Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Är invandringen en belastning?

    Iarwain skrev 2021-07-19 08:36:01 följande:

    Kan man ha problem med invandring utan att ha problem med, vissa eller alla, individer som utfört denna invandring?


    Det är inte invandrare/gruppen invandrare per se som har skapat en oportionerlig bostadsmarknad, arbetsmarknad, välfärd et cetera i förhållande till invandringen.

    Det handlar även om hur man prioriterar vilket går att se i följande formulering/påstående: samhället är en belastning för invandringen.

    Oavsett hur man prioriterar så får man sköta sin uppgift och i det har Sverige gått bet. Att starta SM i Missförstånd och till varje pris försöka ta medalj är bara ett exempel på skräpet som har lett oss hit.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-07-19 10:04:22 följande:

    Menar man att integrationen utgör ett problem men säger att invandringen är en belastning så kan det antingen förklaras av att man inte förstår skillnaden eller också att man har en tydlig avsikt med att peka ut invandrare som tärande på Sveriges resurser.

    Ulf Kristersson är varken korkad eller okunnig så då återstår agenda-alternativet.

    I hans fall måste man nog ta hänsyn till att han alltid befunnit sig i bakvattnet efter en starkare och mer karismatisk ledare, att han vill ha revansch och att han därför medvetet har gett sig ut på djupt vatten för att kunna konkurrera med Jimmie Åkesson.


    Kan invandringen belasta integrationen och vice versa om man prioriterar så? - ja, vågar jag påstå.

    Angående Ulf Kristersson så är uppblåsningen av politiska spel också ett exempel på skräpet som har tagit oss hit. Spela inte med och kräv - rakt upp och ner - att politikerna löser vår situation, är både min lösning och respons.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-07-19 12:24:10 följande:

    Javisst.

    Få skulle väl ha upprörts eller känt sig utpekade om Kristersson hade kritiserat hur integrationen har fungerat i Sverige och om han hade påstår att invandringen inte bör vara större än att de som kommer hit har goda möjligheter att integreras i det svenska samhället och bidra till dess utveckling.

    Jag har för mig att sossarna uttrycker sig ungefär så, men till skillnad från Kristersson försöker de inte fiska röster i grumliga vatten.


    Tror du att vederbörande hade för avsikt att få Sveriges invandrare att känna sig utpekade? - oavsett syftet med det.

    Har vederbörande uttryckt sig så att Sveriges invandrare har känt sig negativt utpekade vid flera/andra tillfällen?
  • Digestive
    edvinpersson skrev 2021-07-19 14:28:24 följande:
    Däremot anser majoriteten i fem undersökta länder - Ungern, Grekland, Sydafrika, Ryssland och Israel - att invandrare är en börda för deras länder. Med undantag för Ryssland har dessa länder färre än 5 miljoner invandrare.
    Samtidigt är den allmänna opinionen om invandrarnas inverkan splittrad i Nederländerna. I Italien och Polen är det fler som anser att invandrare är en börda, medan en betydande andel i dessa länder inte har någon uppfattning (31 % respektive 20 %).
    Ok? Jag hänger inte riktigt med på vad du vill uttrycka.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-07-19 16:56:52 följande:
    Visst tror jag det.

    Ulf Kristersson är ingen dumskalle. Han måste ha varit väl medveten om hur det han sa skulle uppfattas. en kort tidigare hade han till och med kritiserat Åkesson för ett liknande uttalande.

    Alltså, jag tror att uttalandet var mycket väl förberett - med en klatschig inledning avsedd för att locka väljare från SD till M, med lite förmildrande lullull som svans till uttalandet - så att han inte ska stöta bort särskilt många moderater.

    Alla människor behöver få känna sig behövda - så jävla kul kan det inte vara för invandrare att få höra att de är en belastning av någon som har ambitionen att bli Sveriges statsminister och som för att ha en möjlighet att uppnå målet har valt att samarbeta med ett parti vars ledare gick med i partiet då det fortfarande var nynazistiskt.
    Så du tycker möjligtvis att det vore på sin plats med hashtagen #inteallainvandrare likt den #inteallamän?

    Jag tycker det är sorgligt att se och speciellt när det blott handlar om partipolitk. Vem fan bryr sig? - det är bara löjligt.

    För min del hade vi alla kunnat förklara för en stor del av befolkningen - av dem som överhuvudtaget missförstår - att Sveriges största partier knappast ser invandrare som en belastning.

    Vi är för böveln ett av världens invandrarvänligaste länder och som folk är vi ett av de vänligaste och frommaste folkslagen på planeten - men det ska uppenbarligen och till varje pris målas fan på väggen för socialdemokratins eviga seger (mot allt - från heder, förnuft, ekonomi, gemenskap till what the f ever).
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-07-21 12:17:23 följande:
    Nej, jag tror inte att kristersson ser invandringen som en belastning, men han vill locka röster från sådana som gör det - och det sätt han gör det på blir till en belastning för integrationen.

    Jag minns hur en moderat statsminister läxade upp Åkesson som då uppförde sig som en skolgosse som fått en åthutning när Reinfeldt förklarade för honom att det är kontraproduktivt att enbart peka på den belastning människor kan tänkas utgöra.

    Nu tillhörde jag inte Reinfeldts beundrarskara men att M blivit ett pajasparti med Ulf Kristersson är ett oomkullrunkeligt faktum.
    Varför bestämde sig den ansvariga regering vid 2015 att minska invandringen? Om det inte var för att den belastade samhället på något vis så skulle iallafall jag kalla det för ett lika onödigt som hänsynslöst drag.
    FDFMGA skrev 2021-07-21 12:24:41 följande:
    Det var väl synd att du sällan får skratta på FL.

    Själv småler jag ofta över de tankeförsök som görs.

    Nu senast när jag såg Digestives Youtubeklipp där Löfven framställdes som en zoombie - korrekt såtillvida att längdskillnaden mellan Kristersson och Löfven framstod som betydandeSkrattande
    Såg du Henrik Jönssons videokrönika?
  • Digestive
    Tom Araya skrev 2021-11-16 15:07:12 följande:

    Suveränt samtal om kultur, kulturkrockar, integration mm.


    PRENUMERERAR
    Navid pratar med Bi Puranen som är Generalsekreterare på World Values Survey om Sverige och svenska värderingar, om hur migranters värderingar förändras när de kommer till Sverige, om hur Sverige inte premierar invandrares handlingskraft, om hur nyanlända i Sverige blir sekulära trots att de behåller sin religion, om varför vi borde skippa flerbarnstillägget och om hon är hoppfull inför framtiden.
    Av en händelse sitter jag faktiskt och ser på avsnittet när jag tittar in här. Inte kommit så långt men helt klart intressant. De gör ett värdefullt jobb tycker jag, i allmänhet.

    Kan återkomma med reflektioner.
  • Digestive
    KillBill skrev 2021-11-16 20:25:06 följande:
    Kommenterar Bi Puranen KDs och SDs förslag att kvinnor ska få bidrag för att stanna hemma och sköta om barnen dvs bidrag som framförallt utnyttjas av kvinnor som sökt och fått asyl i Sverige?
    Hon kritiserar bland annat flerbarnstillägget och argumenten skulle även beröra ett sådant förlag av KD och SD.

    Rekommenderar samtalet.
  • Digestive
    Tom Araya skrev 2023-03-16 17:29:12 följande:
    Tyvärr utsålt, man fan vad jag hade velat se det här. Hoppas det kommer på tuben senare.

    Jens Ganman & Mustafa Panshiri om Det lilla landet som ångrade sig (kulturhusetstadsteatern.se)

    Medverkande

    Mustafa Panshiri, författare och samhällsdebattör. 


    Jens Ganman, författare och satiriker.


    Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet.


    Karin Olsson, biträdande chefredaktör på Expressen.


    Moderator är  Cecilia Garme, politisk journalist och fil. dr i statsvetenskap.


    Samtalet arrangeras i samarbete med Mondial.


    Datum: 16 mars
    Tid: 17:30 - 18:30
    Lokal: Hörsalen


    Det där hade varit något! Hoppas också på en chans att se det i efterhand.

    Tack för huvudena upp, som det heter på svenska. 🙂
Svar på tråden Är invandringen en belastning?