• Msofie

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Tack alla som peppar och hejar, betyder så mycket! Jag hoppas verkligen för oss Apan95, nu är det vår tur. Tänker någon av oss måste väl ändå lyckas, om man går på sannolikhet?!

  • Msofie

    Ruvardag 5. Jag har fram tills nu varit helt zen, men börjar känna ångesten krypa upp på mig. Jag är helt okej med att det kanske inte går, och att vi kommer behöva göra om det. Men väntan är värst. Vill bara veta. Va precis samma sak förra gången att dem första dagarna var lugnt sen blev det värre.

    Som de ser ut nu ska vi testa på söndag, ruvardag 11. Hur ska ni göra Apan95?

  • Msofie

    Sitter här och hulk gråter. Jag har fram tills nu varit rätt okej i IVFn, känt att det får gå som det går och är meningen. Förra IVFn fick vi inga embryon till frysen och har tänkt att det inte skulle bli så denna gången. Trodde genuint jag var okej med det. Men nu fick vi brev om att ingen av våra 5 embryon har klarat sig till frysen. Är helt förstörd igen.

    Det är så jävla orättvist. Folk som blir gravida naturligt. folk som får embryon till frysen. Är så jävla trött på att kämpa och vara olycklig. Allt känns nu helt hopplöst, igen, precis som de gick förra gången. Varför skulle detta embryot klara sig om de 9 andra inte gjort det? Får återgå till att hulk gråta och tycka livet är orättvist.

  • Msofie
    apan95 skrev 2021-10-06 20:15:30 följande:

    Vet inte ens vad jag ska säga, bara såååå ledsen för er. Finns det något svar på varför de inte klarar sig? :( med tanke på att de ändå va fem st?

    Stor kram. Vi finns här <3 ta din tid


    Jag tänker att jag kommer fråga kliniken inför en ev tredje rundan. Men eftersom de inte är genetiskt testade, allt befruktades normalt, slemhinnan såg bra ut mm tror jag tyvärr inte att vi kommer få ett svar. Men kommer absolut vilja ha någon form av diskussion om det.
  • Msofie
    apan95 skrev 2021-10-07 07:50:14 följande:

    Det tycker jag absolut! Jag tycker det låter konstigt om så många klarade of till dag5 men sen inte nerfrysning? Känns som de måste finnas någon anledning?


    Vet faktiskt inte när de slutade klara sig. På dag 2 såg alla bra ut varje fall, vet inget därefter.
  • Msofie

    Detta är det absolut galnaste jag har varit med om. Jag är gravid.

    TRIGGER VARNING, berättar om hur jag fick reda på det.

    Igår bestämde jag och min kille att vi skulle ta ett test idag, på ruvar dag 10. Jag vaknar tidigt, runt 7. Han brukar alltid vakna ganska sent. Jag känner sån ångest kring testet, har aldrig fått ett endaste streck. Tänker att jag vill inte göra en stor sak av det. Vi tar aldrig test i normala fall tillsammans. Jag tänker att jag går upp och tar det negativa själv, inte en tanke om att det skulle vara positivt.

    Jag väntar aldrig tiden ut utan jag börjar alltid stirra på testet direkt. Efter 1 minut börjar jag se ett spöksteck. Tänker att folk får ju det, men jag har ALDRIG fått ens en antydan till ett streck. 1 minut till går. Jag börjar skaka. DÄR ÄR NÅGONTING. Börjar gråta när jag inser att det är för starkt för vara spök, även om de fortfarande är svagt.

    Sätter mig på golvet och tar ett digitalt. Vid denna punkten är jag säker på min sak. Och som sagt, det kommer upp gravid 1-2. Jag bara gråter och skakar. Hämtar en barnbok som jag köpt för snart två år sedan, lägger på köksbordet tillsammans med testen och kallar på min kille att han ska komma då vi kan testa. Han kommer ner, jag filmar. Hans reaktion var PRICELESS. Får vara ut ett ljud som låter som en höna haha.

    Vad ska jag göra nu?? Hur ska jag bete mig??

  • Msofie

    Stort stort tack till er alla, hade inte förväntat mig en så otroligt fin respons! Är så lycklig, men känslomässigt uttömd efter en hel dag av att berätta för mina närmsta. 20 månader senare, så gick det. Helt galet.

    Jag hejar så otroligt mycket på er alla och särskilt dig Apan95, en dag kommer all smärta att vara värt det.

  • Msofie
    apan95 skrev 2021-10-10 07:47:20 följande:

    Godmorgon tjejer!

    Kan säga att även jag vaknade till en chock idag. Var såå inställd på att ta ett negativt test idag på RD8 men efter 3 minuter visade mitt testa tidigt test 2 ganska starka test så jag tog ett CB digital och ett CB plus.

    Kan inte fatta! JAG ÄR GRAVID!!!!


    JAG KAN INTE TRO DET!! Vi båda lyckades! Herregud. Så fantastiskt, finner knappt ord. Vilken vecka i denna gruppen. Stort grattis, jag förstår ditt lyckorus!
  • Msofie
    Ericky skrev 2021-10-10 18:13:37 följande:

    Hej på er,

    Vi börjar bli några som plussat nu från tråden här <3 6 stycken får jag oss till hittills :)

    Vore så himla roligt att få följas åt i en gemensam FB-grupp med de härifrån som vill <3

    Har skapat en privat grupp på FB med hittills 2 medlemmar. Jag och Emmalucy. Hoppas att ni som plussat, och ni som kommer att plussa snart, vill ansluta <3

    Precis som innan fortsätter jag följa er här i väntan på fler plus <3

    Länk till gruppen:

    www.facebook.com/groups/282399060413225/


    Har faktiskt ansökt om att få gå med, känns lite läskigt att göra det så officiellt och inte vara anonym men så spännande!
  • Msofie
    Bx3 skrev 2021-10-11 01:14:31 följande:

    GRATTIS MSofie och apan95!!! Sååå kul att se!

    Och va bra idé med fb-gruppen! Hoppas verkligen på ett plus så man kan följas åt där framöver.

    Detta bättrade genast min dag som varit kass. Har tagit gonal-f i 7 dagar nu och fyremadel 2 dagar och idag har jag varit extremt trött och känslig, inte orkat resa mig och gråter för allt. Insåg tidigare idag att jag råkade ta för stor dos av gonal-f i lördags. Jag antog att den första sprutan var slut för den skulle innehålla 900 och tog därför resterande från nästa spruta.. jag hade läst bruksanvisningen lite för snabbt förra veckan och glömt/missat att det kan finnas mer än 900 laddat i den. Så nu har jag gråtit hela kvällen av rädsla att jag kanske förstört mitt första ivf-försök och kan inte fråga läkaren då det är helg. Ska på ultraljud imorgon kl 9 så hoppas dom säger att det inte gjorde något! Har jag förstört 1/3 försök pga slarv så vet jag inte vad.. blir så sjukt trött på mig själv!

    Hoppas ni andra haft en mycket bättre helg! Mitt fokus har legat hela helgen på att försöka bli okej med tanken på ÄP, att det är tillfällig smärta och värt det. Börjar kännas bättre! Är det någon annan som känner extrem rädsla över ÄP?


    Känner igen mig i de biverkningarna du beskriver från vår första IVF, usch det var tungt. Kanske är trög här men hur mycket mer råkade du ta? Kan ju inte vara den första gången, hoppas det löser sig.

    Jag kände också en ganska stor rädsla för ÄP. Men så här, hur ont det kanske än gör, så kommer du klara det på något sätt. Man har ju överlevt allt fram tills nu. Ofta är saker värre inför i ens huvud än vad de faktiskt är. Hoppas de kommer kännas okej för dig, håller tummarna!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet