• Msofie

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Memestar skrev 2021-06-14 23:32:17 följande:

    Åh din stackare Det måste kännas superjobbigt!

    Men var detta er första IVF betald? 

    Behöver ni betala igen för ett nytt plock? Eller har ni ett paket om tre?

    Hoppas verkligen det tar sig för dig. Jag känner igen känslan av blanka test som tittar på en och säger "Ha! Vad trodde du egentligen?".... Även om jag inte kommit lika långt i processen som du så förstår jag att det måste kännas jobbigt..


    Ja detta är får första IVF. Med tanke på att alla mina prover såg så så bra ut köpte vi bara en IVF. Men inte hade vi kunnat ana att våra ägg endast blir befruktade genom ICSI. Så går de inte nu har de sommarstängt och vi behöver betala 37 000 för ett nytt försök i augusti.
  • Msofie
    Emmalucy skrev 2021-06-16 19:05:59 följande:

    Tack fina kvinnor!  jag grät nästan på besöket, jag hade ingen aning om att VUL skulle vara på egen bekostnad, funderar fortfarande på vad vi betalade 4200sek för, enligt henne är det att man kan behöva vänta i evigheter att få hjälp från vården (säger hon som skickade mig till nån som hade 2månaders väntetid, och killen 4 men lyckades dra ner till 3mån när en avbokning öppnade upp en tid).

    Mina värd var lite sådär, för det mesta så ser allt "inom ramen" men mitt prolaktin var "lite högt" och mitt AMH var 0.81 och där vill man att det är minst 1. När man tittar på referensintervallet är dock allt inom ramen förutom AMH, så jag vet inte hur man ska tolka det.

    På cd9 och VUL har jag slemhinna på 7.8mm, och största follikeln är på 14.8mm just nu. Vet inte om det är bra eller ej, men det är totalt 9 som växer och det blev plötsligt väldigt förståeligt hur man kan plocka ut 15st vid IVF och inte minskar sin äggreserv med tanke på att typ 10 per månad blir absorberad av kroppen :)

    MEN!! Jag har fått recept på letrozol !! :D ovitrelle!! (injektion att ta när man får + på äl sticka, snark måste återgå till det där) samt crinone/progesteron!! WOOHOOO! Vilken lättnad, jag är så trött från stresset att jag kan knappt fatta det, men otroligt glad och tacksam är jag att vi testar verkligen allt vi kan!


    Åh vad kul att höra! Inte om kostnaden då haha, dem är helt sjuka. Men kan gå i god för att din slemhinna är väldigt bra på cd 9 varje fall. Vad spännande med medicineringen. Det är alltid skönt när de händer något nytt. Hoppas de går bra med sprutan, tycker ortivellen knappt känns faktiskt!
  • Msofie

    Hallå tack alla er som hejar på oss! Ni är för fina. Jag är lite off med att svara på andras inlägg, men får vara så just nu.

    Ruvardag 9 idag. Fortfarande blanka test. Men inget är kört från testdag 23/6 på ruvardag 15. Till och från tänker jag att om jag bara tror på det och vill det tillräckligt mycket kanske det blir så. Men andra tillfällen känns det hopplöst.

  • Msofie
    SoHo84 skrev 2021-06-16 21:12:28 följande:

    Hej! Första gången jag skriver, men följt första barnet trådarna sedan förra sommaren. Känner igen flera av er från tidigare trådar, tyvärr. Vi är inne på 18e försöket nu, bim den 27e. Har inga större förhoppningar. I april tog vi kontakt med sjukvården. Lämnade blodprov och allt såg fint ut. Min sambos alla prover såg också bra ut. För två veckor sedan var vi på första läkarbesöket. Han kollade med ultraljud och såg flera ägg. Sa att det såg jättebra ut med tanke på min ålder. Fick inte göra någon spolning av äggledarna. Han sa att man inte gör så numer. Läkaren sa att han ska sätta upp oss på väntelista för IVF. Dom hör av sig till hösten..

    Jag förstår inte varför han inte kollade/spolade äggledarna? Varför vill man inte testa allt innan man drar på med det tunga artilleriet? Dom hittar ju liksom inget annat som är fel.. Har någon av er varit med om liknande?

    Någon kunnig får gärna lägga till mig I bim-listan, får det inte att fungera från mobilen..

    SoHo84 BIM 27/6, 37 år, 18:e försöket


    Vad märkligt! Tänker att vi är många här inne som har gjort en spolning, aldrig hört att man inte skulle göra det längre. Låter konstigt för mig.
  • Msofie
    Gulgja skrev 2021-06-17 12:34:36 följande:

    Hej tjejer!

    Slänger ut lite random frågor.

    - Har någon av er bakvänd livmoder?

    - Röker/snusar någon?

    Jag har bakvänd livmoder och jag har snusat men nu bytt till nikotin och tobaksfritt snus.


    Jag ska vara ärlig och säga att när jag inte är under IVF behandling röker jag vid enstaka tillfällen. Vet att det inte är det optimala men ja haha.
  • Msofie
    Molybden skrev 2021-06-17 17:59:10 följande:

    Åh ni är så fina allihopa! Tack så mycket för alla lyckönskningar. <3

    Jag vågar inte riktigt lämna er än och vill gärna veta hur det går för er andra så kommer att fortsätta läsa!


    NÄÄ MEN WOW! Man blir så himla glad när någon här inne får ett plus haha! Vi alla håller tummar och tår, uppdatera gärna om du har ork.
  • Msofie

    Ruvardag 11 och har fått molvärk och plusbruna spottings. Vet inte om det är en bra grej eller en dålig, idag vore min vanliga BIM. Har aldrig haft spottings tidigare eller fått mensvärk innan mens. Hade ställt in mig på att loppet är kört, men nu är jag förvirrad..

  • Msofie

    Tack för era fina kommentarer! Emmalucy, man börjar räkna ruvardag 1 som dagen efter insättningen. Så mitt äggplock blir ägglossningen. Då vi satte in embryot på dag 3 blir ruvardag 1 = ÄL + 3. Så idag är det BIM för mig, ÄL +14, ruvardag 11. Dock tar jag ju progesteron tabletter, vilket ofta förlänger cyklen för många (alternativt att mensen kommer när man slutar ta Lutinus, dvs om testet är negativt på testdag).

  • Msofie
    längtar00 skrev 2021-06-18 20:19:07 följande:

    Hej, jag hoppas det är okej att jag hoppar in här! Detta är mitt första inlägg på familjeliv.

    Idag kom i alla fall min mens och jag är helt förstörd, var stensäker på att det hade gått denna månad. Därför kände jag att det var dags att hitta stöd någonstans för det börjar vara otroligt jobbigt detta.

    Både jag och min sambo är 21 år, jag är född 00 och han 99 så han blir 22 senare i år. Vi är inne på vårt 4 år tillsammans, är förlovade, och vi har en stor gemensam barnönskan. Detta var vårt 14:e försök, så nu påbörjar vi försök nummer 15 med BIM 19/7. 

    Det känns så otroligt hopplöst och orättvist allting. Vi trodde att vi efter 12 månader skulle få hjälp då det står överallt att man efter 1 år har rätt till en utredning, och därför kändes det på något sätt inte lika hopplöst i början, det gick liksom att härda ut. Detta var fram till att vi började närma oss den 12:e månaden och vi insåg att ett av kriterierna för vårt landsting och en fertilitetsutredning var att båda måste vara minst 25 år?! Kändes som en stor käftsmäll och känner att jag på riktigt inte kommer orka må så här varenda månad mensen kommer - i fyra år till. 

    Om det inte gått till hösten, vilket jag inte tror eftersom det inte gått än, så ska vi kontakta en privat klinik då de enligt landstinget inte är lika hårda med kriterierna. Om vi inte får hjälp där pga vår unga ålder så känns det som jag kommer ge upp. Min livslust försvinner lite varenda månad i samband med mensen och det känns verkligen som mitt hjärta typ går sönder, och att i så fall behöva vänta i 4 år till för att ens få ansöka om en utredning känns omöjligt.

    Det var lite om mig, nu hoppas jag på denna månad och försök 15. 


    Fina fina du, välkommen!

    Jag tycker verkligen det är fruktansvärt att det finns en så pass hög åldersgräns, så orättvist. Tycker den borde sänkas till 20 varje fall. Absolut att ålder spelar roll för kvinnans fertilitet, men det är inte allt. Man kan födas med hormonrubbning, låg äggreserv, såklart manlig faktor mm. Därför tycker jag man alltid borde få en utredning och inte utgå från att det går om man är ung.

    Vi vet precis de känslorna du beskriver, ens hjärta krossas varje månad.

    Har du något stöd i din närhet, någon du kan anförtro dig till? Det är så viktigt tycker jag. Har ni varit i kontakt med någon klinik än?
  • Msofie
    Emmalucy skrev 2021-06-18 22:10:06 följande:

    Ahhh ok :) har den samma ?livslängd? så att säga, att den försöker fästa efter X antal dagar osv? 23/6 känns ju lång att fortsätta med progesteron, men gissar på att det är för att ge bästa möjliga chansen att få plusset? Jag tror att de som inte gör IVF, som jag, men har progesteron ska bara ta den tills äl+14... inte en fråga, bara nyfiken och tycker det är interessant hur den skiljer sig :) 


    Är lite osäker på det, tycker också det känns lite oklart. Har läst på vissa ställen att ett IVF embryo ibland fäster långsammare än ett vanligt, men vet inte hur mycket belägg det finns för det. Skulle tro att det främst är för att man inte ska sluta för tidigt, om man skulle plussa senare antar jag. Tror att själva test dagen är sent då de vill utesluta kemiska graviditeter.
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet