• Janni91

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2021-09-02 09:37:14 följande:

    Jag håller med, statistik är väldigt svårt att gå efter just eftersom det kan vara missvisande och bero på många olika faktorer om en klinik har en hög eller låg procentsats tänker jag. Samma med patientnöjdhets-undersökningen som finns, det ger visserligen en hint men om någon fått ett bra bemötande kan ju vara väldigt subjektivt vad den personen anser är en 1:a eller 10:a på skalan, samt att det ofta är individnivå bland personalen så någon kan ha blivit dåligt bemött av en läkare som sedan slutat, eller så fick den byta till en annan läkare på samma klinik som visade sig vara mycket bättre. Så ja, lite svårt med statistik men bra att den finns ändå :) 


    Vad bra att du kunnat fråga om rekommendationer, jag känner nästan ingen som gjort IVF i Stockholm (jag kommer ursprungligen från Norrland) och många skyltar ju inte med det direkt så jag tänkte att jag ringer några olika kliniker och frågar om tillvägagångssätt, kötid m.m. så får vi se vad magkänslan säger.


    Vad hemskt att du fick det bemötandet på den förra kliniken, men om flera rekommenderat Nordic IVF så skulle jag strunta i statistiken eftersom den som sagt kan vara ganska missvisande ibland och gå väldigt upp och ner. 

    Håller tummarna att ni hittar en bra klinik om det behövs, men hoppas såklart att ni plussar innan det med hjälp av medicinen du fått <3 


    Verkligen, men patientnöjdhets-undersökningen har jag helt missat. Ja, det är ju väldigt individuellt. Jag är dessutom väldigt känslig som person och tar illa upp när vänner och läkare säger till mig att jag ska slappna av eller "men ni har ju inte försökt så länge"...

    Då förstår jag, det låter som att du har en bra plan! Hoppas ni hittar en klinik som känns helt 100! Tack detsamma <3 
  • Janni91
    Längtartillvår skrev 2021-09-02 14:51:43 följande:

    Hej gruppen,

    Har min bim imorgon, och hade hoppats att den skulle komma nån dag tidigare, som den brukar göra, iom att vi nu ska få börja med ivf. Så fort mensen kommit ska jag maila kliniken så sätts allt igång. Men såklart har det nu blivit en cykel helt annorlunda från alla andra.

    Har alltid haft spottings någon dag innan, och de senaste månaderna fått spottings runt en vecka innan mens. Den här gången ingenting, inga spottings överhuvudtaget, och lite mensvärk till och från. Var tvungen att ta ett testa tidigt test imorse som var negativt såklart :( så himla irriterande att mensen inte kommer när man verkligen vill att den ska dra igång.

    Så trött på den här siten, hatar att vi ska behöva göra ivf och hoppas att det ska gå vägen iaf. Så skönt att vi är fler som ska gå igenom det här samtidigt.

    Fortsätt kämpa alla <3


    Men åh, så synd att det var negativt! :( det är ju så typiskt att den ska vara senare just nu! :( Förstår att du blev hoppfull när du inte hade några spottings, det hände mig en månad också men det var ändå inget för mig heller.

    Håller tummarna för er <3 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-09-03 12:12:08 följande:

    Efter en väldigt jobbig vecka med nervositet och stress för vad som kommer hända, om det kommer ta längre tid etc. i.o.m att vår remiss har fått en komplettering och skickats till Huddinge på nytt, så fick jag idag tag på de jag skulle. Dom kommer ta tag i vårt ärende snarast så kommer inte dröja länge innan dom gör en ny bedömning för oss. Och om allt då går som det ska så kommer vi få ett nytt brev där vi ska få välja klinik ganska snart. Jag bara håller tummarna nu att det blir så, så vi inte stöter på ytterligare saker. 


    Men så skönt att de kommer ta i det snarast, då hoppas vi på bra besked inom kort!! :) 
    apan95 skrev 2021-09-03 14:21:15 följande:

    Sådär ja!

    Nu ligger de en liten blastis och flyter omkring i livmodern på mig! Testdag 17 september då men kommer absolut börja testa tidigare än så kan jag lova haha!

    Frågade även om jag kunde ta vaccin nu då jag avvaktat detta. Men hon rekommenderade mig att INTE göra det nu då jag klassas som gravid och bör därför vänta tills efter v. 12. Kommer helt enkelt få ljuga på jobbet om att jag ska ta det nu och sen säga att jag gjort det för de börjar bli lite diskussion och ?krav??


    Ohh, så spännande! Håller tummarna för er! :) 
    Längtartillvår skrev 2021-09-03 18:11:39 följande:

    Nu kom mensen äntligen, på beräknad bim utan några som helst spottings innan. Tar det som ett bra tecken inför kommande ivf. Hsr mailat kliniken idag, så förväntar mig att börja med tabletter om ca 14 dagar. Om allt går enligt planerna bör jag veta om jag är gravid eller inte i slutet på oktober.


    Skönt att den kom igång nu och det är ju jättebra att du inte hade några spottings! Det är ju ett jättebra tecken på att kroppen börjar komma i balans :) 

  • Janni91
    Bx3 skrev 2021-09-04 11:01:12 följande:

    Hej!

    Jag hoppar gärna in här, den första tråden jag läst som jag känner att jag ?passar in i?. :P

    Jag är 32år och min sambo 38. Han har barn sen innan men inte jag. Vi har försökt sen maj 2020, var på första mötet på fertilitetsmottagningen feb 2021. Några dagar innan jag skulle spola äggledarna för att se hur dom såg ut så plussade jag för första gången. Fick göra ett tidigt vaginalt ultraljud v 5 men syntes inget, fick göra ett nytt v 6 och då konstaterade dom att jag hade ett utomkvedshavandeskap i vänstra äggledaren. Förjävligt kändes det kortfattat. En timme senare fick jag en spruta methotrexat (cellgift) som ska få ut embryot. 6 dagar senare fick jag ringa 112 och åka med blåljus in på akut operation, visade sig att sprutan inte fungerat och min äggledare brustit. Hade nästan 2 liter blod i buken. Pga cellgiftet fick jag inte bli gravid närmsta 3 månaderna så vi började försöka igen i juli 2021. Har vårt första möte för IVF 13/9 men vi fortsätter försöka spontant. Är på ÄL + 11 idag och testade neg. BIM är senast 7/9, har allt från 28-32 dagar i cykeln så lite svårt att veta.

    Ni som börjat med ivf, vad händer/sägs på första mötet?


    Hej och välkommen hit! Usch vad hemskt att ni har behövt gå igenom det, beklagar verkligen! :(

    Spännande att få börja med ivf i alla fall, hoppas att första mötet känns bra! Vi planerar att börja med ivf om någon månad så har inte varit på något möte än, tänkte kontakta kliniken om/när nästa mens kommer :) 
  • Janni91
    Bx3 skrev 2021-09-05 16:16:12 följande:
    Tack snälla!

    Okej, spännande för er också då! :) brukar du ta ÄL-test eller? Fick positivt ÄL-test denna månaden och det var första gången på 1 år så har lite högre förhoppningar nu än jag haft tidigare.. Jag brukar ha 28-31 dagar i cykeln och är på dag 30 idag och har fortfarande inte fått mensen.. tog cb digital imorse som var neg, typiskt att det ska vara en av mina långa cykler just denna månaden när det är sista försöket innan ivf.. :P håller tummarna för dig!
    Fy vad trist att det var negativt, hur många dagar efter ägglossning är du? Åh, förstår att du blev hoppfull då! Håller ändå tummarna :) 

    Tack! :) Jag gjorde det i början men fick typ aldrig positivt förutom på Apoteket hjärtats tester så jag slutade med det och försökte mer hålla koll på sekret. Tog dock ÄL-test denna månaden för jag har fått Cyclogest utskrivet så jag var tvungen att ha lite mer koll på när ÄL var så jag inte tog "progesteron" innan ÄL och skjuter upp den istället. Så jag är också lite extra hoppfull denna månaden :) Är på ÄL+5 nu och tiden går så sakta..
  • Janni91
    Bx3 skrev 2021-09-05 22:25:12 följande:
    Jag är på ÄL+12 idag, var rosa på pappret när jag gick på toa precis så det var mensen som kom. Så nu ställer vi om och siktar på ivfen istället! Ja jag har också haft svårt med testen :/ ååå det förstår jag att du också är då! Jag håller tummarna för att mensen håller sig borta för dig! Värsta tiden är verkligen efter ÄL när tiden går i slow motion..
    Åh, usch vad tråkigt, det är alltid lika jobbigt när mensen kommer :( Skönt att få påbörja ivf snart i alla fall! Tack snälla :) 
    RH93 skrev 2021-09-06 06:41:22 följande:

    Så har ännu en mens kommit. Tagit ett negativt test i helgen, haft lite rosa flytningar och mensvärk så var ganska förberedd på detta och har hunnit sörja redan. Hade mycket hopp denna cykel då allting kändes väldigt bra och vi fick till det bättre än på länge. Men vid detta laget vet man ju att det inte räcker. Ska försöka hålla kvar vid den känslan ändå och ta hand om mig själv och vara så positiv jag kan. Nu i veckan ska min sambo ta spermaprov och jag ska boka in tid för spolning.


    Jäkla mens! :( Hoppas verkligen du kan hålla kvar vid känslan! Hoppas spermaprovet ser bra ut och att spolningen gör susen! 
  • Janni91
    Majsan187 skrev 2021-09-09 17:24:25 följande:

    Har läst mycket om trombyl men det tror jag inte de testade för då. Jag fick lite känslan av att de tyckte vi var lite löjliga som sökte hjälp efter bara två missfall som de kallade det. Men det var som att jag hade en känsla av att något var fel redan då. Och då sökte vi ändå privat. Men jag förstår precis känslan av att vilja göra något annorlunda, känns som att då kan man hoppas på något sätt att det kanske var just det som orsakade det. Men först ska man ju ens ha turen att bli gravid igen. Vill helst få tips/råd av en läkare men känns som att man knappt har något att hämta där. De gånger jag velat titta så att allt bara ser okej ut efter missfallen har jag känt mig som en idiot för att jag ens ringt. Mitt TSH-värde låg på 3,9 vilket är normalt men ändå över vad jag läst mig till ska vara optimalt när man vill bli gravid. Till slut fick jag en läkare via nätet att skriva ut det men på fertilitetskliniken kommenterade de inte ens det. Vet att jag greppar efter minsta lilla men har någon testat akupunktur?


    Beklagar verkligen dina missfall! :( Håller tummarna för att du blir gravid snart igen och att det går hela vägen! Jag såg att du skrev om TSH, 3,9 är ju precis på gränsen eftersom vårdens övre referensintervall är 4. Jag har också förhöjt TSH men ändå inom referens så jag gör det jag kan för att stötta sköldkörteln nu för att på så sätt. Har du tagit fler prover? TSH kan vara tillfälligt förhöjt, mitt har varit 4,3, 3,3 och 3,1..Har inte testat på akupunktur, bara zonterapi en gång och ska nog gå ett par gånger till :) 
    Soff skrev 2021-09-09 12:28:49 följande:

    Uppdatering från mig. Jag fick ju återigen besked om specialistvård, trots att vi inte behöver det. Och detta gör mig så himla frustrerad och ledsen. Min läkare erbjöd sig att ringa dom på reproduktionsmedicin igår, och kolla vad som händer egentligen. Blev väldigt glad att hon kunde göra ett försök, för jag har inte ork kvar knappt. Hon ringde tillbaka till mig och sa att dom på reproduktionsmedicin hade sagt att vi står i kö för vanlig ivf (jag antar hos dom). Jag blir så förvirrad. Först får jag ett röstmeddelande att dom bedömt att vi ska få specialistvård, sen står vi i kö för vanlig ivf hos dom!? Vad är det som gäller egentligen!? Och vi vill ju kunna välja klinik! Vi vill inte ha vår ivf i Huddinge, då det är så meckigt att behöva ta sig dit. Dom utsätter en för sådan enorm stress! 


    Jag ställde mig i telefonkö igår, och har fått en telefontid hos dom imorn på förmiddagen, så får se då vad dom säger om detta. Man börjar nästan undra om det är man själv som är knäpp i huvet som inte fattar nåt!? eller om det faktiskt är såhär rörigt!? 


    Men alltså vad håller de på med? Förstår verkligen att du är förvirrad, det är verkligen inte okej! Hoppas du får tydliga besked och att ni får välja klinik <3 
    Tildasafira skrev 2021-09-08 16:11:56 följande:

    Hej tjejer! TW på detta meddelande! Vill absolut inte trigga någon och vi alla går igenom olika resor med olika svårigheter! I mitt fall så är ju problemet att få behålla och jag får tidiga missfall gång på gång?

    Hur som, min ägglossning blev tidig och har nog bim den 11/9 istället för den 15e. Min tempkurva har ballat ur efter att jag tog vaccin dos 1 vid min senaste mens. I direkt anslutning till äl så höll sig tempen endast strax ovanför medellinjen så jag började fundera på om jag ens haft ägglossning. Började ta ältest vid äl+5 för att se om den kanske kommer sent(i och med vaccinet). Men ältest var starkt positiva varje gång så jag tog ett gravtest redan på äl+7 och plusset dök upp. Tempen höjdes sedan vid äl+8. Problemet är att det som vanligt inte ökar särskilt mycket även om alla test jag tagit varit positiva och såklart är jag då orolig för ännu ett tidigt missfall. Går runt med en ständig ångest och vet inte vad jag ska ta mig till. Orkar verkligen inte med ännu ett missfall. Så samtidigt som jag försöker hålla hoppet uppe så känner jag mig helt krossad. Hur kan man hantera denna ovisshet och ångest? Har någon nåt bra tips på hur man kan fördriva tiden och tänka på annat?

    Ni är bäst!


    Åh, grattis till plusset och denna gången hoppas jag verkligen att det är er tur!! Kan tänka mig att det är fruktansvärt jobbigt även om jag inte är i samma situation :( Lite dåligt med tips från min sida, jag är på ÄL+9 idag och tycker tiden går så sakta...det som hjälper mig lite är att boka in saker som promenad eller fika med någon vän, bara att vara ute i naturen eller bli uppslukad av en bra serie :) 

  • Janni91
    Majsan187 skrev 2021-09-09 19:28:05 följande:

    Jag kanske skriver helt rörigt. Det är helt nytt för mig att skriva här men jag hoppas att ni hänger med. Kändes skönare än vad jag trodde att få skriva av sig lite för även om jag har vänner som lyssnar är det ändå en sån stark känsla av att man inte förstår om man inte varit där själv.

    Läkaren skrev ut lägsta dosen levaxin och sen följde jag upp 6 veckor senare genom att testa via Werlabs och då hade det sjunkit till 1,5 alla fall så jag tänker att det är bättre alla fall men jag är så trött som ni skriver att försöka leka läkare själv. Jag har också varit helt besatt av att få tag progesteronkräm och hittade till slut en utländsk sida som man kunde beställa progesterall från men samtidigt kanske man behöver någon form av uppföljning så att man tar det rätt. Men man blir ju desperat att hitta något men jag känner också att jag är så trött på att lägga pengar på alla kosttillskott, tester, privata läkarbesök, alla dessa försök man ändå gör.

    Zonterapi har gått mig förbi, trodde knappt något hade gjort det. Vad är det för något?

    Skönt att höra att så många av er ändå kommit in i någon slags vårdsystem och får hjälp. Det är nästa steg för oss också just nu.


    Oj, vad bra att det sjönk så mycket antar jag! :) Håller helt med dig, är också trött på att leka läkare själv. Jag letade också efter progeteronkräm men fick Cyclogest utskrivet så jag testar det nu för att se om det hjälper.

    När jag var på zonterapi masserade/tryckte hon på olika punkter på fötterna, öronen och benen. Det gjorde ganska ont faktiskt, vilket tydligen tyder på mer obalans. Men det var ändå kul att testa :) 
  • Janni91
    Steeph skrev 2021-09-10 09:54:34 följande:

    Nu kommer jag med en ganska udda fråga. Hur mycket mens har ni? Alltså hur många dagar och ungefär hur mycket blödning?

    Min på minipiller var 5-6 dagar med bra flöde 3 dagar sen började det minska. Har varit utan mini piller i 1,5 år och mensen ligger på max 4 dagar. Då är det mindre flöde, sen 1 dag med rikligt, sen minskar det ned. Nu så här efter 2 medicinska aborter och covid vaccin så verkar jag ha fått 3 dagar bara. 1 dag riktigt, en dag med medel och en med lite. På VUL vid äl sa de att slemhinnan såg fin och tjock ut och hade en lutealfas på 15 dagar. Ändå så oroar jag mig över att det är min slemhinna som inte tjockar på sig alls som den ska som tur är så hjälper väl ivf med den biten i och med att jag ska göra frysåterföring, då kan de preppa slemhinnan men ändå


    Jag blöder också mindre nu än när jag gick på p-piller. Jag blöder 3-4 dagar men det är inte några mängder. Jag byter menskoppen två gånger per dygn och den blir typ aldrig full. Är det ett tecken på att sleminnan inte är tillräckligt tjock? När jag var på undersökning sa de att den såg "tjock och fin ut". Jag har dock en kort lutealfas så tar ju Cyclogest nu.
  • Janni91
    Steeph skrev 2021-09-10 12:05:24 följande:
    Ah då är jag inte ensam iaf med det här. Alltså skulle säga att det KAN vara ett tecken på att slemhinnan inte blir tjock (över 8mm). Jag har haft en blåsa på 17 mm och slemhinna på 7.8 och de tyckte de var bra i och med att slemhinnan fortsätter bli tjockare innan ägget släpper. Så jag har väl kanske runt 8-8.5, iaf på letrozol. Det gnager dock lite i mig i och med minskad blödning. Men jag ska kanske inte oroa mig och har din sagt att den ser fin och tjock ut så är den det .
    Okej, jag förstår! Alltså det är ju inte lätt att veta för vården verkar tycka att det mesta är normalt och pratar sällan om vad som är optimalt...Tack :)
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet