• Msofie

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej mina vänner,

    Nu har jag börjat blöda på ruvardag 13. Det är inte längre ljusa spotting utan färskt blod och mycket. Har även börjat få mensvärk. Jag vet att det finns en liten % som är gravida trots det, men jag checkar ut och vet att så inte är fallet.

    Första rundan IVF misslyckades med inte embryon i frysen. Så vi får börja på runda två i mitten av augusti när kliniken har öppnat igen. Känner mig bara tom, eller så har jag inte riktigt vågat lyfta på det locket än.

    Vi kommer försöka i sommar men kommer inte ta ÄL test, tempa eller hålla på med några vitaminer. Planerar att avfölja alla IVF konton jag har och så mycket som möjligt försöka njuta av sommaren. Jag tänker att jag inte heller kommer vara aktiv här. Jag hoppas jag ser så få av er som möjligt kvar i augusti och önskar er alla lycka till!

  • Msofie

    Hej fina ni, vet inte om det är kvar någon i gruppen som kommer ihåg mig, men jag känner igen en del av er. Är så ledsen att det inte har hänt för er än.

    Vår första IVF misslyckades i början av juni månad med inga embryon till frysen. Så jag beslutade mig för att ta en paus till augusti och att vi skulle göra vår andra runda IVF. Helt ärligt, jag gick sönder. Men på något sätt lyckades jag snabbt göra det jag aldrig har kunnat göra, släppa det. Det var precis som jag vaknade från en lång psykos. Stundtals har jag inte ens vetat vilken cykeldag jag har varit på. Jag har inte ens tänkt på att bli gravid varje dag. Och det har varit helt fantastiskt. För första gången på 1 och ett halvt år kände jag igen mig själv igen, glad och nära till skratt.

    Vi fick hem nästa protokoll för två veckor sedan, jag lät den ligga i brevlådan i en vecka och kände att någonting skavde. Jag är fan inte redo. Jag fattade inte när jag var inne i det hur mycket IVF tär på din kropp och ditt psyke, och nu vet jag exakt vad det innebär. Innan har jag tänkt att det är värt allt, men nu är jag inte så säker längre. Så vi fattar beslutet att vänta en cykel till, ge oss själva sommaren.

    Nu är vi på cykel 18 och använder såklart inte skydd. Vi kommer att börja runt mitten av september. Tills dess kommer jag fokusera på träning, AWs med mina vänner och att ta hand om min relation (förövrigt har vårt sexliv aldrig varit så bra som nu haha). Lite allmänna reflektioner från min sida, men tänker på er alla!

  • Msofie

    Hej fina ni!

    Jag är på min sista cykel innan IVF round 2. Jag tror att jag är på cykel 19 men börjar helt ärligt tappa räkningen haha. Denna cyklen har jag börjat ta ägglossningstest för första gången redan maj månad. Vill dels ge det mitt bästa försök innan IVF, men också ha lite koll på när jag ska hämta ut sprutorna.

    Har helt ärligt talat ganska mycket ångest inför denna rundan. Inför första rundan var jag peppad på att göra något nytt och trodde att IVF var lösningen, men förstår nu att det bara är ett tillvägagångssätt. Är inte nervös över sprutorna, mer utöver att jag nu vet exakt hur pissigt jag kommer att må, särskilt efter äggplocket. Eftersom jag har kunnat fokusera på annat över sommaren är det också bitterljuvt att kasta sig in igen med båda fötterna. Men tänker att jag så smått ska bli aktiv hos er igen! Och STORT GRATTIS till dem jag ser PLUSSAT denna månaden!

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Soffsen, BIM 30/8, 27 år (13:e försöket, två MF)

    Längtartillvår, BIM 2/9, 36 år (sista försöket innan första ivf)

    MsTintin, BIM 3/9, 29 år (18:e försöket)

    RH93, BIM 6/9, 28 år (14:e försöket)

    Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)

    Soff, BIM 9/9 (18:e försöket)

    Weloty, BIM 9/9, 30 år (14:e försöket, PCOS)

    Lisen91, BIM 10/9, 29 år (14:e försöket)

    Janni91, BIM 11/9, 30 år (15:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Tildasafira, BIM 15/9, 28 år (18:e försöket, upprepade tidiga missfall - inväntar ivf)

    Mirabilis89, BIM 15/9, 32 år (15:e försöket)

    Msofie, BIM 15/9, 26 år (19:e försöket)

    Vickan31, BIM 23/9, 32 år (16:e försöket)

  • Msofie
    apan95 skrev 2021-08-25 21:18:43 följande:

    Ja gud ja, denna väntan och längtan tar död på mig och jag kan helt ärligt inte fokusera på något annat just nu. kan bara tänka mig hur ruvardagarna kommer att vara haha!

    Är dock så rädd för besvikelsen, när de kommer kännas så nära att man haft något befruktat i sig men att det ändå inte tar liksom. märker hur jag redan nu hur jag kollar på bebissaker och planerar hösten i huvudet så besvikelsen kommer nog bli värre än värst om de inte skulle gå vägen?


    Dig har jag särskilt tänkt på! Jag håller alla tummar och tår för er, behöver du någon att prata med igenom ruvar dagarna så finns jag här för dig. Dem är tuffa, been there done that! Och tyvärr ja, besvikelse över en misslyckad återinföring är något helt annat än en vanlig cykel...
  • Msofie
    MsTintin skrev 2021-08-30 09:24:49 följande:

    Idag börjar dagen inget vidare! Jag känner mig orolig för att min kropp inte mår så bra just nu. Min temp denna cykel har varit lite all over the place, den låg över "snitt" redan innan ÄL och har hunnit dippa två gånger efter ÄL, trots att jag inte ska ha mens förrän på torsdag. Jag har sedan i fredags haft spottings/blödningar på den nivån att jag behöver trosskydd men skulle inte säga att det är mens... Imorse kom det rött blod när jag gick på toaletten och jag vet inte längre om jag kan kalla det spottings eller om det faktiskt är mensen som är fyra dagar tidig?

    Är det någon annan här som har problem med spottings? Söker man på det så får man ju bara antingen upp att det är hormonellt, implantation eller typ cancer, vilket känns mindre roligt :/

    Går man igenom progesteron-nivåer under IVF? Är lite rädd att mina värden är off och att det ska göra att eventuella IVF-försök misslyckas.


    Har själv aldrig haft spottings (förutom IVF) rundan så kan tyvärr inte hjälpa dig där. En kan väl hoppas på att de är en nid blödning!

    Men man tar blodprov för progesteron under utredningen, i lutealfasen för att bekräfta att den är på en stabil nivå. Sen under en IVF får man progesteron på recept under lutealfasen då cyklen inte är naturlig så att säga. Jag fick i form av vaginaltabletter lutinus. Och mina progesteron värden har alltid varit bra.
  • Msofie
    MsTintin skrev 2021-08-30 15:30:19 följande:

    Tack för svar angående progesteron! Skönt att det kontrolleras, då känns det lite bättre i alla fall :)

    Nu när du har lite perspektiv på din första IVF-runda, hur skulle du säga att du mådde under perioden med sprutor och allt? Var det jobbigt? Jag är lite nervös att jag inte ska klara det, eller att min man ska bli galen på mig för att jag blir ett hormonellt monster, heh...


    Herregud vad mycket det känns som att jag har förträngt nu i efterhand, måste verkligen tänka igenom det. Skulle säga så här, mellan sprutdag 1-5 isch märkte jag ingen större skillnad, varje fall ingen jätte påtaglig. Det var mellan sprutdag 6-14 som det började märkas. Min mage var super svullen och det är en sjukt märklig känsla i äggstockarna, man känner verkligen dem hela tiden och det var obekvämt. Personligen hade jag inte ett "humör" utan var mest SJUKT trött. Sen klart är det många känslor som psykologiskt kommer in, oro, hopp, rädsla ja hela paketet.
  • Msofie
    Msofie skrev 2021-08-30 19:39:40 följande:

    Herregud vad mycket det känns som att jag har förträngt nu i efterhand, måste verkligen tänka igenom det. Skulle säga så här, mellan sprutdag 1-5 isch märkte jag ingen större skillnad, varje fall ingen jätte påtaglig. Det var mellan sprutdag 6-14 som det började märkas. Min mage var super svullen och det är en sjukt märklig känsla i äggstockarna, man känner verkligen dem hela tiden och det var obekvämt. Personligen hade jag inte ett "humör" utan var mest SJUKT trött. Sen klart är det många känslor som psykologiskt kommer in, oro, hopp, rädsla ja hela paketet.


    Usch ska tillägga att illamåendet för mig var en stor nackdel. Jag hatar att vara illamående. Det tog veckor efter IVFn innan det släppte. Men man klarar det allt! När drar ni igång?
  • Msofie
    Steeph skrev 2021-08-30 20:18:33 följande:

    Vi har bestämt att vi startar ivf i oktober istället för november så att vi hinner med en återföring innan jul. Annars skulle inte återföringen bli förrän i slutet på januari vilket är alldeles för lång väntan. Jag känner mig så taggad! Är idag på äl+7 och tror inget på denna cykel. Nästa cykel blir en ?naturlig? cykel utan letrozol och blir alltså den sista innan jag börjar med sprutor.


    Men vad spännande att det går framåt! Det är inte långt tid kvar nu ju.
  • Msofie
    Soff skrev 2021-08-30 21:00:32 följande:

    Tack för fina svar och allt stöd <3 Tänker jag skriver en uppdatering här.

    Min sambo fick samtal från läkaren idag som sa att det måste skett ett missförstånd någonstans på vägen, då det inte är nödvändigt för oss att få den här specialvården. Min sambo behöver inte göra någon utredning, och vi behöver INTE skickas till reproduktionsmedicin i Huddinge för detta. Hon trodde att det blivit såhär automatiskt när gynekologen sett att det står något om en genetisk sjukdom i mina journaler, så har dom skickat iväg det som en "specialuppdrag" på en gång, när det egentligen inte behövdes. Jag misstänkte nästan det från början, då det är en helt ofarlig sjukdom, som man inte behöver vara orolig över. Sannolikheten att min sambo skulle bära på genen är typ 1%, och även om han skulle göra det så är det inte en farlig åkomma att ha.

    Åh detta gjorde mig så himla lättad. Så nu ska jag höra av mig till gynekologen som skickade remissen imorn och säga att dom helt enkelt får rätta till detta, så kommer vi få vanlig IVF som var tänkt från början. Då kommer det förmodligen att gå snabbare för oss att få hjälp! Sen sa hon att man har större chanser med vanlig IVF att bli gravid, vilket också kändes skönt att höra. 

    Då kanske vi kan komma igång som vad sagt från början sept-okt. Det vore ju fantastiskt! 


    Gud vilken lättnad för er! Tycker dock det är sjukt dåligt att sådant missförstådd ens skedde, även om det är mänskligt. Hade kunnat bespara mycket ångest. Men vad skönt att det löste sig till det bättre, blir spännande att följa er.
  • Msofie

    Haha det är verkligen svårt att hänga med här om man inte är med varje dag! Men vad spännande att höra Längrartillvår att du fått ett protokoll. Vilka mediciner och doser är det du har fått? Blev lite nyfiken! När startar ni igång?

    Jag har nu hämtar ut alla mediciner till IVF 2.0. Vi uppnådde högkostnadsskyddet i juni månad, så jag blev lite snopen när vi har tvungen att betala 2300 igen, men det är vad det är haha. Har samma sprutor som förra, dock lite högre dos på Gonal F, vilket jag tycker var bra då vi fick höja någon dag förra gången. Mensen är beräknad nästa onsdag, men känner jag min kropp rätt kommer den nog tills måndag och sen kör vi.

    Vi har även fått bekräftat att sjukvården har skickat remiss för att vi ska stå i kö till IVF genom landsting, läkartid om tre månader. Haha tur man har råd att betala privat.

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet