• Carina82

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Dibella skrev 2021-07-07 08:26:03 följande:

    Spännande med folks erfarenheter, förstår att du inte är sugen på att riskera 12e försöket. Hoppas detta blir gången för er!

    Jag tog mitt vaccin i måndags, ska bli spännande och se om det gör något med cykel, min ÄL kommer och går exakt som den vill så kanske inte ens märker skillnad :)


    Vad spännande! Du får berätta hur det gick, har blivit lite nördigt intresserad här haha :)
  • Carina82
    RH93 skrev 2021-08-02 08:38:57 följande:

    Idag är jag troligtvis på äl+10, BIM beräknat till fredag eller senast lördag, och jag börjar känna mig så ledsen. Det har verkligen blivit standard nu några dagar innan mensen ska komma. Kände ångest imorse för att ens åka till jobbet utan någon egentlig anledning. Jag tycker om mitt jobb och det är absolut inte stressigt just nu. Det är nästan ett problem att jag inte har så mycket att göra för jag känner noll motivation. Ingenting känns viktigt och jag sitter bara och gräver ner mig i barntankar. Kom nyligen tillbaka från semester och det va så himla skönt. Kände mig som mig själv igen för första gången på länge och gjorde bara allt jag kände för, men nu är man tillbaka i samma vanor igen. Dagarna känns verkligen oändliga, men försöker komma igång med träning och sånt som får mig att må lite bättre.


    Gud vad jag känner igen mig! Sen vi började försöka har jag bara blivit mer och mer ledsen innan mens, inser att det är PMS inblandad med besvikelse men det hjälper inte. Har inget tips på hur man hanterar det här men vill bara säga att du inte är ensam <3 Låter iaf som att du har en bra plan med träning och sånt, ska nog sno det konceptet rakt av ;)
  • Carina82

    Idag kom mensen, även om jag misstänkte att vi inte lyckats pricka ägglossningen så blev jag ändå besviken och ledsen. Den här jäkla resan alltså, hur ska man orka?

    Känner mig allmänt helt urlakad. Var och träffade en gammal väninna i helgen som jag inte träffat på ett år. Hade tänkt att det kunde vara bra att tänka på annat, jag berättade för henne om fertilitetsutredningen i förra veckan så det inte skulle bli några missförstånd. Men det första (alltså, utan överdrift andra ordet efter hej) som hände var att hon tittade rakt på min mage och frågade hur det går med barn. Sen fortsatte det så heeela helgen, som att hon inte hade nåt filter. Hon har två barn och när jag funderade högt på hur man bollar heltidsjobb med hämtande och lämnade av barn tittade hon rakt på mig och sa ?jag tycker det är sjukt att folk inte tänker igenom sånt innan dom börjar skaffa barn?.

    När jag kom hem i förrgår blev jag stressad över att ha sagt för mycket så jag skickade ett mail för att vara övertydlig om att det jag sagt var i förtroende (våra föräldrar känner varandra och mina vet inte att vi försöker få barn). Inget svar trots att jag ser att hon lägger ut massa grejer på sociala medier och vanligtvis svarar supersnabbt. Ångesten är total.

    Summa summarum (plus en dos pms) så är jag så himla arg och ledsen just nu. Är det nån här inne som har satt bekantskaper/vänskaper på paus under den här perioden? Är det ens en grej eller låter man det bara rinna ut i sanden? Är extremt konflikträdd. Känner mig just nu illamående vid tanke på att behöva träffa henne någonsin igen.

    Förlåt för långt mail, kände bara att jag behövde få ur mig det här <3 Det finns inget krav på svar :)

  • Carina82
    Soff skrev 2021-08-02 17:30:25 följande:

    Åh, fy va jobbigt! :(( både att mensen kom igen.. och situationen med in väninna. 

    För det första tycker jag hon verkar uttrycka sig extremt klumpigt och okänsligt!...och jag förstår verkligen din ångest kring att hon inte svarar efter ditt mail! Det kan ju vara så att hon bara känner att hon vill ta sig tid ordentligt att svara på det, till skillnad från snabba inlägg på sociala medier. Jag hoppas det för din skull! <3 

    Jag kan säga att jag satt relationer på paus i denna resan. En av mina närmsta vänner blev gravid och fick barn under den tiden vi har försökt. Jag har förklarat min smärta för henne, och att jag inte orkar ses just nu pga detta. Tack och lov förstod hon mig och sa att vi kan pausa och att det bara är för mig att höra av mig när jag känner mig redo för det. Sen väntar min bror sitt andra barn nu med sin sambo. Jag har inte pausat relationen med honom, men jag har inte orkat träffa dom tillsammans något under denna tiden. Är dock livrädd då det snart är dags för förlossning för hennes del, och att jag känner mig tvingad att träffa barnet fast jag inte orkar. Det har varit min mardröm från start.

    Kramar! 


    Åh tack för fina orden <3 Jag skrev till henne på FB och i vanliga fall svarar hon på 2 minuter, så jag är rätt säker på att det är medvetet (hon har skrivit massor med andra på FB). Tror hon blev förnärmad. Men jag försöker lämna det bakom mig och fokusera på mer positiva saker :) Om hon går omkring och pratar om det här så får jag det iaf bekräftat att hon inte ska vara i mitt liv!

    Vad skönt att din kompis tog det så bra, låter som en riktigt fin vän som förstår vad du går igenom <3 Kommer ihåg att du skrev om din bror och sambo, usch vad jobbigt.. Visst hade du berättat för familjen om er resa? Jag tänker att du inte ska behöva göra nåt du mår dåligt av; om det betyder att det tar lite tid tills du träffar deras barn så får det göra det. Ibland får man tänka på sitt eget bästa <3
  • Carina82
    ananna skrev 2021-08-02 13:23:48 följande:

    Ibland tror jag att personer i omgivningen är så uppslukade av sitt eget och har svårt att sätta sig in i någon annans situation eller resa. Fint av dig att du var stark och öppnade upp dig kring din resa, men tråkigt att väninnan agerade som hon gjorde (kanske utan reflektion alls). 

    Jag tycker verkligen du har gjort vad du kunnat utifrån hur situationen var, starkt av dig att maila till henne också i efterhand, någonstans är det utom din kontroll nu hur hon väljer att bemöta dig och jag tycker att du bara ska fokusera på vad du mår bra av och behöver just nu. 

    Själv har jag inte officiellt tagit några pauser i mina relationer, men har valt att ta avstånd från de relationerna som jag inte får stöd i eller ett känslomässigt utbyte som är så viktigt för mig under denna process. Trots att det är läskigt har det fått mig att må bättre och orka i längden. 

    <3


    Du har så rätt, tack för peppade orden <3 Det finns få positiva saker med en sån här resa men en sak som jag ändå tycker är bra (för mlg iaf) är att jag måste ta ställning till de relationer jag har. Det funkar liksom inte att ha dränerande relationer när ens energireserv är så låg som den är. Så i längden tror jag vi kommer få starkare relationer med de personer vi valt att ha kvar <3
  • Carina82
    Idoh skrev 2021-08-24 07:58:40 följande:

    Hej! Det börjar närma sig ivf-remiss för oss. I slutet av september ska vi ringa för att få en remiss, om inget hänt tills dess vill säga. Det tvivlar jag så klart på med tanke på erfarenheterna hittills... Enligt kliniken är väntetiden inte alltför lång och jag räknar med start under hösten eller i alla fall mot november. Jag är glad att ivf finns men det känns mörkt också. Hade aldrig tänkt att jag skulle vara den som sitter där med sprutorna och TÄNK om inte ens ivf funkar? Avgrunden som öppnar sig när tanken på att förbli barnlös kommer... Ja, ni vet.

    I övrigt undrar jag om någon av er funderar på ivf och jobb? Jag löneförhandlar den här veckan för att fortsätta på mitt nuvarande jobb men det är en visstidstjänst (som säkert skulle förlängas iofs). Vill dock så gärna ha en tillsvidareanställning, för trygghet osv. Funderar alltså på att söka nytt jobb men hur skulle det vara att vara ny på en arbetsplats och samtidigt dra igång ivf-process? Hur skulle ni tänka? Förstår att ni har annat att fundera på så är glad för vilken input som helst! Kram


    Hej! Jag och min kille är i ungefär samma sits som du, ska träffa läkaren nästa vecka för att få resultatet av fertilitetsutredningen. Med tanke på åldern tänker jag att det absolut kommer rekommenderas IVF oavsett. Inte det man hade tänkt sig såklart, men samtidigt skönt att få en väg framåt <3 Är ni i Stockholm? Vilken klinik ska ni isf göra IVF på? Nyfiken i en strut haha!

    Jag tycker du ska köra på med det jobb du vill ha. Tänker att ett bra och tryggt jobb kommer vara skönt när du är inne i en ivf-process med all osäkerhet det innebär. Du har ingen skyldighet att berätta innan, har du en bra chef så kommer personen förstå. Jag hade nog berätta innan ämdå, typ "bara så du vet så står vi i kö xx". Men inte för att man måste, jag är lite överkommunnikativ och vill inte jobba på ett ställe som inte är flexibel nog för en sån här sak :) Vad gäller kompisar och sånt så kommer du få vänner på nya jobbet också, som kommer kunna stötta <3
  • Carina82
    apan95 skrev 2021-09-03 14:21:15 följande:

    Sådär ja!

    Nu ligger de en liten blastis och flyter omkring i livmodern på mig! Testdag 17 september då men kommer absolut börja testa tidigare än så kan jag lova haha!

    Frågade även om jag kunde ta vaccin nu då jag avvaktat detta. Men hon rekommenderade mig att INTE göra det nu då jag klassas som gravid och bör därför vänta tills efter v. 12. Kommer helt enkelt få ljuga på jobbet om att jag ska ta det nu och sen säga att jag gjort det för de börjar bli lite diskussion och ?krav??


    Iii så spännande! Håller alla tummar och tår. <3
  • Carina82
    Steeph skrev 2021-09-10 09:54:34 följande:

    Nu kommer jag med en ganska udda fråga. Hur mycket mens har ni? Alltså hur många dagar och ungefär hur mycket blödning?

    Min på minipiller var 5-6 dagar med bra flöde 3 dagar sen började det minska. Har varit utan mini piller i 1,5 år och mensen ligger på max 4 dagar. Då är det mindre flöde, sen 1 dag med rikligt, sen minskar det ned. Nu så här efter 2 medicinska aborter och covid vaccin så verkar jag ha fått 3 dagar bara. 1 dag riktigt, en dag med medel och en med lite. På VUL vid äl sa de att slemhinnan såg fin och tjock ut och hade en lutealfas på 15 dagar. Ändå så oroar jag mig över att det är min slemhinna som inte tjockar på sig alls som den ska som tur är så hjälper väl ivf med den biten i och med att jag ska göra frysåterföring, då kan de preppa slemhinnan men ändå


    Intressant fråga! Jag har (sedan jag slutade med ppiller) en mens på 3 dagar- inga mängder nån av dagarna. Blev orolig och gick till en gynekolog i våras för att fråga om jag borde oroa mig med tanke på barnplanerna. Han sa att det inte var nåt att oroa sig för, att huvudsaken var att jag har mens och därmed ägglossning. Är dock mitt inne i en fertilitetsutredning nu, så hoppas (såklart) på att den inte visar på annat iii

    Vill även skriva till alla hjältar här inne, så fint att få följa era resor även om jag just nu inte klarar att kommentera på allt. Ni ska veta att jag håller tummarna för er alla <3
  • Carina82
    Tildasafira skrev 2021-09-19 11:34:25 följande:

    Med tårar i ögonen kommer uppdatering från mig, 5+0 och blodbad. Ännu ett missfall som är för tidigt för vården att registrera. Varför ska jag ens fortsätta försöka? Det är ju helt hopplöst. Idag känns livet riktigt tungt.

    Blir nog lite frånvarande härifrån. Orkar liksom inte mer. Funderar starkt på att ge upp efter 18 försök och ca. 8 tidiga missfall. Men känner jag mig själv rätt kommer jag följa er på avstånd lite då och då. Lycka till alla kämpar där ute, ni är fantastiska<3


    Åh nej vad ledsen jag blir! Kan inte alls föreställa mig hur mycket smärta du har gått igenom de senaste åren <3 Ta hand om dig!! Kram
  • Carina82

    Hej alla! Letade rätt på vad jag tror är senaste BIM-listan och lägger till mig själv. Tildasafira, visste inte hur jag skulle göra med din BIM-rad men tog bort den tillslut, hoppas det var ok <3

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Msofie, BIM 15/9, 26 år (19:e försöket)

    apan95, testdag 17/9, 25 år (IVF-FET)

    Vickan31, BIM 23/9, 32 år (16:e försöket)

    Mimmi44, BIM 25/9, 26 år (ca 18e försöket)

    Hellow0rld, BIM 29/9, 29 år (16:e försöket)

    Carina82, BIM 30/9, 38 år (12e försöket, pågående utredning)

    RH93, BIM 4/10, 28 år (15:e försöket)

    Soff, BIM 4/10, 33 år (19:e försöket)

    Mirabilis89, BIM 10/10, 32 år (16:e försöket).

    Janni91, BIM 14/10, 30 år (16:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Längtartillvår, BIM 27/10, 36 år ( första IVF försöket)

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet