• Thu 16 Sep 2021 15:45
    362641 visningar
    3955 svar
    +1
    3955
    362641

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    apan95 skrev 2021-09-16 10:46:16 följande:

    så mycket blandade känslor och det pendlar fram och tillbaks. jag kastas mellan hopp och förtvivlan. men just nu är det mörkt. jag tror jag både kände och såg embryot komma ut i morse. en liten svart klump landade ner i botten på toaletten och jag bara satt och stirrade. en tanke slår mig oftare nu för tiden. tänk om det inte alls kommer gå? tänk om jag bara trott att ivf skulle vara vår lösning men egentligen så kommer det inte leda någon vart. jag sa i går till min sambo, att det känns så sorgligt på något vis, att något som man vet var befruktat och levde senare dog i min mage.

    idag bränner tårarna bakom ögonlocken och jag vet inte om de två Alvedon jag just tog var för att dämpa mensvärken eller de onda i själen..


    Åh vad jag känner med dig fy vad ledsen jag blir för din skull! Jag har samma tankar ibland men försöker påminna mig själv om att de allra flesta får barn <3 Låt dig sörja och låt dig känna dessa känslor. Du kommer att finna nytt hopp igen, men kanske inte just idag. Kram på dig!
  • Wed 22 Sep 2021 12:38

    Nu är det sista ägglossningen för oss innan ivf. Till min förvåning fick jag stegring igår på äl test och positivt idag (cd14), dessutom helt utan letrozol. Jag som annars brukar få äl runt dag 18-19. Känns så skönt att min kropp verkar helt stabil nu i och med graviditet, medicinsk abort och vaccination. Nu blir detta ett helhjärtat sista försök innan nästa utmaning.

  • Mon 27 Sep 2021 16:54
    +1

    Svarar här till er alla som skrev på min senaste post. Det känns superbra att ägglossningen inte blev så sen och att kroppen verkar vara i fin balans Ägglossningen kom på dag 16, hade positivt äl test dag 14 och 15 och sedan negativt på dag 16 (tempen steg pytte), men hade en större höjning av tempen på dag 17 så chansar att ägget släppte på dag 16.

    Vi kör privat då vi inte får hjälp av regionen för att vi kan bli gravida på egen hand. Så vi betalar allt ur egen ficka vilket känns ganska absurt för visst kan vi bli gravida men det tar lång tid mellan graviditeterna och dessutom slutar dom i upprepade MA? men iallafall så ringde jag tillbaka till Linné kliniken idag och berättade att vi vill starta igång. Så om 10 dagar ungefär börjar jag med sprutorna och recept skulle jag få nu under veckan. Sköterskan jag pratade med var helt underbar! Jag förklarade att vi försökt denna ägglossning också men att vi inte blir gravida så lätt. Hon bad mig ta ett gravtest någon dag innan beräknad mens och är det negativt så är det bara att köra på när mensen kommer. Äntligen känner jag lite lite hopp <3

  • Mon 27 Sep 2021 18:32
    Msofie skrev 2021-09-27 09:51:12 följande:

    Äggplocket är överstökat! Personalen är verkligen så himla omtänksamma och fina. Kan verkligen rekommendera Livio. Allt gick bra och dem fick ut 12 äggblåsor (2 fler än förra gången, så kändes positivt). Ont gjorde det, men man klarar det. Nu ska jag ligga i soffan och äta chips resten av dagen.

    Preliminär insättning på onsdag. Dem kommer endast befrukta med ICSI denna gången, eftersom vanlig IVF inte fungerade alls för oss förra gången.


    Åh vad härligt! Bra jobbat! känns betryggande eftersom jag ska göra samma sak om ett par veckor. Fick du lugnande och morfin?

    Håller tummarna att det blir insättning på onsdag och att den lilla boar in sig hos dig
  • Tue 28 Sep 2021 11:03
    Majsan187 skrev 2021-09-28 07:23:22 följande:

    Hej Steeph,

    Jag har inte läst så länge i denna tråd så har inte riktigt koll på allas resa. Men jag har själv haft två missfall och har just nu ett utomkveds och det har gått lång tid mellan graviditeterna som då ändå inte lyckats. Har alltid haft som ett sista hopp att vi alla fall skulle få hjälp av att prova ivf. Men det får man alltså inte om man haft missfall? ????


    Hej Majsan!

    Jag beklagar <3

    Så här förklarade sköterskan. Då vi hann bli gravida precis vid uppstartsmötet i maj i år så räknas allt om, vilket betyder att vi måste ha försökt i ett år från och med juni 2021 och har sedan rätt att få komma till utredning/samtal om ivf tidigast efter sommaren 2022. Så efter varje missfall måste man försöka minst 1 år innan man får komma på samtal. Får man istället 3 missfall i rad så har man rätt till missfallsutredning men det i sig betyder inte per automatik att man får rätt till ivf ring och fråga dock i din region och se vad de har för syn på det hela lycka till!
  • Wed 29 Sep 2021 17:19
    Soff skrev 2021-09-29 13:50:07 följande:

    Idag pratade jag med dom på reproduktionsmedicin angående vår ivf, då dom skulle ha möte förra veckan om vi ska få tillgång till vårdval, eller om vi blir tvungna att göra ivf:en hos dom pga min (ofarliga) njursjukdom. Vi hoppades ju på att få välja och slippa åka till Huddinge. Men återigen så säger dom att dom gjort bedömningen att vi måste komma till dom. Så nu är det väl helt utom vår kontroll. Det i sig känns jobbigt. Men det värsta är, när jag frågade om när vi kan börja, så sa hon att vi förmodligen inte hinner komma igång i år.

     

    Detta gjorde mig helt förkrossad. Innan sommaren var jag ju inställd på sep-okt. Sen var jag inställd på okt-dec. Och nu så säger hon detta, med 0 värme i rösten. Jag har gråtit hela förmiddagen och kämpar tillbaka tårarna på jobbet idag. Känns fruktansvärt att ?vara i klorna? i ett system vi inte kan påverka. Önskar så att jag hade kapital för att gå och göra detta privat istället, så vi kunde komma igång, och slippa hela den där skiten! Är så trött, ledsen och frustrerad. 

     

    Jag har bokat tid hos Her care nu och för att se om jag iallafall kan få hjälp med hormonbalans, ifall jag har det, vilket jag misstänker. Så hoppas jag bara på att det kan göra något för oss. Men allt känns så himla mörkt just nu. Vet inte hur jag ska ta mig igenom denna dagen på jobbet. Är helt slut. Men var borta en hel vecka för ett tag sedan pga förkylning och känner att jag inte orkar ta konsekvensen av att vara borta mer just nu. 


    Åh Soff vilka jäkla svar ni får och att ni kastas så mycket fram och tillbaka. Jag förstår att du känner dig helt dränerad och förkrossad. Vilken jäkla tid det ska ta för er att få rätt hjälp men också empati och förståelse för er situation Systemet vi har är ett skämt för oss som är oförklarligt barnlösa. Det är så mycket regler, väntan och vissa av oss får inte ens hjälp för att man inte passar in i deras kriterier men än barnlösa. Soff, ta tid och ta en lugn kväll idag. Ät något gott och ta det stöd du behöver <3

    Vad bra att du har kontaktat Her care. Jag vet också 2 som fått superfin hjälp därifrån och de verkar vara väldigt duktiga på mycket kring hormoner. Håller alla tummar jag har för dig! Kram
  • Fri 8 Oct 2021 12:37

    Hej på er, jag har läst igenom alla meddelande senaste veckan.

    Fy Msofie vad jag blir ledsen för din skull det måste vara hemskt att veta att inget gick till frysen den här gången heller, men jag håller tummarna stenhårt för att lilla ägget hos dig är erat guldägg <3

    Soff, vad härligt att du ska få prova progesteronkräm. Jag förstår att du inte vill ha för höga förhoppningar, men förstår att det känns skönt att prova något nytt

    Apan95, håller alla tummarna att du får ett fint plus nu efter din FET

    Soffsen jag känner igen mig i allt du skrev. Du är aldrig ensam och vi är ett helt gäng som stöttar dig. Vissa dagar och månader får kännas skit. Ta hand om dig <3

    Gulgja men vad härligt att er remiss är godkänd! Jag håller dock tummarna att du lyckas med letrozol innan

    Jag vet att vi har flera här inne som har skrivit, men om jag skulle svara på alla inlägg så får jag hålla på hela veckan hihi <3 och Vickan31, tack för att du alltid sprider så mycket kärlek här inne både till mig och andra!

    Jag själv lyckades inte bli gravid på sista försöket innan ivf, så idag kom mensen och vi tar menopur klockan 21.00 ikväll.

    Stor kram till er alla. Ni är fantastiska!

  • Sat 9 Oct 2021 08:26
    Soff skrev 2021-10-08 19:41:40 följande:

    Jaaa <3 <3 <3 !! Precis, man är lite rädd för att hoppas, men samtidigt... det känns ju väldigt hoppfullt <3  

    Aa, det är tungt. Men på något sätt så har det känts jobbigare när hon var gravid. Så på nåt konstigt sätt så känns det som att det värsta är över!?... men på ett annat sätt inte.. kommer nog bli extremt känslomässig när jag träffar bebisen.. vet inte hur jag kommer reagera... 

    Ja precis <3 känns verkligen bra att få testa det <3 och att hon dessutom bekräftade att det var mycket som tydde på att jag behövde det! kändes skönt att höra. Kramar, hoppas du mår bra <3 


    Kapar också tråden lite men ja jag håller helt med dig Soff. Att någon är gravid är fasen jobbigare än när bebisen kommit. Jag har en vän nu som är gravid i 8e månaden och det är bra tufft att stå på sidan när man så gärna vill göra lika resa också <3
  • Sat 9 Oct 2021 11:47
    +1
    Msofie skrev 2021-10-09 08:58:37 följande:

    Detta är det absolut galnaste jag har varit med om. Jag är gravid.

    TRIGGER VARNING, berättar om hur jag fick reda på det.

    Igår bestämde jag och min kille att vi skulle ta ett test idag, på ruvar dag 10. Jag vaknar tidigt, runt 7. Han brukar alltid vakna ganska sent. Jag känner sån ångest kring testet, har aldrig fått ett endaste streck. Tänker att jag vill inte göra en stor sak av det. Vi tar aldrig test i normala fall tillsammans. Jag tänker att jag går upp och tar det negativa själv, inte en tanke om att det skulle vara positivt.

    Jag väntar aldrig tiden ut utan jag börjar alltid stirra på testet direkt. Efter 1 minut börjar jag se ett spöksteck. Tänker att folk får ju det, men jag har ALDRIG fått ens en antydan till ett streck. 1 minut till går. Jag börjar skaka. DÄR ÄR NÅGONTING. Börjar gråta när jag inser att det är för starkt för vara spök, även om de fortfarande är svagt.

    Sätter mig på golvet och tar ett digitalt. Vid denna punkten är jag säker på min sak. Och som sagt, det kommer upp gravid 1-2. Jag bara gråter och skakar. Hämtar en barnbok som jag köpt för snart två år sedan, lägger på köksbordet tillsammans med testen och kallar på min kille att han ska komma då vi kan testa. Han kommer ner, jag filmar. Hans reaktion var PRICELESS. Får vara ut ett ljud som låter som en höna haha.

    Vad ska jag göra nu?? Hur ska jag bete mig??


    Men åh vad glad jag blir för er!!! STORT GRATTIS och njut <3 visst är det en helt galen känsla när ett till streck dyker upp?

    Vilken fin start ni fick helgen och vad kul att du filmade din killes reaktion. Ett minne för livet för er båda <3 stor stor kram till er!
  • Sun 10 Oct 2021 11:59
    apan95 skrev 2021-10-10 07:47:20 följande:

    Godmorgon tjejer!

    Kan säga att även jag vaknade till en chock idag. Var såå inställd på att ta ett negativt test idag på RD8 men efter 3 minuter visade mitt testa tidigt test 2 ganska starka test så jag tog ett CB digital och ett CB plus.

    Kan inte fatta! JAG ÄR GRAVID!!!!


    Vilken lycka!! Stort stort grattis, så fantastiskt att både du och Msofie är gravida. Inger så mycket hopp till en själv som är i stimuleringsfasen. Kram
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet