• RH93

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Soff skrev 2022-02-05 17:46:21 följande:
    Spännande <3 Det går framåt! <3 förstår din oro, man vet ju inte hur allt ska kännas eller gå till när man gör det första gången. Kommer nog känna samma sak ><... men du ska se att det kommer gå jättebra <3 dom har koll på läget <3 Kram
    Ja ska försöka förlita mig på att dom vet vad dom gör :) tack för stödet <3
  • RH93

    Hej hörni. Idag va det dags för ultraljud nummer 2, är just nu på sprutdag 10. Tyvärr såg det inte heller så bra ut. Det va bara 1 äggblåsa på vardera sida som va större, tror hon sa kanske 13-15mm eller nåt sånt. Så först sa hon att vi nog skulle behöva avbryta behandlingen. Hon sa att jag hade jättemånga små blåsor och alla mina prover ser bra ut, slemhinnan va också superfin så det borde vara fler ägg. Att det inte är det är antagligen för att den ursprungliga dosen va för låg. Hon gick iväg sen och pratade med nån annan och de bestämde att vi ändå skulle köra på några dagar till på den höga dosen för att se om det kommer igång mer. Hon sa att det kan vara så. Ska tillbaka på lördag igen, men om det då inte finna fler äggblåsor blir det avbrutet då dom såklart inte vill förbruka ett försök på ett dåligt resultat. Under tiden hon va iväg hann jag bryta ihop och börja gråta bakom munskyddet. Hon va dock supergullig och väldigt hoppfull om att detta förr eller senare kommer gå jättebra. Jag har tappat hoppet lite, det var så nedslående föe jag va inte riktigt beredd på att det skulle gå dåligt redan här. Tänkte att det kan ta några försök med återföring men att det ändå skulle bli ett äggplock liksom. Men inget är lovat i denna process.

  • RH93
    Soff skrev 2022-02-09 16:25:19 följande:
    Men åh <3 :( förstår verkligen din besvikelse.. :(( tänk att vi härinne ska behöva stå ut med så mycket tårar och smärta. Känner verkligen med dig. Jag håller SÅ tummarna för att de extra dagarna kommer att göra susen för de små äggblåsorna <3 Kramar! 
    Ja verkligen, om andra bara visste vad vi går igenom. Så mycket upp och ner. Tack fina Soff <3 kram!
  • RH93
    Steeph skrev 2022-02-09 20:32:24 följande:
    Hej!
    jag vill skicka lite pepp. När jag hade använt sprutor i 7 dagar så hade jag ingen över 10 mm. Då hade jag 225 menopur. Ökade dosen till 300 i 4 dagar och nytt ultraljud visade 2 över 12 mm och en massa mindre på 8-9 mm. Min läkare chockhöjde dosen till 400 och då kom det igång. Jag stimulerade i 5 dagar till på det. På äggplocket plockades 15 ägg, 9 befruktade och vi fick 6 blastocyster  
    ibland är kroppen lite seg i starten och OM det skulle avbrytas då vet de exakt vad din kropp behöver för dos från början för att få ett fint resultat. Jag förstår dock att du känner dig nedslagen. Men jag hoppas verkligen att din kropp bara behöver lite längre tid stort lycka till! 
    Åh tack så mycket för din pepp, det behövs verkligen! Kul att höra att det kan skilja sådär när man höjer dosen. Ja det har du helt rätt i, om det blir en nästa gång så kommer det säkert gå jättebra eftersom allt som sagt ser bra ut i övrigt. Tsck!
  • RH93
    Soff skrev 2022-02-11 12:05:41 följande:

    Nu har vi ÄNTLIGEN fått klartecken till 100% att vi får börja vår IVF nästa vecka <3 känner mig så enormt lättad. Har varit några riktigt jobbiga dagar när man gått omkring i ovisshet.


    Så inväntar mensen i början på nästa vecka nu då <3 


    Kram och trevlig helg på er <3 


    Åh så kul Soff och förstår lättnaden! Så spännande att ni snart är igång.Trevlig helg <3
  • RH93
    Carina82 skrev 2022-02-12 12:32:52 följande:
    Ville bara skicka en lycka-till kram idag <3 
    Men åh va fin du är <3 det gick faktiskt bra idag. Vi har inte fått avbryta. Det fanns nu runt 5-6 tror jag hon sa på ena sidan och 1 på andra sidan som va större. Så min kropp verkar svara bra på den högre dosen. Fick en ny tid för ett 4e ultraljud på måndag. Hon sa att om det fortsätter växa som hon tror borde vi kunna göra ägguttag någon gång mellan onsdag-fredag. Så vi kämpar på lite till!
  • RH93

    På torsdag får vi göra äggplock Gråter. Det fanns 6-7st idag som såg bra ut. Så tacksam och längtar. Min rädsla har typ försvunnit, känns som man kan klara av vad som helst bara det går bra sen.

  • RH93

    Har som vanligt svårt att citera så svarar såhär istället:

    MsTintin: jag valde att vara hemma varje kväll för att ta sprutorna. Det blev bara lättast då dels min sambo tog sprutorna på mig och dels använde jag också lokalbedövande plåster för fyremadelsprutan som behövde sättas på 1h innan och sedan torkas bort innan stick. Jag tänker att man absolut kan ta med sig sprutorna och smita iväg på en toa eller så dock. Det viktiga är bara att du ser till att ha något bra ställe att lägga sprutorna på tills du är hemma igen. Det kommer nog gå toppen :) 

    Soff: guud så kul att du ska få börja nu. Äntligen!
    Carina82: håller tummarna att ni får sätta igång nästa vecka!

    Hoppas på många plus för oss alla framöver <3

  • RH93

    Va skönt att höra Janni att allt ser bra ut för dig. Det ger verkligen hopp <3 kram!

  • RH93

    Soff: ja precis man tar hela den sprutan :) den är egentligen enklare än gonal-f på så sätt för man kan liksom inte råka göra fel, men den känns mer. Du behöver inte vara orolig för att du ska behöva beställa. I stockholm finns faktiskt dessa sprutor på jättemånga apotek. Jag har hämtat ut på typ 4 olika ställen i närheten av min bostad och jobb och aldrig behövt beställa in. Man kan se lagerstatus om man går in på fass.se och sen söker på vad läkemedlet heter. Där kan du se vilka i närheten av dig som har den inne. Fyremadel finns både i 5-pack och 1-pack så se till bara att du kollar på rätt. Kan du kontakta kliniken helgtid om du behöver få mer utskrivet? Kram!

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet