• Wed 4 Aug 2021 07:21
    795007 visningar
    8602 svar
    8602
    795007

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Josefinanna skrev 2021-08-03 22:05:56 följande:

    Det hoppas jag med.. Återkopplar, haha :)


    Så spännande! :) När är det du har BIM? Jag väntar fortfarande på att min mens ska komma så att jag kan räkna ut ägglossning mer precist? Segt!
  • Wed 4 Aug 2021 10:53
    Josefinanna skrev 2021-08-04 09:27:58 följande:

    Jag har bim den 11/8 så om en vecka precis. Jag använder mig av appen "flo", men jag har på dagen regelbunden mens, så det fungerar för mig. Men åh vad spännande, hoppas den kommer snart. Skulle ni försöka i september? Isåfall kan vi ju följas åt mer om det blir negativt för mig nu vilket jag har en känsla av att det kommer bli


    Okej, då kan du ju mycket väl få ett positivt resultat kring den 11:e ju! :) tycker inte du ska ge upp nu, tror det är lika sannolikt att du är gravid som att du inte skulle vara det, för det är lite för tidigt att säga än. Min ägglossning kommer ungefär den 21:a augusti (min mens är regelbunden + - 2 dagar oftast) så vi kommer att ha sex typ varannan dag from omkring den 16:e och sedan mer dagen före och på äl-dagen (kommer ta clearblue digitalt test då). Så då blir min BIM kring 6:e september. :)
  • Wed 4 Aug 2021 11:59
    Josefinanna skrev 2021-08-04 11:36:25 följande:

    Åh vad spännande! Jag har också bim den 6 september om jag får mensen denna gång dvs :)


    Kul om vi skulle plussa samtidigt :D har du tagit något nytt testa tidigt test?
  • Wed 4 Aug 2021 20:37
    Kiwikiwi skrev 2021-08-04 19:51:30 följande:

    Vi ska också börja försöka nu i augusti, barnlängtan har verkligen blivit påtaglig nu men jag ville vänta tills efter sommaren, känner dock att jag vill bli gravid NU och börjar redan stressa upp mig för att längtan kan bli långvarig och resan tuff. Jag är 30 år och min sambo 31.


    Välkommen! :) Känner verkligen igen känslan! Blir rädd att vi ska få problem liksom. Tog tidigt grav-test idag fastän vi använt kondom för hade sån huvudvärk och tolkade det som symtom, börjar nog bli lite galen. Det var förstås negativt!
  • Thu 5 Aug 2021 06:54
    Meemelie skrev 2021-08-04 22:56:45 följande:

    BIM borde även för mig vara 6 eller 7 september, om nu mensen dyker upp i helgen som den borde. Känns fortfarande så osäkert då jag gått hela sommaren utan mens efter pillerstopp. Men om den nu dyker upp och BIM då blir 6 september så blir det kul att följas åt då!


    Verkar som att min BIM blir den 4 september enligt min app, det är jag som tänkte fel. Har som en föreställning att jag får mens samma datum varje månad XD men sen är den inte 100 % regelbunden, diffar ett år dagar fram och tillbaka, dock lite mer när jag hade kopparspiral än innan jag hade den. Får se hur min första mens efter kopparspiralen blir.
  • Thu 5 Aug 2021 10:10
    Meemelie skrev 2021-08-05 07:08:07 följande:

    Då får du bli först som testar och plussar helt enkelt, så följer vi andra efter :)


    Ja, jag hoppas så att det ska bli plus på första försöket! :) Men vad är egentligen oddsen för det? Läst statistik som inte känns superuppmuntrande. Samtidigt läser och hör jag om många som blir gravida nästan direkt
  • Thu 5 Aug 2021 10:13
    johanna1992 skrev 2021-08-05 08:16:06 följande:

    Hej! Jag hakar på här!

    Jag fyller 29 i år och min sambo är 30. Vi bestämde oss för att börja försöka med första barnet i sommar och jag tog ut min p-stav i början av juni. Sista 3-4 månaderna med p-stav hade min mens börjat komma tillbaka så jag har haft regelbunden mens direkt. Har testat litegrann med ÄL-tester men inte fått positivt, vet inte om jag har testat fel eller om min ÄL inte kommit igång ännu.

    Denna månad blir lite som första "riktiga" försöket tänker jag, bör ha ÄL kring den 13e och BIM den 28e. Så spänd och taggad men också nervös. Har läst på lite smått och bestämt mig för att börja ta D-vitamin, folsyra tar jag sen innan.

    Så kul att läsa allt ni skriver och följas åt!

     


    Vad kul att vi börjar bli så många här! :) Hur har du använt äl-testerna och vilken sort är det? Gäller att testa från rätt dag och göra testet typ samma tid varje dag (helst med morgonurin).

    Så spännande att ni är ihåg iaf, då blir det kanske du som plussar först! :)
  • Thu 5 Aug 2021 10:42
    knyttets skrev 2021-08-05 10:34:59 följande:

    Drömmen vore ju verkligen att plussa på första försöket, men vågar knappt hoppas! Jag har BIM 15 augusti och vi försökte vårt bästa den här månaden trots att jag inte lyckades fånga ÄL på stickorna. Har haft lite konstiga symtom, ömma bröst, magont som kommer och går, trötthet. Men jag är ganska säker på att det mest är önsketänkande :D


    Ja, det vore underbart! Hade känts lättare att liksom vara tillbaka på jobbet och veta att snart börjar magen växa och sen kommer föräldraledigheten, att få vara den gravida på jobbet. Konstig tanke kanske, vill ju vara gravid i alla sammanhang, men känns som att jobbet kanske kan bli lite roligare på något sätt när man är uppfylld av graviditeten. Hoppas dina symtom är tecken på graviditet! Jag försöker hitta fakta om när man kan känna olika symtom och vilka symtom man känner tidigt, för annars känns det som att jag kan misstolka mina pms symtom som tecken på graviditet.
  • Thu 5 Aug 2021 16:32
    johanna1992 skrev 2021-08-05 12:46:11 följande:

    Jag har testat flera olika men har nu bestämt mig för att köra med Clearblue digitala, känns skönt att få ett definitivt svar och slippa tolka. :)

    På dom jag står det att man kan/bör använda morgonurin vilket känns rimligt, men på de andra jag använt har det ofta stått att man bör testa mellan klockan 10-20 vilket gjort att jag förmodligen alltid haft för utspätt urin då jag dricker mycket vatten om dagarna och kissar ofta.

    Så nu tar jag nya tag med CB och kommer testa på morgonen från och med nästa måndag (plan ÄL enligt min app nästa fredag) för att säkerställa att jag inte missar. Håller tummarna för mig själv och alla andra här!


    Tycker clearblue är enkla och bra, provade förra perioden bara för att se så att jag faktiskt har ägglossning (min vanliga noja). Kissar också ofta, är lite jobbigt att behöva hålla sig när man vaknar typ kl fyra på morgonen (klockan ringer 6.30 och man ska ju helst ha hållit sig i fyra h då) alternativt gå upp och kissa på stickan och vänta, fast man kan faktiskt läsa av resultatet när man vaknar igen sen! XD

    En fråga till er alla i tråden: Är det många i er närhet som vet att ni ska försöka skaffa barn? Jag känner att det känns konstigt att berätta om det, vet inte riktigt varför (för privat kanske, eller ev läskigt att jinxa), men känns samtidigt lite ensamt. Är därför glad att jag har er här :) mina systrar har barn och det känns konstigt på något sätt att umgås med dem och som att de antar att vi inte försöker (kanske t.o.m tror att vi inte kommer försöka) skaffa barn. Eller de tror ju att allt är som vanligt. När (eller om) det väl blir en graviditet kommer jag nog berätta

    ganska tidigt. Ush, känns som att jag blir ledsen av att snart få mens. Har varje mens känt att det känns fel att få mens (fastän vi inte ens börjat försöka än) och att jag mycket hellre vill vara gravid. Besväras så av mensen också, med kraftig värk, nedstämdhet och trötthet. Är det någon som känner igen sig eller säger jag konstiga saker? Behövde få ur mig det här bara?
  • Thu 5 Aug 2021 17:54
    Semlan3 skrev 2021-08-05 16:42:13 följande:

    Fattar, är det ingen vän som du misstänker också är i startgroparna med att skaffa barn som du kan prata med? Tänker att det kan bli åt båda hållen. Om man berättar kanske folk förväntar sig att man snart är gravid och då är det kanske många som tar för givet att man snart är gravid, vilket kan bli jobbigt om det tar tid. Samtidigt kan det vara skönt att slippa frågor om när man ska skaffa barn osv. Jag vet inte. Jag tror att mång AI vår närhet tag för givet att vi kommer bli gravida igen. Har berättat för två vänner att vi tänker försöka igen. När jag har barn slipper jag ju dock frågor om när vi ska skaffa barn osv. Vad jobbigt med mensen. Är så skönt att slippa den som gravid. Jag upplever också att jag slipper mina humörsvängningar som jag har annars. Klart jag är lynnig som gravid med det svänger inte lika fort som det gör annars.


    Jag har inte så många vänner, mina närmaste (som jag dock inte träffar superofta) har redan vars ett barn och jag har faktiskt berättat för dem att vi ska börja försöka, men inte för min familj. Att prata om det känns också konstigt, nästan lika som att inte göra det. Känns som att jag är utanför någon slags klubb än så länge, att jag är sist ut och utanför på något sätt. Haha, märker hur hormonell jag är nu, allt känns liksom fel! :D längtar efter att slippa mensen ja! :) dock förstår jag att förlossningssmärtan måste vara så fruktansvärt mycket värre :,(
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?