• Carina82

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    evelinagra1 skrev 2021-09-23 22:21:32 följande:

    Hej, jag hoppar in i denna tråden om det är okej.. om ca 2 veckor ska jag på mitt första besök för fertilitetsutredning på carlanderska i Göteborg, är det någon som skulle vilja berätta vad man brukar få göra på första besöket? Är så nervös D:


    Välkommen hit <3 Min upplevelse var verkligen odramatisk, dom visste varför vi var där så pratade inte barnlängtan och känslor utan fokuserade på det praktiska <3 Jag var så nervös innan, men gick därifrån mycket lättare i hjärtat! Tror olika kliniker gör olika saker på första försöket, men det är ju samma saker som sker totalt. Jag försökte sammanfatta nedan :)

    Besök 1: Han kikade lite på våra hälsoblanketter, hur länge vi hade försökt, varit tillsammans osv. Eftersom jag är lite äldre visade han en karta över vad som händer med fertiliteten när man blir äldre. Sen fick min kille remiss till spermaprov. Jag fick instruktion om att ta ett blodprov samt boka upp två ytterligare tider för undersökning. Tog typ 15 minuter.

    Besök 2: jag gjorde en spolning av äggledaren på en viss dag i min cykel, var inte så härligt men gick iaf snabbt. Skulle inte tro det här är nåt man gör på sitt första besök även om det råkar vara rätt tid i månaden, just för att man måste ta ett par Alvedon innan. Tog typ 20 minuter.

    Besök 3: precis runt min ägglossning för att kolla att allt verkar se ok ut. Tog typ 10 minuter. Om du har tur är det här nåt dom kan klämma in på första besöket men nog inget att räkna med :)

    Besök 4: slutsamtal med både mig och min kille, för att få resultatet av allt. För att remissen skulle skickas iväg krävdes ytterligare ett blodprov, denna gång även för min kille. Tog typ 15 minuter.

    Det absolut jobbigaste för mig var hur svårt det var att få tider med tanke på att man måste pricka rätt på undersökningarna. Väntan är verkligen skräp!

    Hoppas det hjälpte lite, lycka till <3
  • Carina82
    evelinagra1 skrev 2021-09-24 22:57:35 följande:

    Tack snälla för svar! När jag har min tid så borde jag ha ägglossning typ dagen efter så det känns ju ganska bra! Dock ska inte min sambo med på besöket vilket känns lite konstigt men då får jag iallafall kollat upp mig så får vi boka en tid för honom en annan gång :)


    Bara kul att hjälpa till, jag var verkligen så nervös innan men sen blev det så himla odramatiskt! Vad intressant att din sambo inte behöver vara med, för oss var det ett krav för att få starta processen. Skönt att ni kan påbörja processen ändå, såna där tider kan ju vara svårt att få tag i :)
  • Carina82
    Msofie skrev 2021-09-27 09:51:12 följande:

    Äggplocket är överstökat! Personalen är verkligen så himla omtänksamma och fina. Kan verkligen rekommendera Livio. Allt gick bra och dem fick ut 12 äggblåsor (2 fler än förra gången, så kändes positivt). Ont gjorde det, men man klarar det. Nu ska jag ligga i soffan och äta chips resten av dagen.

    Preliminär insättning på onsdag. Dem kommer endast befrukta med ICSI denna gången, eftersom vanlig IVF inte fungerade alls för oss förra gången.


    Iii vad spännande! Ska hålla alla tummar för dig <3 Av nyfikenhet, vilken Livio går ni på? Vi ska välja klinik om några månader, alla tips tas tacksamt emot :)
  • Carina82
    Msofie skrev 2021-09-27 21:33:36 följande:

    Malmö! Vet flera som varit nöjda med dem, varje fall i Malmö.


    Åh typiskt, bor i Stockholm så det känns kanske lite väl långt bort :)
  • Carina82
    Vickan31 skrev 2021-09-28 14:29:03 följande:

    Tack fina du <3 Vad bra att du tyckte att det var informativt - det är så svårt ibland att sammanfatta allt, och att det som sagt kan vara olika för olika kliniker eller landsting. Kul att du också bor i Stockholm, då vet du säkert att det finns en hel del kliniker att välja mellan och det var inte helt lätt tyckte vi :) Så det är en jättebra fråga: hur väljer man mellan 6 olika IVF-kliniker?

    Vi försökte att läsa på dels på respektive kliniks hemsida och så ringde vi till alla för att fråga hur processen ser ut hos dem, hur lång väntetid de har och om det är något de tycker att man ska tänka på. Efter att ha ringt till alla jämförde vi bemötande, hur proffsiga och erfarna de verkar utifrån samtalet och hemsidan, samt vad statistik och rekommendationer säger. Läste på lite här där det både finns statistik och patientupplevelser (under fliken öppna jämförelser hittar du patientnöjdhet): www.medscinet.com/qivf/arsrapporter.aspx 

    Vi hade varit på en av dessa 6 kliniker för utredningen och tyckte att den läkaren slarvade så mycket att vi hellre sökte oss till någon av de andra 5. Självklart är det lockande med de som har kortast väntetid, men vi ville ändå välja en av de kliniker som vi hört mycket gott om, som gav oss ett bra bemötande och magkänsla, samt verkade vara bra på information och ha lång erfarenhet. De flesta kliniker har ju samma tillvägagångssätt och så, men jag tyckte ändå att det var bra att ringa till alla och få prata med dem för att se lite hur deras filosofi och inställning verkade vara :) 

    Lite långt och svamligt svar, men du får gärna fråga mer om du undrar!


    Åh vilket superbra svar! Vi står i kö för ivf och jag har funderat precis på det här. Intressant rapport du länkade till, riktigt mycket att nörda ner sig i :). Så svårt däremot, jag har alltid tänkt att jag skulle välja på närhetsprincipen men nu tvekar jag haha! Äsch får se, jag bor tio minuter från Livio Kungsholmen så om det inte verkar vara riktigt dåligt med lång kötid så finns en risk att bekvämligheten tar över :)
  • Carina82
    Soffsen skrev 2021-10-02 21:00:32 följande:

    Hej alla underbara tjejer! 

    Det var ganska längesen jag skrev här nu, men kände att jag behövde en paus från precis allt. Känner dock nu att jag bara behöver skriva av mig. 

    Känner att jag är på vippen att bli deprimerad på grund av allt detta. Varje liten sak som händer i livet just nu känns som att bestiga Mount Everest. Är konstant trött och gråter flera gånger i veckan. 

    Sen mitt i allt detta berättade min bästa vän igår att hon var gravid. Mitt på en restaurang. Min reaktion var att jag började gråta och sa "Förlåt, men jag kan bara inte hantera det här" och sen gick jag till toan och tjöt i 10 minuter. Sen var resten av kvällen rent ut sagt plågsam. Började gråta tre gånger och tillslut fick jag åka hem och jag hulkade och nästan skrekgrät i bilen hela vägen. Värst av allt är att hon blev gravid på första försöket.

    Önska så att jag var i en annan situation i livet så att jag kunde glädjas med henne men just nu går det bara inte. Det är så fruktansvärt sorgligt allt. 

    Jag vet inte hur jag ska orka fortsätta. Hur fan ska man sluta må dåligt? Hur kan man tänka positivt i allt det här? 

    Ångesten äter verkligen upp mig inifrån. 


    Ville bara säga att jag förstår precis hur du känner dig, just den där hulkande sorgen som kan komma över en. I kombination med att man känner sig hemsk som inte kan glädjas över sin kompis nyhet. Fick liknande nyheter idag, en nära kompis som fick barn för ett år sen hade inte haft sex sen bebisen föddes. Sen hade dom sex en gång (EN) på vad dom trodde var en ?säker dag?. Och hon blev gravid. Helt otroligt hur den här processen ser olika ut för olika människor :/
  • Carina82
    Msofie skrev 2021-10-06 20:00:30 följande:

    Sitter här och hulk gråter. Jag har fram tills nu varit rätt okej i IVFn, känt att det får gå som det går och är meningen. Förra IVFn fick vi inga embryon till frysen och har tänkt att det inte skulle bli så denna gången. Trodde genuint jag var okej med det. Men nu fick vi brev om att ingen av våra 5 embryon har klarat sig till frysen. Är helt förstörd igen.

    Det är så jävla orättvist. Folk som blir gravida naturligt. folk som får embryon till frysen. Är så jävla trött på att kämpa och vara olycklig. Allt känns nu helt hopplöst, igen, precis som de gick förra gången. Varför skulle detta embryot klara sig om de 9 andra inte gjort det? Får återgå till att hulk gråta och tycka livet är orättvist.


    Åh nej, vad ledsen jag blir! Usch vad det kan vara orättvist- som ni har kämpat <3 Kram!
  • Carina82
    apan95 skrev 2021-10-08 22:19:46 följande:

    förlåt att jag kapar tråden lite men måste verkligen säga att jag håller med dig Soff, tycker också det är jobbigare när vänner/nära är gravida och lättare sen när bebisen har kommit. undra varför egentligen? tror kanske just att de blir så verkligt att det är deras bebis och inte min, vilket gör att de känns lättare. medan graviditeten är mer generell på något sätt. skönt i allafall att du känner så. om du orkar så säger ju folk att de ska hjälpa att lukta på bebishuvud haha! kan ju vara värt ett försök <3


    Åh jag tycker också det är jobbigare med graviditet än bebis! Har tänkt på det en del, jag fokuserar så mycket mer på att BLI GRAVID än att få en barn, tror kanske barn känns så långt bort att det blir svårt för hjärnan att greppa? Knasigt hur man funkar haha!
  • Carina82
    Msofie skrev 2021-10-09 08:58:37 följande:

    Detta är det absolut galnaste jag har varit med om. Jag är gravid.

    TRIGGER VARNING, berättar om hur jag fick reda på det.

    Igår bestämde jag och min kille att vi skulle ta ett test idag, på ruvar dag 10. Jag vaknar tidigt, runt 7. Han brukar alltid vakna ganska sent. Jag känner sån ångest kring testet, har aldrig fått ett endaste streck. Tänker att jag vill inte göra en stor sak av det. Vi tar aldrig test i normala fall tillsammans. Jag tänker att jag går upp och tar det negativa själv, inte en tanke om att det skulle vara positivt.

    Jag väntar aldrig tiden ut utan jag börjar alltid stirra på testet direkt. Efter 1 minut börjar jag se ett spöksteck. Tänker att folk får ju det, men jag har ALDRIG fått ens en antydan till ett streck. 1 minut till går. Jag börjar skaka. DÄR ÄR NÅGONTING. Börjar gråta när jag inser att det är för starkt för vara spök, även om de fortfarande är svagt.

    Sätter mig på golvet och tar ett digitalt. Vid denna punkten är jag säker på min sak. Och som sagt, det kommer upp gravid 1-2. Jag bara gråter och skakar. Hämtar en barnbok som jag köpt för snart två år sedan, lägger på köksbordet tillsammans med testen och kallar på min kille att han ska komma då vi kan testa. Han kommer ner, jag filmar. Hans reaktion var PRICELESS. Får vara ut ett ljud som låter som en höna haha.

    Vad ska jag göra nu?? Hur ska jag bete mig??


    Iiii vad jag blir glad! Grattis!! Ojoj vad spännande :) Älskar hur du beskriver din killes reaktion; som en höna haha!! <3 Jag tror inte du behöver tänka på praktiska saker just nu, ta och riktigt gotta ner er i glädjeruset ett tag; det förtjänar ni verkligen <3
  • Carina82
    apan95 skrev 2021-10-10 07:47:20 följande:

    Godmorgon tjejer!

    Kan säga att även jag vaknade till en chock idag. Var såå inställd på att ta ett negativt test idag på RD8 men efter 3 minuter visade mitt testa tidigt test 2 ganska starka test så jag tog ett CB digital och ett CB plus.

    Kan inte fatta! JAG ÄR GRAVID!!!!


    Iiii grattis!! Vilka glada besked det har kommit den här helgen <3 Hurra!!!!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet