Inlägg från: piiiggeliiin |Visa alla inlägg
  • piiiggeliiin

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Bez skrev 2021-09-30 11:09:57 följande:
    Upplever inte heller tydliga flytningar inte ens nu när jag försöker tänka på de, skönt att höra att man inte är ensam om de
    Min rekommendation är att kolla in vulverine på instagram.. fertila flytningar är viktiga om man vill bli gravid då det är de som gör att spermierna kan överleva i den annars väldigt sura miljön..

    Lite/obefintligt fertilt sekret kan bero på tex östrogenbrist... värt att se till att ladda på med alla de vitaminer som stöttar just östrogenet och därmed progestoronet.

    Jag hade sparsamt med flytningar och la om kosten helt (tidigare vegan), adderade flertalet kosttillskott, konstaterade även att min medicin påverkar slemhinnorna (därmed även där nere) + börjat äta bidrottninggele... Det gav mig en riktigt stark ÄL denna månad.

    Hoppas det kan hjälpa er! :) 
  • piiiggeliiin
    Värphönan skrev 2021-10-01 19:33:16 följande:
    Fast man behöver ju inte ha flytningar för att kunna bli gravid. Man kan ha gott om bra fertilt sekret ändå :)
    Vet inte om jag skrev flytningar men menar givetvis sekret Glad. Om man inte har fertilt sekret, vilket jag tar på orden om man skriver att man inte har något, så är det ju ett problem om man försöker få barn. Dels för att det tyder på östrogenbrist + att det blir svårare för spermier att överleva.

    Skrev det endast av välmening då det kan hjälpa andra att kolla upp det som jag själv hade problem med Glad
  • piiiggeliiin
    Bez skrev 2021-10-05 09:07:12 följande:

    Stort Grattis till alla plus i tråden så kul!
    Själv har man varit lite off efter mensen kom men nu är det äntligen äl vecka igen.

    En fråga ni som kör med clearblue med blinkande gubbe, testat med äl tester och nc 4 cyklar och min cykel är väldigt regelbunden körde clearblue förra månaden och fick då blinkande gubbe 5 dagar innan fast. Den här gången fick jag blinkande först idag vilket blir 2 dagar innan om äl kommer samma som den gjort tidigare gånger. Brukar de skilja om man har regelbunden cykel eller är de induktion på att äl kommer komma några dagar senare den här månanden? Brukar man lixsom ha lika många blinkande gubbar inför eller är de helt olika månad till månad?


    Att den blinkar (om du har dubbelhormonindikator) är för att den noterat en ökning av östrogen och övergår till fast när LH toppar.. så är ju lite från månad till månad hur snabbt östrogenet kommer igång. Jag hade tex blinkande fr dag 6 förra månaden och ÄL på dag 14.. denna månad hade jag endast blinkande från dag 13 med ÄL på dag 15 så det är ju väldigt olika enligt min erfarenhet :) 
  • piiiggeliiin
    Zandra35 skrev 2021-10-07 15:00:08 följande:
    Åh, frustrationen! Hur länge har ni försökt? Jag har för en tid sedan slutat helt på koffein. Har testat rosenrot denna månad men hittade ingen äl ändå. Läser väldigt mycket och följer konton på IG gällande fertilitet. Äter alla rekommenderade kosttillskott sen långt tillbaka och sambon får varken basta eller ha laptopen i knät hahah! Men alla tips är välkomna :))
    Har du testat bidrottninggele? hjälpte mig att få en väldigt tydlig ÄL :)
  • piiiggeliiin
    Värphönan skrev 2021-10-07 19:38:05 följande:
    Oliver är fritt fram att äta! :) vitlökspäckade oliver är lite av en craving jag har nu hehe. Det och mozzarella (som också är ok sålänge den är pastöriserad) med tomater och tryffelolja.

    Ja det är så mycket fokus på hur man ska tänka, äta och röra på sig för optimal fertilitet. I början drack jag mindre alkohol å knappt ingen alls mellan äl och bim. Och åt inte saker man inte skulle äta som gravid men tillslut tog det bort så mycket glädje i min tillvaro att leva som gravid halva månaden när jag aldrig plussade.

    Ja när bebis väl är ute så är väntan värd! Men kan ärligt säga att det tog tid för mig att verkligen knyta an till mitt barn. Sömnbristen första månaderna gjorde mig rätt deprimerad. Men sen vände det :)

    Nu är jag i v 10 mår helt ok (bortsett från att jag är sjuk Just nu och tar hand om sjukt barn) men börjar få foglossning redan :( vågar dock inte ropa hej innan kub som blir om lite mindre än en månad. Rädd att det ska visa på dåligheter.
    Gällande ost.. bara så jag inte missat något, visst är det när man väl är gravid? eller gäller det även innan? Förvånad För isåfall så har jag något jag måste sluta med..
  • piiiggeliiin
    LJM91 skrev 2021-10-21 17:13:47 följande:

    Idag är jag inne på sjunde dagen med blinkande smiley på clear blue advanced.. Någon annan som haft så många dagar? Har inte haft någon temphöjning heller så är ganska säker på att jag inte har haft ÄL, men den borde vara på gång inom de närmsta dagarna enligt alla mina appar. Tyckte den blinkande gubben dök upp lite väl tidigt redan på CD 16 när jag brukar ha ÄL runt CD 23-25. Har man olika lång stegring av hormonerna eller hur ligger det till egentligen?


    Jag fick blinkande redan CD6 (har normalt ÄL kring CD14) och det för att den dektekterat ökning av östrogen redan då, fast gubbe blir det när LH stegrat. Jag har Clear blues fertilitetsmonitor, men den ska fungera samma som den du har.
  • piiiggeliiin
    dujagochbebisen skrev 2021-10-24 09:46:36 följande:

    Hej alla<3 jag förstår er alla som tycker det känns hopplöst, känner med er. Jag kände exakt så innan och denna stress och längtan som äter upp en. Det är ju enklare sagt än gjort att försöka slappna av och inte stressa, men något som hjälpte mig med att få lite ?goda tankar? var att ha detta mantra i huvudet så fort hopplösa tankar eller en extrem längtan kom:

    min tid kommer, förr eller senare kommer det bli vår tur, när det är menat för det så kommer det ske, blir det inte nu så kommer det bli sen, det är okej att det inte tar sig denna månad för då är det kanske större chans att det tar sig nästa..

    Och idag är jag på ÄL+12 / BIM-3 och vaknade med ca 0.2 tempdipp, så kände mig nere direkt när jag vaknade men tog ett till gravtest, vilket blev starkare idag än igår:



    Vågar inte riktigt tro på det först BIM-dagen har passerat, ska även gå och köpa ett digitalt test. Men min sambo när han såg det: ?det är ju så svagt, man ser det knappt, det där kan inte betyda någonting, jag tror inte på det?..

    Så det får mig lite osäker än, men jag ser ju två streck?

    Och det är ju dessutom starkare gårdagens?


    Han vill nog vara skydda sig själv och inte ta ut något i förskott, min sambo skulle nog vara likdan. Jag ser strecket super tydligt och håller tummarna att det håller sig kvar!

    Har du haft några symtom och vilka förberedelser har du gjort?
  • piiiggeliiin
    986247391 skrev 2021-10-25 19:49:14 följande:


    Hade ni vågat lita på att ägglossningen varit? Är SÅ trött på att tänka på hur mycket jag dricker och vad klockan är så känner egentligen för och chansa och hoppas på det bästa, men samtidigt vill jag ju inte att allt ska ha varit till ingen nytta om jag slutar testa nu men har ÄL om en vecka?

    (Har ingen cykel och gå efter)
    Precis så som dina ser ut så har mitt skifte varit, dock har jag det även bekräftat med tempökning där jag hade ÄL dagen efter starkast utslag dvs det som är din fredag då det ofta kommer straxt efter LH topp :) 
  • piiiggeliiin
    Dalarna91 skrev 2021-10-26 10:50:12 följande:
    Jag skulle ha tagit med ett digitalt, lättare att få svar då.
    Hur har det gått för dig? Fungerade vetegroddsoljan lika bra som senast och hur kände du efter D vitaminboosten? 

    Jag har varit förkyld så vet inte riktigt hur jag tyckte att boosten hjälpte.. fick iaf ÄL 2 dagar senare mot normalt..  
  • piiiggeliiin
    Dalarna91 skrev 2021-10-29 06:47:37 följande:

    Nu kommer det en fråga som jag säkert vet svar på, men vill bara få bekräftelse att jag tänker rätt.

    Jag hade positivt på ägglossningstest 14+15/10. Och fick mens 28/10. Så jag tänker jag hade ägglossning 15/10. Så jag har en lutealfas på 13 dagar.

    Men jag har läst man alltid har ägglossning 14 dagar innan mens. Så kan jag ha haft ägglossning redan 14/10 när ägglossningstestet blev positivt.


    Man har inte alltid ÄL 14 dagar innan mens utan det är från person till person.. jag har tex ÄL 11 dagar innan mens, däremot så brukar inte lutealfasen ändras speciallt mycket från månad till månad så som follikulärfasen kan :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?