• Alexi

    Mitt barn har nästan aldrig haft kompiskalas

    Fast få 12-åringar har kompiskalas. Det man gör istället är att man bjuder ett par vänner - för övernattning - för att gå på restaurang osv. 

    Min dotter blir 13 i år och har inte haft kalas på flera år. 

  • Alexi
    Anonym (Mamma) skrev 2021-07-04 11:38:27 följande:
    Kalla det vad du vill, poängen är densamma. Hon har inte firat med jämnåriga sen hon var 6.
    Men hur kan ni ha låtit bli att bjuda kompisar när hon var sex-sju år om hon ville ha kalas? Har ni sagt till henne att det är risk att ingen kommer? I den åldern bjuder man ju ofta alla tjejer i klassen eller hela klassen osv. Varför har ni trott att andra inte ska komma?
  • Alexi

    Och den avgörande frågan är väl inte kalas utan om hon har några kompisar de övriga 364 dagarna på året? Har hon inte det är det ju där ni måste börja. Har man kompisar så kommer ju de när man bjuder in.

  • Alexi
    Anonym (Mamma) skrev 2021-07-04 12:37:12 följande:
    Sista året hon ville bjuda var innan hon började förskoleklass, sen dess har hon inte vågat. Självklart har vi inte sagt så, det är hennes egna tankar. Hon har autism och får ångest av allt möjligt. Hon har en spärr att hon inte vill/vågar bjuda för hon är rädd att ingen ska komma, sen är hon ledsen efteråt.
    Hon var mobbad i sin förra skola, så även om hon har fina vänner i den här så vågar hon inte lita på att de faktiskt tycker om henne.
    Och där kom rätt relevant information, åtta inlägg senare, du tycker inte den hade varit relevant från början?

    Men börja bjud hem hennes vänner i vardagen då. Så de kommer och umgås, äter hos er osv. Så behöver ju inte detta med kalas bli så stor grej. 
Svar på tråden Mitt barn har nästan aldrig haft kompiskalas