• Carina82

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Mirabilis89 skrev 2022-03-10 06:34:35 följande:
    Vilka strålande resultat! Och i situationen bra med totalfrys då. Det kommer säkert i slutändan för just dig vara bra att kroppen får vila 1,5 månad innan graviditet  // Skrattande För det kommer det blir!!
    Jaa det låter som en bra inställning, tack för pepp <3 Har tappat kollen senaste tiden känner jag, var befinner du dig på den här resan? Hoppas nära slutdestination såklart :) 
    Soff skrev 2022-03-10 08:04:10 följande:
    Eller hur?!! Haha ah okey! Vad brukar du spela på för konsol? Jag spelar just nu Animal crossing på Nintendo switch :) 
    Åh animal crossing var jag helt BESATT av ett tag haha! Var tvungen att spela varje morgon innan jobbet för att 'blommorna måste vattnas' :) Jag (eller ja, min kille) spelar på både Playstation, Xbox eller på Nintendo switch. Favoriterna senaste tiden har varit Zelda (breath of the wild), Psychonauts 2 och Ratchet and Clank :)
  • Carina82
    Soff skrev 2022-03-13 10:36:14 följande:

    Idag är det rd11. Hade en natt av kraftig "mensvärk" rd8-9, som sen gick över. Fick hopp om att ägget kanske fäste. Sen molar det lite grann fram och tillbaka. Idag fick jag en brun flytning :( och mitt hjärta hoppade över ett slag.. jag blev så himla ledsen. För jag brukar få så innan mens ibland...Man har ju läst om folk som får så, och sen ändå får plus. Men känns som att den personen aldrig är jag.


    Usch <3 Jag vet att det är svårt att inte dra de värsta slutsatserna med tanke på er historik, men som du själv säger så behöver det inte betyda nåt. Jag tänker att slemhinnor och allt utsätts för rejält med påfrestning under den här perioden så inte konsigt att det kan komma lite blod <3 Håller tummarna att lilla embryot hänger kvar <3 
  • Carina82

    Hej alla! Idag ringde livio och berättade att tre ?fina blastocyster? klarade sig till frysen! Hade såklart hoppats på fler eftersom 11 ägg blev befruktade, men blev såklart ändå glad över att det blev några <3 Nu ska vi förhoppningsvis planera för återföring iii!

  • Carina82
    Soff skrev 2022-03-14 20:10:06 följande:
    Men det är ju jättebra! Det tycker jag verkligen du ska vara nöjd med. Spännande!!
    Jaa det känns bra, har förstått nu att det är många embryon som statistiskt aldrig blir blastocyster och att jag ska vara glad över mina tre <3 Hur mår du? Visst är testdag imorgon för dig? Eller idag? Aaa!! Lycka till <3 
    Lilleplutt2022 skrev 2022-03-14 16:40:57 följande:
    Grattis det är ju superbra!! HjärtaSolig 
    Tack <3 Känns jättebra, och stort! blev lite rörd igår över ?våra tre? haha! 
  • Carina82
    Soff skrev 2022-03-18 08:18:58 följande:

    Testet blev förstås negativt, som alltid. Allt känns hopplöst just nu! Mitt hjärta krossas! Jag är så jäkla ledsen och arg och känner mig som skit. Varför sviker min kropp mig gång på gång?!!!!!!! Och jag har inte ens några ägg i frysen för dom var för dåliga, så kommer få vänta hur länge som helst för att få göra om detta. Vem fan vet när mensen dyker upp? och sen måste man vänta en mens till? Och sen har väl alla semester. Vet inte hur jag ska orka detta. Känns som jag aldrig kommer få uppleva det som andra får. 


    Åh nej vad ledsen jag blir, hoppades verkligen att det skulle gå <3 Hoppas ni kan börja på ny behandling så snart det går, jag tänker att dom säkert lärt sig massor av första behandlingen så att sannolikheten att det funkar nästa gång också ökar! 

    Men alltså, läste om bemötandet från kliniken- verkar ju inte klokt och stämmer inte alls överens med det bemötandet jag upplevt från livio. Att det kan vara så olika! Det finns inte nån möjlighet för er att bli flyttade till en privat klinik? Eller måste det ske på det här stället? 
  • Carina82
    Soff skrev 2022-03-18 17:47:21 följande:

    Tänkte fråga henne jag pratade med idag om en oöppnad gonal-f jag har i kylen. Den fick nämligen ligga i rumstemp några timmar innan jag la den i kylen, och ville bara försäkra mig om att den var ok. Men innan jag ens hann komma dit så sa hon "ja den kan du ju lämna in på apoteket". Och så fortsatte jag, "men, den behöver jag väl om jag ska göra om behandlingen?". Och hon svarar "jaa, men då kan du ju behålla den, den har ju lång hållbarhet". Jo.. tack... jag vet.... jag skulle ju bara fråga... aja..... 


    Meen va, vilken mupp. Gud vad konstig reaktion, hur kan hon inte förstått att ni vill köra en omgång till?! Känns verkligen som att hon inte borde jobba med det hon gör. Skönt att det finns andra på kliniken som är vettigare, men skapar ju inte direkt en trygghet i processen <3 
    RH93 skrev 2022-03-18 16:37:32 följande:

    Jag hoppas det är okej att jag skriver här. Men ville bara säga Soff att jag blir så ledsen för din skull. Det finns verkligen ingen rättvisa i detta <3 så himla dåligt att du inte heller får det stöd och den information du har rätt till från kliniken. Hoppas verkligen att ni hinner med ett till försök snart och att du kan finna kraften till att orka fortsätta <3 massa kramar.


    Det är bara bara roligt att du skriver och håller koll på gruppen! Du är ju en del av det här gänget också- även om du kommit ett steg längre än oss andra <3 
  • Carina82
    Soff skrev 2022-04-25 12:07:19 följande:

    Nu ligger jag hemma på soffan efter ägguttaget. Det gick bra allting. Det gjorde lite mer ont under själva ingreppet idag vid ett par tillfällen. Dels när hon skulle bedöva, men också då det var 2-3 ägg som var svåra att komma åt. Men annars var det ingen fara. Allt är helt överkomligt, och går snabbt. Efteråt har jag knappt haft ont alls denna gången. Dom fick ut 15 st!! Vilket jag är väldigt glad över! Förra gången fick dom ju bara ut 5 st. Om allt går som man hoppas så blir det återföring på Onsdag. 


    Heja dig Soff! Har följt tråden lite på avstånd senaste tiden i väntan på FET men känner att jag vill skicka en stor kram, vilken kämpe du är! Hela 15! Så himla skönt, håller tummarna på att det blir många frostisar, och att det blir återföring på onsdag <3 
  • Carina82

    Hej alla! Alltså, det här med att försöka få barn.. man vill ju bara gråta av all jäkla väntan och allt kämpande. Vi skulle göra en FET den här månaden men helt plötsligt bestämde min kropp att den inte skulle ägglossa. Aldrig hänt tidigare och trots att barnmorskan sa att det är fel på cykeln, inte på mig, så är det svårt att inte känna sig sviken av sin kropp :/ Har nån annan råkat ut för det här? Var det en one-off eller nåt som upprepades? Så himla besviken! Nu är det bara att vänta en månad och hoppas på att kroppen sköter sig då istället! 

  • Carina82
    Vickan31 skrev 2022-05-06 12:32:10 följande:
    Ååh Carina, jag lider med dig för jag vet ju verkligen hur länge du har väntat och längtat! Jag har varit med om en gång att kroppen hoppade över en ägglossning och mens, men efter det har det fungerat klockrent vad jag vet och jag läste då att det inte är helt ovanligt att man hoppar över en ägglossning per år eller så. Behöver absolut inte vara någonting konstigt med det, utan nästa månad fungerar det säkert som det ska igen <3 Håller tummarna för dig!

    Tack för peppen <3 helt otroligt vilken otur man ska ha, börjar räkna på veckorna och får panik över om samma sak ska hända nästa cykel. Då får vi ju gott vänta till augusti :/ Men inser att sannolikheten kanske är rätt liten, nästa cykel ska dom hålla lite bättre koll så hoppas det blir bättre då! Hur går det för dig med allt? <3


    Lilleplutt2022 skrev 2022-05-06 17:10:40 följande:
    Åh nej, jäklar osis att det skulle hända just denna månad när du har planerad FET! Rynkar på näsan
    Just utebliven ägglossning har inte skett mig men förstår verkligen din besvikelse, vi hade planerad FET I mars och 2 timmar innan återföring ringde de och meddelade att det var inställt då ägget inte överlevde upptining. 

    Var det att du inte fick positivt på stickan eller hur fick du veta att du inte har ägglossning? 
    Jag har planerad FET på söndag och fick denna gång ta ovitrelle sprutan för att säkerställa att jag verkligen ägglossar innan  återföring

    Ja eller hur, sån sjuk otur! Tänker att kroppen kanske fortfarande är stressad från äggplock kanske, hoppas på att allt är normalt nästa månad. Usch vad kämpigt för er att ägget inte klarade upptining, vilken mardröm </3 

    Nepp istället för ägglossningstest så fick jag komma på ultraljud en himla massa. Vet inte varför jag inte skulle ta test, men det kommer iaf förändras nästa cykel. Då kommer jag köra test från och med cd10, blir en nätt liten summa- är ju inte superbilligt med test och jag lär ju ta ett par per dag pga nojig haha! Ovitrelle är planen för mig också! 

    Ojoj vad spännande med er återföring! Har inte hängt med så bra i tråden, blir det första återföringen (om man bortser från ägget som inte klarade upptining)? Hur känns det? Proppar du på nåt speciellt sätt?


    Soff skrev 2022-05-06 20:19:47 följande:
    Men nej så störigt!!!! Det är ju inte klokt vad kroppen kan hitta på.. och precis när du ska göra en FET.. :(( så ledsen för din skull. Förstår att det måste vara enormt frustrerande. Kramar till dig!! 

    Eller hur! Är som att kroppen totalt stressar ut, även om jag inser att sannolikheten kanske är störst att det handlar om slumpen. Tack för kramen <3 Håller alla tummar för att det går vägen för er den här ruvarperioden! Skönt oavsett att ni fick en flinga till frysen :)

  • Carina82
    Lilleplutt2022 skrev 2022-05-06 23:12:54 följande:
    Så bra att de ändrar så du tar test nästa gång! Detta blir mitt tredje inplanerade FET och alla 3 gånger  har de bett att jag ska ta ägglossningstest fr cd 10 för att säkerställa så vi inte missar rätt dag för ägglossning och att embryot då kommer in på rätt dag i naturlig cykel. Bra också att du får ovitrelle, det gör ingen skada att ta men säkerställer också att själva ägglossningen inte uteblir. Då har man i alla fall gjort allt mn kan för att den naturliga ägglossningen ska ske som det ska. 
    Har ni genomgått många ivf behandlingar eller är det ert första?

    Jag försöker verkligen vara positiv inför söndagen. Men är rädd att vi ska få samma besked igen att ägget inte överlever . Det är vårt sista ägg I frysen, endast ett kunde frysas in. Vi har totalt genomgått 4 ivf behandlingar och de har plockat ut nästa 80 ägg totalt. Jag har oerhört hög äggreserv, tyvärr är det nog min ålder som sätter käppar i hjulet. Jag och min sambo startade 2019 och försökte först naturligt men sen kom pandemin och då ville jag inte genomgå ivf. Så i sep förra året när jag var 42 kom vi igång. Oklart om jag får genomgå fler behandlingar i Sverige och samtidigt har vi spendera enormt mycket pengar då allt betalar vi själva så frågan är om vi har råd med fler gånger. 
    Nu proppar jag istället i mig en massa vitaminerna hoppas att det lyckas denna gång eller att vi genom ett mirakel blir spontant gravida, det skulle ju vara som att vinna på lotto!!Solig

    o ja jag undrar varför dom gör så olika, tycker det känns naturligt att man kombinerar ultraljud med ägglossningstest. Jag tog medvetet inga test ?i hemlighet? eftersom jag ville minska stressen och lägga över ansvaret på läkarna (?dom ju vet vad dom gör?) men det känns ju så här i efterhand som ett dåligt beslut. Jaja nästa cykel, då jäklar! 

    Det här är vår första ivf, vi fick 11 befruktade men ?bara? fyra till frysen (vilket ju är bra men man vill alltid ha mer haha). Jag mådde rätt dåligt efter äggplocket så man återförde inget direkt, så det här blir första återföringen någonsin. Eftersom jag fyller 40 i december så vore det skönt att sätta igång så att man, om de fyra inte blir nåt, hinner starta upp en ny behandling innan födelsedagen. Är ju inte superbilligt att betala själv, vilket du har erfarit.. <3


    Jäkla åldersgräns! Ja, det vet ni ju allt om: vilken resa ni är på. 80 ägg :O Jag ska hålla alla tummar för er och lilla flingan imorgon, hoppas hoppas! Det låter iaf som att du gjort allt du in <3 


     

  • Carina82
    Lilleplutt2022 skrev 2022-05-08 12:35:30 följande:

    Då är man ruvare igen!
    Ultraljudet såg fint ut, tunnaste delen av slemhinnan var 9 mm och jag hade visst ägglossat på båda sidorna denna gång! 
    Skämtade med sambon och sa att nu kanske vi får sexlingar, han såg lite vettskrämd ut Flört

    Embryot såg fint ut och överlevde upptining denna gång! Enligt embryologisten var den 37, första gången när jag blev överstimulerad fick jag en embryo som var 30.  Någon som vet vad detta betyder?
    Glömde fråga och när jag googlar så hittar jag bara kategori aa,AB mmm.

    Iaf så känns det riktigt bra! Hoppas någon av äggen (min naturliga ägglossning eller frysta embryot) tar sig denna gång!! Testdag är 19 maj Solig


    Hurra! Tänkte på dig precis och blev glad att lilla flingan klarade upptiningen, nu håller vi alla tummar och tår <3 Haha sexlingar vore nåt! 


    knasigt med klassificeringen, har inte heller hört nåt liknande. Kanske är klinikens egna översättning av aa, ab osv? För att vi vanliga människor inte ska panikgoogla för mycket :D 


    Soff skrev 2022-05-08 12:10:13 följande:

    Igår på rd10 och även idag på rd11 så har det kommit lite bruna flytningar :( Jag vet att det inte behöver betyda nåt men fick ju det förra gången också så blir naturligtvis väldigt orolig och får svårare att hålla hoppet uppe... 


    Huu dessa jäkla symptom alltså. Håller alla tummar och tår att det inte betyder nåt även om jag förstår att det är svårt att låta bli att oroa sig  <3 

  • Carina82
    Lilleplutt2022 skrev 2022-05-08 13:27:23 följande:
    Tack!!Hjärta nu jkl ska det blir nått av detta. Och nästa månad kommer det bli din tur!Solig

    Haha ja du kan ha rätt i att de har själva en ratingssystem som.man inte kan googla sig till mer info!  :D
    Jag får ta och se det från den positiva sidan, detta embryo var hela 7 poäng starkare än vid mitt första FETSolig
    Jaa nu måste det väl ändå vara vår tur Hjärta Heja heja oss!
  • Carina82
    Soff skrev 2022-05-09 12:50:22 följande:
    Lilleplutt2022 skrev 2022-05-08 13:24:20 följande:
    Oh håller tummarna att det inte är mensen som är på g, kan ju lika gärna vara en nidblödning! Stay positive! Hjärta


    Tack hörni <3 Vill inte vara negativ men hela kroppen säger att mens är på gång, precis som förra gången. Har rikligt med bruna flytningar och mensvärk...Jag ska nog testa tidigt imorgon, bara för att bekräfta det. Känns ingen mening med att vänta till fredag. Kan lika gärna "riva av plåstret".


    Hopplösheten jag känner just nu är hjärtkrossande.


    Å nej! Vad ledsen jag blir, även om det säkert inte är kört så förstår jag att känslan är så </3 Jag håller tummarna för att din känsla inte stämmer! kram 
    Mirabilis89 skrev 2022-05-09 10:21:18 följande:

    Äntligen godkänd remiss! 9 veckor tog det för godkännande, men till slut så! 
    Så nu ska jag bara ringa och boka tid för nybesök, kommer fortsätta köra på Stockholm IVF där vi gjorde utredningen. Vi bor så himla nära så det hade känts fånigt/dumt att köra på något annat ställe.

    Vi får väl se om vi hinner köra igång med behandling efter nybesök innan sommaren, det får bli nästa cykel isåfall som ska börja om lite drygt 2 veckor. Cykeln efter det skulle innebära sprutor över midsommar och det känns inte som ett alternativ... Och sen semesterstängt och grejer osv. 

    Kanske lika bra att ställa in sig på att köra nybesök innan sommaren men sedan planera för att köra igång med behandling i cykeln som börjar i början av augusti. En lugn sommar utan press (skulle det ta sig naturligt under tiden där blir vi ju inte ledsna dock haha Skrattande) är kanske bara bra innan uppstart för att vara i riktigt bra skick innan IVF-start "for real" liksom. 



    Hurra äntligen!! Skönt att ni är igång nu :) 
  • Carina82
    Soff skrev 2022-05-10 13:34:22 följande:
    Jag kan inte tro att det är sant!!!! Jag tog ett test bara för att ?riva av plåstret?, så jag skulle hinna sörja klart inför helgen när jag ska stå på marknad, men så dök det upp ett streck nästan på en gång!!!!! herregud vad jag grät av lycka och mina händer skakade att jag knappt kunde ta upp testet och kolla på det!! Finner inga ord!! det är så overkligt så det finns inte!! Det har gått nästan 2 år sen vi började försöka och har bara sett blanka test tidigare. Kan inte fatta!!!!
    Aaaaa!!!! Hurra!!! Nu börjar jag nästan gråta av glädje för din skull, så himla glad <3
  • Carina82

    Alltså, jag känner mig lite galen. Har varit rätt lugn i hela processen men den senaste tiden har jag varit så enormt känslig, det här är så himla tärande. Bröt ihop igår när min kille ville äta middag på restaurang, sitta i solen och ha det bra. Började paniiiikgråta. Liksom, det känns ibland som att man kan göra så mycket fel? Äta fel mat, dricka fel, stressa för mycket, träna för lite, träna för mycket, ägglossa för tidigt eller för sent (väntar på FET på en klinik som har stängt på helgen). Och allt ligger på tjejen. Får panik! De senaste dagarna har den här känslan lagt sig som ett blött täcke över allt, ska på middag med jobbet idag men känner bara en total ångest över hela grejen. Känns som att jag aldrig kommer bli glad igen :( 

    Skriver här för att jag tror ni är dom enda som förstår Hjärta

  • Carina82
    Storspoven87 skrev 2022-05-24 14:16:20 följande:

    Eftersom jag ändå skapat ett alias för att kunna gratta Soff kan jag ge en liten uppdatering om vår status :)

    Vet att det är några nya här i gruppen, så lite kort sammanfattat har vår resa sett ut såhär. 

    Juli 2020 började vi försöka. Jag hade problem med mellanblödningar och det tog gyn 10 månader att komma fram till att det var en polyp på min livmodertapp. Då ville man inte ta bort den för man tyckte inte att det gjorde något. Jag tvingade de att ta bort den och då plussade vi direkt. Inga fler problem med mellanblödningar heller. Första plusset slutade dock i tidigt missfall. Var förstörd och livrädd att det skulle ta lika lång tid igen, men efter 2 månader plussade vi igen i juli förra året. 

    I oktober 2021 går mitt vatten i vecka 17. Man tror att det beror på en svag livmodertapp, men vet inte. Stödet och utredningen från vården har varit under all kritik, men nu finns en plan för oss i nästkommande graviditet med täta kontroller på min begäran. 

    I januari 2022 bestämmer vi oss för att försöka på nytt. Plussar på digitalt, men får missfall. Bryter ihop. 

    I mars plussar vi igen på digitalt test, men får missfall några dagar senare. 

    I april händer samma sak. 

    Sedan oktober har vi dessutom haft 3 dödsfall i familjen, 1 cancerdiagnos och 1 nära anhörig som fallit tillbaka i missbruk. Och 5 missfall på ett år. Det har varit obeskrivligt skitigt kan man säga. Nu har vi bestämt oss för att försöka leva ett liv parallellt med alla dessa sorger iaf. Försöka vara mindre i allt det tråkiga och göra mer av sådant som ger oss energi. Livet har varit orättvist mot oss, men vi måste fortsätta leva.

    Vi fick veta i mars att vi redan nu är kvalificerade för IVF i vårt län, men när vi nu bad de skicka in remissen för att få börja i höst säger samma läkare att vi inte är kvalificerade utan måste vänta till i höst. Orkar inte bråka mer utan nu försöker vi på egen hand fram till i höst då remissen kommer skickas in för IVF. 

    Vi har också satt en deadline för hur länge vi ska hålla på med detta då både jag och sambon är dränerade efter 2 års kamp som inte bara inneburit svårighet att bli gravid, utan även att behålla. Har vi inte fått biologiska barn nästa sommar kommer vi istället att bli familjehem. 

    Nu är vi mitt i ÄL och då är sambon givetvis på bortajobb. Våra hinder tar aldrig slut Obestämd

    Kram på er <3


    Ericky! Vilket hemskt år ni haft, beklagar verkligen allt som hänt Hjärta Att ni ens står upp är imponerande, ännu mer imponerande att ni orkar hålla i allt som är ivf Hjärta Jobbigt att vara tvungen att vänta till hösten, men på ett sätt kanske ni behöver några månader av solsken och sommarsemester. Inte för att det kanske spelar roll för ivf'andet, men det låter välbehövligt för själen Hjärta Kram! 
    (PS egentligen är det sjukt att jag säger så där om ledigheten när jag själv är i full panik över sommarstängningen, men är ju alltid lättare att säga till andra hur dom kan tänka Flört)
    MrsXy skrev 2022-05-25 20:32:57 följande:

    Hej !
    Vill gärna också hoppa in här... 
    Började försöka sommaren 2019, hade sedan 2020 ett halvårs coronapaus... Under senaste året varit gravid 3 ggr, Ma i v. 12 som visades på KUB, sent missfall i v. 18 i julas pga infektion, ett helt friskt barn, helt fruktansvärt, och ett superdupertidigt missfall i v. 5 nu i april.... 
    Vi hade jättesvårt att bli gravida först, funderade på IVF. Men nu verkar inte det vara problemet längre utan snarare att behålla. 
    Denna kampen är bland det absolut värsta jag varit med om, förutom sjukdom inom familjen... Det tär på en så så så så så mycket. Vill gärna följas åt och få och ge stöd och pepp i denna tunga kamp ! 


    Välkommen hit, usch vad ni har fått igenom- beklagar verkligen Hjärta Har ni nån plan framöver? Jag tänker att det låter som att ni borde få hjälp med missfallsutredning eller liknande Hjärta
    Soff skrev 2022-05-25 15:49:16 följande:
    Åh Carina, jag vet så väl hur det känns och det gör mig så ont att du ska behöva känna såhär. Ibland kommer paniken ikapp en. Försök bara ta hand om dig själv <3 utan stress och press över att du gör något fel. Skickar massa kramar!!!!! Hjärta
    Tack för att du säger så, ibland känner man sig lite galen. Är hemma själv den här helgen och får absolut inte ha ägglossning på söndag eller måndag (Cd13), isf blir hela cykeln inställd och vi måste vänta till efter sommaren. Om jag säger så här, det är LITE svårt att hantera hjärnspökena Obestämd Hoppas du och flingan mår bra, din resa ger mig verkligen hopp Hjärta
  • Carina82
    Soff skrev 2022-06-08 17:43:04 följande:

    Hej alla fina <3 Är nu i vecka 9 (8+2) och har varit på första ultraljudet! Allt såg fint ut<3 helt otroligt att se ett litet hjärta slå <3 så otroligt overkligt, men samtidigt mer verkligt när man ser att det faktiskt är ett litet liv därinne!! Så lättad och lycklig <3 


    Åååh vad glad jag blir, skönt att det såg bra ut Hjärta Här hade vi insättning igår så nu blir det några veckor av överanalysering och nojande Flört
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet