde bli gravida igen. Vi kommer att ta sommaren till att sola och äta massor med god och bra mat. Vi har bestämt oss för att betala för privat ivf i augusti och jag känner mig tillfreds med det. Håller tummarna att vi alla får våra oerhört önskade barn <3

 • Tis 8 jun 2021 12:41
  #76
  Vickan31 skrev 2021-06-08 10:30:59 följande:

  Ååh jag kan bara tänka mig hur oroliga ni måste vara - fy fasen alltså, det ska ju inte behöva vara så här tungt och jobbigt :( Hoppas så mycket att det ska gå bra för dig. Har du pratat med vården om att kolla vad som händer? Jag önskar av hela mitt hjärta att det inte blir ett missfall den här gången, och jag vet inte riktigt vad jag ska säga förutom att jag tänker på dig <3 Stor kram!


  Nej det ska ju inte det? känns som väldigt mycket otur även om tacksamheten att bli gravid ändå väger en hel del. Vi har inte kontaktat vården i och med att vi då behöver vänta ytterligare 1-2 år på ivf via regionen (om det skulle behövas). Här räknas det alltid om när man blir gravid även om det slutar i mf/ma.

  Tack för omtanken kära du! Kram
 • Tis 8 jun 2021 12:44
  #77
  Gulgja skrev 2021-06-08 10:47:21 följande:

  Hej <3

  Åh nej vad tråkigt att höra, verkligen. Jag har hejjat på dig sen Letrozol-tråden och blev så glad när jag såg att det fungerade för er!

  Kommer du fortsätta med Letrozol eller skippar du det helt?

  Kram <3


  Ja det suger, samtidigt som jag känner mig tacksam för att kunna bli gravid igen. Jag har symtom som illamående, ömma bröst etc. Men vet också att långsamt stigande hcg tillsammans med ljusrosa flytningar inte är någon bra kombo. Jag kommer att fortsätta med letrozol under sommaren, blir nog bara 2 äl innan vi hoppar på ivf!
 • Tis 8 jun 2021 18:35
  #86
  Vickan31 skrev 2021-06-08 16:19:29 följande:

  Ja, ibland undrar man hur mycket en och samma person ska behöva tåla :( Och vad konstigt att reglerna är sådana egentligen, det visste jag inte! Då förstår jag såklart att ni inte vill kontakta vården nu, för man vill ju inte att ni ska behöva börja om på noll och vänta ännu längre än ni redan har väntat. Hur mår du nu, någon skillnad jämfört med imorse? Jag, och säkert många med mig här, tänker på dig <3 Stor kram.


  Har inte hänt något mer alls. Pytte pytte lite rosa, annars ingenting. Har inte ont eller nå känningar på att det skulle dra igång. Jag får helt enkelt avvakta. Kommer söka till vården om jag får ont eller om det fortsätter att komma lite rosa då och då. Tack för omtanken <3
 • Mån 14 jun 2021 09:41
  Soff skrev 2021-06-13 22:48:42 följande:

  Har fått mina provsvar nu. Vet ju inte vad det betyder egentligen. Men vad jag förstår så vill man gärna ha lite högre AMH än vad jag har... läste att lägre värden kan betyda att äggen inte hinner mogna, eller att man har en sämre äggreserv. Så blev lite orolig. Men vill inte dra slutsatser förns jag pratat med läkaren. 

  Såhär såg mina provsvar ut:

  AMH: 1.5

  TSH: 2.3 

  Någon som kan säga nåt om detta? 


  Jag skulle säga att tsh är okej men ska gärna ner under 2

  Gällande amh så ska man inte försöka fastna för mycket vid siffror. Amh på 1,5 är ganska normalt. Om ditt ultraljud såg bra ut så tycker jag att det är de man ska fokusera på. Jag har läst massor om amh och afc (äggblåsor man ser på VUL). Jag tror att de flesta ivf kliniker önskar (inget krav) att man ska ha över 1 i amh och det har du ju, så det är toppen!!

  Och vi måste komma ihåg, det räcker med 1 enda guldägg som kan bli en bebis!
 • Tis 15 jun 2021 16:35

  Jag hänger lite i bakgrunden. Mina spottings slutade men har tagit blodprov för att följa hcg och de ökar men inte så pass mycket som det ska? ska våga mig på att boka in ett VUL snart. Är ju 99% säker på att få dåliga nyheter. Men kanske värt att isåfall ta tag i ännu en medicinsk abort så snart som möjligt innan sommarsemestern är här. Har bara sån ångest.

 • Ons 16 jun 2021 21:37
  Emmalucy skrev 2021-06-16 19:05:59 följande:

  Tack fina kvinnor!  jag grät nästan på besöket, jag hade ingen aning om att VUL skulle vara på egen bekostnad, funderar fortfarande på vad vi betalade 4200sek för, enligt henne är det att man kan behöva vänta i evigheter att få hjälp från vården (säger hon som skickade mig till nån som hade 2månaders väntetid, och killen 4 men lyckades dra ner till 3mån när en avbokning öppnade upp en tid).

  Mina värd var lite sådär, för det mesta så ser allt "inom ramen" men mitt prolaktin var "lite högt" och mitt AMH var 0.81 och där vill man att det är minst 1. När man tittar på referensintervallet är dock allt inom ramen förutom AMH, så jag vet inte hur man ska tolka det.

  På cd9 och VUL har jag slemhinna på 7.8mm, och största follikeln är på 14.8mm just nu. Vet inte om det är bra eller ej, men det är totalt 9 som växer och det blev plötsligt väldigt förståeligt hur man kan plocka ut 15st vid IVF och inte minskar sin äggreserv med tanke på att typ 10 per månad blir absorberad av kroppen :)

  MEN!! Jag har fått recept på letrozol !! :D ovitrelle!! (injektion att ta när man får + på äl sticka, snark måste återgå till det där) samt crinone/progesteron!! WOOHOOO! Vilken lättnad, jag är så trött från stresset att jag kan knappt fatta det, men otroligt glad och tacksam är jag att vi testar verkligen allt vi kan!


  Jättefin slemhinna på cd 9, och att du har en follikel på 14.8 tyder på äl inom 4-6 dagar skulle jag chansa på. Nu vet jag inte hur gammal du är men ett amh på 0.81 är lite i nederkant. Dock hade du ju 9 andra ägg vilket är superbra, då har du ändå ett bra AFC (antal ägg på g varje månad) så oroa dig inte över siffran på amh

  Så bra att du har fått ut letrozol och ovitrelle. Tänker att det bara är bra att testa annat innan ivf, för man kan ju faktiskt lyckas innan men kanske med lite hjälp håller alla tummarna för er nu!!
 • Mån 21 jun 2021 15:21
  Soff skrev 2021-06-21 14:56:11 följande:

  Och frågan är när man ska ta testet isåfall? någon som vet? 


  Jag tog progesterontest via werlabs. Tog det 7 dagar efter äl vilket är den dagen man ska ta, alltså 1 vecka efter bekräftad äl skulle det blir på äl+ 8 så är det inte någon fara men ska helst tas äl+ 7. Jag tog testet på morgonen och fick svar redan dagen efter
 • Ons 23 jun 2021 10:35
  +1
  Vickan31 skrev 2021-06-23 10:18:30 följande:

  Jag var ju så säker på att jag hade ÄL torsdag 17/6 med starkare ÄL-smärtor än tidigare, positivt ÄL-test dagen innan samt fertilt sekret - men tempen får mig att tveka och känna mig osäker. Varför bekräftar den inte ÄL och håller sig så låg? Är det någon som varit mer om samma eller vet vad det kan bero på om tempen bråkar?  Jag vet att jag frågat detta tidigare, men kan liksom inte släppa det.


  Nu ger jag mig på en gissning bara men jag skulle tro att du inte har haft äl ännu, eller alternativt en ?svag? äl. Man ska tydligt kunna se ett tempskifte och kan inte riktigt göra det på din <3 kroppen kanske försökte ägglossa då men inte riktigt lyckades. Kan vara så att du får äl inom kommande dagar istället hur tempar du? Oralt eller vaginalt? Har temperaturen inomhus varierat mycket?
 • Ons 23 jun 2021 11:16
  Vickan31 skrev 2021-06-23 10:45:22 följande:

  Tack för ditt svar Steph  Ja men det är så märkligt ändå, när man känner mer än vanligt att "det här var en ordentlig ägglossning" och så är tempen så här konstig... Brukar ha regelbunden cykel också så jag förstår inte varför ÄL skulle vara så här sen denna gång. Nu har det snart gått en vecka sedan jag trodde att jag hade ÄL (och borde ha haft enligt mitt mönster med tidigare cykler) - om det är så att ÄL misslyckades, kan det dröja en vecka då till nästa försök?

  Jag tempar oralt och sömnen har varit väldigt svajig, och sovrumstemperaturen lite ojämn men mest väldigt varmt så tänker att då borde jag väl snarare ha högre temp än så här? Men känner verkligen att jag inte fattar någonting om hur min kropp funkar ibland, och det gör mig så frustrerad och ledsen om den skulle jäklas med mig och att ÄL inte skett då vi försökt så himla mycket och prickat in våra försök med alla symptom som tytt på ÄL :( 


  Jag förstår dig helt <3 det kan vara så att du ändå haft äl. Såg att dina temperaturer innan var ganska höga (några av dom). Så det kan ju vara värme inomhus och utomhus, det kan varit att du sovit med öppen mun etc. Jag hatar att tempa under sommaren just för att temperaturen ändras en hel del så man inte riktigt hänger med. Det enda som skulle kunna verifiera om du haft äl är ett progesteronprov <3

  Vad jag förstått så kan kroppen försöka inte bara 1 utan 2-3 gånger innan den lyckas. Så har du inte haft äl ännu så kan den absolut komma eller så hoppar den över 1 månad. Men som sagt, du kan ha ägglossat men att det bara är lite svårare att se denna cykel

  Jag skulle vilja tipsa om vaginal tempning jag har kört med det senaste 6 månaderna och oj vilken skillnad. Man behöver inte bry sig om man sovit med öppen mun eller hålla andan när man tar tempen. Tempen blir lite högre vaginalt men mycket mycket mer jämn (för mig). Jag hoppas av hela mitt hjärta att du ägglossat och att detta blir eran månad <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet
Logga in
Bli medlem