• Anonym (Osäker på vad jag känner)

    Älskar jag min sambo tillräckligt mycket?

    Jag älskar min sambo och känner mig väldigt trygg och lycklig med honom. Han är romantisk, snygg, smart och genomsnäll. Han älskar verkligen mig och är helt underbar.  MEN...

    När jag jämför honom med min ex. så är det som natt och dag. Min ex behandlade mig som skit men jag älskade honom ändå. 

    Om jag då jämför min sambo med min ex. och tänker mig att min sambo hade gjort som min ex. hade jag fortfarande älskat honom då? Jag tror inte det. Nu skulle han aldrig bete sig så, det är jag tusen procent säker på men OM. Hade jag då tolererat, förlåtit osv? Nej.

    Om han hade vänstrat hade jag då förlåtit gång på gång? Nej.
    Om han hade vänstrat mitt framför mig, hade jag bara gråtit men inte sagt ifrån? Nej.
    Om han kallade mig fula saker om min vikt, kallade mig äcklig osv. Det hade jag inte tolererat.
    Om han gjorde saker sexuellt med mig som jag inte ville, förnedrande saker och kallade mig fula saker...då hade jag nog lämnat honom. Vi gör ju ganska avancerade saker jag och min sambo, och har sex väldigt ofta, men det är för att jag vill, känner mig trygg...men hade jag inte velat och han gjorde det ändå som min ex hade jag fortsatt älska min sambo då? Nej det hade jag inte.

    Allt det här och mer tolererade jag från min ex. och älskade honom ändå. Älskade min ex. något enormt. Men jag hade inte kunnat älska min sambo om han gjorde sånt. Det är jag helt säker på. Men jag älskar honom ju...men älskar jag honom tillräckligt?? Om jag vet att jag inte hade tagit detta från honom men tog det från min ex. älskar jag honom tillräckligt då? 

  • Svar på tråden Älskar jag min sambo tillräckligt mycket?
  • Anonym (Osäker på vad jag känner)
    Anonym (Vio) skrev 2021-06-23 19:38:34 följande:
    Ja, liksom lagom lycklig. Aldrig himlastormande men det räcker för mig, för jag vill liksom inte förlora mig själv. Livet är tryggt och stabilt och det funkar för mig.
    Jag är väldigt lycklig, känner mig trygg och älskad och litar på min sambo till 110%. Känner att det är så det skall vara, att det är allt jag nånsin velat ha...men att jag kanske inte vill ha det jag trodde jag ville ha? Något saknas. Den där dimensionen av kärlek där jag känner att jag kan stå ut med precis vad som helst för hans skull. Den kanske saknas?
  • Anonym (Vio)
    Anonym (Osäker på vad jag känner) skrev 2021-06-23 19:44:13 följande:

    Jag är väldigt lycklig, känner mig trygg och älskad och litar på min sambo till 110%. Känner att det är så det skall vara, att det är allt jag nånsin velat ha...men att jag kanske inte vill ha det jag trodde jag ville ha? Något saknas. Den där dimensionen av kärlek där jag känner att jag kan stå ut med precis vad som helst för hans skull. Den kanske saknas?


    Och det är den jag tänker inte är hälsosam. Man ska inte stå ut med precis vad som helst. Man ska ha gränser. Man ska känna egenvärde.
  • Anonym (Ung och dum)

    Levde länge med en man som var otrogen och betedde sig som ett svin. Älskade honom otroligt mycket, och tror att han var "mannen i mitt liv" bara att vi träffades helt fel i livet, han mådde extremt dåligt och drog med mig ner. Men betyder inte att man inte kan älska någon annan. Nu är jag starkare och vet att skulle min nuvarande göra samma så skulle jag lämna utan att tveka, oavsett hur mycket jag älskar honom. Jag tror att man kan träffa sina själsfränder men vid fel tidpunkt i livet, man måste inte leva med dem för det.

    Min nuvarande är som sagt helt underbar, men skulle aldrig tillåta mig själv att må så dåligt av en till man som exet fick mig att må. Då skulle jag dra så fort jag kunde.

  • Anonym (Osäker på vad jag känner)
    Anonym (Mabi) skrev 2021-06-23 20:05:09 följande:
    Vad lägger du egentligen in i begreppet älska? Vad är kärlek för dig? Är det inte viktigt att bli respektfullt och bra behandlad? Antagligen svarar ju "ja, självklart", men jag får inte känslan av att ditt ex levde upp till det. Så det är nog något annat du känner när du tänker på ditt ex.

    Jag tror du behöver reda ut vad kärlek och att älska verkligen innebär för dig. Är man van med destruktiva relationer är det en ständig kamp att få bekräftelse, känna sig älskad, och duga.
    Det är som vissa säger, att får man 99 positiva omdömen och 1 dåligt så är det det dåliga som sätter sig kvar. Och man kommer göra allt för att bevisa för den personen att man kan bättre. De övriga 99 behöver man ju inte bevisa något för, så dom glömmer man bort.
    Precis så tror jag det är för dig nu, med ditt ex och din sambo. Ditt ex var kritikern som du ständigt ville överbevisa, medans din sambo ständigt ger dig fina omdömen. Det blir "tråkigt". Du kan inte hantera det och börjar tvivla på dina egna känslor istället.

    Jobba med din otrygga anknytning så kommer du inse att de där känslostormarna man har i en destruktiv relation inte är kärlek egentligen, utan snarare en längtan efter kärlek som man faktiskt inte får. 
    Jag fick ibland för mig att min ex älskade mig, men han hade konstiga sätt att visa det på. Som att han var ute och raggade, lyckades inte hitta någon och kom hem till mig mitt i natten, jättefull och ville ha sex. Det tog jag som att han älskade mig. För han kom hem till mig, och han hade nyckel (jag hade gett honom nyckel till mig, men att han behöll den).

    Eller att han sa något taskigt, men han sa det med en skämtsam ton eller skrattade när han sa det, det betydde att han älskade mig.

    Såg saker som inte var där. Tolkade taskigt som gulligt. Om jag sa att jag älskar dig av hela mitt hjärta och han svarade att han älskar att jag älskar honom så tolkade jag det som han älskar mig men vill spela cool.

    Eller när jag fick honom att komma...hade han inte tyckt åtminstone lite om mig och han tyckte att jag var äcklig som han sa så hade han ju inte kommit. Ingen vill ju vara med någon han tycker är äcklig, han hade inte blivit hård och inte kommit om han verkligen tyckte det han sa.

    Så minsta lilla grej kunde jag tolka positivt med honom. 99 dåliga saker och 1 bra sak, och det betydde att det var bra.
  • Tecum

    När man läser TS` inlägg och hör hennes inställning inser man att vi aldrig kan komma tillrätta med män som behandlar kvinnor illa. Det kommer alltid att finnas kvinnor som tål allt och kallar det kärlek. Och som bara blir uttråkade av snälla och omtänksamma killar.

    För det TS beskriver är så långt från kärlek man kan komma, det är maktutövning och utnyttjande. TS är masochistiskt lagd och om hon inte går i terapi för det kan hon aldrig bli lycklig med en vanlig man. För rätt som det är dyker en ny spännande, farlig och dominerande man upp och då faller hon pladask.

  • Anonym (Osäker på vad jag känner)
    Anonym (Mabi) skrev 2021-06-23 20:28:11 följande:
    Det låter verkligen inget vidare det där... du måste nog inse att din bild av kärlek i var/är ganska sorglig. Man längtar så mycket efter kärlek att man inte ens reflekterar över att bli behandlad som kattskit.

    Kan du se det nu, eller vad är det du egentligen längtar efter med honom? Vad är det du kallar kärlek i er relation?
    Och hur tror du han ser på dig som låter dig bli sådär respektlöst behandlad? 
    Jag kan se det med mitt förstånd att det var trasigt, destruktivt...och jag grät nog varenda jäkla dag under de åren. Jag förstår att han är ett riktigt as. Men något i mig älskar honom ändå.

    Just den här känslan av att jag älskar någon annan idag, det gör jag. Men att jag inte alls älskar honom lika starkt. Jag hade inte tagit sådant från honom...men jag tog det från min ex. Är min sambo då rätt för mig? Ja jag älskar honom, men älskar jag honom tillräckligt? Är han mannen i mitt liv om jag inte hade kunnat ta det från honom?

    `Hur min ex såg på mig var som någon han kunde göra vad som helst mot, bete sig hur som helst mot. Någon som älskade honom villkorslöst. Verkligen villkorslöst.

    Han var inte sådär taskig mot andra, när han raggade, ofta mitt framför mig kunde han vara hur gullig och charmig som helst. Sina andra flickvänner kunde han vara jätteromantisk mot. Nästan undergiven dem? Gentleman. Det där ville jag se med mig och givetvis att han bara var med mig men det var väldigt lite av det jag fick se.

    Han hade en lång relation med mig vid sidan av. Jag fick inte säga något, utan när vi sågs alla tre låtsades jag att jag var hans tjejkompis. Vi var aldrig tillsammans officiellt som ett par.
  • Anonym (Emma)

    Nivån av skit man tolererar har inget att göra med hur mycket du älskar en person utan hur mycket du älskar dig själv. Ju mer du älskar dig själv desto mindre skit accepterar du.

  • Räkan77

    Jag rekommenderar att du pratar med en kurator eller liknande så att du får hjälp att ta dig förbi din destruktiva upplevelse innan du pajar den här relationen.

  • Anonym (Osäker på vad jag känner)
    Anonym (Mabi) skrev 2021-06-23 20:56:36 följande:
    Du borde verkligen fundera på vad, alltså på djupet analysera och vilja förstå vad det handlar om. Det fetade alltså.

    Det du ska analysera är dig och ditt beteende, inte hans. Om du vill komma vidare vill säga. Och förstå hur det kan bli så här tokigt.
    Mig och mitt beteende? Tror det är mycket min övervikt som är problemet. Att då bli sedd av en sådan kille, som kan få nästan vilken tjej som helst, det är speciellt.

    Min sambo ser också bra ut, kanske bättre tom. Men han är inte samma typ, lite blyg, inte lika ytlig. Nog minst lika kåt av sig som min ex. men riktat bara på mig istället för på flera. Så kåt på ett annat sätt. Min ex. hade bara jättesnygga tjejer vad jag vet och så mig då.

    Det fick mig att känna mig utvald. Min sambo älskar mig och på det sättet är jag väl utvald men min ex. hade flera tjejer, jättesnygga tjejer och jag var en av dem fast jag inte är snygg...svårt att förklara det.

    Tror det mycket är min övervikt det beror på. Min sambo vet att jag är överviktig, vi har pratat om det han kan hjälpa mig att bli av med den om jag vill säger han men att han älskar mig ändå varje kilo av den. Annars kommenterar han den inte. Min ex. trackade mig alltid för den och fick mig att må dåligt över den. Kunde spruta spraygrädde på sig som jag skulle äta upp. Såna saker.
  • Anonym (Ohh)

    Vet fu varför du känner så?

    Det för att du förtjänar inte din sambo han förtjänar en bättre kvinna än ett ex luder.

Svar på tråden Älskar jag min sambo tillräckligt mycket?