• Mon 2 Aug 2021 22:20
    365404 visningar
    3955 svar
    3955
    365404

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Längtartillvår skrev 2021-08-02 21:47:25 följande:

    Hej alla,

    Liten update från mig - ägglossning är över för den här gången och ca en vecka kvar till bim. Har fått min andra dos vaccin, blev så dålig (lyckades ändå ha sex, yay) så tänker att cykeln kanske har flyttats fram lite, vilket den verkar göra för en del. Känner ingenting i vanlig ordning, så mensen kommer nog som den ska. Men det känns helt okej, för idag hämtade jag ut två!!! påsar med medicin för IVF som startar om mindre än en månad!

    Känns både så spännande och riktigt läskigt efter att jag sett alla sprutor jag måste ta! På måndag har jag samtal med läkaren igen som ska gå igen all medicin inför start.

    Känns sjukt att I september (om allt går som det ska) har jag en mycket större chans att faktiskt bli gravid!

    Någon annan som har tid för IVF snart?


    Åh, vad härligt att ni ändå lyckades ha sex! Tänk vad underbart om ni skulle plussa så här innan IVF start

    Wow vad spännande men förstår också att det känns läskigt. Vi ska på intromöte för ivf i mitten av augusti på Linnékliniken. Känns så spännande men känner också en rädsla att man kanske inte får ut några ägg eller att det inte blir några blastocyster.
  • Tue 3 Aug 2021 08:52
    Längtartillvår skrev 2021-08-02 23:01:02 följande:

    Haha, ja man kan ju hoppas. Men jag har noll förhoppningar att det ska gå naturligt. Jag har gett upp nu, antagligen för att jag vet att nu får vi äntligen hjälp.

    Spännande med första mötet, ska de göra undersökningar och så, eller bokas ni in för IVF direkt? Förhoppningsvis går det bra för oss alla, med många ägg och många som blir befruktade.


    Nej jag förstår dig på vilken klinik ska ni göra er IVF?

    Om jag förstått rätt så kollar de hur äggstockarna ser ut, slemhinnan och sen går vi igenom om vi är kandidater för ivf. Direkt efter mötet med läkaren (om de bedömer att vi kan köra på) så får man träffa sköterskor som tar blodprov och sen visar oss hur vi använder sprutorna. Så jag tror att vi ?bara? behöver 1 möte och sedan kan vi starta igång med sprutor direkt vid mens.
  • Tue 3 Aug 2021 11:19
    Längtartillvår skrev 2021-08-03 09:27:47 följande:

    Men gud vad skönt att det går så snabbt! Jag kontaktade en klinik efter bara några månader av försök, (ljög och sa att vi föesökt längre) och nu typ 10 månader senare får vi börja. Vi bor inte i Sverige, så inte någon svensk klinik tyvärr. Hoppas de är lika bra här, fastän det gått långsamt


    Ja verkligen, det är så skönt! Vi hade en tid i juni men då var jag ju gravid. Det känns bra att något för en gångs skull går snabbt, då allt annat går så jäkla långsamt,

    Aha då förstår jag då hoppas jag att ni får en bra och fin upplevelse kring allt, även om man inte alls vet vad man ska förvänta sig! Ska bli spännande att följas åt i tråden
  • Tue 3 Aug 2021 19:14
    Soff skrev 2021-08-03 17:38:40 följande:

    Äl förbi för min del nu då, så 17:e gången av väntan nu då! 

    Hade hoppats på att vi hade fått till en gång till efter äl, likaså förra gången. Men förra gången fick min sambo ångest så det gick inte att få till. Denna gången hade vi besök och min sambo var inte bekväm med att ha sex då (det var morgon och gästerna var redan uppe och vakna). Kan bli jävligt less ibland på att jag försöker ge lite extra och blir bromsad... men men... vi ska ha haft sex tillräckligt. Så bara hoppas. 

    På fredag ska jag ta fsh/östrogen/progesteron-prov! Det blir spännande att se vad det säger. Och så väntar jag på svaret på mitt kortisolprov! 

    Kram!


    Förstår helt vad du menar! Fasen vad tråkigt när man bara vill köra på och så kommer något i vägen. Vi hann bara med 1 gång förra äl och det var på grund av sjukdom och att han inte orkade. Det är klart att man blir besviken, men det är ju också för att man vill detta så gärna. Man vill ju ha kunnat göra allt. Men jag tror verkligen att vi alla gör så gott vi kan med allt och att mycket handlar om tur och att finna det där guldägget <3

    Ska du ta fsh och östrogen på cykeldag 2-4? Det är nämligen de enda dagarna då fsh kan mätas och vara tillförlitligt. Menar inte att komma och låta gnällig eller så. Säger det bara med kärlek och ren välvilja <3

    Håller alla mina tummar för er Soff. Vi är många som kommer jubla när ni får erat plus!!
  • Wed 4 Aug 2021 11:41
    Soff skrev 2021-08-04 00:58:57 följande:

    Aa kan verkligen kännas otroligt frustrerande!.. när man bara har några dagar på sig liksom!...

    Tack för att du påminner en trött hjärna <3 absolut inte gnälligt<3 Ska ta progesteron på fredag iallafall, så får jag vänta med östrogen/fsh då. Hade bara för mig att om man vill kolla balans mellan progesteron och östrogen så ska man ta det vid samma tillfälle? Förvirrad av allt...


    Härligt och bra med progesteron!! Då ser man lite hur väl man ägglossar

    Ja alltså om du vill kolla progesteron och östrogen balansen så absolut, då är du helt rätt ute . Men ta inte fsh då, utan köp isåfall till ett östrogentest och ta tillsammans med fsh på cykeldag 3 så kan du se lite mer om du har högt, normalt eller lågt östrogen i början. Fsh mäter lite hur mycket eller lite kroppen måste jobba för att få fram folliklar! Jag tycker att mina test har varit väldigt bra på att visa när jag varit i balans och inte. Mitt ena fsh värde var förhöjt medan 4 månader efter var det helt i det normala spannet.

    Spännande med ditt kortisoltest. Jag låg inom referens när jag tog det på morgonen. Har inte tagit några under en hel dag som du har. Jag trodde också att det var bättre att ligga lågt än högt, men det är alltså tvärtom? hm. Vad man lär sig nya saker hela tiden
  • Fri 6 Aug 2021 15:17
    Soff skrev 2021-08-06 13:12:10 följande:

    Nu har jag tagit mitt progesteron+östrogentest. Jag beställde ett östrogen+fsh separat som jag kommer ta senare (om det blir aktuellt:)). 

    Jag mätte aldrig tempen vid ägglossning, men tog äl-test. Jag kan naturligtvis inte vara helt säker på då när min äl var, men jag fick äl-smärta på fredagen, så jag gissar att den var då. Jag hoppas det, för tog mitt prog/öst.-test idag och man ska ju helst ta det exakt 7 dagar efter äl. Nu är det bara vänta på svar då! Spännande!

    Lyssnade förövrigt på en pod med Jenny Koos förut på hundpromenaden om menscykeln och fertilitet. Jäklar vad hon är kunnig och intressant att lyssna på. Många av er känner ju säkert till henne, men om ni inte gör det så borde ni verkligen gå in och lyssna på henne. Man lär sig så mycket! 

    Kram på er! 

     


    Åh vad spännande Soff!! Du borde få svar inom ett par dagar

    Ja Jenny Koos är fantastisk! Jag tycker att hon ger en så mycket information som man aldrig haft någon aning om. Har hennes videopaket på Boon och ska faktiskt lyssna lite i helgen igen för att peppa mig själv inför nästa försök. Imorgon kör jag letrozol igen och 5 dagar framåt.
  • Tue 10 Aug 2021 08:59

    Hej på er ni fina människor. Känner så med er ni som fått er mens eller minus på stickan vad den här resan är jobbig. Just nu, för egen del, känns det som att den aldrig kommer ta slut. Men jag försöker läsa på en massa sidor om lyckade historier efter 2 ma/mf i rad och tänker hålla fast vid att det kanske blir jag också som tillslut har en lyckad historia att berätta.

    Nästa vecka åker vi till Fertilitetsplus i Sthlm för mf utredning och för att ta prover på mitt immunförsvar. Hoppas kunna få fin hjälp där. Sen veckan efter det har vi vårat första möte på Linné kliniken.

    Följer Annica Englund (från big brother) som gått igenom ytterligare ett ma/mf (4-5 totalt). På ett sätt känns det ?skönt? att någon med en större plattform vågar skriva och prata om det som annars bara stannar bakom stängda dörrar.

    Jag kör letrozol denna cykeln och är på cd 7 idag. Ska ta sista tabletten imorgon och så kommer nog ÄL runt dag 14-15.

    Stor kram till er!

  • Fri 13 Aug 2021 22:01
    +1
    Soff skrev 2021-08-13 12:21:24 följande:

    Varning för dystert inlägg. Så för er som bara orkar peppande ord just nu behöver inte läsa. 

    Just nu är det bara mörker. Känner att mensen ska komma närsom, igen. Känns totalt hopplöst. Varför kan det aldrig bli vår tur!!??? Är så trött på detta att det inte finns ord. Har haft huvudvärk sen i Tisdags som fortfarande inte helt har släppt, även om det är på bättringsvägen. Detta har brutit ner mig totalt både fysiskt och psykiskt. Har inga krafter kvar. Sen ska mensen dessutom komma! och jag ska behöva hantera kraftig mensvärk och psykisk smärta att det inte gick denna gången heller?? Jag orkar bara inte. Plus att jag nu ska börja jobba i allt detta. Allt gör bara ont. Och det är smärtsamt att jag i detta läge känner så mycket ilska. Varför ska det vara så jävla orättvist?! Varför ska vissa vara så jävla privilegierade för!?? Varför kan inte jag bli en av dom!? Förtjänar jag det inte!?

    Denna gången gör det bara så ont ända in i själen. Förmodligen för att jag är så svag av alla dessa dagar med huvudvärk också. Har inga krafter nog att bekämpa detta. Kan man få några positiva besked någon gång? Kan det bara vända snart? Vet inte mer vad jag ska säga. Bara gråter och vill helst bara slå mig medvetslös tills allt löst sig. 


    Åh vännen, vad jag känner med dig <3

    Livet är så fruktansvärt orättvist och man känner en sån oerhörd smärta i att vara i den här situationen. Jag kan knappt se gravida eller vara kring barn då det gör alldeles för ont. Jag tror att någonstans mitt i det hela så måste vi få känna så här. Vi måste få känna att allt suger och vi måste få känna att det är orättvist, för det är det. Så var snäll mot dig själv och låt dig vara nere. Skrik, gråt eller få ut känslorna för att sedan kunna börja läka lite igen. Kanske skriva ned känslor och tankar, eller prata med någon? Jag kommer att söka hjälp om jag fortsätter att känna så här. Jag behöver få ventilera men också få hjälp hur jag kan få energi tillbaka igen. Och Soff, vi förtjänar också att bli föräldrar och vi kommer bli föräldrar en dag <3

    Jag tror att vi som befinner oss i den här situationen kommer att vara så mycket mer tacksamma och glada över våra barn, just för att vi har fått kämpa och väntat så så så länge. Vi kommer bli fantastiska föräldrar när våra små kommer. Oavsett hur de kommer till, så kommer det att vara våra mirakel. Du är inte ensam, och du förtjänar att bli mamma!

    Stor kram
  • Mon 16 Aug 2021 21:21
    Soff skrev 2021-08-16 20:42:05 följande:

    Tog blodprov idag på CD4 igen som visade följande;

    Östradiol: 202 pmol/L

    S-FSH: 6.6

    Ligger jag lite högt på Östrogenet?.... :/ 

    Förra provet som jag tog var progesteron och östrogen 1 vecka efter äl som visade progesteron: 59 och östrogen: 694 


    Hej Soff,

    Dina prover ser superfina ut. Du ligger inte för högt på östrogen. Man vill att man ligger under 270 vilket du gör tillsammans med ett lågt fsh vilket är fantastiskt.
  • Tue 17 Aug 2021 11:52
    Tildasafira skrev 2021-08-17 09:18:50 följande:

    Godmorgon alla!

    Min magkänsla stämde och idag började jag blöda igen <\3

    Känns fruktansvärt. Jag har åtminstone en tid för utredning av min sköldkörtel på måndag äntligen, hoppas jag kan få lite svar där och medicin som kan förhindra att min kropp stöter ifrån sig allt. Känner mig riktigt deppig idag även om min magkänsla förvarnat mig.


    Hej,

    Har läst dina meddelanden och lider verkligen med dig Har du fått lämna progesteronprov på dag 7 efter äl?

    Om inte annat så kan du kontakta kvinnokliniken/gyn och förklarar läget om att du plussar ofta men aldrig får behålla. Förhoppningsvis så krävs det kanske ?bara? progesteron tillskott för att det ska gå hela vägen. Sen vet jag av egen erfarenhet vilka ruttna människor som man ibland får prata med. Om du inte får via ?vanliga? gyn så kan du privat. Stort lycka till <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet