• Steeph

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Msofie skrev 2021-11-04 10:28:26 följande:

    Hej fina ni,

    För en del kanske detta kommer trigga, för andra kanske det ger hopp. Men vill göra en uppdatering för er som kanske är intresserade!

    Kort bakgrund, gjort två IVF, en i maj och en i september, där vi inte fick några embryon av totalt 9 till frysen. Första återinföringen fungerande inte heller. Inget gick åt vårt håll och vi har förkrossade.

    Jag plussade på min andra återinföring med ett två dagars embryo. Idag är jag 7+3 och såg idag det lilla livet med ett tickande hjärta. Vad jag känner idag, är att 17 månaders kamp var värt det i slutändan. Att se hjärtslagen var den galnaste känslan jag upplevt. Vi är inte helt out of the woods än, men vi är hoppfulla.


    Vilka fantastiska nyheter!! Stort stort grattis <3
  • Steeph
    Soff skrev 2021-11-04 11:06:58 följande:

    Åh :(( </3 än är ju inte hoppet ute, men förstår dig helt att du skyddar dig själv genom att ställa in dig på detta. Fy fan.. ja det är inte enkelt.. hade också tänkt att jag till denna julen var gravid.. och hade ju också hoppats på förra... men denna DEFINITIVT typ.... ja..... livet...... kram<3 (jag håller ändå tummarna<3)


    Vickan31 skrev 2021-11-04 12:13:34 följande:

    Kära du, som jag önskar att det inte skulle vara så här svårt och tungt och ovisst! Det är så orättvist, hur man månad efter månad ska behöva kastas mellan hopp och förtvivlan, och jag förstår om du inte kan hoppas just nu - men vi hoppas åt dig <3

    Känner precis samma sak, det där om att vi hade hoppats på att vara gravida redan förra julen men att oddsen nu är dåliga att vi ens ska hinna bli gravida till denna jul. Om vi istället blir gravida i början av nästa år kommer såklart glädjen att vara minst lika stor som om det skedde nu till jul, och jag hoppas att både du och jag och alla här inne som inte plussat än kan hitta sätt att få en fin avslutning på året i alla fall <3 


    Bästa bästa ni <3 Ja fy :( det är verkligen bara oro, sorg, väntan och längtan. Jag ville verkligen så gärna vara gravid denna jul. Efter ett riktigt riktigt skitår rent privat med en hel del annat så har det varit min högsta önskan, men tyvärr blir det inte så.

    Gud vad jag önskar att vi alla får våra plus och barn år 2022 och att vår sorg förvandlas till lycka <3

    En positiv sak är iaf att ett av våra 6 dagars blev en blastis så vi har 5 i frysen som väntar <3
  • Steeph

    Det blev minus för mig på första insättningen (det var väntat) men vi får faktiskt göra en till insättning om 3 veckor (om allt ser bra ut). Så nu försöker jag boosta kroppen med mycket vila, bra mat och lite träning så att den kanske vill ta emot ett liten blastis.

    Hur går det för er andra?

  • Steeph
    Soff skrev 2021-11-11 11:11:53 följande:

    Åh :( ledsen att du fick minus </3!! :(( men låter ju toppen att du inte behöver vänta länge på nästa insättning <3 Håller verkligen tummarna för nästa insättning<3 

    Jag har äl närsom nu så vi är i det skedet.. sen ska jag ge det ytterligare ett försök med progesteronkräm och se om det kan göra något. 

    Kram <3 


    Tack vännen! Ja det känns ändå skönt att få köra igång snart igen

    Åh heja heja kroppen och dig! Vad bra att du testar progesteronkrämen en gång till. Håller alla tummar och tår för er < 3
  • Steeph
    Vickan31 skrev 2021-11-11 17:06:21 följande:

    Neej vad tråkigt att det blev minus! :( Hur menar du att det var väntat, om det är okej att jag frågar? <3 Sjävklart blir ju fokus dock på insättning nummer 2 som är väldigt snart nu! :D

    Om min mens är så punktlig som den brukar vara så kommer jag med största sannolikhet att få börja med IVF nästa vecka! Jag fick dock inget fullt utslag på ÄL-testerna denna cykel så jag vet inte om/när jag hade ÄL, men hoppas att det inte blivit något knas nu när hjälp är så nära.

    Stor kram till dig, hejar så mycket på ditt nästa embryo som ska få sättas in om 3 veckor! <3 


    Tack vännen <3

    Absolut får du fråga. Jag hade tagit gravtest sedan ruvardag 4 (äl+9) och fortsatte fram till ruvardag 9 och sen kom mensen så jag visste att jag inte var gravid.

    Men wow vad härligt Vickan! Nu hoppas vi att du antingen blivit gravid och att mensen håller sig borta, eller att mensen kommer punktligt så ni kan starta <3 stor kram
  • Steeph
    Gulgja skrev 2021-11-12 11:07:21 följande:

    Hej allihopa,

    Jag kan berätta om mitt första äggplock. Natten till äggplocket så fick jag så fruktansvärt ont i högra sidan av magen, precis där äggstocken är. Smärtan gick inte att lindra, varken med vetekudde eller Alvedon. Vi bestämde oss för att åka till gyn akuten. Där fick jag morfin och blev tillsagd att det kan vara så att min äggstock vridit sig runt sig själv och jag behöver opereras. Jag sa emot ganska bestämt eftersom jag inte ville att äggplocket skulle ställas in. Bad dem att vänta tills jag fått tag på min IVF läkare. Läkaren svarade på mitt mejl 6 på morgonen och sa att äggplocket ska bli av och att jag får komma dit för undersökning. Ingen var gladare än mig. Smärtan hade blivit bättre med hjälp av all morfin jag hade fått under natten. Klockan 9 hämtade maken upp mig från kvinnokliniken avdelning och vi begav oss mot äggplocket. Vi fick ut 23 ägg. Jag var så lycklig. Vi fick åka hem och jag vilade hela kvällen och natten gick bra. Dagen efter äggplocket (onsdag) så känner jag att samma smärta som jag hade på måndagen innan äggplocket började komma tillbaka. Kl 22 var smärtan så outhärdlig så jag fick åka till gyn akuten igen. Denna gång blev jag akut opererad under natten och fick tömmas på 3 L blod som hade samlat sig runt äggstockar och livmoder. På morgonen hade jag tid med IVF läkaren som skulle ge oss besked om hur många ägg som blivit befruktade. Jag låg illamående och yr från nedsövningen och fick veta att endast 7 av 23 blivit befrukade och de 7 som blivit befrukade var avvikande. Hela min värld rasade. Nu ligger jag nyopererad med de sämsta nyheterna man någonsin kan få. Hur tar man sig upp från något sånt här? Jag ville bara ha bra fina ägg, inget mer. Fick info om att de ska försöka odla alla 7 och på tisdag nästa vecka så vi tillbaka och diskutera nästa IVF och även få veta hur de 7 ser ut men jag skulle inte ha höga förhoppningar enligt min läkare. Fick order om att börja äta Q10. Har ni några tips? Vad gör man för att förbättra kvalitén?


    Nej men åh fy vilken upplevelse du fick är så ledsen för din/er skull. Jag kan inte ens föreställa mig hur du mår nu finns här om du behöver ha stöd <3

    Mitt första tips är att verkligen vila och ta det lugnt nu så kroppen får komma tillbaka. Jag hade förstorade äggstockar en vecka och hade väldigt ont.

    Gällande äggkvalité så rekommenderar jag boken ?it starts with the egg?. Jag har tagit Q10 eller ubiquinol i snart 1 år. Sen tar jag även melatonin, NAC, acai, Thorne prenatal, d vitamin och extra järn. Kommer att fortsätta det tills jag blir gravid eftersom jag inte vet om jag kommer behöva genomgå ett till äggplock.

    Stor stor kram! Ta hand om dig!
  • Steeph

    Hej bästa ni. Jag har varit lite tyst på ett tag.

    Jag gjorde min andra insättning (FET) den 4e december och plussade igår (ruvardag 5). Det är fortfarande väldigt tidigt, men just nu är jag gravid och jag hoppas så att det ska gå bra efter våra 2 ma.

    Jag har läst en hel del och Vickan, vilka fantastiska nyheter med några blastisar i frysen. Vad härligt att du också hade återföring lördagen den 4e. Då är vi exakt på samma ruvardag idag.

    Soff, jag hoppas det kommer fler återbud så att ni får chansen med ett möte innan jul. Jag förstår att ni bara vill komma vidare i processen <3

    Tildasafira, herregud vilken mardröm. Vad jag hoppas att du kryar på dig nu och att du snart mår bättre. Håller alla tummar för dig <3

    Gulgja, vad glad jag blir att läsa att ni fick några blastisar efter först ett par mörka nyheter, så så härligt och så glad för er.

    Nu kan jag knappt citera fler.

    Men jag önskar er alla så mycket kärlek, tur och lycka. Ni är fantastiska!

    För min del blir det en dag i taget.

  • Steeph

    Tusen tusen tack alla <3

    Jag trodde inte alls på denna gång. Jag var så nere och ledsen dagen innan jag tog testet. Så ni kan ju tänka er förvåningen av att sedan mötas av ett svagt plus, och redan så tidigt.

    Önskar att ni alla andra får era plus och att vi alla får våra små. Fasen vad vi kämpar hela tiden. Jag kommer att hänga kvar i bakgrunden och fortsätta läsa om era resor. Stor kram, ni är bäst.

  • Steeph
    Soff skrev 2021-12-13 11:10:10 följande:

    Goda nyheter här! <3<3 

    Dom ringde igen från reproduktionsmedicin i Huddinge! Vi har fått ett nybesök på tisdag nästa vecka! Är såå lättad att vi får komma dit innan detta året är slut, och äntligen få komma igång med processen <3 Känns så himla bra. Man har gått runt i ovisshet så himla länge, när man ska få komma framåt, och äntligen har vi ett konkret datum! 


    Men gud vad härligt Soff så skönt för er att komma dit innan jul och känna att det jag dragit igång.
  • Steeph
    Vickan31 skrev 2021-12-14 15:34:52 följande:

    Sorry för så många inlägg på raken, men nu kommer en liten uppdatering från mig också så ska jag försöka att inte ta över tråden ;) Det är tyvärr en inte så glad Vickan just nu för jag har börjat blöda nyss på ruvardag 10 (testdag på måndag, ruvardag 16) och känner bara att allt hopp har försvunnit. Ringde till kliniken och de sa att allt jag kan göra nu är tyvärr att vänta, men att det inte behöver vara dåliga nyheter utan det kan blöda lite i början på en graviditet inte minst pga Lutinus som gör slemhinnorna sköra. Men det är så svårt att hålla hoppet uppe, tårarna bara rinner och jag orkar inte med det här att det alltid ska gå så himla dåligt när det gäller just det man önskar mest av allt i hela världen...


    Bästa du <3

    Vad ledsen jag blir att du börjat blöda man ska inte ge upp hoppet för snabbt, men har du tagit något test? Jag håller tummarna så hårt att det ändå bor en liten där inne.

    Jag vet att det sista du kanske behöver är pepp. Men både jag, Apan95 och Msofie lyckades på vår andra insättning. Det gör inte att det du känner just nu gör mindre ont, men det kanske skänker dig lite hopp inför framtiden (om du inte redan är gravid).

    Du är fantastisk och jag hoppas så att du ändå är gravid. Jag kommer fortsätta hålla tummarna för dig <3

    Och tusen tusen tack för grattis. Vi är glada och livrädda på samma gång.

    Världens största kram till dig!!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet