• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-01 19:39:52 följande:

    Okej. Tror det här är mens ändå, men man vet förstås aldrig.

    Har chattat med en barnmorska via en app, men fick inget vettigt svar, hon skrev väldigt otydligt och sen försvann hon. Dock läst på lite till och tycker inte att risken verkar så himla stor ändå. Någon i kedjan av människor som legat med de jag legat med borde ju känt symtom och testat sig och så borde jag fått hem ett brev. Och har jag haft det så verkar det ändå vara mindre än 5 procent som får äggledareinflammation, och av dem är det kanske hälften som inte märker det.

    Skulle det nu vara så så får vi ju genomgå ivf, men får ta det då. Känner att jag inte hade kunnat göra något åt det just nu ändå, är jag skadad ligger det år tillbaka.


    Jag tror inte heller risken är så stor, hoppas att du kan släppa oron :)
  • LJM91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-01 20:08:52 följande:

    Man blir så rädd när man googlar bara. Men känner att jag måste försöka tänka positivt. Går det inte så finns ivf. Det blir bra till slut.


    Ja google kan verkligen bli en bov i dramat, det är lätt att fastna i det eviga googlandet :P hamnar där själv ibland, men försöker låta bli.
  • LJM91
    evelinagra1 skrev 2021-11-02 08:23:39 följande:

    Tror denna frågan har kommit upp i gruppen tidigare och det är säkert helt normalt men när jag och min sambo och sex och han kommer i mig så känns det som att all sperma åker ut? Sorry för TMI men direkt jag ställer mig och så åker allt ut på golvet känns det som blir liksom en stor pöl haha?? Kan inte minnas att det blivit så med tidigare sex partners men man kanske inte tänkte på det på samma sätt då?


    Jag har förstått det som att det inte spelar någon roll ens om man har sex stående och det rinner ut direkt, spermierna får en sån skjuts så de tar sig in i livmodern ändå. Så det ska inte göra någon skillnad om man ligger kvar en stund eller inte :)
  • LJM91
    Zandra35 skrev 2021-11-02 18:30:09 följande:

    Hej alla!

    Jag blir inte klok på min kropp och hoppas någon här kan dela lite med sina erfarenheter. Jag slutade m p-piller för 1år sedan och började direkt med ÄL-stickor från CB. Blev ofta blinkande gubbe men slog aldrig över till fast. 8mån senare införskaffade jag en fertilitetsmonitor och på första cykeln fick jag maximal på ÄL - CD19 (har cykel på 32-33dgr). Och blev gravid! Tyvärr med tidigt MF v5. Återigen utebliven ägglossning månaderna efter. Nu slutade jag med koffein å började boosta med d-vitamin och vips så fick jag maximal tidigt igår morse till min STORA LYCKA. Men nu är jag väldigt osäker på om jag verkligen har ägglossat för jag har NOLL flytningar. Inte vattniga, äggvite utan ingenting. : ( då jag aldrig haft ägglossning så har jag liksom inget att jämföra med, alla vänner pratar om hur tydligt de känner av när de ägglossar och att det bara är att kolla av flytningarna. Har alla detta lr har någon erfarenhet av liknande? Kan tillägga att jag aldrig har pms så som värk, ömma bröst osv heller så kanske har detta nått samband...jag tempar sen 2mån också men än har jag inte fått en temp-ökning. Det står ju att ägglossningen sker 24-36h efter att äl-stickor ger utslag i form av fast gubbe typ? Brukar ni få flytningar inför äl eller snarare på tidpunkten då äl sker? Så tacksam för svar. Blev ju så glad när jag trodde jag äntligen hade ÄL.


    Jag märker inte direkt av min ägglossning, kan ha lite molvärk men oftast inget mer än så. Det är nog väldigt olika hur tydligt det är :)
  • LJM91
    MommyA skrev 2021-11-04 21:39:11 följande:

    Någon som har använt rosenrot?


    Jag har tagit en tablett av Arctic root under två cykler, har inte blivit gravid än så länge och märker ingen skillnad på menscykeln heller. Har lång cykel så hade hoppats att den skulle förkortas lite. Har dock hört andra som har väldigt positiva erfarenheter.
  • LJM91
    Madelen21 skrev 2021-11-05 09:22:24 följande:

    Hej

    Ser att ni diskuterar olika "metoder " typ rosenrot mm.

    När jag blivit gravid tidigare drack jag bisolvon. Ja ni hörde rätt..( Hostmedicin) De gjorde att man fick mer slemmiga flytningar. Jag vet inte om det är en inbillning eller inte. Men jag blev gravid iaf. Tänkte kanske testa det igen nu. Känner att ägglossning närmar sig nu. Känner mig extra "sugen" osv????


    Har läst om fler som har blivit gravida när de använde bisolvon, jag tänkte testa nästa cykel om det inte blev något denna månaden. Håller tummarna för dig!

    BIM börjar närma sig (tisdag) och har inga symtom än så länge. Brukar få ömma bröst och molvärk ett par dagar innan mensen, så håller tummarna för att symtomen uteblir. Ska försöka att inte testa förrän på tisdag eller onsdag för att undvika besvikelsen om det är negativt..
  • LJM91

    Kunde inte hålla mig från att ta ett test idag, är förmodligen på ÄL+12 och 4 dagar före BIM. Testet var negativt, inte ens tillstymmelsen till streck gick att ana. Blev direkt deppig och kände att det är kört denna månaden också :( tycker att det borde synas 12 dagar efter ÄL om det hade blivit något..

  • LJM91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-06 00:07:59 följande:

    Skickar en kram <3 det är så jobbig känsla när det testet blir negativt. Man hinner alltid få lite hopp, även om man bestämt sig för att inte tänka så mycket på det eller om man kanske inte tror att det blivit något egentligen. Sen vet man aldrig, vissa har fått plus först efter BIM. :)


    Tack för peppen <3 håller tummarna för att ÄL skedde senare och att det helt enkelt är för tidigt :)
  • LJM91
    Jenek18 skrev 2021-11-06 12:43:23 följande:

    Hej, jag kunde inte hålla mig heller är på ÄL+11 och testade idag men var negativt. Blev så upp i varv och sen var det helt blankt och blev deppig. Hade egentligen tänkt testa mig vid BIM men har ömma bröst mer än vanligt tycker jag. Det är rätt ömt på sidan och under brösten någon annan som känner igen det? Funderade först på om jag hade tränat men har bara varit ute och sprungit. Men antagligen letar jag bara efter symptom och är nog bara ömt som det brukar vara innan mens. Men lite hopp har jag ändå att jag bara testade för tidigt.


    Känner igen mig till 100% förutom att jag inte har några symtom alls, testade igår på ÄL+12 och det var helt blankt :( håller tummarna för att det bara var för tidigt för oss båda! Hur lång lutealfas har du? Min är på 16 dagar, men vet inte om lutealfasens längd påverkar hur tidigt man kan hoppas på plus?
  • LJM91
    Jenek18 skrev 2021-11-06 16:58:25 följande:

    Jag har kort lutealfas på ca 13 dagar. Så inte långt kvar till BIM. Dock har min cykel senaste tiden gått från ca 40 dagar till nu ungefär 30 dagar så känns som att allt kan hända ändå. Om jag går över BIM behöver det inte betyda något. Vet inte om längden påverkar när man kan få plus tror det egentligen är helt individuellt, om man är låg eller höghormonare. Jag tempar och hoppas på att tempen ska fortsätta vara hög, vaknar upp med spänning när jag tittar på termometern varje morgon. Tempar du? Ja verkligen hoppas att vi bara testade för tidigt! Ahhh kan inte sluta tänka på detta!!


    Håller alla tummar för att mensen uteblir! Jag tempar också, men har legat ovanligt lågt denna lutealfasen, vet inte riktigt vad det kan tyda på. Idag hoppade tempen upp till 36,83 så det kanske kan vara ett gott tecken, vem vet?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?