• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Janni91 skrev 2021-06-19 17:44:41 följande:
    Usch vad trist att det känns som att det inte blir något :( Men jag hoppas ändå att magkänslan inte stämmer! Jag förstår att du börjar undra, det gör jag med för de hittar inget fel på oss heller. Jag börjar också närma mig bim det kom lite rosa i förrgår, sen inget. Börjar direkt tänka att det kanske kan vara en nidblödning men tänker sen att det har ju aldrig hänt något tidigare...har slutat tempa och ta ägglossningstester så vet inte ens när/om jag haft äl. 

    Jag håller med dig om att man borde prata mer om det! Jag har pratat med flera i min omgivning och får så mycket stöd av dem, vilket är underbart. Man behöver ju inte berätta för alla, men det kan vara skönt att berätta för sina närmsta (tycker jag iaf). Jag har även berättat för min chef, så hon vet varför jag mår skit vissa dagar. 

    Ja, känns så himla tråkigt att jag kommit till en punkt där jag nästan är helt blank. Jag bryr mig liksom inte ens om att testa för jag vet redan innan att det inte blev nåt, så varför ska jag testa liksom!? Det känns ju precis likadant varenda månad!? Och även om jag läst att många känner molvärk etc. men sen varit gravida, så kan jag inte för mitt liv tro på att det någonsin skulle vara så på mig. Något måste ju vara annorlunda när man faktiskt är gravid!? tänker jag. Man analyserar sönder symptom och sin kropp under denna långa tiden att jag känner igen miiiinsta lilla sak. Och så fort jag känner den där känslan... som jag känner månad efter månad... ungefär en vecka, eller några dagar innan bim, då känns det kört. 


    Har också slutat tempa och tagit äl-tester, och det känns väldigt skönt att slippa! Jag hoppas att det var en nidblödning<3 men förstår precis dina tankar, den hopplösa känslan att, varför skulle det vara annorlunda nu?! Men jag hoppas verkligen, både för dig, och för mig, att det får vända snart. 


     Va skönt att du också har några att prata med om det! Precis, man behöver absolut inte fläka ut sig för hela omgivningen, men skönt att ha några. För när man kommit till en viss punkt, och det gått lång tid, så är det ju inte så lätt att hålla upp en fasad.

  • Soff
    ananna skrev 2021-06-19 19:58:59 följande:
    Jag hoppas innerligt att känslan har att göra med tidigare erfarenheter och att mensen inte kommer. Förstår din känsla precis.

    För egen del kommer jag ihåg när jag slutade med preventivmedel (ca 2 år sedan) och var glad när mensen kom som en klocka eftersom det måste ju betyda att "allt fungerar som det ska" tänkte jag.... Tills vi började försöka bli gravida och den fortsätter komma månad efter månad, ångest och som ett slag i ansiktet varje gång. Usch!

    Vad bra att du lättade på ditt hjärta till din vän, jag har inte öppnat upp mig för någon ännu. Men efter att ha läst ditt inlägg börjar jag tänka om. Känns extra tungt eftersom helt plötsligt verkar det inte finnas en enda person i min vänskapkrets som inte är gravid eller redan har barn. Är tacksam att jag har en så fin och stöttande sambo och er. Beundrar din öppenhet!

    Kramar!

    Tack <3 ja, jag vet ju inte hur det känns om jag skulle vara gravid. Men har någon slags övertygelse om att NÅGOT skulle kännas annorlunda. Och det gör det inte.


    Ja men precis, har också tänkt likadant, att man varit glad för att "allt fungerar". Men man visste inte mycket alltså. Man har insett så mycket under dessa månader, och lärt sig så mycket, som man tänker att man borde fått lära sig i skolan. Ja usch, har i princip börja känna ren ilska när mensen kommer, som att kroppen sviker mig. I mörka stunder kan jag t.o.m känna "men jag kanske inte förtjänar att få uppleva den glädjen att få ett plus, det är bara andra som får", men det är ju kring mens som sådana tankar kan komma.


    Man måste känna själv när man känner sig redo för det <3 och om man nu vill det. Jag ville inte det förut. Men när det började närma sig ett år för oss, och jag fick veta att min bror skulle få sitt andra barn, så kunde jag inte hålla masken, så där sprack det. Och sen dess kände jag att, varför ska jag INTE kunna prata om en sån här sak? Det känns som ett så enormt tabubelagt ämne, tills man faktiskt öppnar sig, och det plötsligt blir något helt "normalt". Och på något sätt så kändes det bra igår att säga det till min vän igår också för att "undervisa lite" att det faktiskt inte alltid är så enkelt, som många tror. Lite "sätta folk på plats", haha. 


    Och ja, det blir verkligen så, ens fokus riktas ju åt det hållet så alla är gravida kring en. Som att världen ska slå lite extra på en, haha. Skönt att du har en sådan stöttande sambo <3 och ja det är verkligen skönt att kunna ha alla här att vända sig till. Min sambo är stöttande, men väldigt trött på att höra om detta, haha. Så då kan jag ventilera mycket här. Tack <3 Kramar 

  • Soff
    längtar00 skrev 2021-06-19 22:41:19 följande:

    Jag hoppas precis som ovanstående att det bara är en känsla<3 

    Förstår precis, när mensen kommer blir man så arg och ledsen på allt. Oavsett om man den månaden trodde att det gick eller inte så finns alltid ett litet hopp innerst inne som blir till besvikelse, ilska och sorg. Varför var mensen tvungen att komma? Varför blev det inget? Det känns så orättvist och jag vill också att alla gravida och alla med barnvagn ska "stanna inne", att folk ska sluta berätta om sina graviditeter på sociala medier för man blir ju bara påmind och allt känns hopplöst.

    Men det är viktigt att komma ihåg att det är okej att känna så här, för ingen av oss planerade att det skulle bli så, att det skulle vara så svårt. Så det är okej att bli arg, ledsen och besviken. Försök få ut känslorna, skrik, kasta nåt i väggen, gråt. Kom bara ihåg att inte ge upp trots att det känns omöjligt<3


    Så skönt att du kunde prata med din vän, så att hon förstår dig och hur saker känns. Det är jobbigt att jämt hålla uppe en fasad och jag tycker du är stark som delar med dig. För det är ju sant att det är vanligt, men så otroligt tabubelagd och undangömt. 

    Som sagt hoppas jag att det bara är en känsla och att du får ditt plus<3 Kram!<3


    Tack för stöd <3 både från dig och ovanstående <3 


    Ja det känns verkligen som att kroppen sviker en gång på gång. Och utredningen kommer upp i mitt huvud, att allt ser ok ut, men ändå så kommer mensen varenda. jäkla. gång. Och blir så trött på det. Jaa kan inte alla gravida/med barnvagn bara stanna inne tills vi är gravida så man åtminstone slipper lida för DET >< ...


    Tack <3 ja jag försöker att bara vara i det, och så får man så småningom ta nya tag.. jag kommer aldrig ge upp. Även om jag kommer vilja det ibland. 


    Tack så mycket <3 ja, det känns skönt att inte hålla uppe någon slags fasad utan bara säga som det är. Det är jobbigt som det är denna resa, att hålla uppe en fasad blir för mycket tycker jag. Det äter upp en till slut.


    Kram <3 

  • Soff
    Janni91 skrev 2021-06-20 08:37:06 följande:

    Usch, jag förstår det. Det blir så lätt att man överanalyserar och kastas mellan hopp och förtvivlan varje månad. Jag har också slutat testa. Kommer inte ihåg när jag tog ett test senast men kanske oktober förra året eller så, det har liksom inte varit någon idé för jag börjar få spottings så tidigt varenda månad. Tack för du håller tummarna! Håller andan varje gång jag går på toaletten nu..CD 27 idag och två hela dagar utan spottings <3

    I helgen har jag unnat mig lite koffein, vin och spa. Jag tycker vi alla ska unna oss något om möjligheten finns, något som vi mår bra av <3 


    Verkligen:( ah okey! Ja det känns så lönlöst att testa liksom när man märker av att det ändå är på gång. Jag hade spottings förut men blev faktiskt av med dom när jag började äta kosttillskott. Vet inte vilket av det som gjorde det, men äter d-vitamin, zink, järn+C-vitamin, magnesium, B6-B12-folsyra och q10. Q10 och magnesium började jag med senare dock så det är något av de andra som hjälpt mot mina spottings. Förstår det! Jag med... har bim idag.

    Tycker jag du gjorde helt rätt i <3 absolut! Viktigt!! <3
  • Soff
    Janni91 skrev 2021-06-20 09:52:11 följande:
    Precis..vad skönt att du blivit av med det! Jag tar precis samma som du förutom B6. Sen tar jag även selen, omega 3 och mjölksyrabakterier. Sen har jag dragit ner på gluten och koffein (dricker bara ett par koppar kaffe i månaden). Jag har oftast inte lika många dagar med spottings nu, men vissa månader känns det som att det går framåt och sen blir det sämre igen så det är tråkigt. 

    Åh, hoppas hoppas att mensen inte kommer nu då!! <3 

    <3 ja, det känns skönt. Trodde dock att jag kom mer i balans som kanske skulle leda till en graviditet, men där har inget hänt. Första månaden utan spottings flippade jag för trodde förstås att jag var gravid >< .. men men. Det är ju såklart bra att bli av med spottings. 


    Kanske B6 som saknas då? vem vet? Men kan säkert bero på många saker att man har spottings... hoppas nu också blir av med det <3 


    Tack för pepp <3 jag är dock helt säker på att den kommer så bara väntar... så man kan gå vidare. 

  • Soff
    Janni91 skrev 2021-06-20 11:58:05 följande:
    Åh, förstår det! Klart man blir hoppfull då ju! :( Men det verkar ju ändå gå åt rätt håll i alla fall! :) 

    Ja, tack för tipset, ska kika på B6! :)

    Usch, förstår känslan :( Kram <3 

    Jo, precis, det var ett hårt slag att ta :(( 


    Hoppas det. Att nååååån dag... så händer det. 


    Kram <3 

  • Soff
    Msofie skrev 2021-06-20 11:43:42 följande:

    Hej mina vänner,

    Nu har jag börjat blöda på ruvardag 13. Det är inte längre ljusa spotting utan färskt blod och mycket. Har även börjat få mensvärk. Jag vet att det finns en liten % som är gravida trots det, men jag checkar ut och vet att så inte är fallet.

    Första rundan IVF misslyckades med inte embryon i frysen. Så vi får börja på runda två i mitten av augusti när kliniken har öppnat igen. Känner mig bara tom, eller så har jag inte riktigt vågat lyfta på det locket än.

    Vi kommer försöka i sommar men kommer inte ta ÄL test, tempa eller hålla på med några vitaminer. Planerar att avfölja alla IVF konton jag har och så mycket som möjligt försöka njuta av sommaren. Jag tänker att jag inte heller kommer vara aktiv här. Jag hoppas jag ser så få av er som möjligt kvar i augusti och önskar er alla lycka till!


    Åh va tråkigt!!!! :(((( så ledsen för din skull att det inte blev något :(( <3 fan också. Och jag förstår helt, och tycker du gör helt rätt i att bara fokusera på att njuta av sommaren nu så gott du kan! <3 och ta nya tag sen. Kramar till dig!!! 
  • Soff
    apan95 skrev 2021-06-20 13:15:44 följande:
    Så längesen jag var inne här nu.. kände att jag verkligen behövde koppla bort allt en stund. Var en sån besvikelse att det inte blev någon insättning och att hela sommarn blev annorlunda. Hade verkligen planerat hela sommaren och semestern kring just att jag skulle ruva?

    Har läst i kapp mig lite gällande er alla men självklart missat en hel del.. ledsen att komma in och läsa just ditt besked :( läste även vad Soff hade skrivit häromdagen och känner igen mig så mycket..

    Tog mitt första glas alkohol på ett år häromdagen och tänker unna mig några fler nu under sommaren! Hoppas ni alla kan slappna av lite under sommar och semester oavsett om ni känner er peppade eller besvikna. Känns som att många ska försöka chilla lite och komma med nya krafter till hösten. Kul att ha något att se fram emot till hösten tillsammans.

    Och vi, MSofie, får återigen följas åt i augusti. Kram och lycka till <3

    Förstår helt att du behövde pausa här <3 måste kännas fruktansvärt att behöva vänta ytterligare, när man ställt in sig på att komma vidare nu. Känner verkligen med dig!!!! 


    Ja min mens är på ingång.. som vanligt :(( är arg, ledsen och besviken, men har ingen lust att låta det ta över nu.. så tänker försöka njuta av sommaren och återigen, fokusera på eventuell IVF till hösten. 


    Kramar till dig! 

  • Soff

    Blir så irriterad när min kropp gör såhär. Har haft så lite då och då vid mens, att det verkligen känns som att mensen ska starta, t.o.m så pass att jag tar en ipren, men så segar det sig fram så in i bängen!... och startar inte förns någon dag senare eller så. Så är det nu. Den skulle komma idag, och förut när vi skulle ta en cykeltur så tog jag med en ipren för säkerhetsskull för kände att värken började bli ganska påtaglig,  och satte dit skydd ifall att. Och så går värken över, och så håller det på så ett tag, tills det faktiskt börjar på riktigt. Kan det inte bara börja så man kan gå vidare!! >< .... känns verkligen som kroppen jävlas med en ibland alltså. 

  • Soff
    MAKL skrev 2021-06-20 21:07:03 följande:
    Fy så jobbigt! Vet känslan av att man känner på sig att mensen ska komma men att den segar sig fram. Inte alls kul. Då vill man bara att den börjar så man kan få börja om med ett nytt försök. Hoppas att den antingen kommer igång nu snart eller ännu hellre att den inte kommer och att det visar sig vara en graviditet ist :)
    Janni91 skrev 2021-06-20 21:23:26 följande:
    Åh, jag vet exakt hur det känns! Det är tortyr att pendla mellan hopp och förtvivlan. Ska mensen komma så kan den väl komma igång direkt istället? Hoppas den inte kommer eller kommer igång snabbt <3 
    Ericky skrev 2021-06-20 21:32:34 följande:
    Åh jag håller ändå tummarna för att denna gången är annorlunda!!! <3 men jag fattar och vet hur det är... brukar den kunna diffa på typ en dag eller mer?

    Tack för ert fina stöd <3 

    Som väntat kom mensen idag :'( så 15:e försöket ner i toaletten..


    Ericky: den kan diffa 1, max 2 dagar.


    Kram <3 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet