• Msofie

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Bx3 skrev 2021-10-12 00:58:44 följande:

    Okej, du kände inte så i andra ivfomgången? Är ju skönt att veta att det kan bli annorlunda om det blir en nästa gång. Jag råkade ta 75 för mycket. Frågade läkaren på ultraljudet imorse och han sa att det inte var någon fara (Tack o lov). Minns du hur många äggblåsor du hade vid ultraljudet? Var det lika många som du hade sen vid ÄP eller kan det komma fler? Jag hade 13 st nu i väldigt olika storlekar, två var nästan mogna och resten för små för ÄP så fick inbokat ÄP nästa måndag. Dom två som var störst kommer antagligen inte vara bra då sa han så vi satsar man på dom mindre. Men det känns lite med isåfall 11 äggblåsor? Det är ju inte ägg i alla oftast..

    Tack snälla för dom peppande orden! Det är precis så jag försökt tänka senaste dagarna och det känns redan lite bättre. Det kan ju inte göra ondare än när min äggledare brast tänker jag och då tog det 30min innan dom sövde mig. Och nu är det ju något lite roligare som ska göras, nu ska ju ett embryo sättas in i min kropp istället för opereras ut. Sen blir ju inte smärtan mindre för att jag oroar mig så kan istället tänka på dom lite roligare delarna i detta! :)


    Här är lite information om du/ni tycker det vore intressant från mina IVF, har skrivit ner allt! Beroende på läkare fick jag olika ingående information, ibland mer och ibland mindre, därför ser det olika ut.

    IVF 1.

    VUL 28/5

    9 stycken på 7-8 mm, 6 stycken på 5 mm.

    VUL 28/5 11.15.

    7 över 10 mm.

    VUL 31/5:

    12 över 10 mm.

    3 över 16 mm.

    1 vid 8 mm.

    Äggplock 4/6

    15 äggblåsor, 10 ägg.

    4 befruktade (ICSI), ingen till frysen. Återinförde dag 3.

    IVF 2

    VUL stim dag 8, 22/9

    14 stycken, varierande storlek

    VUL stim dag 10, 24/9.

    11 ägg totalt. 4 över 16 cm. 6 över 10 cm. 1 på 9 cm.

    Äggplock 27/9, stim dag 13.

    12 äggblåsor.

    10 ägg.

    Återinföring 29/9.

    6 embryon befruktade (ICSI). Inga till frysen. Återinförde dag 2.

    Nu blir detta ett långt inlägg haha! Men jag upplevde den andra IVFn som enklare, svårt att säga vad det beror på. Tror dels att man är inställd på hur allt är och hur det kommer att kännas. Kanske var kroppen också mer van? Upplevde varje fall inte lika starka biverkningar. Men hoppas du inte behöver komma dit!
  • Msofie
    Bx3 skrev 2021-10-12 01:22:13 följande:

    Skönt att höra att du var redo för ÄP! Hur många dagar har du tagit sprutorna? Var också på ultraljud imorse men var flera som var för små så får vänta en vecka för ÄP. Jag blev också lite besviken över mängden blåsor då man hört dom som haft 20-30 stycken.. men försöker tänka att hellre kvalitet än kvantitet i detta fall och vem vet det kanske är dunderägg som är där inne, då behövs det inte fler. Men ååå vad avundsjuk jag blir, jag hade betalat dyrt för att få sövas! Jag blev sövd i våras när jag hade utomkvedshavandeskap och äggledaren brast. Jag hade en väldigt bra upplevelse. Vaknade upp och var lite förvirrad men framförallt fokuserad på att få saft av personalen, jag var sååå törstig. Jag var extremt pratglad, vet inte om det berodde på narkosen eller morfinet dock. Sen ringde jag sambon och berättade att jag levde. Jag mådde inte alls illa eller något sånt av det.


    Jag förstår din känsla när det kommer till det där med antal ägg. Jag följer många personer som gör IVF utomlands, främst USA, och man stimulerar på ett heelt annat sätt än Sverige där 20-30 ägg är standard. Här är 9-12 standard. Givetvis kan det skilja sig åt, men över 15 är ytterst ovanligt eftersom man inte får lika höga doser.
  • Msofie
    Bx3 skrev 2021-10-12 13:45:49 följande:

    TACK så hemskt mycket! Jag blir på något sätt lugnare när jag får läsa framförallt siffror, vet inte varför. Jag har ingen i min närhet som jag vet har gått igenom ofrivillig barnlöshet så jag har en konstant känsla av att vara sämst i klassen if that make sense.. Många mår nog bäst av att se lyckade ivf-försök, det gör ju jag också men jag känner också ett behov av att se de som inte lyckas direkt för då känner jag mig inte ensam om det misslyckas och jag har då sett att andra tar sig igenom det vilket ger mig lite mer kraft att också orka. Jag har också tänkt att andra omgången nog känns skönare då man vet vad man har framför sig, jag gillar kontroll och här har man ju 0 kontroll. Tack igen för att du tog dig tid och delade med dig! Nu har jag gjort en egen anteckning i mobilen också där jag skriver ner alla datum m.m! :)


    Absolut inga problem! Man ska verkligen inte jämföra, och många ägg betyder inte framgång, men tyckte också att det var skönt att ha något att förhålla sig till. Fått en del frågor om processerna i efterhand, så rekommenderar verkligen att skriva upp för jag hade glömt allting annars : )
  • Msofie
    apan95 skrev 2021-10-12 14:37:03 följande:

    Fick precis ett sms av 1177 att jag hade ett meddelande där. Så jag loggade in och fick mig en liten chock, en inbokad tid på Sahlgrenska reproduktionsmedicin nu om en månad. Vad gör jag nu? Är det bara att avboka den? Känns så läskigt när man äntligen är framme i kön att man ska avboka, dock har vi ju våra i frysen på den privata kliniken så hade väll fortsatt där ändå. Men vad är oddsen att exakt allt sker samtidigt..? Gläds självklart åt att vara gravid men känns så läskigt att avboka något man väntat på så länge. Förhoppningsvis får någon annan platsen som behöver den mer än mig nu, kanske någon utav er fina tjejer <3


    Men oj, vad sjukt. Vill absolut inte vara en party pooper, men du kan inte vänta någon vecka med att avboka den kanske? Om det känns rätt, såklart!
  • Msofie
    Ericky skrev 2021-10-20 11:10:30 följande:

    Hej på er,

    Några namn här är nya för mig, men många av er är ju gamla vänner så jag vill berätta för er vad som hänt. I lördags eftermiddag gick mitt vatten i vecka 17. Det konstaterades på UL att det inte fanns något vatten kvar. Vatten behövs för att bebis ska kunna utveckla sina lungor och träna rörelser mm. Förhoppningen var att vattnet skulle fyllas pp, vilket det i vissa fall kan göra. I mitt fall så verkade det gått hål helt och hållet på hinnan runt bebis och i måndags var vi tvungna fatta det oerhört tunga beslutet att avbryta graviditeten, trots att bebis var helt frisk. Utsikterna var små och risken för mig att drabbas av infektion för hög. Så i måndags eftermiddag fick jag föda fram vår lilla, lilla bebis på sjukhuset.

    Vi trodde med vår otur (försökt ett år och under den tiden brottats med mellanblödningar), och sedan ett missfall, att det var vår tur nu. Allt såg toppen ut på KUB. Men livet funkar ju inte så tyvärr, att det finns någon slags universell rättvisa. Livet är oerhört tungt just ny men tillslut kommer en annan dag hoppas vi. Och ett annat barn som får leva med oss <3


    Fina fina du. Mitt hjärta brast lite när jag läste detta. Så klart inte ens en miljon del av vad ert måste göra nu. Livet är så otroligt skört och orättvist. Beklagar verkligen er sorg, saknar ord.
  • Msofie
    Bx3 skrev 2021-10-31 12:07:58 följande:

    <3

    Du skrev precis som jag känner idag. Neg gravtest och känner att mensen är påväg. Aldrig känt mig så värdelös och misslyckad som jag gör idag. Inte ens när jag får en färdig blastocyst placerad i livmodern klarar jag av att bli gravid. Blir så förbannad på mig själv att jag gått med hopp och tro om att denna gång var vår tur.. känner med dig! Min sambo försöker vara positiv och har så svårt att förstå mig hur jag känner.. det går liksom inte att förklara för någon som inte varit med om det själv. Att trycka i sig massa medicin och tabletter som gör att man mår skit för att sen få reda på att det inte ens fungerat.. hopplöshet känner jag idag. Ska bara bädda ned mig idag och tillåta mig att tycka synd om mig själv 1 dag.

    Du är inte ensam, dina känslor är fullt normala <3 man måste få ha dåliga dagar utan att känna att man måste tänka positivt.


    Fina fina ni. Jag har fortfarande hängt med i tråden i bakgrunden, vill så gärna följa er resa fortfarande! Jag förstår precis vad ni beskriver. När min första IVF misslyckades har jag aldrig varit så nere i mitt liv. Allting kändes helt hopplöst, inte ens det kunde gå vägen. Det är tufft som fan, men fasiken om man inte överlever det mesta, fast det inte känns så. Sörj, var ledsen, men sen måste man kunna plocka upp sig själv och finna strategier att få vidare. Vet inte om de triggar eller hjälper, men min tog sig på den andra IVFn. Ingenting är omöjligt, de tar bara lite längre tid. Tänker på er!
  • Msofie
    Längtartillvår skrev 2021-10-31 17:21:17 följande:

    I lördags gick vaknade jag 5am och bestämde att det var dags att ta gravtest, både ett vanligt och ett testa tidigt. Jag smög ner, kissade, testade och lämnade testen i badrummet medan jag slängde lite skräp i köket. Pojkvännen vaknar och tassar ner för att kolla testen med mig. Han tar ett och jag tar ett. Not pregnant står det på mitt och endast en linje på det pojkvännen tog.

    Jag fullständigt bröt ihop. Grät från 5 på morgonen tills jag gick och lade mig på kvällen. Så fruktansvärt besviken, ledsen, arg. Det är så fruktansvärt orättvist. Vet inte hur man någonsin kommer komma över den här hjärtesorgen man har. Inte ens med en perfekt blasto funkar det, hur ska det då någonsin funka?!?!

    Jag har bara en blasto i frysen, har inte stort hopp om att det ska lyckas med den, hur ska man orka med ännu en IVF omgång när man vet att det ändå inte behöver funka?

    Har proppat i mig så sjuka nivåer progesterone så mensen har fortfarande inte kommit :( slutade med all medicin igår, hoppades mensen skulle komma direkt så nästa cykel kan börja. Orkar inte vänta längre!!!


    Jag beklagar verkligen att ni behöver gå igenom det. Det är en ny nivå av hopplöshet. Vet hur svårt det är att se ett senario där det skulle kunna gå. Mitt tips är kanske att reflektera verkligen över när man är redo att göra ett försök igen. Många gånger behöver man ge sitt psyke och kropp en paus för att läka lite. Hoppas att ni kan få det och att ni lyckas hitta ett sätt att ta er igenom det.
  • Msofie

    Hej fina ni,

    För en del kanske detta kommer trigga, för andra kanske det ger hopp. Men vill göra en uppdatering för er som kanske är intresserade!

    Kort bakgrund, gjort två IVF, en i maj och en i september, där vi inte fick några embryon av totalt 9 till frysen. Första återinföringen fungerande inte heller. Inget gick åt vårt håll och vi har förkrossade.

    Jag plussade på min andra återinföring med ett två dagars embryo. Idag är jag 7+3 och såg idag det lilla livet med ett tickande hjärta. Vad jag känner idag, är att 17 månaders kamp var värt det i slutändan. Att se hjärtslagen var den galnaste känslan jag upplevt. Vi är inte helt out of the woods än, men vi är hoppfulla.

  • Msofie
    Vickan31 skrev 2021-12-14 15:34:52 följande:

    Sorry för så många inlägg på raken, men nu kommer en liten uppdatering från mig också så ska jag försöka att inte ta över tråden ;) Det är tyvärr en inte så glad Vickan just nu för jag har börjat blöda nyss på ruvardag 10 (testdag på måndag, ruvardag 16) och känner bara att allt hopp har försvunnit. Ringde till kliniken och de sa att allt jag kan göra nu är tyvärr att vänta, men att det inte behöver vara dåliga nyheter utan det kan blöda lite i början på en graviditet inte minst pga Lutinus som gör slemhinnorna sköra. Men det är så svårt att hålla hoppet uppe, tårarna bara rinner och jag orkar inte med det här att det alltid ska gå så himla dåligt när det gäller just det man önskar mest av allt i hela världen...


    Håller helt med Apan95 i föregående inlägg, för mig var den största tiden av sorg och oro fram tills jag fick min mens. Därefter vet man varje fall vad man ska förhålla sig till. Nu är vi i denna gruppen väldigt medvetna, men generellt tänker folk att IVF alltid är lika med barn. Det är ett tillvägagångssätt, inte en garanti. Men det gör inte mindre ont för det. Jag hänger kvar och läser, hoppas så för er alla. För dem allra flesta händer de tillslut, även om vägen är lång och sorglig, men en dag kommer det vara värt det!
  • Msofie
    Tildasafira skrev 2021-12-15 14:37:03 följande:

    Ser suddigt på livet just nu. Ringde kliniken som meddelade att inget av de tre som odlades vidare klarat sig. Varför skulle då det lilla tvådagars som finns klara sig? Min bristningsgräns är nog precis nådd nu <\3


    Det var inte helt tydligt om du har återinfört den men, under mina två IVF förlorade vi totalt 9 embryon. Vi fick aldrig någon till frysen. Hade 0 hopp på grund av det MEN min två dagars blev en graviditet. Det behövs verkligen bara ett guldägg!
  • Msofie
    RH93 skrev 2022-02-24 17:03:04 följande:

    Idag va en riktigt jobbig dag. Har plågat mig igenom jobbdagen för att jag är så sjukt trött och utmattad. Det är verkligen trötthet på en ny nivå. Känner mig otroligt känslig och deppig allmänt just idag. Flexade ut lite tidigare från jobbet för att försöka återhämta mig lite och ta det lugnt bara. När jag kom hem hade vi fått ett brev, som jag öppnade med sambon på telefon, där det stod att inga embryon klarat sig till frysen. Jag trodde verkligen att jag va förberedd på att det kunde bli så och var okej med det då jag läst på och lyssnat på poddar där dom pratar om att det faktiskt statistiskt är vanligt att inte få det, men luften gick totalt ur mig. Kunde inte ens fortsätta prata med min sambo och belt ihop helt. Allt känns hopplöst och man känner sig så otroligt värdelös, varför kan det inte bara gå bra.


    Jag förstår fullt ut din känsla. Jag snarare upplevde att ALLA i min närhet fick till frysen förutom jag, det kändes så orättvist men fram för allt nedslående. Jag har gjort två äggplock, totalt 9 embryon som inte klarade sig, fick aldrig någon till frysen. Det är så cliche, men du behöver bara ett guld embryo. 9 försvann, det 10e klarade sig. Är nu gravid i vecka 24 med en liten pojke <3
  • Msofie
    RH93 skrev 2022-03-05 10:03:31 följande:

    JAG ÄR GRAVID!! Så sjukt har knappt fattat det ännu själv. Det räckte med det där enda lilla perfekta embryot. Har knappt sovit inatt. Vaknade supertidigt och va så nervös. Tog först ett predictor early som visade ett starkt streck direkt. Vågade inte tro på det och tänkte att jag kanske hade lagt det åt fel håll och det var kontrollstrecket som syntes haha. Så tog ett digitalt som också visade gravid väldigt fort. Är så lycklig och ska försöka att bara njuta av detta.


    Men fina fina du! Vilka fantastiska nyheter! Det finns ingen känsla i världen som slår det. Njut så mycket om du kan av detta nu.
  • Msofie
    Soff skrev 2022-03-06 19:14:08 följande:

    Ni som nu gått igenom ivf och plussat, hur har ni känt på vägen från återföringen till plusset? :) är nyfiken. Har ni haft några fysiska känningar och när började isåfall dessa? Räknar man förresten ruvardag 1 som dagen man gjorde återföring? kramar till er! 


    Återinföringsdagen är 0! Så första dagen efter Rrd1

    Jag plussade på rd 10. Jag hade 000 känningar fram tills rd9. På kvällen kom en våg illamående. Samt att jag var fruktansvärt kåt, hahahah. Nu i efterhand inser jag att det nog var den första hormonvågen som kom. Kan säga att mitt plus på vanlig sticka inte var super tydligt men där är man olika!
  • Msofie

    Stort stort grattis till dig Soff! Den bästa dagen i mitt liv var absolut (än så länge) dagen jag plussade. Sedan var det en lång väg kantad av ångest och oro, som först började dämpas efter v 20 för mig. Hoppas det inte blir fullt så för dig, även om det nog lätt blir så efter vad man gått igenom! Heja dig och embryot!

    Insåg idag att den 20e maj förra året tog jag första sprutan på den första IVFn jag gjorde, blev två, och denna 20e maj ska jag på kontroll för v36. Så mycket kan förändras och hända på ett år!

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet